Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Slobodni softver

Slobodni softver Teme o softveru otvorenog koda (programi i operativni sistemi), projektima, zajednici...

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 26.10.2010, 19:19   #1
Nemanja Inc
Član
 
Član od: 30.4.2010.
Lokacija: Prijedor
Poruke: 125
Zahvalnice: 54
Zahvaljeno 25 puta na 11 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Nemanja Inc Slanje poruke preko Skypea korisniku Nemanja Inc
Exclamation Čudan problem sa multimedijom

Instalirao sam XUbuntu 9.04-stavio sam i restricted codecs,preko you-tuba mi normalno pušta muziku i spotove.Ali problem nastaje kada sa hard diska pokušam da pustim pjesmu neku ili film.Ili neće da se pokrene ili se pokrene i samo se isključi program .Normalno podešavam zvučnu tako da nije ni do drajvera.Zna li iko kako da rješim ovaj problem?
Nemanja Inc je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.10.2010, 20:25   #2
blast beat
V.I.P. GNU/Linux
 
Član od: 7.6.2009.
Lokacija: Novi Sad, Vojvodina OS: Arch Linux
Poruke: 2.508
Zahvalnice: 250
Zahvaljeno 649 puta na 499 poruka
Određen forumom Re: Čudan problem sa multimedijom

Instaliraj SMplayer pa probaj preko njega pustiti. Ako izbaci neki eror kopiraj ga ovde.
blast beat je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.10.2010, 20:56   #3
Nemanja Inc
Član
 
Član od: 30.4.2010.
Lokacija: Prijedor
Poruke: 125
Zahvalnice: 54
Zahvaljeno 25 puta na 11 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Nemanja Inc Slanje poruke preko Skypea korisniku Nemanja Inc
Određen forumom Re: Čudan problem sa multimedijom

Kako da skinem ovaj SMPlayer?Ne mogu nikako da nađem deb paket sa njima,samo neki PAD.
Nemanja Inc je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.10.2010, 21:04   #4
blast beat
V.I.P. GNU/Linux
 
Član od: 7.6.2009.
Lokacija: Novi Sad, Vojvodina OS: Arch Linux
Poruke: 2.508
Zahvalnice: 250
Zahvaljeno 649 puta na 499 poruka
Određen forumom Re: Čudan problem sa multimedijom

Upalis Synaptic i pomocu njega instaliras, isto kao i svaki drugi program. Ako ne znas sta je to, evo ovde imas deb paket, biraj sa kog servera ces da skidas.
http://packages.ubuntu.com/maverick/...layer/download

A evo ti i link kako se radi sa Synapticom.
http://www.ubuntugeek.com/synaptic-p...ntu-users.html
blast beat je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.10.2010, 21:30   #5
Nemanja Inc
Član
 
Član od: 30.4.2010.
Lokacija: Prijedor
Poruke: 125
Zahvalnice: 54
Zahvaljeno 25 puta na 11 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Nemanja Inc Slanje poruke preko Skypea korisniku Nemanja Inc
Određen forumom Re: Čudan problem sa multimedijom

Neće da instalira paket.Pojavi se sledeće
Nemanja Inc je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.10.2010, 22:03   #6
Fantastic
Član
 
Član od: 1.4.2010.
Lokacija: Kuca
Poruke: 458
Zahvalnice: 20
Zahvaljeno 37 puta na 33 poruka
Određen forumom Re: Čudan problem sa multimedijom

Citat:
Nemanja Inc kaže: Pregled poruke
Neće da instalira paket.Pojavi se sledeće
idi u aplications>accessories>terminal
i tu unesi
Kod:
sudo apt-get install libqt4-network
kada se proces zavrsi probaj opet
Fantastic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.10.2010, 22:16   #7
Neky
Starosedelac
 
Član od: 15.6.2007.
Lokacija: Amsterdam
Poruke: 1.817
Zahvalnice: 463
Zahvaljeno 310 puta na 230 poruka
Određen forumom Re: Čudan problem sa multimedijom

Dovoljan je i mplayer. Pušta sve, samo nema GUI. Iz terminala pokreni mplayer imepesme.mp3 i dobićeš lep izlaz koji postavi ovde.


