![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Nekako sam se domogao prvog dela. Problem je samo sto je na italijanskom ili francuskom (nemam pojma). Da li postoji neki patch koju bi celu tu instalaciju i samu igru patchovao na engleski?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 6.11.2005.
Zahvalnice: 58
Zahvaljeno 329 puta na 180 poruka
|
![]()
Tesko... Gde bas nalete na tu verziju?
Bolje je mozda da ne gubis vreme trazeci pach, vec da trazis englesku varijantu. Ja ako naletim na nesto, javljam ti na PM (da ne bi bilo zabune, "ako naletim" znaci, ako naletim na neke zvanicne distributere igre, a na PM, zato sto je ovde zabranjeno reklamiranje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 812 puta na 454 poruka
|
![]()
Eto odlicnog podstreka da naucis jos jedan jezik i postanes kompletnija osoba.
Ne znam, ako nadjem dobices pm. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Starosedelac
Član od: 24.10.2005.
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 123 puta na 48 poruka
|
![]()
Ova zakrpa je izbačena kao United States (engleski), 1.1.4315 verzija:
Kod:
http://dlh.net/getfile.php?83:dc85c315ae531c33:63ba7df78f398e0f:/pc-patches/general-patches/bg114315.zip |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Veteran
Član od: 14.1.2006.
Zahvalnice: 20
Zahvaljeno 64 puta na 26 poruka
|
![]()
ccc de me nadje znam i francuski i italijanski
![]() daj tog baldura 'vamo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Starosedelac
Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 269
Zahvaljeno 812 puta na 454 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
Član od: 28.2.2007.
Zahvalnice: 76
Zahvaljeno 84 puta na 38 poruka
|
![]()
Igra je zaista fantasticna i cudi me sto je tema skoro zaboravljena, s obzirom da je prethodnik najboljeg frp-a (po misljenju vecine). Imam jedan problem u 4. chapter-u, jer kad kod ubijem wyvern, igra zakuca na desktop. Da li neko zna resenje ovog problema?
![]() Napominjem da imam originalnu igru i patch-ovanu poslednjim zakrpama sa oficijelnog sajta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Starosedelac
|
![]()
Ja sam je se dohvatio ovih dana, i ne mogu da se osvijestim kolika je razlika u odnosu na dvojku. Navikao sam na neke stvari u dvojci, npr Cloudkill, Abu Dalzim's horrid writting, Time stop itd, pa mi je malo teško da se prilagodim činjenici da je Magic missile vrhunska magija. Vučem dva maga sa sobom, a nijedan mi još nema Identify! Ali zato imaju sasvim neupotrebljiv (ili mi se čini) Burning hands!Mada, nije loša igra, nimalo. Za sad mi je najveća zamjerka na path finding, on je prosto naprosto katastrofalan, previše vremena se gubi u vođenju likova.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
Član od: 28.2.2007.
Zahvalnice: 76
Zahvaljeno 84 puta na 38 poruka
|
![]()
Ukoliko imas verziju 1.1.4315 (poslednji patch), promeni vrednost u fajlu "baldur.ini", reda: "Path Search Nodes=4000" (4000 default), na vecu vrednost u zavisnosti od snage tvoje masine. S obzirom da je igra pravljena za P1 generaciju, stavi visoku cifru i barem ces ublaziti problem.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Mobius na korisnoj poruci: | ||
Corwin (15.5.2007) |
![]() |
#11 |
Novi član
Član od: 26.1.2008.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 6 puta na 4 poruka
|
![]()
Ponosno izjavljujem da je sinoć pao Sarevok! Uhhh, igra je stvarno fenomenalna, ovih dvesta dana(prema računanju u Faerunu) je bilo strašno uzbudljivo...Pogotovo sa instaliranim Tales of the Sword Coast...Igrao sam bez widescreen ili tutu moda, u originalnoj rezoluciji i poslije prvog poglavlja nije bilo nikakvih problema, čak mi je grafika bila prelijepa! Na početku mi je bila strašno teška pa sam uglavno propuštao sporedne kvestove i obavljao samo ono što moram, pa sam se kasnije vratio, kao lvl 7 ranger sa družinom u kojoj su bili Imoen, Minsc, Dynaheir, Quayle i Coran i odradio sve, kao i užasno teške "priče"(Durlag's Tower, Werewolf's Island, Ice Labyrinth) prije finalne borbe koja mi je onda bila prilično lagana(pored toga što mi svi u družini bili na maksimalnim nivoima, imao sam i oko 50000 gp da potrošim na pripremu
![]() Kakav je odnos u težini između prvog i drugog dijela? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Starosedelac
|
![]()
Tu su negde...
