Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Šta da kupim? > ŠDK - Ostale komponente

ŠDK - Ostale komponente Saveti u vezi sa kupovinom kućišta, napajanja, periferija, štampača, skenera, tastatura, miševa, džojstika...

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 26.4.2008, 0:27   #1
mezzano
Član

Član od: 1.12.2005.
Zahvalnice: 56
Zahvaljeno 10 puta na 9 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku mezzano
Određen forumom Multifunkcijski, koji?

Do skoro, dok nije rik'o, koristio sa ink jet stampač HP Photosmart 7450. Nisam nešto bio oduševljen njime, ali je radio, onako, solidno. Imao sam u planu da kupim neki skener, ništa skupo, jer mi treba za ličnu upotrebu, da skeniram par slika, neki dobitni tiket..., ali me je smrt mog HP-a poremetila (nosio sam ga u servis na popravku i rekli su mi da oni ne mogu da ga poprave, jedino sto mogu je da ga pošalju u Beograd, valjda u HP servis, ali da će me popravka koštati koliko košta nov štampač i da na to neću imati garanciju, pa mi ne preporučuju da ga popravljam, već da kupim novi).
Razmišljao sam, kud ću šta ću, moram da kupim nov uređaj, nije da mi je preko potreban, ali nije loše kad se ima. Došao sam na ideju da kupim neki multifunkcijski, pošto sam i onako nameravao da kupim skener, a i nije velika razlika između skenera i all in one (pretpostavljam da je kvalitet skeniranja znatno slabiji na all in one, ali to mi nije toliko bitno). Kad sam kupovao prethodni uređaj, istraživao sam malo po raznim forumima i došao do zaključka da je HP najbolji izbor, što zbog kvaliteta, što zbog bolje situacije sa kertridžima, pa sam i uzeo HP 7450, umesto Canon Pixme (mislim da se radilo o modelu 2000, pošto im je cena bila približno ista), ali sam se posle pokajao. Sad sam ponovo u dilemi, ne znam koju marku da uzmem niti koji model. U svakom slučaju, uzeću nešto jeftinije, nešto do 6000, eventualno 7000 dinara. Hteo sam da to nikako ne bude HP (prvenstveno sam mislio na Epson ili Canon, jer mi Lexmark nekako ne uliva poverenje, mada je možda to samo predrasuda), međutim, serviser kod koga sam nosio štampač mi je rekao da ponovo uzmem HP, bez obzira što mi se desilo to što se desilo. Znači, treba mi da obavlja osnovne funkcije, nisam neki zahtevni korisnik, ali volim kad mi sve radi kako treba (naravno, u granicama mogućnosti aparata). Štampam, 50-100 stranica mesečno, uglavnom tabele i slično, ništa preterano.

Modeli koji dolaze u obzir, s obzirom na cenu su:

1. Epson DX4450
2. HP F2180
3. Canon MP210
4. HP 4180
5. Epson DX4050
6. Lexmark X2550 AIO
7. HP Photosmart F4180 AIO
8. Epson DX5050
9. Lexmark X3550 AIO

Koji od navedenih bi ste mi preporučili i koja je njegova prednost u odnosu na konkurenciju. Mogu i korisnici navedenih aparata da napišu svoja iskustva sa njima.
mezzano je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.4.2008, 17:49   #2
mezzano
Član

Određen forumom Re: Multifunkcijski, koji?

Niko da odgovori zemljaku koga je izdao HP 7450?

Moze li neko, barem, da mi kaze, kakva je situacija sa refiliom kertridza, za ove uredjaje. Ima li razlike izmedju HP, EPSONA i Cannona po tom pitanju?
Stara 28.4.2008, 11:08   #3
Mario Pavićević
Deo inventara foruma

Avatar korisnika Mario Pavićević

Član od: 4.3.2006.
Zahvalnice: 505
Zahvaljeno 1.134 puta na 820 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Mario Pavićević

Probao sam samo HP F2180(4180 koristi iste ketridze).Kod njih refil nije problem,rade 150 strana i kopija je jako dobra.Zavrsna obrada mi se nije svidela jel deluje prilicno klimavao stime sto je poklopac skenera najslabija tacka veoma lako ispada iz lezista a i signalnizacija problema nije dovoljno pregledna i jasna.Nisam probao konkurenciju ali opet za 5000din koliko ovaj HP kosta mislim da je zadovoljava osnovne potrebe sa solidnim kvalitetom stampe ali opet problem je u ketridzima koji rade 150 strana mada je to opet standard za tu klasu.
Mario Pavićević je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.4.2008, 23:40   #4
choi
Član

Član od: 11.7.2006.
Zahvalnice: 143
Zahvaljeno 148 puta na 93 poruka

Ja sam upoznat samo sa Canonom MP210. Stampa je solidna i ima prilicno dobar skener (za MF uredjaj). Dopuna ketridza se radi bez problema, s' tim sto bih imao jednu preporuku vezanu za to. Pocetni ketridzi koji dolaze uz stampac su manjeg kapaciteta (oznake ketridza su 37-crni i 38 u boji). Kasnije kad se isprazni, valjalo bi kupiti orginalne veceg kapaciteta koji su i dosta prakticniji za punjenje (oznaka crnog je 40 (i kosta oko 18-20e) i ima 16ml boje, a kad se puni moze da stane i do 25ml, tako da je veoma isplativ u eksploataciji).
Ima u aprilskom broju Digitala uradjen test 15-ak MF uredjaja, pa ako negde naletis na primerak moze ti dosta pomoci.
choi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.4.2008, 11:11   #5
mezzano
Član

