![]() |
![]() |
|
Aparati i oprema Mobilni telefoni i dodaci |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#461 |
Deo inventara foruma
Član od: 23.5.2010.
Zahvalnice: 589
Zahvaljeno 1.568 puta na 897 poruka
|
![]()
LG izbacio G5, Samsung S7/Edge... vi pisete o kinezima od 4$.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#462 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Bliži cjenovni rang
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#463 | ||||||
Starosedelac
Član od: 14.2.2008.
Zahvalnice: 213
Zahvaljeno 241 puta na 200 poruka
|
![]()
Odmah dodje
![]() LG je izbacio novi flagship telefon - LG G5 - koji neki vec pominju kao svojevrsnu revoluciju u sferi mobilnih telefona usled novog pristupa koji je juznokorejski proizvodjac primenio u vidu LG and Friends gedzeta kao i modularnosti samog telefona.
Sa druge strane, svima dobro poznat Samsung je takodje predstavio svoje najnovije flagship cedo - Galaxy S7 (i S7 Edge) - koji je ispravio neke greske svog prethodnika.
Ljuta borba u najavi, ko ce uzeti prevagu, Samsung koji se ustalio kao iPhone-like brend medju Android telefonima i koji potrosaci zele bez obzira na vrline i mane ili LG sa radikalnom promenom pristupa trzistu, pitanje je sad. Poslednja ispravka: Lanikor (22.2.2016 u 20:41) |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#464 |
Deo inventara foruma
Član od: 15.8.2012.
Zahvalnice: 1.312
Zahvaljeno 1.338 puta na 1.192 poruka
|
![]()
HP Windows 10 telefon koji ima podrsku za desktop aplikacije (telefon kao dzepni laptop/desktop racunar).
![]() Ovo je zaista novitet u mobilnoj industriji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#465 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 1.008
Zahvaljeno 4.068 puta na 2.438 poruka
|
![]()
Ovo što je G5 uveo mi je čist gimmick koji je mnogo zanimljiviji na YT nego što ima realnu primenu, i eto kladim se da će već sa G6 potpuno zaboraviti na tu "revoluciju". Inače mi se ne sviđa onaj deo oko kamere i izgled mi je generalno nešto njanjav.
S7 je ok, ne razlikuje se puno od S6. I dalje ne shvatam Edge kao koncept i čemu to služi a usto i ne radi. Prevagu će naravno imati Samsung. |
![]() |
![]() |
![]() |
#466 |
Veteran
Član od: 1.12.2006.
Zahvalnice: 32
Zahvaljeno 170 puta na 149 poruka
|
![]()
Sony izbacio X seriju,dva midrangera i jedan flagship? sa snapdragonom 820.Malo promenjen dizajn,zaobljene ivice a izgleda ima promena i u softveru.Kontam da će biti skupi kao I obično. http://www.phonearena.com/news/Sony-...reboot_id78676
|
![]() |
![]() |
![]() |
#467 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.4.2008.
Zahvalnice: 445
Zahvaljeno 1.135 puta na 897 poruka
|
![]()
Apsolutno.
Još bih primjetio da je "Screen to body ratio" sve manji od G2 do G5. ![]() Sve više (nepotrebnih) stvari su dodavali i samim tim smanjivali iskorištenost prostora na G seriji telefona. Trenutno imam LG G2 koji ima odličan odnos veličine ekrana i dimenzija samog telefona. Inače, u posljednjih godinu-dvije nije bilo nekog hardverskog pomaka i moj telefon sa Snapdragon 800 i 2 GB RAM odlično radi. Njihova razlika je zaista minimalna. I sad zamišljam prosječnog korisnika koji koristi samo pozive, poruke, Viber i FB i koji razmišlja da pređe na "novi" Galaxy S7. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#468 |
Deo inventara foruma
Član od: 26.5.2008.
Zahvalnice: 752
Zahvaljeno 1.426 puta na 1.083 poruka
|
![]()
Meni se najvise dopada HTC Desirr 630, mid-range specifikacije, Sense UI ali i neki Hi-Fi zvuk kako su najavili. Nazalost, vec vidim cenu od 350 evra kod nas, ali za mene idealan.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#469 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ovaj midrange Sony Xperia XA baš ima baš ružno prevelike ivice gore i dole. Ne znam da li su primetili da se u tom srednjem i nižem segmentu bore protiv ovakvih telefona:
Spoiler za LeTV 1s:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#470 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ova kineska Letva ima da se nabavi od 160 dolara nadalje, a jede ove "flegšip" telefone za doručak uz "ŽaoMi" Redmi (Note) 3 koji košta nešto više
|
![]() |
![]() |
![]() |
#471 |
Starosedelac
Član od: 14.2.2008.
