Forum Sveta kompjutera  

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Programiranje

Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke...

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 15.8.2007, 8:06   #1
dechkotzar
Član
 
Član od: 9.12.2005.
Poruke: 113
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 7 puta na 6 poruka
Određen forumom Programiranje skinova

Zna li neko neshto o pisanju koda za ucitavanje razlichitih koshuljica (skinova) u programu? Konkretan primer:
Kako napisati metodu koja che (slichno Windows Media Player-u) koristiti mape kontrola?
dechkotzar je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.8.2007, 8:25   #2
EclipsE
Starosedelac
 
Član od: 16.4.2006.
Lokacija: Scary Movie Reputacija: ■■□
Poruke: 1.337
Zahvalnice: 378
Zahvaljeno 278 puta na 195 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku EclipsE
Određen forumom Re: Programiranje skinova

Zavisi koji programski jezik koristish. U VB6 koristio bih *.ini fajlove i imash recimo razlicite section-e koji imaju odredjene informacije npr.

Kod:
[PlayButton]
PositionX=10
PositionY=10
Width=32
Height=64
i tu ti pishe pozicija i velicina... ako hocesh josh nesto, mozesh da dodash Onda lepo uzmesh sve kontrole i dodelish im sve te brojke, i dobijesh nov skin naravno, sa drugim slicicama...

jel te to zanimalo il'?
EclipsE je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.8.2007, 15:48   #3
toxi
Član
 
Član od: 30.10.2006.
Lokacija: http://quotesfan.com
Poruke: 70
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 11 puta na 10 poruka
Određen forumom Re: Programiranje skinova

Који језик?
toxi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.8.2007, 2:13   #4
dechkotzar
Član
 
Član od: 9.12.2005.
Poruke: 113
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 7 puta na 6 poruka
Određen forumom Re: Programiranje skinova

Eclipse:
Nisi me razumeo, hteo bih da kontrole ne budu ogranichene pravougaonikom
vech da programska rutina stvara recimo dugme ovalnog oblika kao shto Media Player (npr.) koristi mape dugmadi razlicitih boja za svoje kontrole, da na osnovu boje iz mape nadje tachnu poziciju i oblik dugmeta...

Inache, C#...
dechkotzar je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.8.2007, 9:18   #5
MG-RAY
Starosedelac
 
Član od: 15.2.2006.
Lokacija: Midlands
Poruke: 1.523
Zahvalnice: 277
Zahvaljeno 307 puta na 207 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku MG-RAY
Određen forumom Re: Programiranje skinova

Bilo bi lepo da je sve tako lako... Ako ne uspes da zamenis reprezentaciju samog npr. dugmeta na form -u, moraces da napravis svoje sopstvene klase sa skinovanje (dugmeta u ovom slucaju) (najbolje resenje je da izvedes klasu iz osnovne klase Button, ali nisam siguran da li je Sealed).

i tako za sve ostale kontrole

Naravno, koristis slike u PNG formatu, koji moze da cuva transparenciju u alpha kanalu, tako da mozes da napravis dugmice bilo kog oblika...

Jos ostaje detekcija da li je pointer iznad samog dugmeta. Ako je dugme nekakvog pravog geometrijskog oblika - prosta matematika resava problem...u drugom slucaju, moraces malo da se potrudis
MG-RAY je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.8.2007, 10:11   #6
MG-RAY
Starosedelac
 
Član od: 15.2.2006.
Lokacija: Midlands
Poruke: 1.523
Zahvalnice: 277
Zahvaljeno 307 puta na 207 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku MG-RAY
Određen forumom Re: Programiranje skinova

Sklopio sam ti nesto nabrzaka ... pretpostavljam da ces koristiti slike umesto obe gomilje brusheva, ali posto nemam vremena... cisto da vidis o cemu sam pricao
Priloženi fajlovi
Tip fajla: zip SkinnedButton.zip (17,1 KB, 29 puta viđeno)
Tip fajla: zip SkinnedButton3.zip (17,5 KB, 27 puta viđeno)

Poslednja ispravka: MG-RAY (17.8.2007 u 10:44)
MG-RAY je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku MG-RAY na korisnoj poruci:
dechkotzar (18.8.2007)
Stara 18.8.2007, 3:30   #7
dechkotzar
Član
 
Član od: 9.12.2005.
Poruke: 113
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 7 puta na 6 poruka
Određen forumom Re: Programiranje skinova

