![]() |
![]() |
|
Vesti Vesti koje se tiču osnovnih komponenti (procesora, ploča, memorije...) |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Starosedelac
Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 14
Zahvaljeno 364 puta na 273 poruka
|
![]()
Citiram
Čini se da OEM-i reaguju na Tri core bolje nego je Intel očekivao. To objašnjava zašto Intel napada AMD-ove Tri core procesore, tvrdeći da su njihove dual jezgre bolje. Intel shvata da OEM-i šalju poruku da su tri jezgre bolje od dvije i da će to većina tržišta prihvatiti. Intel je poslao jedan smiješan dokument u kojem tvrdi da njegov Pentium E serija dual core procesora ima bolje performanse od Tri core. Dodao je i da Tri core nije takav dizajn, već je u pitanju četverojezgreni CPU sa jednom defektnom jezgrom. Testirali smo jednu od prvih ovakvih jezgri i skoro je jednako brza kao Quad core. Kada AMD digne taktove ovih procesora, Intel će se naći u ozbiljnim problemima. Intel još govori da je u System 2007, njegov E2222 za bod bolji od Phenoma 8600 na 2.3GHz. Intel još dodaje “Ranges are performance estimates” za Phenom 8600 i 8400, što znači da ih nije posjedovao, već zasnovao ovu sumnjivu prezentaciju na pretpostavljenim performansama. http://www.itx.ba/index.php?option=c...=5516&Itemid=1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Novi član
Član od: 21.8.2007.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Videcemo kada tri core stignu na test kod Sase.
![]() Inace tri core jeste quad kome jedno jezgro ne radi tako da Intel i nije mnogo blatio AMD. Setimo se samo kada je Phenom bio najavljivan kako su iz AMD stizale informacije o superiornosti njihovog (native quad core ![]() ![]() ![]() Poslednja ispravka: Rubribreza (7.4.2008 u 15:23) Razlog: pravopis |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Veteran
Član od: 15.6.2006.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 73 puta na 66 poruka
|
![]()
Upravo tako i ja sam to negde procitao da se cetvorojezgarni kojima je jedno jezgro defektno "prerade" tako da se to defektno ne mesa u rad ova 3 zdrava.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Starosedelac
Član od: 20.12.2005.
Zahvalnice: 14
Zahvaljeno 364 puta na 273 poruka
|
![]()
Ako 3 jez Phenome bude kostao kao i intelov dual cor XXX procesor i pritom ima za 20-30% bolje performanse ,bogami ima svasta da bude ...Bice to za AMD dobar potez ....
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Veteran
Član od: 9.7.2006.
Zahvalnice: 130
Zahvaljeno 101 puta na 73 poruka
|
![]()
Ma u zadnje vrijeme ima dosta prljave kampanje izmedju intela i AMD-a... skoro sam citao na benchu par vjesti gdje je AMD blatio Intela... nisam mogao sve da nadjem ali evo jedne:
http://www.benchmark.co.yu/forum/sho...d.php?t=159613 u svakom slucaju sve je to dio posla,ipak je ogromna lova u pitanju i kod jednih i kod drugih.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Drug Član
Član od: 12.7.2006.
Zahvalnice: 772
Zahvaljeno 2.267 puta na 1.686 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
|
![]()
Ma svi oni sede za istim stolom i AMD i INTEL i ATI i NVIDIA i gledaju kako samo da nam uzmu pare to su price da bi se mi przili lepo vidis koliki ti je budzet i za te pare uzmes u tom trenutku sta je najbole za tu lovu sta lupati glavu kad ce opet za par meseci izaci neki "octo core" ili kakvi vec i opet ista prica i tako u nedogled
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Drug Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Drug Član
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
V.I.P.
Član od: 25.9.2006.
Zahvalnice: 1.184
Zahvaljeno 1.475 puta na 940 poruka
|
![]()
Ovo je potpuno različita stvar. AMD prvobitno nije planirao nikakve trojezgarne procesore već je ta serija stvorena zbog problema u proizvodnom procesu tj. visok procenta Phenoma X4 nema ispravno jedno jezgro.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Starosedelac
|
![]()
dzhabe je ovo Intelu svaki n00b ce uzeti neki X3 iako ce (kako kazhe chika Intel) C2D biti bolji... jer je jednostavno broj veci
![]() ![]() a josh neshto... koliko ce AMD zaradjivati od tih procesora?! Moraju biti jeftiniji od punokrvnih Phenoma, ali su ih koshtali vishe ( tj isto kolko i pravi Phenomi jelda?!)... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Veteran
Član od: 21.1.2006.
