![]() |
![]() |
|
Slobodni softver Teme o softveru otvorenog koda (programi i operativni sistemi), projektima, zajednici... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 15.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Posedujem Mandrivu 2006 i najnovije nVIDIA-ine drajvere za graficku (8178).
U fajlu koji objasnjava postupak instalacije objasnjen je postupak samo za SuSE. Ako biste mogli da mi detaljno objasnite postupak instalacije bio bih vam veoma zahvalan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
|
![]()
ja mislim da se ti drivei instaliraju iz text moda ili safe moda kako hoces...potrebno je bootovati sistem u safe modu i ukucati putanju do drivera...moras imati kernel source...ako ti se ne pojavi NVIDIA logo kad bootujes sistem treba editovati /etc/X11/xorg.conf...mada sam cuo da to novi driveri sami rade..tako je bilo sa nekim 7xxx driverima ne secam se..valjda je tako i sa ovim...aj probaj pa javi...ako sam malo nejasan...sad sam ustao pitaj pa cu probati da pojasnim
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
ex Laki pingvin
Član od: 28.10.2005.
Zahvalnice: 478
Zahvaljeno 879 puta na 487 poruka
|
![]() Citat:
![]() ![]() @PhaetoN: moraš da „ubiješ“ X server (komanda # init 3), onda da skloniš već postojeći nVidia drajver ako je učitan (komanda # rmmod nvidia) a onda da instaliraš drajver jednostavnim pogretanjem datoteke drajvera (komanda # sh NVIDIA-*.bin). Preduslov je da imaš kernel headers (ili kernel-devel), odnosno „native“ rečeno, treba ti kernel source da bi NVIDIA drajver mogao da se kompajlira i instalira. Kad pokreneš onaj *.bin prati uputstva na ekranu, odgovori da nećeš da skidaš prekompajlirani drajver sa neta već da ti instaler sam to kompajlira, i to bi bilo to. Kad se drajver instalira, pređi nazad u X mod (komanda #init 4, ili # init 5, vidi šta je na mandrivi X) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Banned
|
![]() Citat:
Samo jedna mala ispravka..... Instalacija drajvera ce sama obrisati prethodni modul, tamo da nema potrebe za rmmod. Samo se pokrene instalacija...nVidia je mislila na sve da to olaksa. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Banned
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
|
![]()
Ja mislim da je vazno da covek shvati kako moze instalirati drivere...ako mislite drugacije onda o.k. prepustam vama...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Banned
|
![]() Citat:
Moze shvatiti jedino ako pazljivo procita HOWTO koji mu je nVidia velikodusno obezbedila, kao i uvek sto je slucaj sa svim sto ima veze sa Linuxom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
|
![]()
100% si u pravu...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Koju grafičku imate / imali ste? | Patton | Brbljaonica | 453 | 26.9.2013 14:15 |
Kupujem Graficku Help | Friend | ŠDK - Grafika | 12 | 23.12.2005 21:17 |
Prog za skidanje drajvera.... | cages | Aplikativni softver | 8 | 16.12.2005 0:32 |
Preporuka za graficku | Jim Bravura | ŠDK - Grafika | 35 | 7.12.2005 1:14 |