![]() |
![]() |
|
Konzole Konzole i softver za njih... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Cudi me da ovako nesto vec nije bilo diskutovano. Zanima me zasto toliko ljudi misli da su konzole za debile i decu. Posebno me iznenadjuje sto to kazu oni koji vole FRP igre. Svi hvale i dizu u nebesa Baldur's Gate i Fallout. Ne svidjaju mi se, ali priznajem da su imale velikog uticaja na mnoge igre. Ali posle njih ste je jos izaslo a da je bilo vredno paznje? Jedino NWN. Pogledajte izbor u ovom zanru na PS2.
A sta je sa simulacijama voznje? Ne znam da li neka moze da pridje cak i prvom Gran Tourismo-u sa PSX, a o ostalim i da ne govorim. PAZNJA: Ne mesajte ih sa simulacijom relija. |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 12.2.2006.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 544 puta na 343 poruka
|
![]()
Koji crni izbor RPG-ova na kozolama?
Sem Tekkena ne znam za igru koja fali PC-ju a da je ima na konzoli. Jesi li cuo za GT Legends, koji shije Gran Tourismo? |
![]() |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Arc the Lad: End of Darkness
Arc the Lad: Twilight of the Spirits Atelier Iris ~Eternal Mana Atelier Iris 2: The Azoth of Destiny Baldur's Gate: Dark Alliance Mike Bracken The Bard's Tale Breath of Fire: Dragon Quarter Champions of Norrath Dark Cloud Dark Cloud 2 Dirge of Cerberus ~Final Fantasy VII~ Disgaea: Hour of Darkness Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King Drakan Drakengard Dual Hearts Dynasty Tactics Ephemeral Fantasia Eternal Ring Evergrace EverQuest Online Adventures Final Fantasy X Final Fantasy X-2 Final Fantasy XI Forever Kingdom Front Mission 4 Fullmetal Alchemist 2: Curse of the Crimson Elixir Gladius Grandia II Grandia III Grandia Xtreme Harvest Moon: Save the Homeland ICO Jade Cocoon 2 Kessen II Kingdom Hearts Kingdom Hearts II King's Field: The Ancient City La Pucelle: Tactics Legaia 2: Duel Saga The Legend of Alon D'ar Magic Pengel: The Quest for Color Magna Carta: Tears of Blood Makai Kingdom: Chronicles of the Sacred Tome Monster Rancher 3 Musashi: Samurai Legend Okage: Shadow King Orphen Dancin' Homer Orphen TSG Phantom Brave Radiata Stories Ring of Red Romancing SaGa Shadow Hearts: Covenant Shadow Hearts: From The New World Shin Megami Tensei: Digital Devil Saga Shin Megami Tensei: Digital Devil Saga 2 Shin Megami Tensei: Nocturne Star Ocean: Till the End of Time Stella Deus: The Gate of Eternity Suikoden III Suikoden IV Suikoden V Suikoden Tactics (Rhapsodia) Summoner Summoner 2 Tsugunai: Atonement UNLIMITED Saga Wild Arms 3 Wild Arms 4 Wild Arms: Alter Code F Wizardry: Tale of the Forsaken Land Xenosaga Episode I Xenosaga Episode II Ys: The Ark of Napishtim Ovo je samo neka omanja lista koju sam nasao na brzinu. |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Kakav crni The Bard's Tale? To je shit igra i proshla je k'o bosa po trnju.
Final fantasy serijal i Breath of Fire serijal nisu loshi ali to su klasicni konzolni japanski RPG-ovi koji na PC-ju (FF) nisu proshli Bog zna kako iz razloga shto ima dosta boljih igara.Shto pominjesh Baldura, to je PC serijal i ne moze se reci da je konzolna eksluziva. |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Sto se tice Baldur Gate-a, nema veze sto je na PC, evo sad ga ima i na PS2. Zasto nema japanskih RPG-ova i na PC? A i kakve veze ima sto su japanski? Kazi neke od tih boljih igara. FF serijal je jedan od najboljih, ako ne i najbolji serijal uopste. Imas i zapadnjacke, ali mnogo vise na XBox-u nego na PS2.
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Bice, ali kada? |
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Nisam rekao da neshto fali shto je japanski.Ali opet i FF i BoF su nekako za mladji uzrast. |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Zasto su za mladji uzrast? Bilo koji FF ima vrlo ozbiljnu pricu, i odlicno razvijene likove. Da ne spominjem i neke bossove koji su pravi izazov za bilo kog hardcore igraca.
Morrowind bolji od FF? Ne verujem da bi se mnogo ljudi slozilo sa tobom. Jesi li igrao neki FF? |
![]() |
![]() |
#9 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
#10 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Igrao sam ga i presao sa svim dodacima, i nisam nesto video da je prica fenomenalna. Bilo koji FF ima bolju. A takodje i Chronno Cross.
