![]() |
![]() |
|
Konzole Konzole i softver za njih... |
Pregled rezultata glasanja: Gde bi ulozili tesko zaradjene pare? | |||
Nitendo Wii |
![]() ![]() ![]() ![]() |
76 | 24,52% |
Xbox360 |
81 | 26,13% |
Playstation 3 |
153 | 49,35% |
Glasova: 310. U ovom glasanju ne možete da učestvujete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#241 | |
Član
Član od: 13.12.2006.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 4 puta na 4 poruka
|
![]() Citat:
Ali, dobro. Ne bavim se razvojem igara, tako da ne mogu da se raspravljam dalje. Ja samo pricam sta sam cuo od drugih koji su upuceniji u tu problematiku... |
|
![]() |
![]() |
#242 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Razmisli malo, ako je danas lakše i brže napraviti igre, zašto se onda čeka na njih i po 1-2 godine da izađu? Iz generacije u generaciju igre postaju sve teže i skuplje za pravljenje, što je jedan od najvećih ako ne i najveći razlog zašto ekskluzive postaju retkost.
|
![]() |
![]() |
#243 | |
Član
|
![]() Citat:
Al' odosmo off-topic, bre... ![]() |
|
![]() |
![]() |
#244 | ||||
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
||||
![]() |
![]() |
#245 |
Član
|
![]()
@Ocelot:
Da, ali je Sony imao MNOOOGO vecu fan bazu u Evropi od Micro$ofta i njegovog XBOX-a, tako da tvoja tvrdnja da drzeci se moje logike treba otpisati XBOX 360 ne stoji. Pre ce biti obrnuto. Uzmi u obzir samo koliko je ljudi kupilo konzolu da bi je prodalo na e-bay-u, plus i cinjenicu da su svi priznali da su ocekivali mnogo vece redove ispred prodavnica u Evropi (sto se naravno nije dogodilo). Gledao sam link. I? Jesi li ti uzgred cuo za [B]SETI@home[/B].? Jaoj, bre!!! Nisam rekao da je PS3 jaci, pa to porekao, vec sam rekao da je KOD IGRE optimizovan (napisan na efikasniji nacin), sto je dovelo do brzeg ucitavanja. Ja sam svojevremeno skinuo patch za igru Max Payne 2 i nivoi su se ucitavali brze za 50%. Dakle, to sto su se nivoi ucitavali brze je posledica patch-a (efikasnijeg softvera), a ne mog hardvera (koji je ostao isti). Ajde, vise dosta sa tim "prva generacija", "druga generacija". Pa, ako te igre izgledaju fenomenalno danas, sta ce to programeri da unaprede (a da bude vidljivo) u igrama druge generacije? Naravno da ce biti razlike, ali daleko od toga da PS3 moze mnogo bolje od ovoga sto trenutno prikazuje. On je DirectX9 generacija hardvera, a isti je dostigao vrhunac. Crysis ce izgledati verovatno bolje od vecine igara sa PS3 konzole... Poslednja ispravka: JCDenton (30.3.2007 u 19:32) |
![]() |
![]() |
#246 | ||||
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
||||
![]() |
![]() |
#247 |
Član
|
![]()
Hvala ti! Nisam znao da je PS3 jaci od PC racunara. Prosvetlio si me. Ja govorim da to sto Sony radi nije nista novo. I samo to tvrdim. Niti tvrdim da je lose, niti da je dobro. End of story. Nemoj mi u usta trpati nesto sto nisam rekao.
Sto se tice prijema u Evropi, bolje ti citaj vesti, jer ja jesam: http://www.igniq.com/2007/03/londone...p-for-ps3.html http://news.bbc.co.uk/2/hi/technology/6485483.stm http://blogs.guardian.co.uk/technolo...a_exposed.html http://www.siliconrepublic.com/news/...yid=single8004 http://www.dvorak.org/blog/?p=10584 http://www.pcpro.co.uk/news/108609/l...station-3.html http://www.flickr.com/photos/fozi999/429443942/ Slika vredi hiljadu reci... A, jeli? A kada je Cell toliko mocan, i kada su developeri imali dodatnih 7 meseci da konvertuju igru, kako onda grafika na PS3 ne "razbija" grafiku na PC-ju ili XBOX 360 konzoli? Gde ode sva ta moc...? A, ako je tako lako raditi na Cell-u, zasto se igre za PS3 odlazu u beskonacnost (MGS4, novi Final Fantasy)? Losa karma, sta li je.... A sta cemo to da vidimo? Zar ti stvarno mislis da ovo sto PS3 sada pokazuje nije nista, a da tek kasnije dolaze prave stvari??? Ne budi smesan! RSX je, bre, malo poboljsani geforce 7800GT i u pitanju je DirectX9 tehnologija! Kao sto sam napomenuo, moracu da ponovim jel ti izgleda i ne citas bas sve sto ja pisem: BICE razlike izmedju te famozne "prve i druge generacije igara", ali da li je moguce da ti mislis da ce te razlike da budu toliko velike da ce u potpunosti zaseniti ovo sto sada gledamo na monitorima? Ne znam cime se ti bavis, ali ja svoju profesiju ne bih menjao... ![]() Poslednja ispravka: JCDenton (30.3.2007 u 20:40) |
![]() |
![]() |
#248 | |||||
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Evo ti još neki podaci: http://kotaku.com/gaming/folding%40h...ome-246543.php Citat:
http://www.mcvuk.com/news/26261/Reco...d-at-UK-launch http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=74689 http://translate.google.com/translat...language_tools http://ps3.ign.com/articles/777/777163p1.html Ovo su još malo stariji linkovi. Videćemo koliko je još posle ovoga prodato. A taj Microsoftov pokušaj sa "XBox loves you" mi izgleda pomalo patetično, a tebi? Uostalom, kako može mašina da me voli? ![]() Citat:
Citat:
![]() Citat:
|
|||||
![]() |
![]() |
#249 | |
Veteran
Član od: 6.2.2007.
