![]() |
![]() |
|
Overklok Overklokovanje grafičkih kartica |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 14.11.2005.
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno 5 puta na 5 poruka
|
![]()
Kazite mi iz vazih licnih iskustva kako je najbolje overklokovati ovu graficku odnosno sa kojim grafickim programima ali bez mnogo cackanja po BIOS-u!I da li se uopste to isplati?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Prvo ukljuci DOT i stavi na komander pa provrti 3d mark03 i pogledaj kolike rezultate dobijas u odnosu na ove default vrednosti. Ako hoces jos vishe iskljuci DOT pa lepo lenjirom povuci klok za GPU i za memoriju za 10% vecu brzinu od defaulta za tu karticu. Ako 3dmark03 ne pravi nikakve anomalije lagano povecavaj takt za GPU i memoriju dok ne vidis krajnju granicu za tvoju karticu. Mogu se u testu pojaviti zelene i ostale kockice sto znaci da si ga malo jace nabudzio za GPU ili ako ti se pojavi horizontalne linije slicne TV bez signala onda memorija je isforsirana. Smanji takt i za GPU i za memoriju dok ne pocne da radi stabilno bar dva tri uzastopna 3dmarka03. To bi bio maksimum za tvoju karticu. Dakle vrlo jednostavno kad MSI vec daje takve opcije. Pozdrav! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Veteran
|
![]()
koliko ja znam da bi stigao do maksimuma prvo dizhe memoriju pa gpu.kada memorija dostigne stabilne granice tada sledi gpu
pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
btw. Zar ti nije palo na pamet da podesi memoriju a zatim zategbe GPU pa daj jos neki mark+ i ond rikne GPU. U svemu treba biti umeren pa je sve jedno sta ce kloknuti. Naravno da brzina GPU-a vise utice na ukupan skor i nisam rekao da memorija ne utice da se opet neki uzer poput tebe ne bi javio da spamuje. Pozdrav! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Veteran
|
![]()
nemoj odmah da se ljutish ja pojma nemam kako se overklokuje graficka jer imam integrisanu grafiku to za prvo mem pa gpu sam prochitao u jednom chasopisu koji necu da imenujem (normalno)poz
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() Jedino sto mogu da zamerim tebi, meni i ostalim uzerima da slabo citaju tudje postove. Ovo je vec mislim cetvrti put gde spominjem alatku za MSI graficke kartice pod nazivom DOT. Kad ukljucis tu opciju i komander dobijas tog trenutka ubrzanu karticu za oko10% kako za GPU tako i za memoriju a sve uz fabricku garanciju. Mozes videti oficijalni sajt MSI-ja i procitati o DOT-u. Konstatacija da treba ovo pa ono ocigledno da ne pije vodu. Pa valjda proizvodjaci grafickih kartica znaju sta pisu na svojim sajtovima i sta garantuju kao ispravan postupak a da neces ostetiti neku komponentu. Bitno je da se ne preteruje za par markova vishe. Pozdrav! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
Član od: 14.11.2005.
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno 5 puta na 5 poruka
|
![]()
Bre ljudi pa nisam glup,za MSI Clock znam odavno ali sam procitao u jednom casopisu da se ovim alatom ne mogu ostvariti znacajni rezultati pa zato i nisam probao!!Medjutim ako iz licnog iskustva tvrdite suprotno probacu sa MSI Clockom!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
Evo kako izgleda MSI clock i naravno nemoj ove vrednosti da stavljas jer sam namerno GPU stavio na 600MHz i memoriju na 1200MHz. Da bi uopste dobio ovu opciju ponavljam moras da instaliras drajvere ili detonator od GF FX59900 graficke kartice a zatim preko njih instaliras forcevare 81.85 WHQL odlicni su. Dakle nije ti potreban nijedan program vec instalacija detonatora. Mozda sve nije po PS-u ali jako dobro radi posao. Evo kako to izgleda i zapamti DOT ukljucen na komander pa ako ti je to malo iskljuci ga pa lepo lenjirom podesi vrednosti za memoriju i GPU koliko je tvoja kartica raspolozena za overclock! ![]() Pozdrav! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
|
![]()
Ta Graficka kartica MikroStar proizvodjaca se najlosije overklokuje u celoj 6 generaciji. Pricam iz licnog iskustva ( Slucaj i sa agp i sa pci expresom ).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Starosedelac
Član od: 26.9.2007.
Zahvalnice: 540
Zahvaljeno 291 puta na 243 poruka
|
![]()
malo si poranio druze...
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Kako povezati racunar sa TV-om (za početnike) | PeTkO | Video/TV softver | 7 | 24.6.2008 12:26 |
Kako skinuti klip sa kobajagrande.com ? | NemesisTT | Brbljaonica | 2 | 11.6.2008 12:59 |
Kako da prebacim dvd fajl sa dvd-ja u 3gp | NikolaCabrilo | Video/TV softver | 0 | 29.4.2008 13:57 |
Kako ohladiti Gigabyte 8800gt sa stock coolerom | Mali Robot | Grafika | 5 | 22.2.2008 18:34 |
Prolink 6600 problem sa def. klokovima | Gadoguz | Grafika | 17 | 19.9.2006 0:00 |