Forum Sveta kompjutera  

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Kvarovi

Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima
i nestabilnostima sistema

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 18.11.2011, 23:20   #121
HiddEn
Veteran
 
Član od: 13.1.2009.
Poruke: 750
Zahvalnice: 228
Zahvaljeno 12 puta na 10 poruka
Određen forumom Re: Problem sa pokretanjem računara?!?

@Boomslang ja sam skoro kupio isti taj hard disk i javili su se bad se ktori posle desetak dana ali sam imao garanciju pa su mi ga zamijenili.
Cuo sam da se prodaje serija ovih hrad diskova koji su imali 1TB ali su tih 500GB pokvareni pa ih prodaju kao 500GB i zato cesto imaju bad sektore...
HiddEn je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.11.2011, 13:21   #122
Boomslang
Član
 
Član od: 15.11.2011.
Poruke: 64
Zahvalnice: 16
Zahvaljeno 12 puta na 5 poruka
Određen forumom Re: Problem sa pokretanjem računara?!?

Boomslang je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.11.2011, 15:45   #123
Boomslang
Član
 
Član od: 15.11.2011.
Poruke: 64
Zahvalnice: 16
Zahvaljeno 12 puta na 5 poruka
Određen forumom Re: Problem sa pokretanjem računara?!?

Malopre mi je komp izbacio BSOD sa ovom greskom:
kernel_data_inpage_error
sta to znaci?
Boomslang je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 19.11.2011, 16:21   #124
Sass Drake
V.I.P. Zaštita
 
Član od: 30.9.2007.
Lokacija: Hypnos Control Room, Tokyo Metropolitan Government Building
Poruke: 5.800
Zahvalnice: 1.132
Zahvaljeno 1.303 puta na 1.078 poruka
Određen forumom Re: Problem sa pokretanjem računara?!?

Na hardu ti se pojavio ne tako malen broj bad sectora pa ti preporučujem da počneš sa backupom bitnih podataka. Ako ti je hard još pod garancijom, reklamiraj i na lovu koju ćeš dobiti kao refundaciju dodaj još toliko i kupi novi hard.
Sass Drake je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.11.2011, 22:21   #125
xandar
Veteran
 
Član od: 20.11.2011.
Lokacija: Kragujevac
Poruke: 1.134
Zahvalnice: 377
Zahvaljeno 117 puta na 94 poruka
Određen forumom Re: Problem sa pokretanjem računara?!?

Pozdrav svim clanovima ovog foruma!
Obracam se zbog delikatnog problema:
Nakon bezuspesnih pokusaja da prekinem agoniju koja me prati vec 6-7 meseci nije mi preostalo nista drugo nego da trazim misljenje od vise koliko toliko strucnih osoba u domenu informatike kako bi makar nagrebao povrsinu mog problema.Da se razumemo nisam zeljan publiciteta u ovom slucaju jer se ovako izrazavam kako bi suzbio nagomilane mesece frustracija koje me prate sa racunarom.

Problem je sledeci:
Racunar nakon sto je kupljen i instalaci je sistema je radio perfektno celih mesec dana dok mi u jednom trenutku u toku igranja crusisa seckao zatim blokirao dok nije pojavio blue screen ili kako bi ja opisao ona ista slika koja se pojavljuje na tv-u kada nema zeljenog kanala.Nakon restartovanja pojavi mi "the system cannot reboot,reboot the proper boot device".Ja ponovo restartujem pa onda pise "a disc error occurred press ctrl alt delete".Zatim sledi vise restartovanja gde sistem nece da se podigne cak nakon potpunog iskljucivanja.Uspe da se ukljuci tek nakon vise pokusaja ali nakon gasenja ista stvar.Prvo sto sam uradio jeste reistaliranje windowsa,gde je radio normalno mesec dana a onda ponovo ista stvar,onda drugi sistem i opet isti problem.(na svakih mesec dana periodicno)Odnesem u servis oni su vrsili neke testove i zamenili graficku(a pre toga mi savetovali da ostavim komp ukljucen i vidim da li ce se problem sam pojaviti i da obrisem neke nove programe ukoliko sam skinuo jer mozda zbog toga zeza)I naravno nakon preuzimanja mesec dana je opet izdrzao...
Sad nosim drugi put u servis...ovga puta je zamenjena ram i testovi koji nista nisu otkrili neuobicajno..
Radio je nakon toga....pa pogadjajte -MESEC dana i opet ISTI problem!
samo ovog puta ni bios nije hteo da se ocita!
Odnesem ga treci put...rekoh nek mi zamene hard...posle nedelju dana zove me lik iz servisa da pita sta je konkretno problem jer kod njega radi 3 dana neprestano i normalno pa me pita jel custom konfiguracija?
ja rece da jeste a on- pa kao takva nije testirana pa ne znamo kako ce se ponasati
I onda poce da mi prosipa pricu o programima,zati o tv kartici jel stara?
ja rece da sam kod njih uzeo novu...i opet je vrsio testove...
Da skratim pricu doneli mi u cetvrtak i uspeo je da izdrzi cela 3(tri!) dana.
Da bi kao uvertiva blokirao sinoc u skyrimu na 30 sekundi i jutros nisam bio u mogucnosti da upalim,jedino na silu.
P a zato vas pitam imate li ideje? pre nego sto se prihvatim hladnog oruzja i skratim racunaru muke...
CPU AMD X3 Athlon 450 3.2Ghz
MB MSI 770-c45
2GB RAM DIMM 1333MHz
RADEON 5670 512 DDR5
HARD WD 500GB
Kuciste CODEGEN Q3335-A2 500W
TV FM Tuner
xandar je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.11.2011, 1:15   #126
Sass Drake
V.I.P. Zaštita
 