Zahvalnice: 130
Zahvaljeno 196 puta na 147 poruka
|
![]() Citat:
SLIKA 1 Druga generacija Xbox 360 igara. SLIKA 2 Razlika je ocigledna i "zasenujuca". Poslednja ispravka: voodoo_ (7.4.2007 u 23:07) |
|
![]() |
![]() |
#250 |
Član
|
![]()
@Densetsu
E, nasao si sta ces da poredis. Unreal 3 engine (Gears Of War, na slici) je verovatno najsavrseniji engine danasnjice (dok se ne pojavi Crysis, barem), a poredis ga sa Call Of duty ili Battlefield 1942 (nisam siguran sta je na slici) koji nije imao vrhunsku grafiku ni kada se pojavio, tako da ovo nije dobar primer. @Ocelot Ma, naravno da je i M$ smesan sa tom parolom. (hehe, "Volim i ja vas..." ![]() Sto se tice opaske da ne znam da postoji nesto vise od prve i druge generacije, mislim da gresis, jer smatram da sam informisan o konzolama mozda i vise nego sto bi normalan covek trebao da bude. ![]() Pa, eto i ti mi dade linkove za koje bih sada ja mogao tebi da prebacim da je to ono sto ti zelis da procitas. Besmisleno je o tome raspravljati. To ti je k'o ova situacija: U novembru u Japanu, Sony proizvede 80 000 konzola i sve ih rasproda. U decembru u Japanu, Sony proizvede ~40 000 konzola i sve ih rasproda. E sada, oni koji vole Sony i PS3 kazu "PS3 je rasprodat", a oni koji ga ne vole kazu "Prodaja je opala za 50%". Moja poenta je da je sve stvar tumacenja i licnog misljenja. Ja, kao i vecina ljudi, smatra da PS3 nece pobediti u ovom konzolnom ratu. Da ce propasti kao Dreamcast, malo je verovatno, ali pobediti nece. I jos nesto: Iskreno me boli uvo ko ce da pobedi u ovom konzolnom ratu. Ipak mislim da to nije vredno "teskih" reci i zucne rasprave koju vodimo ovde (pogotovu nas dvojca u poslednjih par postova). ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Razlika je u tome što sam ti ja dao linkove na kojima vidiš informacije o prodaji koja je ogromna i koja je oborila rekorde, a to je ono što je važno.
Prodaja u PS3 u Japanu i SAD jeste slaba, besmisleno je da to neko uopšte i pomisli da osporava. Ali, Evropa je pokazala da cena nije u pitanju već izbor igara. Čim počnu da se pojavljuju AAA igre, prodaja će se povećati. Bilo kako bilo, ipak se bolje prodaje u odnosu na X360 koji za mesec dana u Japanu, proda 2000 konzola. ![]() Nemam nameru da se sa tobom svađam i da bez razloga pljujem druge produkte. Uvek sam birao Sony jer je nudio ono što meni odgovara i smatram da će to i u ovoj generaciji biti slučaj. Zbog toga sam spreman da malo sačekam i vidim kako će se stvari odvijati, ali nijedna kompanija me ne plaća da ih reklamiram ili da pričam negativne stvari o ostalima. |
![]() |
![]() |
#252 | |
Veteran
Član od: 6.2.2007.
