![]() |
![]() |
|
O igrama uopšte Uopšteno, dakle sve ono što se ne tiče samo konkretnog igranja i konkretne igre (poređenje raznih igara, o žanrovima, o sociološkom i drugim uticajima igara itd.) |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Deo inventara foruma
Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.556
Zahvaljeno 770 puta na 449 poruka
|
![]()
Zanima me koje od 5+ godina starih igara su po vama i dan danas pun pogodak za odigrati! Koja legenda se moze graficki progutati, ne izgledati smesno u godinama grafickih cuda od igara poput oblivion-a, stalker-a... I koja od njih se moze porediti sa ispoliranom igrivoscu i uopste usavrsenim izvodjenjem danasnjih naslova?
Moj prvi predlog- Gothic 1 (2001) i 2 (2002)! Bez ikakvih problema se i danas u njima moze uzivati! Predlozite vasu igru uz informaciji o godini njenog izlaska (a uzmite 2002. kao "najkasniju"). |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Novi član
Član od: 30.9.2006.
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 4 puta na 3 poruka
|
![]()
Blade of darkness! To mi prvo pade na pamet, pored Gothica.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Zvonko Skener na korisnoj poruci: | ||
Jaguar (17.4.2007) |
![]() |
#3 |
Član
Član od: 7.11.2005.
Zahvalnice: 27
Zahvaljeno 39 puta na 27 poruka
|
![]()
Hah! Pre nekoliko dana odigrah Blade of Darkness,
stigao sam skoro do kraja. Kakva igra! Grafika će vam delovati zastarelo prvih 10 minuta, a onda vas obuzme atmosfera, i nema puštanja dok ne iskasapite i poslednjeg orka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Starosedelac
|
![]()
Max Payne, Red Alert, Red Alert 2, Star Craft, Blood Omen 2, Half-Life, Battlefield 1942, Return To Castle Wolfenstein, Heroes III...Ima tu josh, nemogu sada da se setim...
Poslednja ispravka: Inuyasha (17.4.2007 u 11:43) Razlog: ...Zaboravio heroje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
Član od: 6.11.2005.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 329 puta na 180 poruka
|
![]()
Freespace II, je čini mi se izašao pre 2002. Izuzetna svemirska arkada.
Morao bih takođe da pomenem Master of Orion II, najbolju poteznu strategiju svih vremena. Might&Magic VII je izuzetan RPG i danas bih ga sa zadovoljstvom igrao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.549
Zahvaljeno 10.366 puta na 6.623 poruka
|
![]()
Myth...sva tri dela
Genijalna real time strategija...a tek pricu kakvu ima...wow I naravno nema stancovanja jedinica, i moras da se snadjes sa onim sto dobijes na pocetku ![]() Emperor: Battle for Dune...tako nekako...u klasicnom Westwood-ovskom maniru ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
Član od: 4.9.2006.
Zahvalnice: 17
Zahvaljeno 25 puta na 20 poruka
|
![]()
To moraju da budu ige koje su pobedile vreme.
Znaci ono sta mogu da igram i posle 100 godina ![]() Bez razmisljanja Metal Slug (bilo koji deo) PacMan Tetris i jos gomila iz tog doba. To su bile igrice. One pravljene za spectrum, commodore i arkadne masine. Pravljene su sa idejom jer resursa i prostora (memorijskog i hardverskog) nije bilo. Svaka ima dusu, ideju, nesto originalno. Kad se setim one frankenstajna gde je svaki nivo bio jedan organ u organizmu, pa deflektora, ma genijalno. Dakle moj glas za te "oldies" I naravno FLIPERI ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku tab503 na korisnoj poruci: | ||
M1los (17.4.2007) |
![]() |
#8 |
Veteran
Član od: 27.12.2005.
Zahvalnice: 99
Zahvaljeno 124 puta na 82 poruka
|
![]()
Opet dosađujem, ali ne mogu da odolim. Naravno System Shock 2 (1999).
Evo još nekih legendi ( po mom skromnom mišljenju ): Outcast (1999) LucasArts-ove avanture MechWarrior 3 (opet 1999) MDK (1997) - po Abandonii, igra ima status abandonware-a. Ako se setim još neke javiću... Poslednja ispravka: M.Silenus (17.4.2007 u 13:33) Razlog: Setio se MDK-a |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Starosedelac
|
![]()
Fallout 2, Planescape, Street Fighter,Jedi Academy......ma ima milion naslova!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
Član od: 15.11.2006.
Zahvalnice: 20
Zahvaljeno 50 puta na 43 poruka
|
![]()
Uf ima toga, arkadne recimo Cadillacs&Dinosaurus, Metal Slug,Double Dragon, a za PC AoE II, Conquerors expanzija, Return to Castle Wolfenstein,i ne znam dalje, ne mogu se sjetit sad
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Član
Član od: 14.1.2006.
