![]() |
![]() |
|
Simulacije vožnje Auto-moto + simulacije letenja... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#81 | |
Član
Član od: 29.3.2013.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 33 puta na 25 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#82 | ||
Veteran
Član od: 16.9.2012.
Zahvalnice: 233
Zahvaljeno 585 puta na 266 poruka
|
![]() Citat:
Citat:
E sad, nisam siguran, ali mislim da ZModeler2 (za koga ima crack) ima opciju importa iz GTS-a i ETS-a. Verovatno ima i opciju exportovanja u nesto, verovatno u .obj ili u bilo koji god da forma exportuje, verovatno se moze ucitati u neki drugi program pa exportovati u .obj. Posle se ucita u Blender i cao. Nego, ajde evo napraviceno eksperiment. Napravicu neki svoj model, za pocetak jednostavan jednu kockicu i exportovati kao gradjevinu za ETS2 i neka Coyot proba da je ucita u Editor (mene mrzi podesavati igru da udjem u njega a tebi je vec podesena). Predpostavljam da ce se exportovati i ucitati u igru kako treba, ali ako bi tu kocku zakomplikovao i malo je izoblicijo i samim tim povecao broj trouglica od kojih je nacinjena onda ce GARANT nesto da se za***** i kada se model ucita u igru bice sav "rasturen". Evo, sad cu da probam da napravim jednu jednostavnu kockicu. Edit: A da, zaboravih napisati da mislim da nema veze iz koje extenzije konvertujes u .pmd jer kada se ucita u Blender i kada podesis sve sto treba (materijale, triangulaciju, poziciju, hijearhiju...) a model lepo izgleda u Blenderu on MORA lepo i da izgleda u .pmg formatu. .pmd je za materijale i kao neki "uvodni" fajl ka .pmg koj je cisti 3D model. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Član
|
![]()
Da probamo, pa posle da vidimo ako mogu da se prebace one zgrade iz GTS nekako.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Član
Član od: 29.3.2013.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 33 puta na 25 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Član
|
![]()
Zgrade rade super, to smo sinoć sredili.
![]() ![]() ![]() ![]() Na kraju sam poslao 6 zgrada iz GTS, uspeli smo sa dve. Ostale 4 su zaključane (to neka objasni Ksrele šta je u pitanju). Jesi li uradio šta sa Beograđankom kako sam ti rekao da odsečeš? A Jugića daj, pa ćemo da vidimo kako izgleda u igri. Nego, sad eksperimentišem sa merdžovanjem mapa. Izgleda da i to radi, pa će ekstremno pojednostaviti posao. Postujem šablon, ko hoće uzme da radi neki deo, pa posle sve to lepo spojimo i super. Već imamo dobrovoljce za neke delove mape, tako da možemo to odraditi udruženim snagama. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Wile E. Coyote na korisnoj poruci: | ||
Laxi (28.5.2013) |
![]() |
#86 |
Član
Član od: 26.11.2012.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 19 puta na 15 poruka
|
![]()
Виле,
Када сам почео да ти причам о мапи, нисам одмах почео да је правим. Ево, данас почињем - почећу са мађарским ауто-путем. Настојим да одрадим што верније... Али постоји један веома велики проблем. Мени уопште није јасан процес за СЦС Екстрактор и уопште не разумем у чему је ствар. Јасно ми је прављење мапе и све то није тешко . Али остатак прави озбиљну недоумицу. Арсић |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Član
|
![]() Citat:
Na šta tačno misliš pod "Mađarskim autoputem"? BG-NS-SU ili baš deo u Mađarskoj? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#88 | ||
Veteran
|
![]() Citat:
Na zalost, nemam slike jer si mi sve slao kao "Untitled-1.jpg" i uvek je isla jedna preko druge ![]() Citat:
Sada cu sve izbrisati u vezi njega i krenuti skroz iz pocetka. Pa da vidim da li cu ista uspeti. Opet apelujem na sve da ako nalete na neki jednostavniji model Juga da mi javi. Ne bitno u kom je formatu, moze i .3ds i .obj i .maya (ili kako vec ide extenzija)... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Veteran
|
![]() Citat:
