![]() |
![]() |
|
Brbljaonica Manje ozbiljno ćaskanje na ostale (kompjuterske i geek) teme... (POSTOVI SE NE BROJE!) (Pravila pisanja: kliknite ovde.) |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Superb Moderator
Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 3.123
Zahvaljeno 4.145 puta na 1.248 poruka
|
![]()
U NOVOM NACRTU ZAKONA O OGLAŠAVANJU OŠTRIJE SANKCIONISANJE SPAM-A
Izvor: TANJUG Vlada Republike Srbije je usvojila Nacrt zakona o oglašavanju i uputila ga na razmatranje i usvajanje u Narodnu skupštinu Republike Srbije.Predloženi Nacrt je u pogledu sankcionisanja nezatraženih elektronskih poruka(SPAM) znatno bolji od predhodne verzije. Udruženje korisnika telekomunikacija i Centar za razvoj Interneta su polazećim od EU Direktive 2002/58/EC predložilo izvesne dopune, koje su doprinele poboljšavanju teksta zakona.Naime, Internet je dodat na spisak medija koji se koriste za oglašavanje, zabranjeno je slanje elektronskih oglasnih poruka bez prethodne saglasnosti primaoca i sankcionisano je slanje oglasnih poruka sa lažnim identitetom oglašivača. Sve ovo pruža solidnu osnovu za zaštitu korisnika. Međutim neki predlozi koji se odnose na „kontakt-podatke“ koje su trgovci ili pružaoci usluga već prikupili od svojih korisnika, kao i odredbe koje bi korisnicima pružile mogućnost jednostavnog i besplatnog povlačenja saglasnosti za slanje oglasnih poruka nisu prihvačeni, pa će se Udruženje korisnika telekomunikacija potruditi, da se oni u proceduri razmatranja Zakona u Narodnoj skupštini formulišu kao amandmani. -- Poslednja ispravka: oluja (24.10.2005 u 0:05) Razlog: naslov poruke |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 2.380
Zahvaljeno 1.938 puta na 1.417 poruka
|
![]()
e, super
![]() sta li ce sad da radi onaj smor spamer iz KBC OnLine? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 44 puta na 40 poruka
|
![]()
Ako mislis na newsgrupe, tamo ima vise kandidata za tu nagradu.
KBC Online Ivan Ivanic |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Superb Moderator
Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 3.123
Zahvaljeno 4.145 puta na 1.248 poruka
|
![]()
Vece je pitanje kako ce nasi "organi" koji ce "nesto" raditi po tom pitanju "shvatiti" spam....
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Eee kada ce doneti zakon da novine nesmeju imati vise od 10% reklama.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
![]()
Ma je l' si lud, pa da ukinu SK.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
|
![]()
To je samo mrtvo slovo na papriu.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
Možda ovi što mi šalju spam odu u zatvor, u svakom slučaju društvo treba da se bori protiv toga, mene šta interesuje ja to nađem, a neželjene poruke ne VOLIM
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Deo inventara foruma
Član od: 30.11.2005.
Zahvalnice: 374
Zahvaljeno 456 puta na 282 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Mythbuster
|
![]()
Svakako spamovanje treba ostrije da se kaznjava.Medjutim, najbolja zastita od spama jeste opreznije ponasanje.To jest uvek treba paziti gde i kome se ostavlja e-mail adresa.Recimo, imam jednu yahoo adresu koju koristim za registraciju na raznim sajtovima, i naravno prepuna je SPAM-a, medjutim na ovima koje koristim iskljucivo za komunikaciju sa prijateljima i saradnicima ne stize nijedan.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Član
|
![]()
ja sam zbog spama jednom morao da promenim mail , znaci stizalo mi je preko 300 poruka na dan i iznerviralo me i morao sam da promenim
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Mogli bi i provajderi da ucine nesto povodom tog spama i da zastite svoje korisnike.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Član
|
![]()
po meni je spam problem ako koristish outlook express... a ako koristish npr YAHOO onda nije zato shto jaaahu ima anti spam bloker ili tako neshto... a ako sluchajno neki spam prodje mosh ga odma prijavish kao spam i necesh vishe primati poruke sa te adrese...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Starosedelac
Član od: 29.10.2005.
Zahvalnice: 5.228
Zahvaljeno 642 puta na 306 poruka
|
![]()
Uz 2-3 programa sve je sigurno ko Fort Knox!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Kind Of A Big Deal
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 344
Zahvaljeno 450 puta na 265 poruka
|
![]()
hm... Ja sam koristim isti email nalog jedno 5 godina i jako retko sam dobijao spam...mozda sam od onih.... srecnijih
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Banana
Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 697
Zahvaljeno 2.635 puta na 1.358 poruka
|
![]()
Kako me nerviraju ljudi kojima kazem da mi ne salju nikakva dobronamerna upozorenja, i opet dobijem ovakve gluposti....
Kopirana je poruka, ali sam izbacio kilometarsku listu forward adresa.... Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Banana
Član od: 9.1.2006.
Zahvalnice: 697
Zahvaljeno 2.635 puta na 1.358 poruka
|
![]()
Nije mogao i komentar da stane u istoj poruci zbog ogranicenja....
AAAAAAAAAAA!!! ![]() Ne biste poverovali kolika je lista ljudi koji su tu poruku primili i poslali dalje.... nikako mi nije jasno kako su ljudi tako.... ne znam ni kako da ih nazovem.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Član
Član od: 8.11.2005.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 11 puta na 10 poruka
|
![]()
stvarno mi nije jasno da neko stvarno moze da se upeca na ovo!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Veteran
|
![]()
Čim vidim tako nešto, o'ma u nepoželjno leti... Ma ni ne otvaram...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Starośeđelac
|
![]()
Jedno vreme mi je stizalo na desetine ovakvih i slicnih poruka,ali spam blocker do sada dobro resava stvar
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|