u 2gom delu se mogu dostići znatno viši nivoi, tako da magovi na raspolaganju sada imaju mnogo više (i mnogo jače) spellove. Drawback ovome je što u 2gom delu postoje izuzetno jake defanzivne magije koje će neprijatelje (mahom leecheve i poneke čarobnjake) štititi od maltene svega - što znači da će ovaj vrlo uspešno da ti iskasapi ceo party, osim ukoliko mu odmah ne nabaciš neku kontru za skidanje njegove zaštite. Čak bih rekao da zaguljenih bitaka ima više nego u BG 1, pošto su neki bossovi zbilja jako moćni. Sva sreća pa češ i ti / tvoj party biti mnogo moćniji nego u prvom delu. Ako ti se sviđa kec + ekspanzija, moraš odigrati 2ku + ekspanziju (Throne of Bhaal). Inače, kec i dvojka su mi najbolji cRPG ikada, tako da ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku shrafko na korisnoj poruci: | ||
filpan (22.1.2020) |
![]() |
#13 |
Veteran
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 200
Zahvaljeno 160 puta na 124 poruka
|
![]()
Dvojka sa expanzijom Throne of Bhaal (koju je pozeljno odmah instalirati zbog nekih prednosti) je bar meni bila prilicno teza od prvog dela tj. kada sam je igrao prvi put. Isto tako je daleko detaljnije napravljena i mnogi je smatraju najboljim RPG-om ikada. Pojedini mobovi ce ti verovatno delovati nemoguce teski kad se prvi put sretnes sa njima, medjutim svi imaju neku svoju caku za prelazenje.
Dvojku nastavi sa likom sa kojim si zavrsio BG1, samo ga importuj. Obavezno ubaci i zvanicni patch - ako imas instaliran SoA + ToB, onda samo ToB patch. Happy hunting! Spoiler za Mali hint:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Novi član
Član od: 26.1.2008.
Zahvalnice: 15
Zahvaljeno 6 puta na 4 poruka
|
![]()
Hvala vam na upozorenjima, već vidim sebe kako po stoti put radim save/load, kao u onoj uzasnoj borbi na kraju Durlag tower, kada sam se vratio u selo Ulgoth's beard u nadi za prenoćištem u royal sobama i okrepljenjem, a sačekale su me horde kultista i onaj njihov demon koji nikako da umre!!
![]() U nedoumici sam da li da odmah instaliram i ekspanziju TOB, kakve su prednosti? Želio bih da idem korak po korak do kraja sage, pa me strah da mi to ne pokvari doživljaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Veteran
Član od: 5.12.2005.
Zahvalnice: 200
Zahvaljeno 160 puta na 124 poruka
|
![]() Citat:
Kad jednom zavrsis SoA automatski ces preci u ToB koji, iako je izasao kao expanzija, je zapravo zasebna kampanja i iz njega se vise u SoA nemozes vratiti osim u Watcher's Keep gde ce tvoj napredak biti zapamcen tj. samo nastavljas dalje ako ti je bio pretezak. Pored toga u SoA mozes aktivirati 2 bonus merchanta (pre order i collector's edition mislim) preko clua console ili moda koji ih ubacuje na laksi nacin, a oni prodaju modifikovana oruzja iz Icewind Dale i Planescape Torment, a pojedina su prilicno overpowered... Ovo ti je samo opciono. |
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku zorx na korisnoj poruci: | ||
montenegrin (4.8.2008) |
![]() |
#16 |
Veteran
Član od: 10.12.2006.
Zahvalnice: 209
Zahvaljeno 110 puta na 74 poruka
|
![]()
Hteo bih da postavim pitanje u vezi Baldur's Gate Tales of the Sword Coast, nisam hteo novu temu da otvaram. Pitanje je tehnice prirode, instalirao sam igru na konfi iz profila, i isprva sam imao probleme sa grafikom, pojavljivali su se crni kvadrati, taj problem sam resio posto igra ima problema sa nvidia 8 serijom, e sad imam taj problem da se igra strasno koci, pogotovu kad prolazim pored vode ili kad pada kisa/sneg. Mozda igra ima problema sa ovom karticom(8800GT)?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
V.I.P. GNU/Linux
Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 2.034
Zahvaljeno 4.887 puta na 2.826 poruka
|
![]()
Probaj da prebaciš na softverski rendering, čačkaj malo po opcijama (16- ili 32-bitna paleta itd).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Veteran
Član od: 10.12.2006.
Zahvalnice: 209
Zahvaljeno 110 puta na 74 poruka
|
![]() Citat:
EDIT: kad vec pitam za BG da pitam i ovo, najveci lvl je 7mi? Ne secam se davno je bilo EDIT 2: Resio sam problem sa performansama, kada se ukljuci zadnja opcija u graphic options performanse naglo padnu a to je bilo potrebno da ne bih imao glitcheve. Skinuo sam neki DirectDraw SDK i u njemu sam iskljucio hardware acceleration, vratio na 16 na 32 bita i iskljucio onu opciju u graphic options i to je to, nema glitcheva i igra klizi Poslednja ispravka: Ketchua (26.4.2009 u 19:25) Razlog: spajanje |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Član
Član od: 10.6.2007.
Zahvalnice: 53
Zahvaljeno 40 puta na 24 poruka
|
![]()
Da li ova igra ima full voice over?Zanima me posto vidim da je na 5cd-ova.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Starosedelac
|
![]()
Ne, inače bi bila na 55 CD-ova
![]() |
![]() |
![]() |