Član od: 30.9.2007.
Lokacija: Hypnos Control Room, Tokyo Metropolitan Government Building
Poruke: 5.800
Zahvalnice: 1.132
Zahvaljeno 1.303 puta na 1.078 poruka
Određen forumom Re: Problem sa pokretanjem računara?!?

Napajanje?
Sass Drake je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.11.2011, 12:12   #127
Picard
Deo inventara foruma
 
Avatar korisnika Picard
 
Član od: 30.11.2008.
Poruke: 11.315
Zahvalnice: 558
Zahvaljeno 4.101 puta na 3.380 poruka
Određen forumom Re: Problem sa pokretanjem računara?!?

Ili ploča.
Picard je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.11.2011, 18:58   #128
xandar
Veteran
 
Član od: 20.11.2011.
Lokacija: Kragujevac
Poruke: 1.134
Zahvalnice: 377
Zahvaljeno 117 puta na 94 poruka
Određen forumom Re: Problem sa pokretanjem računara?!?

Otvorio sam posebnu temu u ovoj podsekciji tako da tamo mozete da iznete savete i slicno
xandar je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.12.2011, 21:19   #129
Dragan_Viper
Novi član
 
Član od: 3.12.2011.
Poruke: 2
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: Problem sa pokretanjem računara?!?

Imam sledeci problem: Kada sam pokusao da upalim racunar, umesto jednog kratkog bip zvucnog signala iz maticne ploce ( ASUS A8N-E )su poceli da se cuju jedan dugi i tri kratka zvucna signala.
Odmah sam predpostavio da nesto nije u redu sa grafickom karticom ( G-Force 8600 GT ) pa sam karticu zamenio sa starijom G-Force 6600 i opet se nista nije promenilo. Racunar pisti i u BIOS ne moze da se udje uopste. Racunar sam odneo u servis gde ga je majstor prvo ocistio kompresorom, zamenio termalnu pastu na kuleru maticne ploce i nakon toga je u racunar stavio novi Ati Radeon iz serije 5000. Racunar se odmah upalio bez ikakvih problema. Moju graficku je testirao u njegovom racunaru i radi normalno. O cemu se ovde radi ??? Da li je neko imao slican problem ? Hvala na brzim odgovorima.



Konfiguracija je sledeca:
AMD Athlon 3000+
Maticna ploca Asus A8N-E
1 GB Kingstone DDR RAM-a ( 2 x 512 )
Graficka Asus G-Force 8600 GT
Dragan_Viper je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.12.2011, 21:36   #130
Nutsbre@ker
Starosedelac
 
Član od: 17.6.2008.
Lokacija: Tamo gde internet pocinje
Poruke: 1.808
Zahvalnice: 68
Zahvaljeno 438 puta na 328 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Nutsbre@ker
Određen forumom Re: Problem sa pokretanjem računara?!?

Ako sada radi bez problema, sa novom karticom, a i sam si rekao da ga je serviser izduvao celu masinu kompresorom, moze biti da je u slot za grafiku, upala prasina, ili je na neki drugi nacin privremeno bila onemogucena komunikacija grafike sa maticnom plocom. Jednostavno desava se ..... Ako se problemi nastave napisi i za svaki slucaj koje je napajanje moguce je da je sa vremenom oslabilo pa zbog slabijih napona m.ploca brljavi. MAda po bipovima problem bi trebalo da je u grafici...
Nutsbre@ker je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.12.2011, 12:32   #131
Dragan_Viper
Novi član
 
Član od: 3.12.2011.
Poruke: 2
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: Problem sa pokretanjem računara?!?

