Forum Sveta kompjutera  

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Internet > Web razvoj > Klijentske aplikacije

Klijentske aplikacije (X)HTML, CSS, JavaScript, AJAX...

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 17.6.2015, 14:25   #1
shonee
Član
 
Član od: 7.8.2011.
Lokacija: Dembelija
Poruke: 362
Zahvalnice: 53
Zahvaljeno 36 puta na 34 poruka
Određen forumom kako da prikazem zapise iz baze na ovaj nacin

Poz, zna li neko kako da prikazem zapise iz baze na nacin koji je na slici, pokusao sam sa <div> i sa <table> ali mi zbog ispisivanja iz baze sa for petljom svaki put kreira tabelu pa ne lici ni na sta, pokusao sam da ubacim pocetak tabele pre for petlje ali opet nista, kako izvesti?



slika je malo traljavo napravljena, ali valjda razumete sta hocu da pitam

p.s. jedan ispis iz baze mi izgleda ovako (jer koristim ove pravougaonike sa zaobljenim ivicama)
HTML kod:
<a class='poster' href='$link'>$ime</a>
shonee je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku shonee na korisnoj poruci:
hacker_aca (17.6.2015)
Stara 17.6.2015, 15:45   #2
Geralt
Član
 
Član od: 5.5.2010.
Poruke: 334
Zahvalnice: 138
Zahvaljeno 168 puta na 108 poruka
Thumbs up Re: kako da prikazem zapise iz baze na ovaj nacin

Šta koristiš na backend strani? PHP?

Ako koristiš tabele, verovatno je problem u tome što stavljaš unutar petlje da ti štampa tabelu. Tipa:
Kod:
foreach($result as $row){
    echo "<table>
         <tr>
           <td>$row['ime']</td>
         </tr>
    </table>";
}
Zbog toga će ti štampati novu tabelu za svaki prolazak kroz petlju.

Inače, ne bi trebalo da koristiš tabele za layout. Ako želiš da ti prikaže rezultat kao na slici, bolje je da koristiš divove. Tipa:

Kod:
foreach($result as $row){
     echo '<div>$row['ime']</div>';
}
Ovim kodom ćeš dobiti po jedan div za svaki rezultat iz tabele. Onda jednostavno upotrebiš sledeći CSS kod kako bi poređao divove jedan pored drugog.

Kod:
div {
float:left;
width:100px; // Širina svakog diva. Možes da staviš koji god hoćeš broj. 
}
Geralt je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Geralt na korisnoj poruci:
shonee (17.6.2015)
Stara 17.6.2015, 21:03   #3
shonee
Član
 
Član od: 7.8.2011.
Lokacija: Dembelija
Poruke: 362
Zahvalnice: 53
Zahvaljeno 36 puta na 34 poruka
Određen forumom Re: kako da prikazem zapise iz baze na ovaj nacin

e hvala puno, uspeo sam, float sam zaboravio da definisem
shonee je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno


Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
World of Tanks BigBadVuk Mrežne igre 30993 juče 21:50
Vicevi Oblivion Cvet kompjutera 5465 25.11.2018 19:09
Pesma/e koja vas najviše dirne? Wolverine Opšta kultura 1124 24.4.2017 20:55
MultiBoot USB flash - vodič za preživljavanje laikexpert Slobodni softver 5 11.12.2015 21:15
Samsung T220 crkla podrška za HDCP, ličilo na "gremslinski" problem zokocx Kvarovi 1 23.6.2011 23:20


Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 0:10.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2019, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com