Forum Sveta kompjutera  

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Internet > Web razvoj > Klijentske aplikacije

Klijentske aplikacije (X)HTML, CSS, JavaScript, AJAX...

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 3.7.2013, 18:38   #1
Nemanja-
Član
 
Član od: 1.7.2013.
Poruke: 60
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
Određen forumom Pomoć oko javascripta ?

Jel zna neko zbog čega mi Opera prijavljuje grešku:

šta tu treba da se koriguje, da bi radilo ?
Code

Hvala.
Nemanja- je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.7.2013, 18:43   #2
JohnnyNT
Deo inventara foruma
 
Član od: 15.4.2006.
Lokacija: Srbija
Poruke: 3.994
Zahvalnice: 1.274
Zahvaljeno 1.369 puta na 930 poruka
Određen forumom Re: Pomoć oko javascripta ?

Ovaj kod što si dao, ti se nalazi u eksternom fajlu (js.js)? U tom slučaju samo ukloni script tagove, tako da sadržaj js.js fajla izgleda ovako:

Kod:
location.href="http://www.google.rs";
location.replace=("http://www.elitesecurity.org");
A script tagove stavljaš samo ako ti se JS nalazi unutar (HTML) strane.
JohnnyNT je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.7.2013, 19:27   #3
Nemanja-
Član
 
Član od: 1.7.2013.
Poruke: 60
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
Određen forumom Re: Pomoć oko javascripta ?

U tom slučaju browser počinje nekako da treperi nonstop učitava stranicu i nikao da je učita, a kad učita ponovo učitava, nešto ga muči kao da je naišao na beskonačnu petlju koju je treba nekako prekinuti.
Nemanja- je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.7.2013, 20:56   #4
JohnnyNT
Deo inventara foruma
 
Član od: 15.4.2006.
Lokacija: Srbija
Poruke: 3.994
Zahvalnice: 1.274
Zahvaljeno 1.369 puta na 930 poruka
Određen forumom Re: Pomoć oko javascripta ?

Ovaj kod što si dao će te odvesti na google.rs kada posetiš stranu na kojoj se kod nalazi i to je to, ne bi trebalo ništa da treperi i učitava ponovo.
JohnnyNT je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.7.2013, 22:42   #5
Nemanja-
Član
 
Član od: 1.7.2013.
Poruke: 60
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
Određen forumom Re: Pomoć oko javascripta ?

Citat:
JohnnyNT kaže: Pregled poruke
...će te odvesti na google.rs ...
Ne treba mi da odem na google.rs, a da kada ukucam to google.rs u adres bar, da me browser automatski preusmeri na onu drugu adresu koju sam naveo dole u kod-u (da se taj u ovom slucaju google.rs blokira i otvori to drugo).
Nemanja- je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.7.2013, 22:56   #6
JohnnyNT
Deo inventara foruma
 
Član od: 15.4.2006.
Lokacija: Srbija
Poruke: 3.994
Zahvalnice: 1.274
Zahvaljeno 1.369 puta na 930 poruka
Određen forumom Re: Pomoć oko javascripta ?

Ti praviš neki plugin za browser ili js fajl koji ćeš da includuješ (kao greasemonkey skripta, ili onaj include script u Operi)? Pa što ne reče...

Ovo bi trebalo da radi:

Kod:
if(location.href="http://www.google.rs")
{
    location.replace=("http://www.elitesecurity.org");
}
Onaj tvoj kod, kada ga "uključiš" u browser, u stvari ode na google, pa na es, pa zatim opet na google, i tako večno... Ovako prvo proveriš trenutnu lokaciju, pa ako je google, baciće te na ES. Doduše, ne znam kako će funkcionistai kada je uključenao u plugin/skriptu, ali znaš u kom smeru da razmišljaš.
JohnnyNT je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.7.2013, 23:36   #7
Nemanja-
Član
 
Član od: 1.7.2013.
Poruke: 60
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
Određen forumom Re: Pomoć oko javascripta ?

Da li taj js mozda moze da manipulise adres barom, odnosno da me odvede na ES, a da gore i dalje pise google.rs ili to moze samo php (ako imamo instaliran xampp).

Poslednja ispravka: Nemanja- (3.7.2013 u 23:52)
Nemanja- je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.7.2013, 1:23   #8
JohnnyNT
Deo inventara foruma
 
Član od: 15.4.2006.
Lokacija: Srbija
Poruke: 3.994
Zahvalnice: 1.274
Zahvaljeno 1.369 puta na 930 poruka
Određen forumom Re: Pomoć oko javascripta ?

Nisam siguran da li je uopšte moguće, ipak je to deo browsera, možda uz pomoć neke plugin funkcije browsera, nemam ideju. A pomoću php i xampp mislim da takođe ne može, ako u php postaviš header location opet će ti prikazivati pravu adresu u browseru.
JohnnyNT je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.7.2013, 12:42   #9
Nemanja-
Član
 
Član od: 1.7.2013.
Poruke: 60
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
Određen forumom Re: Pomoć oko javascripta ?

Upravo sam probao onaj kod, neće da se prebaci, otvara samo stranicu google.rs ukrug i tako stalno (dok ga ne isključim) tako treperi, kao i onaj prvi ?
Neznam samo zašto.
Nemanja- je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.7.2013, 13:41   #10
JohnnyNT
Deo inventara foruma
 
Član od: 15.4.2006.
Lokacija: Srbija
Poruke: 3.994
Zahvalnice: 1.274
Zahvaljeno 1.369 puta na 930 poruka
Određen forumom Re: Pomoć oko javascripta ?

Moja greška, progutao sam jedan znak = (sa = se dodeljuje vrednost, sa == se upoređuju stvari), dakle treba ovako:

Kod:
if(location.href == "http://www.google.rs")
{
    location.replace=("http://www.elitesecurity.org");
}
JohnnyNT je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.7.2013, 15:04   #11
Nemanja-
Član
 
Član od: 1.7.2013.
Poruke: 60
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
Određen forumom Re: Pomoć oko javascripta ?

Opet nece, otvara http://www.google.rs, a neće da prebaci na ES.

Poslednja ispravka: Nemanja- (4.7.2013 u 17:30)
Nemanja- je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.7.2013, 15:41   #12
JohnnyNT
Deo inventara foruma
 
Član od: 15.4.2006.
Lokacija: Srbija
Poruke: 3.994
Zahvalnice: 1.274
Zahvaljeno 1.369 puta na 930 poruka
Određen forumom Re: Pomoć oko javascripta ?

Pazi mene budale, stavio = gde mu mesto nije (mislim da sam tada u isto vreme nešto radio u PHP pa mi se stvorio haos u glavi). U svakom slučaju, dobro uočeno, i važno da je ispravljeno
JohnnyNT je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno


Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Pomoć - Dell N110 ili Lenovo E520 GiaBlack ŠDK - Prenosni računari 10 19.11.2011 12:14
Pomoć oko kupovine apgrejdabilnog kompa MilanGM ŠDK - Osnovne komponente 24 4.11.2010 2:37
Pomoć oko materijala za seminarski prudentia Brbljaonica 0 25.11.2009 13:52
Pomoć oko upisivanja kukija pomoću JavaScripta Skols Klijentske aplikacije 0 25.2.2008 21:39
[Legend of Zelda - The Minish Cap] -> pomoć Geomaster Konzole 30 10.9.2007 14:05


Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 1:41.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2019, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com