Zahvalnice: 130
Zahvaljeno 196 puta na 147 poruka
|
![]() Citat:
Zato postoje igre prve generacije i igre druge generacije. |
|
![]() |
![]() |
#253 |
Član
|
![]()
Postavlja se samo pitanje KOJE su to AAA igre koje ce toliko povecati prodaju PS3 konzole, a da se nece pojaviti na XBOX 360? Prekjuce su ponovo krenule glasine da Final Fantasy "will go multiplatform". Od najpoznatijih naslova ostaju jedino Tekken 6, MGS4 i Gran Turismo, ali sve te igre su odlagane u beskonacnost i pitanje je sta ce biti kada se heavely hyped HALO 3 pojavi na jesen...
|
![]() |
![]() |
#254 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Lair, Heavenly Sword, Little Big Planet, Drakes Fortune, Warhawk, Ninja Gaiden, Ratchet & Clank, Afrika, God of War 3, SingStar, White Knight Story, Killzone 2, Jack & Dexter su samo neke od mnogih koje su mi trenutno pale na pamet. Nijedna od tih igara koje se naveo nisu bile nijedom odložene. Sony je najavio oko 200 novih ekskluzivnih naslova. To je ono o čemu sam ti pričao kada sam rekao da se okreću ka izbacivanju svojih naslova umesto da zavise od third party developera.
|
![]() |
![]() |
#255 |
Starosedelac
|
![]()
Evo, ja sam juče kod prijatelja probao Wii. mogu reći da sam oduševljen, čitavn dan smo igrali Wii sports. Po meni jedini nedostatak je manjak igara, ali to će se popraviti. Sviđa mi se način upravljanja
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Veteran
Član od: 15.1.2006.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 221 puta na 145 poruka
|
![]()
ljudi oladite vise
Ja sam SONY covek, Neko je M$ covek itd. po meni XBOX je pokazao da M$ krace traje stoga mi je losiji. XBOX360 se kvari ko koneski automobili i to me odbija. Igre sa druge strane su odlicne a M$ ima pare da placa svima i svakome da rade portove i za njihovu konzolu. Nesto sto SONY nema u tim kolicinama sto nije lose ili zlo. To je cista ekonomija. Mislim da ce mo videti sve vise jupovanja studija od strane ove dve firme da bi obezbedili ekskluzivnost jer ekskluzivni naslovi prodaju konzolu. |
![]() |
![]() |
#257 |
Član
Član od: 7.4.2007.
Zahvalnice: 22
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
sony sa PS3 sigurno propada.razlog je naravno-visoka cijena....Vjerovatno se ovdje misli oni iz inostranstva imaju vece plate pa mogu kupiti konzole i jos mnoge stvari...Ali u stvari kad im dodju racuni za struju vodu i jos mnogi drugi troskovi (racuni za vodu struju i ostale stvari su mnoooooogo veci nego kod nas) oni prakticno nemaju para da kupe konzolu..I jos jedna stvar:njima ne pada na pamet da plate za jednu konzolu 600eura.PSP i PS2 prije nego sto su izasli ljudi su mislili da ce biti mnogo skupi...Medjutim sony im je stavio veoma nisku cijenu...PSP(valjda 300eura) a svi su mislili da ce biti preko 500..
xbox 360 je super i konkurent je po grafici od PS3 a i jeftiniji je.sto znaci da ga ljudi vole....A tu je i wii...Koji je slabiji po grafici ali ima svoj inovativni kontroler...Sto je super.Sa drugom ili clanom porodice uz wii je zagarantovana odlicna zabava...Da je wii izasao prije xboxa on bi sigurno pobijedio u ratu konzola...ali ovako ipak mislim da ce pobijediti xbox360,mada wii ce mu uvjek biti za petama. |
![]() |
![]() |
#258 |
Banned
Član od: 23.1.2006.
Zahvalnice: 231
Zahvaljeno 190 puta na 95 poruka
|
![]()
the boss,ajd ne bulazni sabana ti. U vezi visoke cijene i propoadanja!
Svi(na zemaljskoj kugli) imaju 3 opcije,ili ne kupiti , ili stedjeti pa kupiti ili kupiti. Jeste istina je da su dadzbine ovdje vece ali samo zbog standarda. Evo npr.ja je mogu sada kupiti ali necu nego za dva mjeseca jer mi sada treba za gradzevinu na necijem tudzem moru.I kupit cu je bila ista cijena ili nesto malo jeftinija.Prica se da je u luxemburgu 25e jeftinija. Samo kad bi znao sta sve covjek moze postici strpljenjem nebi ti bilo kraja. Uostalom procitao sam da se i po srbiji rasprodao brzo....hmmm..nema se para a? |
![]() |
![]() |
#259 |
Član
|
![]()
Eh, to vam je klasičan primer paradoksa. Ljudi stalno kukaju kako se nema para, a od svačega uvek najskuplje ode. Naravno da će i PS3 naći svoj auditorium kod nas. Ne toliko brojni, doduše, ali ima onih koji imaju 700+ EUR za ovakvu vrstu zabave. A što se Wii-a tiče, ja ga ne bih stavljao pored ostala sva konkurenta. Wii bi pobedio u ratu konzola? Ne. Wii u neku ruku i nema konkurenciju, jer ne puca na iste kupce kao PS3 i Xbox. Masa ljudi će kupiti Wii i jednog od preostale dve konzole.
|
![]() |
![]() |
#260 |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.997
Zahvaljeno 4.850 puta na 2.801 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Konzole vs. PC (sta vam vise odgovara) | Ocelot | Konzole | 497 | 17.4.2008 12:02 |
Create Your Own Xbox 360 Games | voodoo_ | Programiranje | 5 | 1.9.2006 18:21 |