Kod:
[neky@monstarr Muzika]$ mplayer Sick\ Touch\ -\ Prepoznaj\ ft.\ DJ\ Doobie.mp3 
MPlayer SVN-r32492-4.5.1 (C) 2000-2010 MPlayer Team
159 audio & 349 video codecs
mplayer: could not connect to socket
mplayer: No such file or directory
Failed to open LIRC support. You will not be able to use your remote control.

Playing Sick Touch - Prepoznaj ft. DJ Doobie.mp3.
Audio only file format detected.
==========================================================================
Opening audio decoder: [mp3lib] MPEG layer-2, layer-3
AUDIO: 22050 Hz, 2 ch, s16le, 64.0 kbit/9.07% (ratio: 8000->88200)
Selected audio codec: [mp3] afm: mp3lib (mp3lib MPEG layer-2, layer-3)
==========================================================================
[AO OSS] audio_setup: Can't open audio device /dev/dsp: Device or resource busy
AO: [alsa] 48000Hz 2ch s16le (2 bytes per sample)
Video: no video
Starting playback...

Poslednja ispravka: Neky (26.10.2010 u 22:24)
Neky je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.10.2010, 22:47   #8
Nemanja Inc
Član
 
Član od: 30.4.2010.
Lokacija: Prijedor
Poruke: 125
Zahvalnice: 54
Zahvaljeno 25 puta na 11 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Nemanja Inc Slanje poruke preko Skypea korisniku Nemanja Inc
Određen forumom Re: Čudan problem sa multimedijom

Citat:
Fantastic kaže: Pregled poruke
idi u aplications>accessories>terminal
i tu unesi
Kod:
sudo apt-get install libqt4-network
kada se proces zavrsi probaj opet
Probao sam ali kad opet isto .Evo šta mi je izbacilo u terminalu poslije ukucane komande:
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
libqt4-network is already the newest version.
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.



Citat:
Neky kaže: Pregled poruke
Dovoljan je i mplayer. Pušta sve, samo nema GUI. Iz terminala pokreni mplayer imepesme.mp3 i dobićeš lep izlaz koji postavi ovde.
[/CODE]
Možeš li mi tačno staviti šta tačno da ukucam u terminal da bi pokrenuo taj mplayer i da mi izbaci taj log.Nešto kao što je fantastic stavio da ukucam.
Nemanja Inc je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 26.10.2010, 23:34   #9
Nemanja Inc
Član
 
Član od: 30.4.2010.
Lokacija: Prijedor
Poruke: 125
Zahvalnice: 54
Zahvaljeno 25 puta na 11 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Nemanja Inc Slanje poruke preko Skypea korisniku Nemanja Inc
Određen forumom Re: Čudan problem sa multimedijom

Uspio sam instalirati Mplayer.Na brzinu je izbacio grešku prilikom pokretanja,nisma stigao uhvatiti print screen al sma zato zapamtio tekst:

fail to conect to server:internal eror.

Da li zna neko šta to znači i kako to da riješim.

Meni evo sad poznanik govori da mi nije mreža u redu i da je možda zbog toga?

SMPlayer je pokrenuo muziku ali neće filmove,izbaci prozor u kojem piše:
"Mplayer has finished unexpecetdly.Exit code:1"
Evo i kopija loga(koji je bio u tom prozoru:
/usr/bin/mplayer -noquiet -nofs -sub-fuzziness 1 -identify -slave -vo xv -ao alsa -zoom -nokeepaspect -framedrop -nodr -double -input conf=/usr/share/smplayer/input.conf -stop-xscreensaver -wid 44040207 -monitorpixelaspect 1 -ass -embeddedfonts -ass-line-spacing 0 -ass-font-scale 1 -ass-styles /home/nemanja/.config/smplayer/styles.ass -fontconfig -font Arial -subcp ISO-8859-1 -subpos 100 -cache 2000 -osdlevel 0 -no-correct-pts -vf-add screenshot -slices -af equalizer=0:0:0:0:0:0:0:0:0:0 /home/nemanja/Desktop/Downloads/Mirrors[2008]DvDrip-aXXo/Mirrors[2008]DvDrip-aXXo.avi

MPlayer 1.0rc2-4.3.3 (C) 2000-2007 MPlayer Team
CPU: Intel(R) Celeron(R) CPU 2.53GHz (Family: 15, Model: 4, Stepping: 1)
CPUflags: MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1
Compiled with runtime CPU detection.
mplayer: could not connect to socket
mplayer: No such file or directory
Failed to open LIRC support. You will not be able to use your remote control.
Terminal type `unknown' is not defined.