Zahvalnice: 38
Zahvaljeno 49 puta na 45 poruka
|
![]() Citat:
Kolika je cena kerbera? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Darth Moderator
Član od: 15.10.2005.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 84 puta na 38 poruka
|
![]() Citat:
Sto se tricore-a tice, sasvim je lako za ocekivati da bude i phenoma x3 kojima cetvrto jezgro radi, ali je ugaseno. Posebno ako se njihova proizvodnja nastavi. Uvek se vremenom proizvodnim procesom bolje ovlada i skarta je sve manje, a ako trziste i situacija bude trazila vise tricore-ova nego sto AMD ima defekata, eto nama 4core ispravnih x3ki. Btw. sasvim je za ocekivati da se pojave i X2 Phenomi, dobijeni od quad-a,naravno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Darth Moderator
Član od: 15.10.2005.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 84 puta na 38 poruka
|
![]()
Proizvodna cena jezgra je nista u poredjenju sa cenom razvoja. Na svemu tome se zaradjuje. Naravno da bi AMD bio zdovoljniji da sva jezgra prodaje kao quad na 2.8GHz, ali neke mora da da i kao x3 na 2.3. Trziste diktira uslove.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
Drug Član
|
![]() Citat:
Citat:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Član
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 16 puta na 14 poruka
|
![]()
Odjednom je problem sto AMD isporucuje procesore sa jednim defektnim jezgrom, a to nije bio problem kod Pent E sa defektnim (ugasenim) kesom ili kod Celerona 4x0 sa defektnim (ugasenim) jezgrom. I sad umesto da budete srecni sto cete moci da za "male" pare uzmete triple core koji je po perf. blizi quadu nego dualu vama i dalje nesto smeta, sad jelte AMD prodaje otpatke
![]() |
![]() |
![]() |
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Wild Boy na korisnoj poruci: | ||
A M G (18.4.2008), Mean_Machine (9.4.2008) |
![]() |
#18 | |
Veteran
Član od: 15.6.2006.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 73 puta na 66 poruka
|
![]() Citat:
To su ciste budalastine ali zao mi je sto nisam u stanju sa 100%-tnom sigurnoscu ustvrditi da je tako pa da ti to natrljam na nos. Ako ti se ne svidja? Idi zivi sa Amisima ili sa hipicima ![]() Necu da glumim psihijatra ali resi svoje LICNE probleme. Kako mene nikakva sila ne vuce da svaka nekoliko meseca kupim novo??? niti da lupoam glavom o sto zbog komponenata koje sam kupio??? (zbog nekih drugih stvari mozda) ![]() Ja sam uzeo 2005. konfu sa 32-bitinim Sempronom 2200+ i 512 rama ... i jos tada sam znao i tako je i ostalo da cu taj komp koristiti tj. preci na 64-bitni tek kada bude postojala puna drajversko-programska podrska za 64-bitne OS-ove i tako je i ostalo, dodao sam jos 512 rama i sempron zamenio bartonom (menjao ortak komp pa rekoh da se dokrpim) ali u osnovi ostao sam na istom sistemu i ostacu do daljnjeg kao sto sam i rekao. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Novi član
Član od: 21.8.2007.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]() Citat:
A sto se tice performansi, tek cemo da vidimo kakve su, koliko se dobro OC-uje(pretpostavljam lose kao i svi Phenomi), koliko kosta... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Član
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 9
Zahvaljeno 16 puta na 14 poruka
|
![]() Citat:
Naravno da prica o ugasenom jezgru ima negativnu konotaciju, u suprotnom Intel se ne bi ni javljao. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Intel Core 2 Duo E8500 under LN2@ 5516.5 GHz – super_pi 1m – 8.344(2xWR) | subzero r1 | Overklok | 6 | 4.1.2008 20:29 |
Next Stops On Intel Chip Roadmap | illidan | Vesti | 0 | 30.11.2007 23:31 |
Intel Centrino® Pentium T2060 ili Intel Core Duo | Axis | Osnovne komponente | 1 | 29.4.2007 21:28 |
Intel dizajnira čipove sa osamdeset jezgara | Maverick78 | Overklok | 10 | 6.3.2007 14:14 |
intel 820 ili intel 805 D? | Dusan Maksimovic | ŠDK - Osnovne komponente | 22 | 29.11.2006 23:10 |