![]() |
|
Registracija | Uputstvo | Spisak korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje poruke | Označi forume kao pročitane |
SK Case Chase Nagradni konkurs „Sveta kompjutera” u kojem modifikujemo kućišta po vašoj ideji |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
![]() |
#1 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Sta je uradjeno na kucistu : - cutterom za lim je isjecen SK logo - ispod je ubacen plexiglas da ne ulazi prasina - isjecen je slot za ventilator u gornjem dijelu,a mozda je i vec bio tu ![]() U sam vizuelni modding vanjskog izgleda kucista je ulozeno jako malo truda. Da se tip koji je modovao kuciste potrudio 10 % kao vi prilikom kreiranja naslovnice,bilo bi to cool kuciste,a ovako... ![]() Ljudi treba da shvate case modding kao umjetnost,a ne kao nesto tipa "isjeci-nalijepi-oboji-predstavi"... ![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku LoneWolf na korisnoj poruci: | ||
todos (11.6.2007) |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 19.12.2006.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
Ja sam potpuni laik za case modding - tako da meni deluje jako lepo...
Primecujem da nije nista specijalno ulozeno, ali je OK. Takodje vazi i za izradu naslovne strane. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Veteran
Član od: 21.6.2006.
Zahvalnice: 629
Zahvaljeno 33 puta na 26 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
paparazzo
Član od: 24.12.2005.
Zahvalnice: 121
Zahvaljeno 601 puta na 179 poruka
|
![]()
Hm...kuciste je modovano, nije bio cilj da se napravi novo kuciste od same nule. Treba praviti razliku izmedju totalno novog dizajna i modovanja.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Ipak ne mozes da kazes da si modovao kuciste ako uzmes cutter za lim, par plasticnih traka i panel od pleksiglasa... Ne mozemo svakog da nazivamo case-moder,isto kao sto ne mozemo nazivati majstorom sve one koji imaju busilice, brusilice,srafcigere a ne znaju da se sluze njima,ili posao odrade traljavo... ![]() Evo kako to rade profesionalci : http://www.google.ba/search?hl=bs&q=case+modding&meta= |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
paparazzo
Član od: 24.12.2005.
Zahvalnice: 121
Zahvaljeno 601 puta na 179 poruka
|
![]()
Ok, mesamo pojmove: Redizajniranje, ili modovanje, ili budzenje, to bi trebalo da bude isto...Dok samo dizajniranje, to je nesto drugo. To znaci, imas toliko i toliko sirovina, na pr lima, pa uradis projekat po kom ces da radis...i na kraju dobijes nov proizvod koji se NE zasniva na nekom postojecem proizvodu. Dakle, ako neko uzme vec posojece kuciste, pa ga prepravi, to je redizajn ili modifikovanje...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Starosedelac
Član od: 21.8.2006.
Zahvalnice: 839
Zahvaljeno 973 puta na 624 poruka
|
![]() Citat:
Modovanje jeste umetnost, a ljudi su želeli da naprave nešto klasično, kao primer. Meni se sviđa, iako nije ništa posebno, pokazali su onima koji nemaju pojma o case modingu kako bi to otprilike moglo da se uradi, pa ti smišljaj ako hoćeš nešto složenije, u čemu i jeste poenta. Ko ne želi takvo kućište, neće ga ni tražiti i kraj ![]() |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Maladikt na korisnoj poruci: | ||
Chivan (17.6.2007) |
![]() |
#8 |
Novi član
|
![]() Poslednja ispravka: Freško (5.7.2007 u 10:58) Razlog: Thumbnail |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Deo inventara foruma
Član od: 3.1.2006.
Zahvalnice: 558
Zahvaljeno 556 puta na 413 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Novi član
|
![]()
Masku je vajao profesionalni vajar covek koji se zove Sendi i radio je sve maske u filmu Šejtanov ratnik. Maska je odradjena profi, sa sve teksturom ali ne napravljena airbrushom nego pravom reljefnom texturom. Rekoh da cu da postavim slike, pa evo prva, ovako je izgledao moj predlog koji sam poslao u redakciju SK
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Deo inventara foruma
Član od: 3.1.2006.