Citat:
MG-RAY kaže: Pregled poruke
Bilo bi lepo da je sve tako lako... Ako ne uspes da zamenis reprezentaciju samog npr. dugmeta na form -u, moraces da napravis svoje sopstvene klase sa skinovanje (dugmeta u ovom slucaju) (najbolje resenje je da izvedes klasu iz osnovne klase Button, ali nisam siguran da li je Sealed).

i tako za sve ostale kontrole

Naravno, koristis slike u PNG formatu, koji moze da cuva transparenciju u alpha kanalu, tako da mozes da napravis dugmice bilo kog oblika...

Jos ostaje detekcija da li je pointer iznad samog dugmeta. Ako je dugme nekakvog pravog geometrijskog oblika - prosta matematika resava problem...u drugom slucaju, moraces malo da se potrudis

Pa, dobro, bre, MG, nisam mislio toliko da komplikujem. Lakshe mi je, onda, da predjem na .NET Framework 3 pa da sve to lepo odradim u Expression Blendu.
Iskreno, interesovalo me je kako to radi bash Media Player.
Eh, da programchich SkinnedButton3 ti ne radi bash najbolje. Kod ovalnog oblika kad i kliknem van i unutar njega desava se isto (Hello).
Ali pogledachu source, pa chu probati neshto!
dechkotzar je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.8.2007, 13:16   #8
MG-RAY
Starosedelac
 
Član od: 15.2.2006.
Lokacija: Midlands
Poruke: 1.523
Zahvalnice: 277
Zahvaljeno 307 puta na 207 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku MG-RAY
Određen forumom Re: Programiranje skinova

Pa nisam to ni stavio u 3. Samo sam iscrtao ovalno dugme

Imas i jos jedan nacin, override -uj OnPaint samog forma, "proleti" kroz listu kontrola i iscrtaj potrebno... bez komplikacija

Sto se tice MP-a ... nemam pojma
MG-RAY je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.8.2007, 14:34   #9
toxi
Član
 
Član od: 30.10.2006.
Lokacija: http://quotesfan.com
Poruke: 70
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 11 puta na 10 poruka
Određen forumom Re: Programiranje skinova

Бах, постоји мнооогоо једноставнија варијанта.

Ја сам написао алгоритам који дугмету( или било којој другој контроли) мења изглед на основу слике - ако је слика круг и дугме ће имати облик круга, а још ако ставиш да му background буде та слика круга, ето потпуног догађаја.
Транспарентном бојом се сматра боја пиксела на позицији 0,0. А мапирање је одрађено аутоматски( обзиром да користи Region-е и GraphicsPath).
Ево једног примера како то може да изгледа:


Један проблем: за велике слике процес ће мало да потраје, па је добро да направиш прог. који ће генерисати регионе за све слике које користиш а онда и да их сними у фајл, да би после твој програм само прочитао тај (бинарни)фајл и знао какви су коме облици. Па у ствари то му дође и логично - на тај начин добијаш фајл са скином

За линк ка објашњењу се јави на ПП овде не смем да га постављам.
toxi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.8.2007, 1:47   #10
dechkotzar
Član
 
Član od: 9.12.2005.
Poruke: 113
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 7 puta na 6 poruka
Određen forumom Re: Programiranje skinova

Citat:
MG-RAY kaže: Pregled poruke
Pa nisam to ni stavio u 3. Samo sam iscrtao ovalno dugme

Imas i jos jedan nacin, override -uj OnPaint samog forma, "proleti" kroz listu kontrola i iscrtaj potrebno... bez komplikacija

Sto se tice MP-a ... nemam pojma

O ovome sam ti prichao.tiny.zip
Deo WMP10SDK. Najjednostavniji skin, chisto da vidish o chemu sam ti prichao i kako to sve funkcionishe.
dechkotzar je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno


Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Kako najlakše naučiti programiranje? Eris Programiranje 50 11.11.2010 18:10
Linux i C++ programiranje Andross Slobodni softver 13 4.1.2007 21:43
C# 2005 programiranje dejanandj Programiranje 4 29.3.2006 23:52
Programiranje u OpenGL Damjan Pravljenje igara 9 7.3.2006 2:05
Programiranje? Wo[R]MY Programiranje 1 3.3.2006 18:14


Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 20:22.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2019, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com