Playing /home/nemanja/Desktop/Downloads/Mirrors[2008]DvDrip-aXXo/Mirrors[2008]DvDrip-aXXo.avi.

Cache fill: 0.00% (0 bytes)
AVI file format detected.
ID_VIDEO_ID=0
[aviheader] Video stream found, -vid 0
ID_AUDIO_ID=1
[aviheader] Audio stream found, -aid 1
VIDEO: [DX50] 652x266 12bpp 23.976 fps 761.2 kbps (92.9 kbyte/s)
Clip info:
Software: VirtualDubMod 1.5.10.1 (build 2366/release)
ID_CLIP_INFO_NAME0=Software
ID_CLIP_INFO_VALUE0=VirtualDubMod 1.5.10.1 (build 2366/release)
ID_CLIP_INFO_N=1
ID_FILENAME=/home/nemanja/Desktop/Downloads/Mirrors[2008]DvDrip-aXXo/Mirrors[2008]DvDrip-aXXo.avi
ID_DEMUXER=avi
ID_VIDEO_FORMAT=DX50
ID_VIDEO_BITRATE=761232
ID_VIDEO_WIDTH=652
ID_VIDEO_HEIGHT=266
ID_VIDEO_FPS=23.976
ID_VIDEO_ASPECT=0.0000
ID_AUDIO_FORMAT=85
ID_AUDIO_BITRATE=112000
ID_AUDIO_RATE=0
ID_AUDIO_NCH=0
ID_LENGTH=6671.50
xscreensaver_disable: Could not find XScreenSaver window.
GNOME screensaver disabled
[ass] auto-open
Opening video filter: [screenshot]
[ass] Init
[ass] Updating font cache.
================================================== ========================
Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
Selected video codec: [ffodivx] vfm: ffmpeg (FFmpeg MPEG-4)
================================================== ========================
ID_VIDEO_CODEC=ffodivx
================================================== ========================
Forced audio codec: mad
Opening audio decoder: [libmad] libmad mpeg audio decoder
AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, s16le, 112.0 kbit/7.29% (ratio: 14000->192000)
ID_AUDIO_BITRATE=112000
ID_AUDIO_RATE=48000
ID_AUDIO_NCH=2
Selected audio codec: [mad] afm: libmad (libMAD MPEG layer 1-2-3)
================================================== ========================
AO: [alsa] 48000Hz 2ch floatle (4 bytes per sample)
ID_AUDIO_CODEC=mad
Starting playback...
VDec: vo config request - 652 x 266 (preferred colorspace: Planar YV12)
VDec: using Planar YV12 as output csp (no 0)
Movie-Aspect is 2.45:1 - prescaling to correct movie aspect.
ID_VIDEO_ASPECT=2.4511
[swscaler @ 0x896d350]SwScaler: using unscaled yuv420p -> bgr24 special converter
VO: [xv] 652x266 => 652x266 Planar YV12 [zoom]
X11 error: BadAccess during XSelectInput Call
X11 error: The 'ButtonPressMask' mask of specified window has probably already used by another appication (see man XSelectInput)
X11 error: MPlayer discards mouse control (reconfiguring)


MPlayer interrupted by signal 8 in module: filter_video
ID_SIGNAL=8
- MPlayer crashed by bad usage of CPU/FPU/RAM.
Recompile MPlayer with --enable-debug and make a 'gdb' backtrace and
disassembly. Details in DOCS/HTML/en/bugreports_what.html#bugreports_crash.
- MPlayer crashed. This shouldn't happen.
It can be a bug in the MPlayer code _or_ in your drivers _or_ in your
gcc version. If you think it's MPlayer's fault, please read
DOCS/HTML/en/bugreports.html and follow the instructions there. We can't and
won't help unless you provide this information when reporting a possible bug.
GNOME screensaver enabled

Poslednja ispravka: Nemanja Inc (26.10.2010 u 23:58)
Nemanja Inc je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno


Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Problem sa TASKBAROM Dapper Operativni sistemi 6 11.12.2008 17:01
Čudan problem sa zvukom sa kamerice piumini Zvuk na računaru 7 30.11.2008 1:06
Avetinjski direktorijum! (žestok problem sa file systemom) obZen Operativni sistemi 5 13.11.2008 14:50
Čudan problem sa kulerom AkulM Kvarovi 20 13.5.2008 16:38


Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 19:21.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2022, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com