Citat:
Nutsbre@ker kaže: Pregled poruke
Ako sada radi bez problema, sa novom karticom, a i sam si rekao da ga je serviser izduvao celu masinu kompresorom, moze biti da je u slot za grafiku, upala prasina, ili je na neki drugi nacin privremeno bila onemogucena komunikacija grafike sa maticnom plocom. Jednostavno desava se ..... Ako se problemi nastave napisi i za svaki slucaj koje je napajanje moguce je da je sa vremenom oslabilo pa zbog slabijih napona m.ploca brljavi. MAda po bipovima problem bi trebalo da je u grafici...
Serviser je ustanovio da napajanje daje u nekim segmentima previsok napon i da je to mozda uzrok ali kad je stavio njegovu novu karticu racunar se je normalno upalio. Napajanje je Zito SP-V8 450 W. Moja graficka u njegovom racunaru radi normalno.
Dragan_Viper je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.12.2011, 21:28   #132
analayzer
Starosedelac
 
Član od: 2.6.2008.
Poruke: 1.669
Zahvalnice: 86
Zahvaljeno 289 puta na 272 poruka
Određen forumom Re: Problem sa pokretanjem računara?!?

Da li ste pomislili na kompatibilnost grafičke i matične ploče s obzirom da zamenjene rade????
analayzer je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.12.2011, 22:02   #133
Nitro_n1
Član
 
Član od: 14.2.2010.
Poruke: 69
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
Određen forumom Potvrda

Samo bih hteo od nekoga potvrdu da ovde grafička kartica ne radi (takoreći nema je) . Kupio sam pre nekog vremena za 20evra ovaj staaaari proizvod Sony Vaio PCV-RX860, samo bez RAMa i HDD, kupio sam TRANSCEND 1GB CL3 i povezao sve ponovo, dvaputa sam proverio da li je sve kako treba, i kada upalim računar na monitoru piše "No signal" i čuje se neka hardverska buka (ne na zvučnike, već iz kućišta) kao alarm, osim što je jako neprijatno i bučno, prvi put sam se sreo sa tako nečim. D-Sub i ostali ulazi su neposredno na matičnoj ploči, a i piše da je grafika integrisana. Da li je ovo prouzrokovano (samo) grafičkom karticom ili ne?

Takođe imam još jedno bitno pitanje, gore pomenuta memorija jeste DDR očigledno, međutim, štipaljke na matičnoj ploči nisu na istoj visini kao i rupice za pričvršćivanje na kartici, ali bez ikakvih poteškoća ulazi u predviđeno mesto na ploči, međutim zanima me da li možda to što nije pričvršćena utiče na njenu koristljivost? I Sony je prodavao računar uz DDR1 memoriju.

Hvala svima na bilo kakvoj pomoći.

Poslednja ispravka: Nitro_n1 (6.12.2011 u 19:02)
Nitro_n1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.12.2011, 23:13   #134
aconi
Starosedelac
 
Član od: 15.10.2010.
Poruke: 1.247
Zahvalnice: 34
Zahvaljeno 183 puta na 176 poruka
Određen forumom Re: Problem sa pokretanjem računara?!?

Citat:
Dragan_Viper kaže: Pregled poruke
Serviser je ustanovio da napajanje daje u nekim segmentima previsok napon i da je to mozda uzrok ali kad je stavio njegovu novu karticu racunar se je normalno upalio. Napajanje je Zito SP-V8 450 W. Moja graficka u njegovom racunaru radi normalno.
Bezi od tog napajanja,sto hitnije
aconi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.1.2012, 2:02   #135
Dzeki
Član
 
Član od: 25.6.2009.
Poruke: 60
Zahvalnice: 19
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
Određen forumom Re: Problem sa pokretanjem računara?!?

Naime, racunar je radio normalno dok mu nisam izvadio graficku zbog toga sto mi je njen cooler zaklanjao cmos bateriju koju sam vadio da bih na drugom racunaru proverio nesto..

... i vratim ja bateriju i graficku, povezem sve lepo, ali racunar nece da se ukljuci, pale se kuleri, sve normalno ide, ali na monitoru nista, posle povezem monitor na integrisanu i on se ukljuci..

