Forum Sveta kompjutera  

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Internet > Web razvoj

Web razvoj Sve u vezi sa razvojem Internet sajtova: programi, dizajn, usluge hostinga, administracija...

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 4.2.2014, 21:12   #1
Dekip
V.I.P. Recenzent
 
Član od: 8.11.2008.
Lokacija: peugeot 406
Poruke: 3.033
Zahvalnice: 678
Zahvaljeno 930 puta na 506 poruka
Određen forumom Besplatne linije koda

Pozdrav svima!
Uz dogovor sa moderatorima otvaram temu u kojoj ćemo postavljati (ali i uzimati ) gotove, besplatne linije koda. Ovo su neka pravila kojih bi trebalo da se pridržavamo u budućnosti. Slobodni ste da predložite nova pravila ili da sugerišete da se neka od postojećih promene.

  • postavljamo skripte kojih na netu inače nema ili se za njih plaća
  • skripte treba da budu funkcionalne, da rade
  • ne postavljati skripte preuzete od nekud osim ako su poprilično prepravljene
  • skripte bi u principu trebalo da budu autorske, manje-više
  • poželjno je propisno izkomentarisati radi pojašnjenja
  • poželjno je na početku objasniti šta ona radi
  • ne kačiti nešto na šta očekujete pomoć ili rešenje
  • tema nije zamišljena kao servis za pomoć
  • slobodni ste da postavljate modifikacije postojećih skripti koje iste nadopunjuju
Dosta sam naučio od ljudi sa mreže. Zapravo, nikada nisam pročitao nijednu knjigu o web programiranju niti sam to učio u školi. Sve što znam sam naučio čitajući blogove, slušajući druge, slušajući VAS, dakle, zajednicu. Red je da se nešto i vrati.
Dekip je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku Dekip na korisnoj poruci:
doctor (4.2.2014), hacker_aca (4.2.2014), Neky (5.2.2014), toxic (4.2.2014)
Stara 4.2.2014, 21:23   #2
Dekip
V.I.P. Recenzent
 
Član od: 8.11.2008.
Lokacija: peugeot 406
Poruke: 3.033
Zahvalnice: 678
Zahvaljeno 930 puta na 506 poruka
Određen forumom Re: Besplatne linije koda

Da počnem prvi...
Ovo je php skripta koja datum pretvara u Time To Ago varijantu. Na netu ima bezbroj rešenja ali za engleski jezik. A englezi nemaju padeže i sl. i uopšteno mnogo im je prostije da napišu reč za određeni pojam (1 week, 2 weeks). Kod nas se javlja problem (1 nedelja, 2 nedelje, 21 nedelja itd.).

U pitanju je nešto što je u osnovi preuzeto sa neta ali je i veoma, veoma prepravljeno da bi moglo da se koristi u našem slučaju.

PHP kod:
   function dateToAgo($dateString){
                 
$createddaystrtotime($dateString);
                 
$today time(); 
                 
$datediff abs($today $createdday);  
                 
$difftext="";  
                 
$years floor($datediff / (365*60*60*24));  
                 
$months floor(($datediff $years 365*60*60*24) / (30*60*60*24));  
                 
$days floor(($datediff $years 365*60*60*24 $months*30*60*60*24)/ (60*60*24));  
                 
$hoursfloor($datediff/3600);  
                 
$minutesfloor($datediff/60);  
                 
$secondsfloor($datediff);  
                 
//provera godina 
                 
if($difftext=="")  
                 {  
                 
$checkyears=substr($years, -1);
                 
$checkyears2=substr($years, -2);
                 if(
$years>=1)   {
                 if((
$checkyears2==11) || ($checkyears2==12) || ($checkyears2==13) || ($checkyears2==14)){    
                 
$difftext=$years." godina";
                 }
                 else{
                    if((
$checkyears==1) || ($checkyears==2) || ($checkyears==3) || ($checkyears==4))  
                    
$difftext=$years." godine";  
                    elseif((
$checkyears==5) || ($checkyears==6) || ($checkyears==7) || ($checkyears==8) || ($checkyears==9) || ($checkyears==0))  
                    
