Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Ostale teme > Brbljaonica

Brbljaonica Manje ozbiljno ćaskanje na ostale (kompjuterske i geek) teme... (POSTOVI SE NE BROJE!)
(Pravila pisanja: kliknite ovde.)

Tema zaključana

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 21.6.2006, 23:13   #101
Magneto
Starosedelac

Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 123 puta na 48 poruka
Određen forumom Re: Žasu od sinoć :)

Citat:
urke kaže:
Nije muzika, u tome i jeste stvar. To što ima gomile budalaština u tom pravcu, nije ništa drugo do pokušaj da budeš ono što nisi, upravo zbog prisvajanja problema a ne ciljanog efekta - odbojnosti. Reklama na TV koja pokazuje kako swe lik fiksa a onda pada u agoniju, većini bezmozgaša među mladima biće uzor da i oni urade to isto, a samo će manji broj shvatiti da to NE TREBA da rade, iako i jedni i drugi na kraju pročitaju „reci ne drogama”.

Deca se identifikuju i sa negativnim i sa pozitivnim stvarima i ljudima, i to je problem ljudskog roda, ne samo problem Srbije i dece ovde. Ja mogu da kažem da sam preko početaka hip-hopa stekao uvid o lošim stvarima koje izbegavam. Pa nisam valjda jedini?
Pa oni neka se okrenu adekvatnoj marketinškoj kamapnji i prikazima naučno dokazanih štetnosti svega toga što prezentuju, biće od mnogo, zaista mnogo veće koristi. Kada klinac vidi da se njegov uzor, taj "pevač" (pre bih rekao svirač u ovom slučaju) sa 3,5 kile zlata na sebi i 10 mis bahama oko njega, fiksa i bije redom i po default-u, oni sigurno neće od toga da se ograđuju, već će jednostavno da se identifikuju. Nije tu problem što ne mogu da shvate na pravi način i razumeju da je to loše, baš naprotiv, problem je to što im se servira, u tekstu i u spotu takve ogavštine. A čim nema pozitivan efekat, sigurno nije ni samo po sebi pozitivno. Nisu svi Ajnštajni da bi analizirali i shvatali poentu pisca i kreatora takvog cirkusa, takvi ljudi ni nemaju realnu potrebu za slušanjem svega toga. Za toliko su svesni, i za toliko su zreli da odrede da li igla ili kriminal imaju gram smisla u sebi.
Magneto je offline  
Stara 21.6.2006, 23:14   #102
aerochivija
Veteran

Član od: 19.3.2006.
Zahvalnice: 1.236
Zahvaljeno 762 puta na 295 poruka

Citat:
Marko_L kaže:
Heh, svašta će čovek ovde da pročita... sad su za stanje u zemlji krivi Ceca, Karleuša i hip-hop Ljudi bre, propast ove zemlje je počela pre dobrih 50 i kusur godina... trajalo je godinama i nema nikakve veze sa muzikom. Dok je neki klinac u Americi mogao da kupi sebi računar, započne posao u garaži i napravi danas najbogatiju kompaniju na svetu... kod nas je svako uspešan bio vučen unazad, jer kako sme da se izdvaja, svi moramo da budemo jednaki (što nije važilo za članove partije jel)...
Propast je počela pre 50 i 50 i kusur godina. Dovoljno je pročitati satiru Radoja Domanovića staru više od jednog veka ("Danga", "Vođa", "Stradija"), pesmu Vladislava Petkovića-Disa "Naši dani" iz 1910, (http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=1459&page=8), knjigu dr Arčibalda Rajsa "Čujte Srbi, čuvajte se sebe" napisanu ubrzo posle Prvog svetskog rata i uveriti se u to...
aerochivija je offline  
Stara 22.6.2006, 2:55   #103
Eddie
Član

Član od: 11.3.2006.
Zahvalnice: 89
Zahvaljeno 20 puta na 18 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku Eddie Slanje poruke preko Skypea korisniku Eddie