Da li je moguce da je graficka crkla??
Cini mi se da sam jos jednom imao ovakav problem, ali se komp posle nekoliko pokusaja ukljucio..
Dzeki je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.1.2012, 2:05   #136
Nutsbre@ker
Starosedelac
 
Član od: 17.6.2008.
Lokacija: Tamo gde internet pocinje
Poruke: 1.808
Zahvalnice: 68
Zahvaljeno 438 puta na 328 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Nutsbre@ker
Određen forumom Re: Problem sa pokretanjem računara?!?

Posto si vadjenjem baterije resetovao bios na fabricka podesavanja.. trebalo bi da iskljucivanjem integruse u biosu dobijes sliku na standardnoj grafici... P.s da li si povezao sve kablove napajanja na grafiku ukoliko su potrebni...?

P.s Nije iskljuceno ni ovo sto si ti pretpostavio ( riknula grafika ) ali je nadam se daleko manje verovatno...

Poslednja ispravka: Nutsbre@ker (4.1.2012 u 2:07) Razlog: Prepravka y u z
Nutsbre@ker je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.1.2012, 2:19   #137
Dzeki
Član
 
Član od: 25.6.2009.
Poruke: 60
Zahvalnice: 19
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
Određen forumom Re: Problem sa pokretanjem računara?!?

Povezao sam sve kako je bilo..
A je l' mozes molim te da mi kazes kako da iskljucim integrisanu graficku u biosu, jer mi je sad monitor povezan na nju?

Ploca je Asus M2N MX SE
Dzeki je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.1.2012, 3:58   #138
Ximi
Novi član
 
Član od: 26.1.2011.
Poruke: 13
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: Problem sa pokretanjem računara?!?

Citat:
Dzeki kaže: Pregled poruke
Povezao sam sve kako je bilo..
A je l' mozes molim te da mi kazes kako da iskljucim integrisanu graficku u biosu, jer mi je sad monitor povezan na nju?

Ploca je Asus M2N MX SE
Kad uđeš u bios ideš u advanced / southbridge chipset /primarz graphics adapter - tu podesi pcie / pci / igp sacuvaj i kad se resetuje komp ugasi ga odmah (i NE zaboravi da si upravo iskljucio integrusu i da neces imati slike posle restarta) ubaci grafu i uzivaj .
Ximi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.1.2012, 10:53   #139
pekile
Član
 
Član od: 21.2.2011.
Poruke: 36
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: Problem sa pokretanjem računara?!?

ovako bavio sam se overklokom i slucajno sam u biosu promenio frekvenciju RAM-a sa 1600MHz na sledecu visu i restartovao ali nije hteo da bootuje i led lampica je sijala kod rama pa sam resetovao cmos i rtc ram i kad sam ponovo pokrenuo led mi svetli kod cpu-a vadio sam cpu vracao resetovao cmos i rtc ram opet i nista stalno moram da zaserem kad sve super radi
pekile je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 15.1.2012, 22:59   #140
Љуша
Deo inventara foruma
 
Član od: 18.11.2011.
Poruke: 4.941
Zahvalnice: 530
Zahvaljeno 1.013 puta na 795 poruka
Određen forumom Re: Problem sa pokretanjem računara?!?

Citat:
pekile kaže: Pregled poruke
ovako bavio sam se overklokom i slucajno sam u biosu promenio frekvenciju ram-a sa 1600mhz na sledecu visu i restartovao ali nije hteo da bootuje i led lampica je sijala kod rama pa sam resetovao cmos i rtc ram i kad sam ponovo pokrenuo led mi svetli kod cpu-a vadio sam cpu vracao resetovao cmos i rtc ram opet i nista Stalno moram da zaserem kad sve super radi
Мени се исто то дешавало, да претерам у клоку, и неће да се подиже систем. Сам се гасио и палио, и тако пар пута док није дошао себи, и писало ми неуспешан клок, враћено је на фабричка подешавања, мислим писало је на енглеском наравно. Клоковао си рам више него што матична може да подржи, следећи пут пази да не пређеш максималу, код мене је 667, не знам колика је код тебе. Кад већ клокујеш никад не стављај, опцију на ауто код рама, наштелуј некако да буде што ближе граници, е сад не знам који су ти односи, код мене су 1:1 1:1,33 итд.
Љуша je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno


Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Problem sa mišem Natasa Ostale komponente 8 31.12.2015 1:36
Problem sa kablovskom konekcijom! Nikola_BN Internet usluge 5 17.5.2006 22:04
Problem sa video capture karticom LoneWolf Video/TV softver 4 14.1.2006 14:47


Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 4:44.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2019, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com