$difftext=$years." godina";  
                 }  
                 }
                 }
                 
//provera meseci  
                 
if($difftext=="")  
                 {  
                 
$checkmonths=substr($months, -1);
                 
$checkmonths2=substr($months, -2);
                 if(
$months>=1)  {
                 if((
$checkmonths2==11) || ($checkmonths2==12)){    
                 
$difftext=$months." meseci";
                 }
                 else{
                    if((
$checkmonths==1) || ($checkmonths==2) || ($checkmonths==3) || ($checkmonths==4))  
                    
$difftext=$months." meseca"
                    elseif((
$checkmonths==5) || ($checkmonths==6) || ($checkmonths==7) || ($checkmonths==8) || ($checkmonths==9) || ($checkmonths==0))  
                    
$difftext=$months." meseci";    
                 }
                 }
                 }
                 
//provera dana 
                 
if($difftext=="")  
                 {  
                 
$checkdays=substr($days, -1);
                 
$checkdays2=substr($days, -2);
                 if(
$days>=1){
                 if((
$checkdays2==11) || ($checkdays2==12) || ($checkdays2==13) || ($checkdays2==14)){    
                 
$difftext=$days." dana";
                 }
                 else{
                    if((
$checkdays==5) || ($checkdays==6) || ($checkdays==7) || ($checkdays==8) || ($checkdays==9) || ($checkdays==0))  
                    
$difftext=$days." dana"
                    elseif((
$checkdays==2) || ($checkdays==3) || ($checkdays==4))  
                    
$difftext=$days." dana";  
                    elseif(
$checkdays==1)  
                    
$difftext=$days." dan";

                 } 
                 }
                 } 
                 
//provera sati 
                 
if($difftext=="")  
                 {  
                 
$checkhours=substr($hours, -1);
                 
$checkhours2=substr($hours, -2);
                 if(
$hours>=1)  {
                 if((
$checkhours2==11) || ($checkhours2==12) || ($checkhours2==13) || ($checkhours2==14)){    
                 
$difftext=$hours." sati";
                 }
                 else{
                    if((
$checkhours==5) || ($checkhours==6) || ($checkhours==7) || ($checkhours==8) || ($checkhours==9) || ($checkhours==0))  
                    
$difftext=$hours." sati"
                    elseif((
$checkhours==2) || ($checkhours==3) || ($checkhours==4))  
                    
$difftext=$hours." sata";  
                    elseif(
$checkhours==1)  
                    
$difftext=$hours." sat";
                 }
                 }
                 }  
                 
//provera minuta  
                 
if($difftext=="")  
                 {  
                 
$checkminutes=substr($minutes, -1);
                 
$checkminutes2=substr($minutes, -2);
                 if(
$minutes>=1)  {
                 if((
$checkminutes2==11) || ($checkminutes2==12) || ($checkminutes2==13) || ($checkminutes2==14)){    
                 
$difftext=$minutes." minuta";
                 }
                 else{ 
                    if((
$checkminutes==5) || ($checkminutes==6) || ($checkminutes==7) || ($checkminutes==8) || ($checkminutes==9) || ($checkminutes==0)) 
                    
$difftext=$minutes." minuta";
                    elseif((
$checkminutes==1) || ($checkminutes==2) || ($checkminutes==3) || ($checkminutes==4))  
                    
$difftext=$minutes." minute";  
                 }
                 }
                 }  
                 
//provera sekundi  
                 
if($difftext=="")  
                 {  
                 
$checkseconds=substr($seconds, -1);
                 
$checkseconds2=substr($seconds, -2);
                 if(
$seconds>=1)  {
                 if((
$checkseconds2==11) || ($checkseconds2==12) || ($checkseconds2==13) || ($checkseconds2==14)){    
                 
$difftext=$seconds." sekundi";  
                 }
                 else{
                    if((
$checkseconds==5) || ($checkseconds==6) || ($checkseconds==7) || ($checkseconds==8) || ($checkseconds==9) || ($checkseconds==0)) 
                    
