![]() |
![]() |
|
Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima i nestabilnostima sistema |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
Član od: 11.2.2013.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Ovako imam jedan problem,prije jedno desetak dana sve igrice koje su ranije normalno radile na mom kompjuteru odjednom su pocele da laguju i da im pada fps.
Ali one ne laguju stalno nego pocnu da laguju otprilike 15-20min nakon sto udjem u igricu i tako laguje oko 10-15 min i onda prestane pa za oko 15min opet pocnu da laguju pa prestanu pa tako stalno.Zna li ko zasto se ovo desava evo naprimjer u League of Legends fps mi padne sa 30-50 na 3-8! ![]() Gledao sam malo po internetu i procitao sam da je to mozda nesto do procesora ili maticne ploce ali nigdje nisam nasao konkretno resenje pa evo ovdje da pitam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 427
Zahvaljeno 3.895 puta na 3.627 poruka
|
![]()
proveri temperature procesora itd možda se pregreva ako ga nisi čistio...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
Član od: 29.1.2008.
Zahvalnice: 427
Zahvaljeno 3.895 puta na 3.627 poruka
|
![]()
hwmonitor
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Član
Član od: 20.2.2007.
Zahvalnice: 22
Zahvaljeno 30 puta na 28 poruka
|
![]() Citat:
Da dodam, da li i ga skoro čistio, 'oće to od prašine (temperatura). Može biti i ostalo što si pomenuo + net (videh LOL) i još mnogo stvari, kao recimo neki procesi koji ti rade u pozadini u momentu kada ti se smanji frame rate ... Može čak i baterija ukoliko koristiš laptop! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Član
|
![]()
Najvjerovatnije je to do procesora pogledacu ga danas jeli prljav ili sto
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
|
![]()
Otvorio sam kuciste i stvarno je bilo puno prasine svuda pa sam je usisao(nisam mogao bas svu prasinu da usisam jer bi morao da rastavljam to unutra a ne razumijem se previse u hardver kompjutera pa bi nesto slomio ili pokvario ali sam ocistio vecinu
![]() ![]() Poslednja ispravka: Milos Pro (29.11.2014 u 23:56) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Deo inventara foruma
Član od: 16.11.2011.
Zahvalnice: 30
Zahvaljeno 2.448 puta na 2.073 poruka
|
![]()
Najbolje bi bilo da umesto usisavanja izduvaš prašinu kompresorom ili ako imaš eventualno stari usisivač pa da crevo staviš pozadi.
Jesi li lepo očistio hladnjak na procesoru? Takođe proveri i prašinu na grafičkoj karti, a naročito oko hladnjaka na njoj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
|
![]()
Prije neki dan otvorio sam kućište i očistio svu prašinu koji sam vidio i mogao da pridjem i nekoliko dana mi nijedna igrica nije lagovala ali nakon 10-tak dana neke malo jace igrice kao battlefield ili world of tanks su opet pocele da laguju(krace nego ranije ali u češćim intervalima) dok mi neke slabije kao league of legends ili minecraft ne laguju uopšte , mozda nije samo prašina kriva mozda je i nesto drugo u pitanju
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
Član od: 15.9.2012.
Zahvalnice: 50
Zahvaljeno 53 puta na 52 poruka
|
![]()
Koje komponente imas u racunaru? Proc, maticna, ram, grafa, napajanje?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Starosedelac
|
![]()
Skini HwMonitor, drzi ga upaljen u pozadini dok igras igrice nekih pola sata i pogledaj temperature pa nam javi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Starosedelac
Član od: 3.12.2006.
Zahvalnice: 370
Zahvaljeno 240 puta na 131 poruka
|
![]()
Da ne pravim novu temu, nakacicu se na ovu...imam slican problem, samo sto meni laguje cim pocnem da igram....konacno, posle duzeg vremena na odmoru, zena na poslu, dete u vrticu...updateum Ghost Recon Phantoms jer jedino njega imam instaliranog...kad ono
![]() Asus M5A99X EVO AMD phenom II 960T BE 2x4GB Kingston hiper x seagate baracuda 500gb x2 WD 500gb black Sapphire radeon HD6670 1GB DDR5 CM 690 LC POWER Metatron Prophecy LC8750 750W Altec lansing Vs4210 Hyper 212+ prasine nemam nikad, redovno je cistim, hladjene perfektno, igra ni na hight nije preterano zahtevna, smanjivao sam sve na mid, rezoluciju...ne pomaze. Sve ostalo radi noramanlo, milsim na rad na racunaru. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Starosedelac
Član od: 25.12.2013.
Zahvalnice: 341
Zahvaljeno 337 puta na 296 poruka
|
![]()
Da se nadovezem, kod mn isti slucaj startujem racunar radi neko vreme, pokrenem igre npr ets2/moto gp 08 itd, nije bitno koje, i fps mi opada samo seca... prebacim na stand by i nije bitno koliko racunar bude u istom, 2 min, sat ili 5h.. pokrenem igru ponovo i imam normalno fps-a sve radi bez problema... sad sta se tacno desava nzm... virusa ne bi trebalo da imam skeniran sistem vise puta za vise av-ova., kao i sa malwarebytes...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Član
|
![]() Citat:
Intel Core 2 Duo E7400 Temperatures: Core# 47(value) 41(min) 49(max) Core# 46 41 50 Nvidia GeForce 9400GT Temperatures: TMPIN0: 106(value) 94(min) 116(max) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Starosedelac
|
![]()
Graficka ti se pregreva, nesto tu nije u redu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Član
|
![]()
Na grafi mozes jaje da ispeces.
Ali bilo je slucajeva da se temp smanji ako se lepo ocisti grafa. Nemoj da se uplasis, operacija nije mnogo zahebana. Skines grafu, skines i celo hladjenje, ventilator i hladnjak, ocistis sa nekom cetkicom detaljno, podmazes kuler i vratis sve nazad. I da napomenem kada skines komplet hladjenje moras opet da naneses termalnu pastu, videces gde i stavis jako malo, manje od zrna pirinca. Verovatno ima tutorijala na YT kako da odradis celu operaciju. A pre svega toga vidi da li ti se uopste vrti kuler na grafi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Član
|
![]()
Ja sam koristio istu pastu i za procesor i za graficku. Sve ispalo super.
Slobodno promeni i pastu na procesoru, ne moze da skodi. Pogotovo ako nije dugo radjeno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Starosedelac
Član od: 3.12.2006.
Zahvalnice: 370
Zahvaljeno 240 puta na 131 poruka
|
![]()
Konacno sam uspeo da nadjem sta me muci...puca mi driver na grafickoj karti...kad preko ati toola pokrenem, veoma cesto ne krecu ocitavanja sa fps....samo zakuca i izadje mi obavestenje da mi je pukao driver, skinuo sam najnovicij i isto mi se desava...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|