Forum Sveta kompjutera  

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Programiranje

Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke...

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 6.6.2010, 10:49   #101
Todors
Član
 
Član od: 16.4.2010.
Lokacija: Pančevo
Poruke: 462
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 68 puta na 63 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Da ne bi otvarao novu temu, jel može neko da mi kaže kako da splitujem ovaj => ' karakter. Nešto tipa:

string[] timeA = Console.ReadLine().Split(''');// da li je to uopšte moguće sa stringom

Pošto se radi o minutima i input bi bio ovako nešto: 12^33'45"
Todors je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.6.2010, 12:30   #102
irreal
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 9.1.2009.
Lokacija: Beograd, Banovo Brdo
Poruke: 1.157
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 448 puta na 303 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

string[] timeA = Console.ReadLine().Split(("'")[0]);

i to ce da radi.

medjutim, nadam se da si svestan da bi trebao da odradis provere da li je uneti string u pravilnom formatu pre nego sto probas da ga parsujes.
irreal je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku irreal na korisnoj poruci:
Todors (6.6.2010)
Stara 6.6.2010, 12:48   #103
Todors
Član
 
Član od: 16.4.2010.
Lokacija: Pančevo
Poruke: 462
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 68 puta na 63 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Da to bi bilo to. Hvala puno

BTW ne moram da radim proveru jer bot unosi ovaj input i uvek je u ovom formatu.

Poslednja ispravka: Todors (6.6.2010 u 12:56)
Todors je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.6.2010, 16:15   #104
irreal
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 9.1.2009.
Lokacija: Beograd, Banovo Brdo
Poruke: 1.157
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 448 puta na 303 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

znaci radis one zadatke online ?

tu ti se ne vrednuje samo da li radi, nego i koliko brzo radi.

tako da gledaj da to optimizujes, kreiraj const char na pocetku sa vrednoscu tog karaktera pa na osnovu njega splituj, ako vec moras da radis taj split.
irreal je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.6.2010, 16:36   #105
Todors
Član
 
Član od: 16.4.2010.
Lokacija: Pančevo
Poruke: 462
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 68 puta na 63 poruka
Talking Re: How to... C#

Da baš se sa tim zanimam. U pravu si, vrednuje se i brzina kompajliranja, ali pošto radim zadatke u c# tako da nemam nikakve šanse kolko god se trudio da se program brže kompajlira. Tako da mi je motiv da uradim što više zadataka tačno jer se i to dosta boduje. Što se brzine tiče možda ću kasnije pisati i u čistom C-u, pa da budem kolko tolko konkurentniji. Ovako izgleda kao da se trkam sa ponijem .
Todors je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.6.2010, 18:58   #106
irreal
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 9.1.2009.
Lokacija: Beograd, Banovo Brdo
Poruke: 1.157
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 448 puta na 303 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

hehe, pa niko ni ne ocekuje da ces ti u c#-u da napravis brzi program od nekoga u c-u.

poenta je da se poredis sa drugim c# programerima...
irreal je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.6.2010, 19:42   #107
Todors
Član
 
Član od: 16.4.2010.
Lokacija: Pančevo
Poruke: 462
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 68 puta na 63 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

U pravu si, samo što je malo fustrirajuće da se najbolji c# program nalazi tek na 5k ili 10k mestu. To ti je kao da gledaš formulu 1 zajedno sa nacionalnom klasom.

Nema veze, zato sam skoro siguran da ni jedan programer nije uradio sve zadatke. Tako da što ih budem više uradio, to ću se bolje naoštriti

Već sam rešio 2 zadatka i moje samopouzdanje raste iz dana u dan
Todors je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.6.2010, 7:46   #108
sasha vukelic
Deo inventara foruma
 
Član od: 20.12.2005.
Lokacija: banjaluka
Poruke: 3.220
Zahvalnice: 278
Zahvaljeno 363 puta na 216 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Citat:
Todors kaže: Pregled poruke
=> string[] timeA = Console.ReadLine().Split('''); ?
a moze i ovo Console.ReadLine().Split('\'');
sasha vukelic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.6.2010, 14:23   #109
Ivan-94
Veteran
 
Član od: 15.3.2009.
Lokacija: Beograd
Poruke: 654
Zahvalnice: 240
Zahvaljeno 63 puta na 43 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ivan-94 Slanje poruke preko Skypea korisniku Ivan-94
Određen forumom Re: How to... C#

Ovako,imam downloader koji skida druge programe e sad ja hocu da brojim broj downloada.To znam kako da uradim ali ono sto ne znam je kako da te podatke posaljem na server.I uz pomoc php-a da prikazem te podatke sa servera(i to za php je reseno).

E sad aplikacija mora da ostane portable(da nema dodatnih dll-ova).
Ja sam mislio da to sve saljem u MySql bazu(na server) ali za to mi treba MySql.Data.dll.
Ima li neko ideju kako to da uradim?