$difftext=$seconds." sekundi";
                    elseif((
$checkseconds==1) || ($checkseconds==2) || ($checkseconds==3) || ($checkseconds==4))  
                    
$difftext=$seconds." sekunde";  
                 }  
                 }
                 }
                 return 
$difftext;
   }
 
$testTime='2014-01-21 21:00:48';
 
$test=dateToAgo($testTime);
 echo 
'pre '$test
Kod je napisan u obliku funkcije tako da je ga veoma lako dodati u svaki projekat.
Dekip je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 4 korisnika se zahvaljuje korisniku Dekip na korisnoj poruci:
Dark Phoenix (1.5.2014), doctor (4.2.2014), Game fever (5.2.2014), Marvi (5.2.2014)
Stara 5.2.2014, 16:05   #3
Marvi
Član
 
Član od: 28.7.2011.
Poruke: 197
Zahvalnice: 233
Zahvaljeno 18 puta na 16 poruka
Određen forumom Re: Besplatne linije koda

Svaka cast!

Samo im molim te objasni logiku imena dateToAgo (date to ago).
Marvi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.2.2014, 23:03   #4
Game fever
Starosedelac
 
Član od: 3.4.2007.
Lokacija: London
Poruke: 1.330
Zahvalnice: 2.477
Zahvaljeno 283 puta na 198 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Game fever
Određen forumom Re: Besplatne linije koda

Evo jedne jquery/javascript funkicje za pop up prozor (nije klasican browser pop up)

jquery
Kod:
function popup(div) {
		
        box = div;
	$(box).fadeIn(300);
		
	var popMargTop = ($(box).height() + 24) / 2; 
	var popMargLeft = ($(box).width() + 24) / 2; 
		
	$(box).css({ 
		'margin-top' : -popMargTop,
		'margin-left' : -popMargLeft
	});

	$('body').append('<div id="mask"></div>');
	$('#mask').fadeIn(300);
		
	return false;
}
	
	
$(document).on('click', 'a.close, #mask', function(){
      $(box).fadeOut(300 , function() {
      $('#mask').remove();  
}); 
return false;
});
html
Kod:
<a href="#" onclick="popup('#login-box2')">Login / Sign In</a>

<div id="login-box2" class="popup">
        <p> another popup window</p>
</div>
Game fever je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Game fever na korisnoj poruci:
Dekip (6.2.2014)
Stara 11.2.2014, 23:41   #5
Dekip
V.I.P. Recenzent
 
Član od: 8.11.2008.
Lokacija: peugeot 406
Poruke: 3.033
Zahvalnice: 678
Zahvaljeno 930 puta na 506 poruka
Određen forumom Re: Besplatne linije koda

Evo jedan RSS Ticker.
Kod kupi naslov (title) sa RSS-a i prikazuje ga u svojevrsnom slajdšouu.
Prvo PHP.

PHP kod:
$catchRss "";
$url "http://www.itstreet.org/rssfeed.php";
$xml simplexml_load_file($url);
for(
$i 0$i 5$i++){
$title $xml->channel->item[$i]->title;
$link $xml->channel->item[$i]->link;
$catchRss .= '"<a href='.$link.'>'.$title.'</a>",';
}
$lastCut rtrim($catchRss,','); 
U $url promenljivu stavimo link do feed-a koji želimo da nam se prikazuje. Preko simplexml_load_file funkcije pristupamo rss feed-u i uzimamo šta nam treba. U ovom slučaju smo uzeli naslov i link. To može biti i description, pubDate... Broj naslova koje želimo da prikažemo određujemo preko $i promenljive koju u for petlji dižemo za jedan. Sve to spakujemo u html atribute i dodamo iza svakog pogotka zarez a poslednji preko rtrim funkcije brišemo.

Dalje ide html stranica sa nekoliko redova javascripte.

