![]() |
![]() |
|
Nosači podataka Hard diskovi, optički uređaji (CD/DVD), flash diskovi, floppy... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Pao mi je eksterni hard-disk WDD 500GB sa stola sa visine od 70cm na tepih i posle toga u njemu je počelo nešto da škripi. Iako ga sistem prepoznaje preko WD aplikacije, Windows Vista više ne može da prepozna ovaj disk. Mislim da su se padom poremetile glave za citanje i pisanje. Na njemu imam dosta važnih podataka koje bih želeo da sačuvam. Kako mogu da spasim te podatke? Dali ovde u Beogradu postoji neka firma koja ih popravlja ili barem spašava podatke sa ostećenih hard-diskova?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
V.I.P. Test Drive
Član od: 18.2.2007.
Zahvalnice: 1.159
Zahvaljeno 2.446 puta na 1.922 poruka
|
![]()
Uh, ako se ne varam podaci sa plocha se spashavaju u specijalnim uslovima (bez naelektrisanja, svetlosti, magneta) a ako je glava zasekla plochu, shanse da se to obavi se smanjuju. Nisam siguran da li to mozhe negde u BG-u da se uradi jer nisam odatle, to neka neko drugi prokomentarishe... a ako ti je pokvarena samo elektronika na disku (shto sumnjam jer reche da shkripi) to onda mozhe dosta lako da se popravi u servisu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banned
|
![]()
Postoji firma u Beogradu koja se bavi tom delatnoscu, ali kada ti budu rekli koliko to kosta mislim da ces podatke sa harda ponovo traziti po netu.
Pogledaj ovde za neki savet vise. http://www.helpdisc-serbia.com/forum...f53a&board=3.0 |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku paulvandyk68 na korisnoj poruci: | ||
bojanbl (1.2.2009) |
![]() |
#4 | |
Član
Član od: 12.11.2007.
Zahvalnice: 101
Zahvaljeno 48 puta na 47 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Veteran
Član od: 4.12.2005.
Zahvalnice: 50
Zahvaljeno 214 puta na 130 poruka
|
![]()
Ako su podaci jako bitni ili ako se radi o aplikacijama sa podacima koji se ne mogu naći na netu, svako uključivanje tako oštećenog (mehanički) harda mnogo umanjuje šansu da se oni povrate.
Ipak bi u tom slučaju trebalo posao prepustiti profesionalcima. Ovako ga možeš samo dokrajčiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Windows mi ne prepoznaje novi hard disk | Win32 | Kvarovi | 14 | 25.8.2009 22:28 |
Eksterni hard disk - problem | vozdovac90 | Nosači podataka | 11 | 21.1.2009 15:11 |
Hard disk problem - treba mi pomoć da iščupam podatke | fingerprint | Nosači podataka | 2 | 22.12.2008 21:48 |
Eksterni hard disk | Ivan007 | ŠDK - Nosači podataka | 12 | 18.8.2008 4:06 |
Hard disk is down!.... | Peruzzi | Kvarovi | 8 | 21.7.2006 0:13 |