Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Kvarovi

Kvarovi Pomoć i informacije u vezi sa neobjašnjivim kvarovima
i nestabilnostima sistema

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 29.12.2019, 20:35   #1
Jaganjac
Član
 
Član od: 28.2.2010.
Poruke: 42
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom Problem sa instalacijom

Pozdrav. Upravo sam pokusao da instaliram OS na novom racunaru i imam sledci problem. Racunar je kupljen bez OS i kada se ukljuci ne pojavljuje se bios i nikako ne mogu doci do njega. Na ekranu nema potpuno nista, normalno radi, sve svetli, cujem ga. Kako da dodjem do biosa ako neko neko zna. Tastatura ne pomaze prilikom ukljucivanja, ni del ni f2, nista. Mada bi bios svakako trebao da se pojavi kad nema sistema. AM4 B450, AMD Ryzen 7 7200, 16GB DDR4, 1TB+SSD 256GB, nVidia GTX 1660 Ti 6GB
Jaganjac je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.12.2019, 21:38   #2
Losmii87
Član
 
Član od: 19.3.2011.
Lokacija: Veternik
Poruke: 206
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 38 puta na 37 poruka
Određen forumom Re: Problem sa instalacijom

Kad pokreneš računar konstanto pritiska taster DEL . Tako je meni proradio bios , kad sam nadogradio nov ram i sdd
Losmii87 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.12.2019, 21:41   #3
Jaganjac
Član
 
Član od: 28.2.2010.
Poruke: 42
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom Re: Problem sa instalacijom

Probao 100 puta
Jaganjac je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.12.2019, 22:44   #4
DeCoy
Intel Inside
 
Avatar korisnika DeCoy
 
Član od: 1.11.2005.
Lokacija: From the murky depths I come...
Poruke: 25.866
Zahvalnice: 1.456
Zahvaljeno 9.442 puta na 6.024 poruka
Određen forumom Re: Problem sa instalacijom

Meni se slična stvar desila letos sa novim kompom kad ploča nije prepoznavala procesor (vrte se ventilatori, radi RGB, ali ne radi POST. ima LED indikator na ploči pa sam znao šta je). Apdejt BIOS-a je rešio problem. Mada, iskreno ne vidim razlog zašto ploča ne bi prepoznavala 2gen Ryzen.

Može da bude da kad su sastavljali komp nisu lepo montirali procesor.
DeCoy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.12.2019, 22:56   #5
Psychon@ut
Veteran
 
Član od: 20.10.2005.
Poruke: 672
Zahvalnice: 431
Zahvaljeno 110 puta na 78 poruka
Određen forumom Re: Problem sa instalacijom

Da li čuješ "bip" zvuk kada upališ kompjuter? Ukoliko ga ne čuješ (ne radi POST) moguće je da su zaboravili da priključe neku od komponenti pošto je nov kompjuter. Ako je pod garancijom onda još možeš pokušati "power drain" i to je to. Isključi napojni kabl sa kompjutera i pritisni dugme za paljenje 10 do 15 puta.
Psychon@ut je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.12.2019, 22:58   #6
adeer
Član
 
Član od: 4.5.2012.
Poruke: 74
Zahvalnice: 120
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: Problem sa instalacijom

Citat:
Jaganjac kaže: Pregled poruke
Pozdrav. Upravo sam pokusao da instaliram OS na novom racunaru i imam sledci problem. Racunar je kupljen bez OS i kada se ukljuci ne pojavljuje se bios i nikako ne mogu doci do njega. Na ekranu nema potpuno nista, normalno radi, sve svetli, cujem ga. Kako da dodjem do biosa ako neko neko zna. Tastatura ne pomaze prilikom ukljucivanja, ni del ni f2, nista. Mada bi bios svakako trebao da se pojavi kad nema sistema. AM4 B450, AMD Ryzen 7 7200, 16GB DDR4, 1TB+SSD 256GB, nVidia GTX 1660 Ti 6GB

izvadi bateriju iz maticne ploce sacekaj 2 min i vrati bateriju trebalo bi da ti se resetuje bios i onda ces moci pristupiti biosu.
adeer je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.12.2019, 23:02   #7
Jaganjac
Član
 
Član od: 28.2.2010.
Poruke: 42
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom Re: Problem sa instalacijom

Citat:
adeer kaže: Pregled poruke
izvadi bateriju iz maticne ploce sacekaj 2 min i vrati bateriju trebalo bi da ti se resetuje bios i onda ces moci pristupiti biosu.
Palo mi je na pamet ali ne smem da ga otvaram jbg
Jaganjac je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.12.2019, 23:03   #8
Jaganjac
Član
 
Član od: 28.2.2010.
Poruke: 42
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom Re: Problem sa instalacijom

Citat:
Psychon@ut kaže: Pregled poruke
Da li čuješ "bip" zvuk kada upališ kompjuter? Ukoliko ga ne čuješ (ne radi POST) moguće je da su zaboravili da priključe neku od komponenti pošto je nov kompjuter. Ako je pod garancijom onda još možeš pokušati "power drain" i to je to. Isključi napojni kabl sa kompjutera i pritisni dugme za paljenje 10 do 15 puta.
Ne čuje se zvuk. Probaću power drain. Nemam ništa drugo
Jaganjac je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno


Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Problem sa instalacijom windowsa blue screen VedranCG Kvarovi 1 24.6.2013 16:08
Problem sa instalacijom WIN7 The Mickey Kvarovi 0 9.2.2013 8:56
Windows Live Messenger? mick Aplikativni softver 532 19.11.2012 20:36
WD 1TB problem sa instalacijom. Nikopol Nosači podataka 8 4.7.2011 19:28
Windows 7, problem sa instalacijom srka Operativni sistemi 8 15.5.2011 20:15


Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 20:54.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2021, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com