Zahvalnice: 558
Zahvaljeno 556 puta na 413 poruka
|
![]()
Ajde uslikaj ti nesto pa nam postavi, ovi u casopisu su stavili prilicno malo slika.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Novi član
|
![]()
A ni prasina vise nije problem.....
![]() E ljudi moram da najavim da se sutra u subotu 07.07. u 17 h na metropolis tv emituje reportaza o tome kako je izradjeno FALLOUT kuciste. Pa pogledajte da vidite profi modere u akciji Poslednja ispravka: Freško (6.7.2007 u 17:36) Razlog: Spajanje postova |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Starosedelac
|
![]()
A da li se moduje tvoje kuciste ili sponzori daju njihovo kuciste?Ako sponzori daju njihovo kuciste, koje kuciste daju?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Član
|
![]()
Znam da je on uradio, pishe u SKu
![]() Ali to i jeste problem! To je radio pro, kako mi laici to da uradimo :S I daj josh slika ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Starosedelac
Član od: 4.6.2006.
Zahvalnice: 26
Zahvaljeno 407 puta na 228 poruka
|
![]()
pa upravo...
ne mozesh ti koji nemash ni skill ni iskustvo da napravish neku uber mod! ako i planirash da pochnesh da se bavish time, krenesh od nekih osnova... ako nishta drugo uzmesh komade lima, i kilogram glinamola i krenesh da vezbash da sechesh, i pravish dodatke... pa dodaci na kucishtu, kao shto je ova maska (ili ona faca iz zida iz chuvenoh 'Of The Wall" moda) su rretkost i nalaze se zaista samo na profi modovima... ne mozesh ochekivati ti koji nikada nisi radio tako neshto, da napravish takav mod... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Novi član
|
![]()
Naravno, sve dobijas od njih, znaci i kuciste i mod i sve....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Novi član
Član od: 13.6.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 7 puta na 2 poruka
|
![]()
Lone, da si procitao tekst, kao sto izgleda nisi, znao bi da se radi o osnovnoj i prostoj modifikaciji kucista sto su ljudi i napisali. Takodje su napisali da ce se u sledecim brojevima baviti slozenijim modifikacijama.
Moje licno misljenje je da je ovaj potez sveta kompjutera odlican u smislu upucivanja ljudi koji nikad nisu culi za case modding. A sto se tice onih nebuloza o busilicama i majstorima, vidi se da nikada nisi u ruci drzao ni busilicu ni dremel. Ja sam jednom pokusao da isecem prost otvor na svom kucistu i to se zavrsilo...ne pitaj kako. Poslednja ispravka: Freško (14.6.2007 u 1:14) |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Paulie Gualtieri na korisnoj poruci: | ||
Chivan (17.6.2007) |
![]() |
#18 | |
Neozbiljni kolega
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 232
Zahvaljeno 2.916 puta na 1.234 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Novi član
|
![]()
Momci iz sveta kompjutera su svetski uradili moje Fallout kuciste i da demantujem sve neverne tome kada kazem da je to PRAVA MODIFIKACIJA.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 299
Zahvaljeno 397 puta na 300 poruka
|
![]()
Meni se nesto ne svidja onaj prednji deo, moglo je malo cistije.
A ideja za pravljenje rupa na pleksiju, svaka cast!!! ![]() trebali ste da prikazete i unutrasnjost, raspored kulera. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
modding, modovanje |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Antec LanBoy Air Case | pharaon.92.bc | Ostale komponente | 2 | 29.9.2010 22:29 |
SK CASE CHASE - Pitanja i odgovori | Dr. Marko | SK Case Chase | 117 | 17.10.2009 14:18 |
SK Case Chase - VASI PREDLOZI | dodgeme | Modovi | 0 | 5.7.2007 23:18 |
SK - nagradni konkurs CASE CHASE | VojaM | SK Case Chase | 1 | 31.5.2007 14:23 |
Nagradni konkurs SK CASE CHASE | VojaM | O SK-u uopšte | 1 | 31.5.2007 13:03 |