![]() |
![]() |
|
„Ja, igrač!” Da li se slažete sa Kuzmom? |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Superb Moderator
Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 2.769
Zahvaljeno 3.462 puta na 1.064 poruka
|
![]()
Kolumna je lični komentar istaknutog novinara nekog lista na neku pojavu. Za razliku od reportaža i ostalih tekstova koji bi trebalo da budu objektivni, kolumna podleže subjektivnosti autora, zato se grafički drugačije predstavlja od ostatka časopisa.
Svi komentari koji nisu konstruktivni i u sebi sadrže govor mržnje će biti obrisani bez obrazloženja. Pročitajte pravila foruma. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Veteran
Član od: 1.12.2005.
Zahvalnice: 34
Zahvaljeno 32 puta na 20 poruka
|
![]()
Apsolutno se slazhem sa Kuzmom, poshto nijedan od navedenih crtanih filmova nisam video najmanje 5-6 godina, ti crtaci su chak mozhda jedina lepa stvar koju vezujem za detinjstvo (rodjen sam 1990., pa shvatate o chemu pricham).
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Dushan na korisnoj poruci: | ||
--ComputerBoy-- (14.1.2009) |
![]() |
#3 |
Deo inventara foruma
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 387
Zahvaljeno 736 puta na 487 poruka
|
![]()
Fina kolumna/tema konacno,posle niza smorova i .... da ne upotrebim neki ruzniji izraz
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
Član od: 10.12.2005.
Zahvalnice: 141
Zahvaljeno 55 puta na 28 poruka
|
![]()
Da li je moguce skinuti zvuk sa starih video traka i ubaciti ga na sliku sa DVD diska (izbaciti engleski) i tako sacuvati legende za buducnost?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
.
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 113
Zahvaljeno 710 puta na 498 poruka
|
![]()
Ziveo Kuzma, jos samo da ova akcija uzme maha.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
Član od: 30.11.2005.
Zahvalnice: 374
Zahvaljeno 456 puta na 282 poruka
|
![]()
Evo sad procitah Qzminu rubriku... Vrh vrhova! Delim potpuno isto misljenje. Cak sam tako nesto napisao, u temi omiljeni crtaci, ili tako nesto. Dakle: Trazite crtace! Odma`! Ili pocnimo da skupljamo pare da podmitimo Nikolu Simica, da snimi opet glas! @ Quzma: Nikola bi garantovano snimio ponovo glasove! Provereno! Pa pogledaj samo u kakvim serijama glumi: Ljubav, navika panika, Agencija SiS... Time to react!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Intelov plaćenik
|
![]()
Jadan Voja mislio da...
![]() Kolumna je ubedljivo VRH! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Deo inventara foruma
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 387
Zahvaljeno 736 puta na 487 poruka
|
![]()
Mada istina lupa Kuzma za Samurai Jack-u pitanju je odlican crtac
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
Član od: 17.11.2005.
Zahvalnice: 11
Zahvaljeno 3 puta na 3 poruka
|
![]()
I moje misljenje jeste da je ova kolumna bolja od prethodnih. Nazalost, mnoge kasete su unistene petog oktobra, ali takodje dobar deo je unisten u toku bombardovanja. Sad na RTS-u ide serijal Diznijevih crtaca, sinhronizacija je nova, ali je i to svakako bolje od "crtaca" tipa Ju-gi-o. Pre sam imao neku kasetu, cini mi se da se zvala "Macak Felix i drugari", ali je odavno otisla u out. Sve u svemu, ako akcija uspe bice mi drago
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Intelov plaćenik
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Ad Ministrator
Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
|
![]() Citat:
![]() Inače, to nije bilo baš tako kako je Kuzma napisao, ali u literarnim sastavima dozvoljene su male umetničke slobode, zar ne? ![]() Ako već preturate po svojim i/ili roditeljskim kasetama tražeći neke snimke besmrtnih crtaća, potražite i onog Duška Dugouška u kombinaciji sa Ivicom i Maricom. Ono kada u priču uleti princ iz Snežane i 7 patuljaka i sve se čudi gde je zalutao: "Ivica? Ivica?! Ivica!? Ivica?!!" ![]() E, to ko mi nađe, ima piće od mene ![]() Hmmm... u obzir dolazi i crtać "Žaba koja peva" od koje imam samo pesmu "Hello, my baby, hello, my honey" u mp3 obliku. Kad bi neko imao ceo crtać... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Starosedelac
Član od: 28.11.2006.