Zahvalnice: 213
Zahvaljeno 241 puta na 200 poruka
|
![]()
Kako nema, vidis da je novi feature kod S7 microSD card slot
![]() Namerno nece da naprave nesto zaokruzeno tako da bi kroz marketing mogli da ubede prosecnog korisnika da non stop pravi kompromise odricuci se par stvari kada uzima telefone i tako se osigura da se uvek kupuje novo jer to novo je "ono pravo" do sledece verzije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#472 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Skršiće ih Kinezi kad izbace 4k ekran na 5.5", 128 GB ROM, Helio X20 CPU, card slot, fingerprint, 4 gb rama, i sve to ispod 350$
|
![]() |
![]() |
![]() |
#473 |
Deo inventara foruma
Član od: 23.2.2009.
Zahvalnice: 1.641
Zahvaljeno 3.791 puta na 1.851 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#474 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Nemoj dvaput reći😀pogledaj malo Letv x600, Xiaomi Redmi Note 3, Meizu Mx4 Pro/Mx5 pa onda pogledaj Samsunge, LG-eve, uporedi specifikacije i cijene pa vidi šta je isplativije.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#475 |
Veteran
Član od: 5.3.2007.
Zahvalnice: 115
Zahvaljeno 134 puta na 123 poruka
|
![]()
HTC i Sony i dalje srljaju i padaju sve nize, i sve ce im biti teze.Prave dobre telefone i jedni i drugi, ali sa cenama su papreno skupi za ono sto nude, cak samsung i pogotovo lg nude bolje telefone za isto novca,a da ne pominjem lenovo xiaomi meizu letv i jos neke kineske proizvodjace... polako se ljudi oslobadjaju predrasude prema "kinezima" , i svi veliki igraci su to itekako osetili. Rekao bih da ljudi postaju sve vise obrazovaniji sto se tice smartfona, i ne zele da pretplacuju proizvode...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#476 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.4.2008.
Zahvalnice: 445
Zahvaljeno 1.135 puta na 897 poruka
|
![]()
Očigledno nisi upućen, pogledaj ovih par modela koje se pomenuo @LoneWolf i trebao bi da promijeniš mišljenje.
Kineski telefoni se zbog neupućenosti i predrasuda smatraju nekvalitetnim, a činjenica je da njihovi veći brendovi imaju odlične i kvalitetne telefone i to dosta jeftinije od koknkurencije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#477 |
Starosedelac
Član od: 23.1.2012.
Zahvalnice: 636
Zahvaljeno 291 puta na 234 poruka
|
![]()
Ako je verovati testovima, sd820 je pravi pomak, pre njega je sve bilo na kapaljku. I ja imam g2, čekaću da se normalizuje cena s7 pa možda i pazarim.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#478 | |
Starosedelac
Član od: 18.1.2008.
Zahvalnice: 521
Zahvaljeno 279 puta na 197 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#479 |
Starosedelac
Član od: 27.2.2010.
Zahvalnice: 397
Zahvaljeno 192 puta na 138 poruka
|
![]()
Sve je to tako, ali ono sto ih sputava je garancija. A da bismo imali garanciju moraju da se pojave zvanicno u srbiji. A kad se to desi dok svi skinu kajmak kostace kao i samsung. A ovako da neko da 350 evra na poverenje kinezima vrlo retko ce da se desi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#480 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Evo vrlo zvanično: Meizu, Elephone a tu su i mnogi drugi. Neki od njih se daju i uz ugovore sa operaterima. Evo baš sam pre neki dan razgledao Xiaomije u TC ušće, onaj Mi4c je
![]() Nije baš jeftino kao u Kini ali je sa garancijom, podrškom... a i dalje 50% povoljnije od Samsunga i sličnih. Jedino što ljudi i dalje imaju zablude da će Samsung, LG... bolje i duže da traju od kvalitetne kinseke marke. Ali nema veze, kleli smo se u Fince i Japance, pa se vremenom navikli na Koreance. Sad više niko ne kaže "ne dam pare za to korejsko đubre" već su nam Samsung i LG reperi dobre tehnike. Polako će i reč kinesko izgubiti svoj negativan kontekst pa će ljudi deliti marke na dobre i loše a ne po geografiji. ![]() Poslednja ispravka: Aibo (23.2.2016 u 17:55) |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Aibo na korisnoj poruci: | ||
darac_kv (24.2.2016) |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Kineski brend telefoni - vrede li? | zajchik | Aparati i oprema | 5083 | 23.2.2020 12:48 |