Evo ih: ![]() Ko ih prepoznaje da cujem? A sto se tice zakljucanih zgrada... pa jednostavno ZModeler2.2.4 kaze da su fajlovi zakljucani... A i probao sam preko ovog programa sto mi Laxi preporuci ali ne znam kako njega da koristim. On napravi kao neki .pmg file pod nazivom "kopija.pmg" (u prevodu) ali ne napravi .pmd file. Probao sam razne kombinacije ali ne znam kako da otvorim te "zakljucane" fajlove. |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ksrele na korisnoj poruci: | ||
Wile E. Coyote (28.5.2013) |
![]() |
#91 | |
Veteran
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Član
|
![]() Citat:
Ja imam u planu sledeće: - produžetak puta koji vodi kroz Slovačku i izgradnja granice sa Mađarskom - "nadogradnja" Beča i auto-put + izgradnja granice sa Mađarskom - ukrštanje pravaca E75/E65 sa E60 posle granice - autoput+ izgradnja Horgoša i Recke - Subotica i pristupni putevi - lokalni put Subotica-Sombor - put Sombor-Novi Sad - deonica auto-puta E75 od Subotice do Novog Sada (na sredini puta isključenje za Zrenjanin i Vršac) - deonica auto-puta E75 od Novog Sada do Beograda + most preko Dunava kod Beške - Beogradska obilaznica - Zrenjaninski put - Beograd i sve ostalo... Iako znam da je pravljenje mape težak posao, ali ipak hoću da probam. Uostalom, prekjuče sam sa razredom išao na izlet u Carsku Baru i u Bečej, tako da se svega sećam i sve mi je jasno ![]() Poslednja ispravka: DeCoy (29.5.2013 u 10:20) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Član
|
![]()
Onda se ogranici samo na Srbiju. Sto se tice ostalog, deo mape koji sam ja uradio je na kodiranju, tako da kad stigne, dobices mapu da na njoj radis, (zbog razmere mape) pa cemo onda da se dogovaramo ko sta radi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Član
|
![]()
Одличан предлог Виле, ја се у потпуности са тим слажем.
Морам да захвалим појединим члановима форума, као наш добри Среле, изузетно паметни Лазар Бојовић (Лакси), и наравно теби. Баш сте ви добри и увек вољни помоћи. То ми се много допада. Ваш Арсеније Арсић |
![]() |
![]() |
Sledećih 3 korisnika se zahvaljuje korisniku Arsić na korisnoj poruci: | ||
![]() |
#95 | |
Član
Član od: 26.4.2011.
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno 23 puta na 18 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku nikola1997 na korisnoj poruci: | ||
Wile E. Coyote (29.5.2013) |
![]() |
#96 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() ![]() Poslednja ispravka: Wile E. Coyote (29.5.2013 u 19:35) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Veteran
Član od: 6.9.2011.
Zahvalnice: 130
Zahvaljeno 65 puta na 51 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Član
Član od: 21.10.2012.
Zahvalnice: 85
Zahvaljeno 209 puta na 93 poruka
|
![]()
Da li neko zna da napravi srpske tablice? Ne mora da bude ne znam koliko verno originalu, bar za prvo vreme, samo da se vidi kako funkcionise.
Pozeljno bi bilo i da budu originalni fajlovi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Veteran
|
![]()
Mislim da mogu da se naprave custom tablice za odredjenu zemlju, ali za koju zemlju ti zelis srpske tabllice? Koliko ja znam nema Srbije u mapi da vozas te tablice kroz nju.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ksrele na korisnoj poruci: | ||
Debeli (30.5.2013) |
![]() |
#100 |
Član
Član od: 21.10.2012.
Zahvalnice: 85
Zahvaljeno 209 puta na 93 poruka
|
![]()
Kako za koju? Pa za Dembeliju
![]() Zezam se, za onu istu za koju si ti pravio zgrade. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
[Android] Offline mapa Srbije (i Evrope)? | ZoNi | Programi za mobilne telefone | 12 | 28.4.2013 15:31 |
18 WoS Euro Truck Simulator | dallyborr | Simulacije vožnje | 619 | 21.3.2012 22:49 |
Konferencija mladih lidera iz dijaspore i Srbije 2011, Beograd, 15. i 16. jul | Dukes | Dešavanja i događaji | 7 | 9.7.2011 17:05 |
GPS mapa Srbije | Alek92 | Programi za mobilne telefone | 52 | 20.8.2009 22:06 |
Projekat: GNU/Linux mapa Srbije | Eni | Slobodni softver | 18 | 20.5.2008 21:54 |