Zahvalnice: 375
Zahvaljeno 973 puta na 387 poruka
|
![]()
Kako nostalgichna kolumna, ali zaista prijatna, meni na zhalost ostali samo Tom i Dzeri
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Deo inventara foruma
|
![]()
@ VojaM
Imenjače, jel može neki dogovor u vezi sa žapcem? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.575
Zahvaljeno 10.632 puta na 6.802 poruka
|
![]() Citat:
![]() Jos samo da paterfamilias pohvali ovomesecnu Kuzminu kolumnu... Sta je ovo??? Vlada prednovogodisnje raspolozenje ![]() PS. Nemojte da pomislite da se ne slazem da je ovomesecna kolumna OK,mnogo bolja nego par prethodnih,ali samo mi je ovo bilo interesantno ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Intel Inside
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.575
Zahvaljeno 10.632 puta na 6.802 poruka
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.893 puta na 1.078 poruka
|
![]()
Evo ja se javljam da dobrovoljno doniram oko 30-40 sati tih starih dobrih crtanih filmova iz moje "lične i personalne" kolekcije. Naravno ako bi bilo koja TV zažmurela na oko pred činjenicom da je u pitanju materijal "za sopstvenu upotrebu". Izuzetan sam ljubitelj ovih starih klasičnih crtaća i ne bi me čak bilo žao ni da se o sopstvenom trošku pridružim ovakvoj jednoj (konačno) dobroj ideji
![]() Ozbiljan sam. edit: Crtani filmovi su u ekstra DivX, Xvid kvalitetu + zvuk je odličan ![]() Poslednja ispravka: holodoc (1.12.2006 u 21:12) |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
.
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 113
Zahvaljeno 710 puta na 498 poruka
|
![]()
@holodoc
Zasto bi se bilo ko bunio, ti crtaci su bili vlasnistvo RTS-a i evo kako su ih oni sacuvali. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Deo inventara foruma
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 348
Zahvaljeno 1.893 puta na 1.078 poruka
|
![]() Citat:
![]() U svakom slučaju mnogo bolja (i po um zdravija varijanta) nego današnji "Cartoon network". Da sam ja još uvek klinac neznam šta bi mi bilo interesantno da gledam "Ed, Edd & Eddie" crtani i njihovo majstorsko podrigivanje i sl. To bi kao trebalo da bude pogodno po klince? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Banned
Član od: 5.9.2006.
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno 109 puta na 51 poruka
|
![]() Citat:
Videćemo da li se MK konačno upristojio ili je ovomesečna kolumna samo pauza i predah posle kojeg će MK nastaviti po starom. Što se tiče crtanih filmova uz koje je MK odrastao oni su uglavnom pravljeni 50 i 60-tih godina 20-veka,a našoj televiziji su se vrteli 70-tih i 80-tih godina,znači 20-30 godina posle njihovog nastanka što znači da su imali određenu vrednost i da su postali klasici. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Starosedelac
Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.000
Zahvaljeno 401 puta na 248 poruka
|
![]()
U potpunosti se slazem sa Kuzmom. CN je smece kanal (osim Megas XLR i Dzoni Bravo koji su odlicni,zabranio bih ih sto vise ne pustaju Skubi Dua), a crtaci izgledaju kao da ih je cratlo dete staro 5 godina.
I ja sam odrastao na tim crtanim filmovima i uzasno mi je zao sto ih vise ne prikazuju (bilo nekad na CN a onda skinuli d abi ubacili neku debilnost od serije). Cak sam imao priliku da cujem Nikolu Simica uzivo kad izgovara "Sefe koji ti je vrag?" ![]() ****************** BTW Video sam da ima da se kupi na trafikama Cudesna Suma (DVD),ja je imam na kaseti. Poslednja ispravka: Chivan (2.12.2006 u 13:49) Razlog: piraterija |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|