Poslednja ispravka: Ivan-94 (18.6.2010 u 15:39)
Ivan-94 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.6.2010, 15:33   #110
Todors
Član
 
Član od: 16.4.2010.
Lokacija: Pančevo
Poruke: 462
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 68 puta na 63 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Prosto resenje je msSql server. Osim ako nemas linux sever.
Todors je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.6.2010, 15:38   #111
irreal
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 9.1.2009.
Lokacija: Beograd, Banovo Brdo
Poruke: 1.157
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 448 puta na 303 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

kako kako da saljes ?
pa napravi jednu php stranicu koju ces pozivati iz c#-a i prosledjivati parametar koji php cita i posle sa njim radi sta hoces.

e sad, da ne bi mogao bilo ko da pozove tu stranicu, ukljucis da je neophodna identifikacija. tu ti ide od basic (samo ime + sifra u ne kriptovanom obliku) sve do sertifikata, pa ti biraj sta volis.

druga alternativa su web servisi, posto je malo neozbiljno da direktno bazu otvaras za pristup sa interneta.
irreal je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.6.2010, 15:42   #112
Ivan-94
Veteran
 
Član od: 15.3.2009.
Lokacija: Beograd
Poruke: 654
Zahvalnice: 240
Zahvaljeno 63 puta na 43 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ivan-94 Slanje poruke preko Skypea korisniku Ivan-94
Određen forumom Re: How to... C#

Citat:
Todors kaže: Pregled poruke
Prosto resenje je msSql server. Osim ako nemas linux sever.
Pa bas linux imam.
Ivan-94 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.6.2010, 16:04   #113
Todors
Član
 
Član od: 16.4.2010.
Lokacija: Pančevo
Poruke: 462
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 68 puta na 63 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Jel si razmisljao mozda o xml-u. To bi ti resilo slučaj.
Todors je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.6.2010, 16:23   #114
irreal
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 9.1.2009.
Lokacija: Beograd, Banovo Brdo
Poruke: 1.157
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 448 puta na 303 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Citat:
Todors kaže: Pregled poruke
Jel si razmisljao mozda o xml-u. To bi ti resilo slučaj.
xml je format u kome moze da bude komunikacija izmedju aplikacije i servera, ali ta komunikacija opet mora preko NECEGA da se odvija.

ili preko stranice, kako sam predlozio, ili preko nekog web servisa, ili direktno preko tcp-a ? kako god, nekako moras taj xml da posaljes na server
irreal je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.6.2010, 16:39   #115
Ivan-94
Veteran
 
Član od: 15.3.2009.
Lokacija: Beograd
Poruke: 654
Zahvalnice: 240
Zahvaljeno 63 puta na 43 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ivan-94 Slanje poruke preko Skypea korisniku Ivan-94
Određen forumom Re: How to... C#

Ja sam to zamislio ovako:
Kad se download zavrsi doda se jedan(int) u bazu(ili nesto drugo) i uz pomoc php-a ja prikazem statistiku.

Ivan-94 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.6.2010, 16:42   #116
Todors
Član
 
Član od: 16.4.2010.
Lokacija: Pančevo
Poruke: 462
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 68 puta na 63 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Pa da mislio sam da direktno šalje xml preko tcp-a na server, i da tu skladišti podatke, a ne u mySql. Mada posle ovoga je lako da posle salje i u mySql. Mislim da mu je ovo bolje rešenje nego da dize poseban web servis, jer je ovo direktniji metod.
Todors je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.6.2010, 17:35   #117
irreal
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 9.1.2009.
Lokacija: Beograd, Banovo Brdo
Poruke: 1.157
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 448 puta na 303 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Citat:
Todors kaže: Pregled poruke
Pa da mislio sam da direktno šalje xml preko tcp-a na server, i da tu skladišti podatke, a ne u mySql. Mada posle ovoga je lako da posle salje i u mySql. Mislim da mu je ovo bolje rešenje nego da dize poseban web servis, jer je ovo direktniji metod.
ako hoce direktno preko tcp-a da posalje xml, onda mora da napise nesto sto ce da slusa na nekom tcp portu na serveru, pa da onda sa klijenta otvori konekciju ka tom udaljenom tcp portu (za sta ce se buniti firewall i traziti od korisnika da odobri konekciju) pa onda da posalje xml.

a ako napravi stranicu ili web servis ne mora nista dodatno da podesava na serveru (vec je podesen) a i klijent ce mnogo lakse obaviti komunikaciju jer se http port (80) jako retko blokira.
irreal je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.6.2010, 14:48   #118
orome
Veteran
 
Član od: 2.6.2010.
Poruke: 731
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 76 puta na 57 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

jedno mozda glupo pitanje, instalirao sam Studio 2008 i C# pokusavam da kreiram aplikaciju u kojoj cu jasno videti rezultat koda, pokusao sam sa Console apl ali izbacuje rezultat u Command promptu i to samo flesne na ekranu. hocu neku console aplication koja ce izbaciti jasan rezultat, u javi sam radio console apl i izbacuje rez.
orome je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.6.2010, 14:56   #119
irreal
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 9.1.2009.
Lokacija: Beograd, Banovo Brdo
Poruke: 1.157
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 448 puta na 303 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

tvoj problem je sto ti se program zavrsi pre nego sto stignes da vidis rezultat, sto je sasvim logicno jer ti ispises rezultat i onda nema dalje nista - kraj Main-a, kraj programa.

Umesto sa F5, pokreni program sa CTRL + F5, i nakon sto se isti zavrsi, konzola ce ostati da mozes da vidis rezultat, dok ne stisnes neki taster.

medjutim, losa strana toga je sto kada pokrenes sa CTRL + F5, ne pokreces u Debug modu, pa ako imas Breakpoint-ove i druge debug zezancije, nece raditi.


zato mozes samo na kraju programa pre izlaza da dodas Console.ReadLine();
i to je to.

pokreces normalno sa F5, videces rezultat i moraces da stisnes enter pre nego sto se zavrsi program...
irreal je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.6.2010, 15:23   #120
Todors
Član
 
Član od: 16.4.2010.
Lokacija: Pančevo
Poruke: 462
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 68 puta na 63 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Pa bolje da ga pokrece sa debugerom. Samo naznaci dokle hoces da ti se kod izvrsava (kada kliknes ispred linije koda pojavi se crvena lampica). Tako da lepo i jasno mozes da vidis kako ti se kod izvrsava i kako se varijable pune, kroz propadanje.
Todors je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
c sharp, c# tutoriali, how to, visual studio

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno



Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 18:10.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2019, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com