HTML kod:
<script> 
var i = 0; 
var rssNiz = [<?php echo $lastCut; ?>]; 
var rssX; 
function skokNapred(){ 
  i++; 
  rssX.style.opacity = 0; 
  if(i > (rssNiz.length - 1)){ 
     i = 0; 
     } 
  setTimeout('skokNazad()',1000); 
} 
function skokNazad(){ 
   rssX.innerHTML = rssNiz[i]; 
   rssX.style.opacity = 1; 
   setTimeout('skokNapred()',3000); 
} 
</script>
<div class="rssWidget">
<div class="levo isto">RSS Widget</div>
<div class="desno isto"><span id="rssFeed"></span></div>
<div style="clear:left;"></div>
</div>
<script>rssX = document.getElementById("rssFeed"); skokNazad(); </script>
U JS pravimo par promenljivih i if usolv. U principu, sve što javascript radi je ide od skokNapred funkcije do skokNazad funkcije. Pri tom ispisuje po jednu vrednost iz niza i zadržava je u određenom vremenu koje se može podesiti po želji. Zatim ide do druge funkcije koja samo smanjuje opacity, tj. sklanja je da bi u sledećem krugu ispisao novu vrednost. I tako u krug za svih pet pogodaka koje je spremio php.

A sada malo css da to na nešto liči.

HTML kod:
<style type="text/css">
.rssWidget {
    margin: 10px 0 0 10px;
}
.levo {
    box-shadow: 0 1px 0 #03F outset;
    width:150px;
    background: -webkit-linear-gradient(#55A6F1, #3F96E5) repeat scroll 0 0 transparent;
    background: -moz-linear-gradient(#55A6F1, #3F96E5) repeat scroll 0 0 transparent;
    background: linear-gradient(#55A6F1, #3F96E5) repeat scroll 0 0 transparent;
    filter: progid:DXImageTransform.Microsoft.gradient( startColorstr='#55A6F1', endColorstr='#3F96E5',GradientType=0 );
    border-bottom: 1px solid #D1D1D1;
    border-radius: 5px 0 0 5px;    
}
.desno {
    box-shadow: 0 1px 0 #FFFFFF inset;
    width:350px;
    background: -webkit-linear-gradient(#F1F1F1, #ECEBEC) repeat scroll 0 0 transparent;
    background: -moz-linear-gradient(#F1F1F1, #ECEBEC) repeat scroll 0 0 transparent;
    background: linear-gradient(#F1F1F1, #ECEBEC) repeat scroll 0 0 transparent;
    filter: progid:DXImageTransform.Microsoft.gradient( startColorstr='#F1F1F1', endColorstr='#ECEBEC',GradientType=0 );
    border-bottom: 1px solid #D1D1D1;
    border-radius: 0 5px 5px 0;

}
.isto {

    padding: 13px 15px 11px;
    float:left;        
}
a {
    text-decoration:none;
    color:#000;
    font-size: 18px;
    line-height: 15px;
    text-shadow: 0 2px 0 #FFFFFF;
}
#rssFeed {
    opacity:0;
    -webkit-transition:opacity 1.0s linear 0s;
    transition:opacity 1.0s linear 0s;
}
</style>
To bi bilo to. Sve ovo spakovano u jednu stranicu radi kao sat. Baš me interesuje vaše mišljenje.
Dekip je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.2.2014, 0:08   #6
Stefan 5
Starosedelac
 
Član od: 20.8.2007.
Lokacija: Priboj
Poruke: 1.755
Zahvalnice: 597
Zahvaljeno 301 puta na 178 poruka
Određen forumom Re: Besplatne linije koda

Mala zafrkancija mozda ce spreciti nekog laika da gleda Vas kod, here you go(cak ni stop execting scripts ne moze da je zaustavi):
HTML kod:
<script type="text/javascript">
var disabled_message = "Ova mogucnost Vam je onemogucena.";
document.oncontextmenu = function() 
{ 
   return false; 
}
document.onmousedown = function md(e) 
{ 
  try 
  { 
     if (event.button==2||event.button==3) 
     {
        if (disabled_message != '')
           alert(disabled_message);
        return false; 
     }
  }  
  catch (e) 
  { 
     if (e.which == 3) return false; 
  } 
}
</script>

Stefan 5 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Stefan 5 na korisnoj poruci:
Game fever (22.2.2014), Partybreaker (12.2.2014)
Stara 12.2.2014, 0:52   #7
Dekip
V.I.P. Recenzent
 
Član od: 8.11.2008.
Lokacija: peugeot 406
Poruke: 3.033
Zahvalnice: 678
Zahvaljeno 930 puta na 506 poruka
Određen forumom Re: Besplatne linije koda

Mala varijacija na temu od malopre.
U ovoj temi forumaš trebalevo je petljao oko slajdšoua sa slikama. Evo rešenja!

