![]() |
![]() |
|
Aplikativni softver Svi programi i alati koji se ne uklapaju ni u jednu od ponuđenih kategorija |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Banned
Član od: 28.4.2009.
Zahvalnice: 162
Zahvaljeno 273 puta na 199 poruka
|
![]()
Download menadžeri - bitna stavka u životu svakog prosečnog Balkanca koji se dočepao računara.
![]() Mnogo ih je, ali je tek par njih vredno pomena. Evo jednog takvog novog, zato i zasebna tema. Neat Download Manager (trenutno u verziji 1.3.10) je siromašni rođa poznatijih predstavnika vrste (besplatnog FDM-a i komercijalnog IDM-a). Logično pitanje: šta je tu pa toliko posebno? IDM piratizuju godinama i nije vredno truda trošiti vreme na sumnjive krekove svako malo (+ download je imao malih problema sa sendboksovanjem). Poslednja normalna FDM-ova verzija je veoma stara (x86) 3.9.7 Lite (+ optužuju ga da su mu nove ekstenzije koin-majneri). Tu uleće Neat Download Manager. Dobro: 1) veličina programa Free Download Manager Lite 3.9.7 Build 1641 = 5,7 MB Free Download Manager 6.15.3.4236 = 28.2 MB Internet Download Manager 6.40 Build 7 = 9.6 MB Neat Download Manager 1.3.10 = 850 KB 2) skida sa YouTube-a (i solidnog broja drugih video-lokacija), nudeći izbor rezolucije 3) ekstenzija se savršeno kači za noviji FFox ![]() 4) program se lako sendboksuje 5) sistem (kod mene Win7 x64) je osetno "lakši" pri skidanju sadržaja sa interneta nego sa FDM-om 6) brzina skidanja (segmentovano) je u rangu FDM-a 7) dobro hvata linkove na klik Loše: 1) povremeno zabaguje, ne uspevajući da rascepkane delove sastavi u celinu (desni klik na dati fajl u interfejsu daje opciju popravke); to mu se dešava samo kod sitnijih fajlova (friver, tv/anime-epizode i sl) 2) nema batch-download, niti odloženo skidanje Konačni sud: testiram ga već dve nedelje, što je za mene kao zakletog korisnika starog FDM-a baš dugo. Kada saberem sve razloge za i protiv, čini mi se da jeste vredan smeštanja u kolekciju frivera na koga treba obratiti pažnju (za batch ionako koristim FreeRapid Downloader). zvanična stranica Softpedija YT-klip |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku torivoje na korisnoj poruci: | ||
ZoNi (26.1.2022) |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
kako da postavim da mi internet download manager bude primaran downloader | dejanx | Aplikativni softver | 2 | 9.2.2011 22:26 |
Free Download Manager za RapidShare | insideman | Aplikativni softver | 50 | 4.8.2009 19:09 |
Upomoć, virus! | M.A.G.E | Zaštita | 20 | 30.10.2008 0:44 |
internet download manager ?! | NEBOJŠA | Aplikativni softver | 9 | 20.6.2008 20:05 |
Najbolji download manager? | Psychon@ut | Aplikativni softver | 75 | 12.4.2008 13:29 |