Citat:
Mario Pavićević kaže: Pregled poruke
Probao sam samo HP F2180(4180 koristi iste ketridze).Kod njih refil nije problem,rade 150 strana i kopija je jako dobra.Zavrsna obrada mi se nije svidela jel deluje prilicno klimavao stime sto je poklopac skenera najslabija tacka veoma lako ispada iz lezista a i signalnizacija problema nije dovoljno pregledna i jasna.Nisam probao konkurenciju ali opet za 5000din koliko ovaj HP kosta mislim da je zadovoljava osnovne potrebe sa solidnim kvalitetom stampe ali opet problem je u ketridzima koji rade 150 strana mada je to opet standard za tu klasu.
Ako se ne varam, on koristi kertridz 21 (za crnu boju) slicnog kapaciteta kao kod kertridzaz br. 56 (19ml) koji je koristio moj HP 7450, pa bi trebalo da, sto se tice kolicine stampe, budu iste karakteristike?
Stara 29.4.2008, 11:18   #6
mezzano
Član

@choi

Znači, ništa nema komplikovanog prilikom refila, tipa da traži štampač da se resetuju kertridži, da neće da štampa sa refilovanim...?
Stara 30.4.2008, 9:08   #7
choi
Član

Problema da nece da stampa apsolutno nema, a cini mi se da moraju da se resetuju ketridzi koji se pune (to nisam ja radio, nego samo prenosim pricu coveka koji se bavi time - i on je bas nahvalio Canon 40 i 41 ketridze - posebno je pominjao sjajan kvalitet nekog sundjera za boju u ketridzima - sto meni apsolutno nista ne znaci - Spanska sela).
Stara 1.5.2008, 0:38   #8
choi
Član

Citat:
mezzano kaže: Pregled poruke
Ako se ne varam, on koristi kertridz 21 (za crnu boju) slicnog kapaciteta kao kod kertridzaz br. 56 (19ml) koji je koristio moj HP 7450, pa bi trebalo da, sto se tice kolicine stampe, budu iste karakteristike?
Ne poredi ta dva ketridza nikako! HP 21 je najmanji ketridz koji sam ja video i ima celih 5 ml boje (apsolutno neisplativ - HP kaze da moze da odstampa 150 strana sa 5% pokrivenosti), dok je 56 znatno ozbiljniji i ima 19 ml boje (za njega HP kaze da moze da odstampa 520 strana sa 5% pokrivenosti bojom).
Postoje i neki modeli HP stampaca u koje osim 21-ce moze da se stavi i 27-ca koji za nesto vecu cenu daje duplo veci kapacitet (a ako bi mogla i 56-ca bilo bi super), kao sto je njihov MF uredjaj sa faksom HP4355.
Stara 13.6.2008, 12:03   #9
mezzano
Član

Sta mislite o CANON PIXMA MP140? Nasao sam ga za dosta male pare. Manje od 4000 din.
Stara 24.8.2008, 15:55   #10
Stojadin
Starosedelac

Član od: 3.3.2007.
Zahvalnice: 747
Zahvaljeno 779 puta na 353 poruka

Citat:
choi kaže: Pregled poruke
HP 21 je najmanji ketridz koji sam ja video i ima celih 5 ml boje
Daj molim te pa ja koristim HP deskjet 3940 koji koristi diticni kertridz i kapacitet je daleko veci negde oko 17 ml a ne 5.Nego da vas pitam , za oko mi je zapao Canon MP210 za 4000 dinara , da li za te pare ili nesto malo vise ima neki bolji?
Stojadin je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.9.2008, 1:16   #11
baltic
Član

Član od: 16.1.2007.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 5 puta na 2 poruka

Ja imam Lexmark x5250 vec dve godine i zadovoljan sam njime, posebno sa fotografijama koje odlicno radi cak i sa trobojnim kertridzom. Skener je isto odlican, Abbyy fine reader odlicno obavlja svoj posao. Neko zamera lexmarku sto ima losiju plastiku ali to nije ukras, niti plastika stampa, vec kertridzi rade posao. Neznam tacno koliko trosi boje ali recimo da sam za 700 listova teksta potrosio 3 kertridza crne boje, naravno dopunjenih. Nemojte slucajno da se zeznete pa da potrosite svu boju do kraja, zato sto ima neki zeznut sistem da ako je kertridz potrosen mozete samo da ga bacite. Zato malo pred kraj pa dopuna, inace posle dopune indikator popunjenosti bojom vise ne radi, mozda moze i da se izvede reset mada se nisam upustao u takva posla.

Ipak ti preporucujem neki laserski, jel on je isplativiji kao ono ako ne platis na mostu platices na cupriji, posto je kertridz za ovaj moj all in one negde oko 1800 dinara.
baltic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.9.2008, 13:51   #12
jzeljko
Član

Član od: 25.7.2008.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka

Ja imam Epson cx5400 ali imam problem,nemam jedan ketridz magenta T0423 i ne mogu nigde da ga nadjem.Svi imaju za dx seriju ali ne znam da li oni odgovaraju,pa ako neko nesto zna neka javi.
jzeljko je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Da li neko zna koji je ovo film? DJ_MY_SOUL Kompjuteri i film 2565 16.3.2023 22:52
Saznajte šta je koji proces JovanK Operativni sistemi 8 20.1.2008 16:29
Koji program za nadgledanje instalacije drugih programa? ZoNi Aplikativni softver 10 30.12.2007 6:53
Koji headset kupiti? donmarkon Tekstovi u SK 7 25.11.2007 23:24

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 16:53.