Daklem, imamo folder sa raznim fotkama i hoćemo da ih spakujemo da se smenjuju u određenom vremenskom intervalu. Krećemo od php-a.

PHP kod:
$allPics='';
$dir 'img/';   //staza do foldera sa fotkama
foreach(glob($dir ."*.jpg*") as $file) { 
   
$allPics .= '"<img src=\''.$file.'\' />",';  // sve fotke spakovane u html tagove
}
$lastCut rtrim($allPics,',');   // opet sklanjamo zarez na kraju 
U ovoj temi smo malo razglabali ovaj kod. Iz zadatog foldera se u foreach petlji pokupe sve slike sa jpg ekstenzijom, spakuju u html tagove i spreme za javascript. Vodite računa da će se na ovaj način pokupiti SVE jpg slike, tako da bi bilo najbolje da se potrebne slike spreme u odvojeni folder.

A sada ostatak:

HTML kod:
<style type="text/css">
.rssWidget {
    margin: 10px 0 0 10px;
}
#rssFeed {
    opacity:0;
    -webkit-transition:opacity 1.0s linear 0s;
    transition:opacity 1.0s linear 0s;
}
</style>
<script> 
var i = 0; 
var rssNiz = [<?php echo $lastCut; ?>]; 
var rssX; 
function skokNapred(){ 
  i++; 
  rssX.style.opacity = 0; 
  if(i > (rssNiz.length - 1)){ 
     i = 0; 
     } 
  setTimeout('skokNazad()',1000); 
} 
function skokNazad(){ 
   rssX.innerHTML = rssNiz[i]; 
   rssX.style.opacity = 1; 
   setTimeout('skokNapred()',3000); 
} 
</script>

<div class="rssWidget">
<span id="rssFeed"></span>
</div>
<script>rssX = document.getElementById("rssFeed"); skokNazad(); </script>
Ostatak CSS-a smišljate sami.
Dekip je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.2.2014, 17:44   #8
urke
ex Laki pingvin
 
Avatar korisnika urke
 
Član od: 28.10.2005.
Lokacija: Kragujevac (Srbija)
Poruke: 2.532
Zahvalnice: 461
Zahvaljeno 870 puta na 483 poruka
Određen forumom Re: Besplatne linije koda

@Stefan_5: ako nešto mrzim na netu je pokušaj da se onemogući desni klik. Za gledanje koda koristim Ctrl+Shift+I tako da ovo ne radi.

Evo sad jednog bookmarkleta koji pravi slideshow (navigacija strelicama i scrollom miša) na sajtovima dofiga.net, fishki.net, ibkas.info, urod.ru, thechive.com http://pastebin.com/WgeUwDxm #nsfw
urke je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.10.2014, 23:05   #9
mr.marvin
Član
 
Član od: 28.4.2007.
Lokacija: Beograd
Poruke: 435
Zahvalnice: 89
Zahvaljeno 112 puta na 81 poruka
Određen forumom Re: Besplatne linije koda

Evo nešto što sam našao u dubinama Stackoverflowa. Tip podataka array u JS nema metod koji traži i uklanja unijenu nisku (string). Ovom funkcijom se to postiže.

