|
Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje… |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
23.10.2006, 22:36 | #1 |
Član
Član od: 1.12.2005.
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 5 puta na 5 poruka
|
Problem sa D-LINK Wireless karticama ! ! !
Imam maticnu Gigabyte GA-K8N ultra-9 (nF4) i wireless karticu D-Link DWL-520+. Problem je skoro poceo da mi se javlja i manifestuje se resetovanjem kompjutera kad je kartica u masini. Probao sam reinstalaciju Windowsa i nije pomoglo. Drajver koji koristim sam dobio uz karticu v3.07. Ukoliko je disable-ovana u device manageru to se ne desava. Pokusao sam da zamenim sa nekom drugom karticom, i nasao sam istu DWL-520+ od druga. Sa njom mi se isti problem desava. Najcesce se desava kad se diskonektujem sa neta, mada se desava i kad uopste ne idem na net. Sta da radim?
|
23.10.2006, 22:37 | #2 |
Član
|
Re: Problem sa D-LINK Wireless karticama ! ! !
Sto je jos veci fazon taj moj drug ima istu i maticnu i wireless karticu kao i ja pa mu se restartovanje racunara ne desava. Probao je moju karticu u njegovoj masini i sve je ok.
|
24.10.2006, 6:24 | #3 |
Veteran
|
Uporedi njegovo i tvoje napajanje, mozda je tvoje slabije pa se komp zbog toga resetuje. Promeni joj PCI slot pa vidi kako ce da radi tada. Mozda je i tvoja maticna problem jer desava se da se nekad razlicito ponasaju od primerka do primerka kako drukcije da objasnis to sto se kod tebe resetuje a kod drugara ne. Proveri i koju verziju BIOSa imas u odnosu na plocu tvog drugara. Za sad ne znam sta drugo da ti kazem
|
24.10.2006, 14:56 | #4 |
Član
|
Poenta je u tome sto je meni tek sad skoro to pocelo da se desava, a godinu dana nije bilo nikakvih problema. Oboje imamo Chieftec, on od 400W, a ja od 360W. Najradije bih isprobao sa nekom drugom karticom kako mi radi komp.
|
30.11.2006, 19:40 | #5 |
Veteran
|
Imao sam ja slican problem sa wireless-om,samo je moj problem bio ispravljen novim drajverima za moju Pheenet karticu,takodje postoje podesavnja za wireless zero configuration,jer je to windowsovo softversko resenje za nalazenje signala mreze,e sad ako si ti pored drajvera sa cd-a instalirao i software za detekciju signala moze da se javi konflikt,pa pokusaj sa ukljucivanjem/iskljucivanjem ove opcije(wireless zero configuration) tako sto u "run" ukucas 'msconfig' ides u services i nadjes wireless zero configuration...
|
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
Slične teme | ||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Problem sa zvukom | GameFREAK | Kvarovi | 0 | 12.8.2006 1:00 |
Metal gear solid 2 problem sa grafikom | solid_snake | Kvarovi | 2 | 11.8.2006 1:30 |
veliki problem sa nec 4550 dvd-om | uplasenko | Nosači podataka | 10 | 4.4.2006 19:18 |
problem sa tv kartom | Alexandar | Kvarovi | 10 | 5.1.2006 23:32 |
Problem sa smedjim linijama koje se na ekranu pojavljuju sa desne na lijevu... | Jann | Grafika | 4 | 15.12.2005 12:42 |