Zahvalnice: 68
Zahvaljeno 79 puta na 55 poruka
|
![]()
Half Life moze u svemu ,osim u grafici, da parira bilo kojoj najnovijoj igri u tom zanru.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Starosedelac
Član od: 21.8.2006.
Zahvalnice: 839
Zahvaljeno 973 puta na 624 poruka
|
![]()
Baldurs Gate, Arcanum, Fallout, Divine Divinity i još gomila rpg-ova
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Deo inventara foruma
|
![]()
jel moguce da npr mdk iz 1997 moze da se igra i danas. mislite da ne bi bila smesna zbog grafike? zato sam i postavio temu- ne verujem da je mnogo igara koje bismo i sada mogli da uzmemo i uzivamo u njima... osim onih arkadnih naravno
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Starosedelac
|
![]()
Pa zavisi kakvi su ti ukusi. Ja uvek mogu da opalim koju partiju Dooma. Ona dvocevka nikad, ali nikad, ne moze da mi dosadi. Tu ubaci Descent, Undying, Diablo 1 i 2, Freelancer, a o avanturama da se ne prica... One su evergreen.
![]() Naravno, sve ovo zavisi od licne tolerancije prema pixelizaciji ili broju poligona. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Starosedelac
Član od: 3.4.2006.
Zahvalnice: 256
Zahvaljeno 53 puta na 38 poruka
|
![]()
Ja vise volim da igram 2d igre nego neke 3d sa ocajnom grafikom. Ne znam za MDK, ali MDK 2 se moze igrati (onakva grafika mi je prihvatljiva).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Banned
Član od: 23.10.2005.
Zahvalnice: 1.059
Zahvaljeno 820 puta na 446 poruka
|
![]()
Slazem se sa svim sto je napisano, i ja obozavam te starije igre, ali pricao sam o tome vec hiljadu puta
![]() Evo jedne starije igre koju igram trenutno: 'Star Trek: Elite Force I'. Secam se kad je tek bila izasla, bio sam se nalozio ko blesav ali sam u to vreme imao preslab komp. Kasnije ju je bilo nemoguce naci. Sad je igram zahvaljujuci cudima koja se zove internet i warez ![]() U pitanju je FPS u Q3 engine-u a pokriva radnju iz serije 'Star Trek: Voyager'. Iako izgleda dosta zastarelo, ima odlicnu atmosferu, identicnu onoj iz serije, zanimljivu radnju i dobar feel, preporucujem je svim fanovima serije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Deo inventara foruma
|
![]()
ja sam igrao elite force 2 i super je... mislim da je i ona 5+ godina stara!
a setio sam se i jedne igre... mislim da je neki unreal, ali u kome prelazis nivoe (ne rokas se po arenama)... dakle klasicni fps... secam se nekih paukova i nekog dzinovskog crva pred kraj igre.... ako neko zna, nek napise kako se zove... ja cu sad da proguglam pa cu javiti ako se setim koja je- odlicna je igra! ko da nisam mogao prvo minut da proguglam.. igra je iz 2003 ali ipak 5+ stara (izasla u februaru ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Starosedelac
Član od: 3.4.2006.
Zahvalnice: 256
Zahvaljeno 53 puta na 38 poruka
|
![]()
Ja sam skoro zavrsio i kec i dvojku (dvojka mi se mnogo vise svidja, ne samo zbog grafike). Cuo sam negde da je za obe igre koriscen isti engine!!! Stvarno dobar pomak!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Veteran
Član od: 6.2.2007.
Zahvalnice: 130
Zahvaljeno 196 puta na 147 poruka
|
![]()
Vecina tih "legendarnih" igrica danas nije toliko igriva.Ako ih nisi igrao kada su bile popularne i kada je bila sva ta nostalgija,danas ti se verovatno nece svideti bez obzira na grafiku.
Ja sam zivi svedok.Fallout nikad u zivotu nisam igrao ali sam pao na hype i alternativnim putem dosao do kopije igre.Igrica kao igrica nije losa(dobar humor,solidna grafika gledajuci u doba kad je izasla) ali jednostavno nije igriva.Naravno,ovo je samo moje misljenje koje je verovatno pogresno,pa vas molim da se ne ljutite...mnogo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() ![]() e i da- ako je neka igra stara ali ne bas 5 godina nego nesto mladja, a starno jako dobra- javite mi i nju ![]() Poslednja ispravka: polarnimeda (17.4.2007 u 20:00) Razlog: dodatak ;) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
"Qzmizam" - Da li su igre umetnost? | iurisvulgaris | „Ja, igrač!” | 590 | 7.12.2012 23:33 |
Igre igrive na ATi radeon 9550GE\TD | Daredevil 2 | Grafika | 1 | 24.5.2006 12:36 |
Je l' ti zao sto se rastajemo? | maxx10 | Konzole | 25 | 16.2.2006 20:41 |
G-thing program za LG(imam U8180) za java igre trazim gde ima? besplatno?trial? | Ilic Marko | Programi za mobilne telefone | 1 | 9.2.2006 14:09 |