Vidim da vecina vas smatra da muzika mora da ima neki obrazovni nivo,zadatak ili tome slicno.Da sadasnji klinci koji slusaju koji slusaju ovaj ili onaj pravac sutra ima da se ponasaju ovako ili onako.....Mislim i znam da to nije neminovno!
Iako sam odrastao uz drustvo Lepe Brene,Cece,Dragane Mirkovic koje su zapocele posast zvanu turbo folk,na vreme sam izabrao pravi put:ROAD TO HELL
Ma zezam se!Rock tj.Heavy Metal sam poceo da slusam ne da bih se uklopio u drustvo,kako to cine narodnjaci uglavnom,vec zbog same muzike,zvuka gitare,ritma,atmosfere.Ne mogu sad da kazem i zbog tekstova jer sam tada imao 10 godina,3-4 razred osnovne otprilike.Dakle nisam potpao pod uticaj mase vec me je vodilo nesto sto je meni prijalo,nesto sto me je ispunjavalo.
I dan danas metal slusam vise zbog muzike nego zbog tekstova.
Iako sam preslusao mnogo toga nisam izrastao u sektasa,nisam obozavao Djavola (pa ne verujem u Boga,samim tim ni u ovog drugog) niti imam nalete ludila.Dakle zdrav sam i normalan a nisam slusao ono sto "slusaju ostali normalni ljudi" iako sam nosio majce sa "kosturima" i slusao sataniste!
I glupo je smatrati da je svako ko pomene 666 u pesmi djavolji sledbenik,evo Dickinson je cist satanista a uz to predaje studentima istoriju stare Engleske na Oksfordu
Ovim postom sam dakle hteo da kazem da muzika ne mora i nije osmisljena da nekog UCI i OBRAZUJE kroz zivot vec da ulepsa isti,i treba je slusati iz ljubavi i ne mesati je sa stvarnim zivotom i stilom zivljenja.A to ko ce sta da slusa zavisi prvenstveno od prefinjenosti duha i sluha za odredjen ritam a tek onda na red dolazi uticaj drustva.Izgleda da sluh za ritam kod nas srba vise naginje ka "nemoj nemoj da mu das" nego ka "your poison running through my vein"!
Das smo dziberi vala jesmo
Eddie je offline  
Stara 22.6.2006, 3:47   #104
hacker_aca
amurof aratnevni oeD

Član od: 18.11.2005.
Zahvalnice: 2.053
Zahvaljeno 1.217 puta na 551 poruka

Pošto juče nisam bio na forumu dan posle postavljanja ove teme i već se nakupilo 5-6 strana za čitanje. Kad sam sve isčitao tada sam završio sa čitanjem ove teme. Ne treba se svađati uopšte oko ovoga. Treba samo slušati ono što voliš i da ne biješ onoga koji pojačava Cecu do daske u autu a da ni on sam ne zna zašto je to uradio, ne treba se obazirati na one što odu u parkić i napijaju se sa diskmenom u ruci koji svira muziku za mnoge "nepoznatu i čudnu".... Pustite druge da žive i gledajte svoja posla. Bar to ja radim.

Juče ja idem po hleb, ulazim u prodavnicu i dok čekam na red vidim novi Skandal!, a na naslovnoj preko čitave strane Cecina slika i piše:"Bruka!". Imao sam se izvaljati od smeha po prodavnici.....

I društvo.... gledajte šta pišete. Nije to o čemu ste pisali nego kako ste pisali. Stvarno imate dosta grešaka, ali sigurno tako i ja imam. Bez ljutnje.
hacker_aca je offline  
Stara 22.6.2006, 12:26   #105
Sasa
Darth Moderator

Član od: 15.10.2005.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 84 puta na 38 poruka

Citat:
Stevvan kaže:
Kao što RajdeR reče neko ko okupi 150000 ljudi nemože biti osoba kojoj se ne odaje poštovanje.Inače po meni je to žena koja se najbolje izborila i bez ikakvog šlihtanja i podmićivanja dospela tamo gde jeste.
Nemoj molim te da si smesan . Ti nisi cuo ko je bio njen muz ? . Ne osporavam njenu harizmu, medjutim intelekt nije na visem nivou, a zvezda je postala dok je bila udata za pomenutog.
Drugo, u Srbiji je razna stoka nakupljala i vise ljudi (hint politicari) iako ne zasluzuju nikakvo postovanje razumnog coveka. Cifra nema veze za postovanjem.
Sasa je offline  
Stara 22.6.2006, 12:31   #106
oluja
Superb Moderator

Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 2.872
Zahvaljeno 3.664 puta na 1.118 poruka

Kraj. Svi su rekli svoje. Kome nije dosta neka sve cita ponovo iz pocetka, ionako se ponavljamo.
oluja je sada online  
Tema zaključana

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
OGame! Pridružite nam se! suzie Mrežne igre 603 18.3.2017 20:16
Gori u paklu, bedni skote... (zavisnost od racunara) Smoke Brbljaonica 141 8.5.2007 22:07
x264 kodek, ko ga je od vas sve isprobao i šta kažete o njegovom kvalitetu? Kostarum Rex Persia Video/TV softver 29 8.10.2006 1:22
Kako putpuno izolovati Linux od Windowsa The Finest Serbian Since '82 Operativni sistemi 9 31.3.2006 23:52

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 14:49.