Kod:
function removeStrInArray(a, item) {
    var itemFound = a.indexOf(item);
    while (itemFound !== -1) {
        a.splice(itemFound, 1);
        itemFound = a.indexOf(item);
    }
}
mr.marvin je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 13.12.2014, 1:06   #10
Partybreaker
@zanatskopivo
 
Avatar korisnika Partybreaker
 
Član od: 13.10.2007.
Lokacija: Zion
Poruke: 5.118
Zahvalnice: 1.529
Zahvaljeno 2.187 puta na 1.434 poruka
Određen forumom Re: Besplatne linije koda

HTML5 ima zgodnu stvar koja se zove required atribut. Međutim, taj atribut po defaultu ispisuje "Please fill out this field" i slične poruke na engleskom jeziku, što ume da izgleda ružno kada razvijate sajt za domaće tržište. Malo sam se igrao i našao način da preko JavaScripta ovo prevedem. Postoji verovatno još načina, ali ovaj kod mene šljaka kako treba. Dakle, imate npr. neko input polje Ime:

Kod:
<input type="text" name="ime" oninput="validirajObaveznoPolje(this)" oninvalid="validirajObaveznoPolje(this)" required="required" placeholder="Ime">
... i recimo email polje:

Kod:
<input type="email" name="email" oninput="validarajMejl(this)"  oninvalid="validarajMejl(this)" required="required"  placeholder="Email">
Ovaj JavaScript kod stavite negde u <head></head>:

Kod:
<script type="text/javascript">

            function validirajObaveznoPolje(input) {
             if(input.value == "") {
                input.setCustomValidity("Ovo polje je obavezno!");
            }
            else {
                input.setCustomValidity("");              
            }
        }

        function validarajMejl(input) {
            if(input.value == "") {
                input.setCustomValidity("Ovo polje je obavezno!");
            }
            else if (input.validity.typeMismatch){
               input.setCustomValidity("Morate uneti ispravnu email adresu!");  
           }
            else {
               input.setCustomValidity("");            
        }                
    }
</script>
... i dobili ste validaciju na srpskom jeziku.
Partybreaker je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Partybreaker na korisnoj poruci:
Dekip (13.12.2014), Game fever (15.12.2014)
Stara 13.12.2014, 14:45   #11
Dekip
V.I.P. Recenzent
 
Član od: 8.11.2008.
Lokacija: peugeot 406
Poruke: 3.033
Zahvalnice: 678
Zahvaljeno 930 puta na 506 poruka
Određen forumom Re: Besplatne linije koda

Bas sam ovako i zamisljao temu kada sam je otvarao. Odlicno.
Dekip je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.12.2016, 21:04   #12
Dekip
V.I.P. Recenzent
 
Član od: 8.11.2008.
Lokacija: peugeot 406
Poruke: 3.033
Zahvalnice: 678
Zahvaljeno 930 puta na 506 poruka
Određen forumom Re: Besplatne linije koda

Šteta što je jedna lepa ideja zamrla. Mada, koliko vidim slabo se i postuje u ovom delu foruma.

Jedan mali dodatak, rekao bih zanimljiv.

HTML kod:
<script>
window.onblur = function () { document.title = 'Hej, vratite se :)'; }
window.onfocus = function () { document.title = 'Vaš naziv stranice'; }
</script>
U suštini samo menja naziv stranice kada posetilac ode na neki drugi tab. Zgodno.
Dekip je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.12.2016, 21:10   #13
doctor
Deo inventara foruma
 
Član od: 14.3.2008.
Lokacija: E1M1
Poruke: 10.208
Zahvalnice: 3.465
Zahvaljeno 2.539 puta na 1.780 poruka
Određen forumom Re: Besplatne linije koda

Možda bi bilo bolje prebaciti ovu temu u "Programiranje" da bi dobila malo više pažnje.
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno


Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Besplatne Open Source igre za GNU/Linux Eni Slobodni softver 30 1.11.2017 8:40
Vertikalne Plave Linije Pontiac Kvarovi 7 13.6.2012 17:16
horizontalne i vertikalne linije na ekranu TROMI 93 Kvarovi 1 27.12.2011 21:00
LG LCD horizontalne linije plavis Kvarovi 10 9.1.2011 18:16
linije na Samsung SM 997MB kvazigale Grafika 3 25.12.2006 23:45


Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 20:48.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2019, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com