![]() |
![]() |
|
Osnovne komponente Procesori, ploče, memorije... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 11.1.2006.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Imam strasnu dilemu
![]() Da li uzeti Asus P5PL2 ili Gigabyte 8I945P-G. Ploce su vrlo slicne, obe su "fan-less" sto me privlaci, cena im je ista, mozda par e razlike. Voleo bih misljenje eventualno nekog ko vec ima neku slicnu. Iskreno ja sam malo vise na strani Gigabyte, ali ne znam da li cu pogresiti ako uzmem bas tu plocu, jer mi nekako Asus godinama bio malo bolji? Ne zanima me OC, sve ce mi raditi na default-u sa nekim npr. Pentium 630, zanima me samo apsolutna stabilnost. ![]() Dakle voleo bih vase misljenje i hvala vam unapred! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 10.2.2006.
Zahvalnice: 0
|
![]()
Mislim da neces pogresiti sta god da uzmes, i Asus i Gigabyte prave odlicne ploce
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Veteran
Član od: 18.12.2005.
Zahvaljeno 12 puta na 5 poruka
|
![]()
Oba proizvodjaca prave kvalitetne i stabilne ploce. Kad bih birao izmedju ta dva, izabrao bih Gygabite.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
Gigabyte je moja preporuka...Imao sam ASUS,koji je extra stabilan i stvarno dobra ploca,ali novije serije su malo losijeg kvaliteta,pa sam se opet vratio na Gigabyte,koji sam i ranije imao...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
Hvala svima na sugestijama. Uzimam Gigabyte.
@Aki: Mozda je to zato sto Gigabyte jos uvek proizvodi svoje ploce u Tajvanu, a Asus se preselio u Kinu! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
Član od: 7.2.2006.
|
![]()
Oba proizvodajača su super, ali ja bih izabrao Asus jer kada jednog dana rešiš da prodaš mnogo više ljudi je čulo za Asus nego za GA, tako da valja i o tome razmišljati, naravno sve može da se i promeni, ali situacija je trenutno takva!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Starosedelac
Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 123 puta na 48 poruka
|
![]() Citat:
Pazari se ono do čega se najpre/lakše dođe. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
|
![]()
@ixnay
Pa jako moguce...Uglavnom,ima vise skarta nego ranije a to mi se uopste ne svidja... @gileip Ovo sto si ti rekao je tako glupo da sam se bas lepo nasmejao...Uopste nije tacno da je vecina ljudi cula za ASUS a za GA nije ili bilo sta slicno...Uostalom,GA pravi ploce jos od kako ja znam za pojam kompjuter,tako da je ta prednost u popularnosti skroz neosnovana...A i kada jednog dana bude prodavao plocu,mislis da ce mu biti bitno da li je dobio 1-2eur. vise-manje na kont proizvodjaca? Uglavnom,drago mi je da si se odlucio za Gigabyte... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
|
![]()
Ja sam samo izneo svoje mišljenje, a ni jednog trenutka nisam rekao da je Asus bolji od GA i sećam se još ploča za 486 koje je pravio GA, ali ipak sam skoro prodavao neke polovne ploče i svi me uglavnom pitaju jel Asus, a i kada prodajem novo opet traže Asus, ipak živimo u državi sa 1/3 nepismenih gradjana i kada imas takve kupce onda moraš i da na to računaš! Pre nedelju dana sam imao troje ljudi koji me je pitalo zašto AMD 2400+ ne radi na 2400Mhz i bunili su se da su zaj...! Jedan je hteo da nosi mašinu kod prodavca i da traži da mu ga stavi na 2400Mhz!? I šta ćeš ti da radiš sa takvim čovekom, kako da mu objasniš da je to AMD, a ne Intel, jer on kad dodje u prodavnicu i tarži AMD, a posle se žali!?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
|
![]()
Pa ok,ali isti ti ljudi se ubede u roku od 5min. da je recimo GA mnogo bolji od ASUS-a zato sto ima drugu boju laka koja ima prednost pri grebanju...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Član
|
![]()
Tesko je raditi sa našim ljudima! pre neki dan mi dolazi čovek 4 dana pre isteka garancije sa hardom maxtor od 80Gb u papiru, kao da nosi burek, i kaže znaš meni je električar rekao da je ovo crklo i da mi daš drugi ako može' naravno malo sam se bunio zbog toga što ga je vadio iz kućišta jer je bilo zapečaćeno, ali obećam mu da ću ga zameniti! i Onda čovek kaže, meni je električar koji mi je nameštao računar rekao da si me zaj... i da si mi prodao procesor AMD i napisao 2400+(moram reći da nigde nisam pisao 2400MHz i da je sam birao procesor i konfiguraciju
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Član
|
![]()
Bilo kako bilo, ja uzimam Gigabyte. Cini mi se da nudi malo vise za tih 100e koliko otprilike kosta, a i garancija kod direktnog uvoznika je 3 godine tako da - @Magneto: do Gigabyte cu lakse doci
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Član
|
![]()
Eto,sada smo braca po ploci,barem po proizvojacu...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Član
|
![]()
Ma koji mu je to pojam elektricar?Zvuci kao el. za kola ili instalacije po kuci?Ako imas HDD zameni mu,da ne bi smaao ako ne iskuliraj...
@ixnay Kakve su impresije za plocu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Član
|
![]()
Hehe, nisam je jos kupio. Bio je vikend. Verovatno cu je uzeti krajem nedelje, tamo negde u petak, kad budem bio slobodan, jer ove nedelje imam neku guzvu.
Nego da pitam ja jos nesto, kako stoje stvari sa hladjenjem? Ja planiram da umem neko Kung fu kuciste i Pentium 506 pa me zanima da li ce mi biti potrebni neki dodatni ventilatori ili nesto da hladim unutrasnjost kuciste? P.S. Necu nista OC, sve ce raditi na default-u. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Član
|
![]()
Samo uzmi malo bolje kung-fu,znaci da je neka kopija nekog Neo ili nesto sl.Onda kupis 2 coolera za kuc. i stavis ih napred 1 i pozadi drugi...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Član
|
![]()
Imaš dosta povoljno Asus kućište ili još bolje Codegen! Što bolje napajanje to bolje za sistem! Mislim da treba da izbegneš NEo i KME kućišta, napajanje je identično samo je različita etiketa na napajanju! Ako hoćeš neko jeftinije onda uzmi HipoMedia ili EuroCase kućište, solidnije je od ostalih!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Član
|
![]()
Evo odlucio sam da se castim dobrim kucistem, dodacu jos koji kintu i uzecu CoolerMaster Centurion 530. Mislim da ima dobre termalne karateristike, uz njega se dobije ventilator napred dole, i ima onu penu na ulazu da zastiti od ulaza prasine! Cenim da ima i kvalitetnije napajanje pa spajam lepo i korisno
![]() Takodje mi odgovara sto su power-reset-USB od gore, a meni ce kuciste stajati ispod stola, pa mi to dodje ko kec na jedanaest ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Molim za pomoc...(maticna ASUS TUEP2-M & 200GB HDD) | CakumPakumVakum | Nosači podataka | 1 | 4.2.2006 1:43 |
Gigabyte ili ASUS ??? | Zeljko | ŠDK - Grafika | 17 | 9.1.2006 22:16 |
Problem sa ASUS GeForce 5600 Video Suit | alien | Grafika | 0 | 24.12.2005 1:17 |