FF7 vazi za jednu od najboljih igara ikada. Odigraj i VIII, IX, X. X-2 nisam ni ja igrao. |
![]() |
![]() |
#11 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Ne znam, ja sam posle SNES-a sredinom devedesetih raskrstio sa konzolama. A o zanru strategija na konzolama ne vredi ni pricati jer ga i nema. |
|
![]() |
![]() |
#12 | |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.593
Zahvaljeno 10.788 puta na 6.908 poruka
|
![]() Citat:
Pre svega sam vrlo gadljiv na dzojpred i smatram da se sa njim mogu igrati samo platforme,sim. voznje i slicne gluposti,kojima konzole obiluju. Strategija nema jer bi ih bilo nemoguce igrati na glupom dzojpedu! |
|
![]() |
![]() |
#13 |
V.I.P. GNU/Linux
Zahvalnice: 1.997
Zahvaljeno 4.850 puta na 2.801 poruka
|
![]()
Zapravo, postoji Red Alert za PSX i Starcraft 64 za N64...
Konzole su bolje za trke, tuče, akcione igre u stilu Spliter Cella/Metal Gear Solida i sportske simulacije. PC (tačnije kombinacija miš/tastatura) je bolji za strategije, rol-plej, fps, avanture i upravljačke simulacije. Pa ko šta voli, taj će da kupi odgovarajuću platformu. |
![]() |
![]() |
#14 |
Deo inventara foruma
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 1.520 puta na 1.053 poruka
|
![]()
Slažem se s prethodnim postom
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Sem MGS-a na konzolama i nema nekih dobrih akcionih igara u tom stilu, za razliku od PC-ja. Znaci, PC za sve iole ozbiljnije igre ,a konzole za zezalice. |
|
![]() |
![]() |
#16 | |
Superb Moderator
Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 2.839
Zahvaljeno 3.572 puta na 1.095 poruka
|
![]() Citat:
Da li su bolje? Sta volis da igras? O ukusima ne vredi... Bicemo svedoci sve veceg broja konzola i kod nas kako standard bude rastao, PC igranje je ipak najjeftinija verijanta sto ne znaci i najkvalitetnija.... Licno razmisljam o nabavci Xbox-a. Zelim da se zavalim u fotelju i na velikom ekranu TV-a opusteno odigram neku voznju, platformu, prebijem gomilu losih likova.... sto bi se grcio iznad tastature satima? Opusteno... ![]() |
|
![]() |
![]() |
#17 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
PC najjeftinija varijanta?Hm, pa sa tom jeftinom varaijantom se niko nece naigrati.Npr. XBox 360 je 600$, a za te pare se moze kupiti tek prosecan PC, koji ce za 1 god. propasti za razliku od XBox-a. A shto se voznji, platformi i tuca tice, zato su mi konzole i doqrcile.Ne bih mog'o vishe igrati Mortal Kombat ( na koji sam se lozio pre deset godina) Tekken ili neshto slicno, pa makar da su jedine igrice na svetu. Nisam ja protivnik konzola, ko voli nek' kupi, samo ne mislim da su igre sa konzola bolje od onih sa PC-ja.To je sve. |
|
![]() |
![]() |
#18 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ne svidjaju ti se konzole zato sto si se igrao na njima pre 10 godina? Imas li ti uopste pojma koliko su one napredovale? Tacno je da skoro i nema strategija, ali da zato kazes da su one za neozbiljne igrace je glupo. XBox 360 Premium u ostalim zemljama kosta $400. Nisu konzole krive sto moramo da ih jurimo po komsiluku i da ih nabavljamo po mnogo vecoj ceni.
|
![]() |
![]() |
#19 |
Intel Inside
Zahvalnice: 1.593
Zahvaljeno 10.788 puta na 6.908 poruka
|
![]()
Jedna stvar je jasna: da su konzole namenjene budalama(citaj Amerikancima) koji nece da trose vreme na smaranje sa kompjuterima i ucenje jos necega pored ubacivanja DVD-ja u konzolu.
I ne stoji Voodoo-ova konstatacija da su se i Spectrum i Commodore zasnivali na istoj postavci.Jeste bilo je dovoljno ubaciti disketi otkucati load "*",8 a zatim i program,ali su korisnici imali mogucnost da koriste i basic i nauce nesto o programiranju,za razliku od konzola. Drugim recima: kompjutere kupuju ljudi koji zele nesto i da nauce,a konzole oni kojima je bitno samo da se igraju(i to prventsveno sa glupim igrama ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Zasto je onda najvece trziste Japan?
Zasto su Amerikanci glupi? |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |