![]() |
![]() |
|
Osnovne komponente Procesori, ploče, memorije... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 26.3.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Imam konfiguraciju:
ploca: Abit IS7-E2 procesor: intel celeron D 2.8 Ghz BOX ram memorija: PQI 1Gb 2x512 mb graficka k. HIS Ati Raedon 9550 128\128 zvucna: creative live 5.1 optika: DVD-R LG DVD-RW DL Nec 3540A Problem je u sledecem: chipset na ploci se grejeao na 74 stepena kada rezem DVD preko dvd shrinka,kada prebacujem dvd u divx,kada igram igrice bilo koje od onih koje dolaze na DVD do Super Maria,a od ovog gore navedenog kada neradim nista od toga temperatura pkazuje 49 stepeni preko SpeedFana v4.28. procesor na maximalnom opterecenju pokazuje 35 stepeni ovako je na 29 stepeni. Ja sam skinuo hladnjak sa Abitove ploce i stavio sam Titan TTC-CUV2AB/RHS(DIY) (http://www.itsvet.com/Titan-TTC-CUV2...p_cooler-55-29) koji je namenjen za chipsetove i vga kartice i sada mi pokazuje na najvecem opterecenju 71 stepen,a da zamalo da zaboravim stavio sam i unutar kucista Chieftec AF-0825S ventilator (http://www.itsvet.com/Chieftec-AF-08..._cooler-48-149) ali opet ista temperatura proko SpeedFana,a AbitEQ sam prestao da koristim jer mi je bagovao. Pitanje: Dali da fleshujem BIOS ili da menjam plocu, stvarno neznam sta da radim komp je star od prosle godine od avgusta meseca zvao sam servis i rekli su mi da je normalna temperatura za Abit ploce do 85 stepeni,a kada meni dostigne 71 stepen sve mi se uspori -kao kad igrate neku zahtevnu igricu ,a imate malo memorije. Molim vas pomozite mi sta da radim jer neznam koga vise da pitam. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 24.10.2005.
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]()
Jedno pitanje, da li si dobro ocistio staru pastu sa cipa i naneo novu kada si menjao hladjenje na cipsetu? Taj Titanov kuler i nije bash neko resenje, ja sam menjao na mom bivsem EPoX-u 8RDA3I Pro pasivni hladnjak sa slicnim Titanom jer sam imao slicne probleme kao i ti, ali to je ipak nForce 2 cipset a ne i865. Mislim da si trebao da uzmes nekog Zalmana, recimo ovako nesto:
http://www.pro-clockers.com/article.php?id=118&page=1 ![]() ![]() Jeste da je u pitanju kuler za graficke kartice, ali moze da posluzi i za cipset, jedino sto bi moglo da bude problem je prostor, ali postoje i druga slicna resenja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Novi član
Član od: 6.1.2006.
|
![]()
Da li si proveravao temperaturu u BIOS-u? Desava se da programi zamene citanje temperature (prikazuju temperaturu chipseta a citaju temp procesora)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Član
Član od: 24.10.2005.
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
|
![]() Citat:
Citat:
Meni se desavalo da posle 2-3 sata igranja Unreal Tournamenta 2004 masina iznenada pocne da secka (iako je do tada radila fenomenalno). Kad otvorim stranicu kucista i pipnem northbridge hladnjak on bude vreo, i kad se malo ohladi igra opet normalno radi. Otkad sam zamenio pasivni hladnjak sa aktivnim to mi se vise nije desavalo. Medjutim njemu izgleda treba neki bolji hladnjak. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Novi član
|
![]()
Kada pipnem rukom vrelo je drzim ruku na hladnjaku 5sek. i pocinje da me pecka koza na prstu koliko je vrelo i oseca se topao vazduh od Abitovog hladnjaka,a kada drzim otvorenu stranicu od kucista onda pokazuje 65 stepeni i nepenje se vise ovako kada je zatvoreno mogu da igram normalno igrice 2 do 2.5 sata i posle moram da prekidam zbog temperature na chipsetu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Darth Moderator
Član od: 15.10.2005.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 84 puta na 38 poruka
|
![]()
Meni zvuci nemoguce je da se cipset greje toliko a procesor tako malo.Sve mi se cini da si zamenio. Da li si siguran da te pece cip-set kuler a ne procesorski ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Novi član
Član od: 6.1.2006.
|
![]()
Slazem se sa Sasom. Deluje nemoguce! Ajde pogledaj u BIOS pa javi...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Novi član
|
![]()
Posle igranja od 10 min.Need for Speed™ Most Wanted sa zatvorenim kucistem omah sam iskljucio igricu i restartovao komp i usao u bios i sad kaze ovako:
cipset (SYS) -32 stepena (ja mislim da je ovo oznaka za chipset jer na ploci imam samo cpufan,sysfan i auxfan,a kuler koji sam stavio na chipset ukljucen je na ploci na SYSFAN) CPU - 64 stepena PWM - 55 stepena <-- sta mu dodje ovo da nije mozda napajanje? -------------------------------------------------------------------------- Koji KULER kupiti za podnozje 478,a da radi kako treba i da ima da se kupi u Beogradu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
|
![]()
Nemoguce da se procesor za 478 soket toliko greje!Probaj da proveris kako kuler naleze na procesor i da se nije napunio prasine kao i da li uopste ventilator na njemu okrece!A do koliko para bi ti dao za KULER
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Novi član
|
![]()
To je ovaj kuler
samo da napomenem pre dok nisam ugradio ventilator u kuciste i kuler na cipsetu, kuler na cpu je vrteo najvije 3850 rpm,a sada MAX 2650 neznam zbog cega,a temperatura ostala ista. Zna li neko gde ima da se kupe ZALMAN kuleri u BG? Ja sam gledao ovde http://www.pcberza.co.yu/asp/price/g...&producer=0369 ali su svi kuleri za AMD CPU procesore tako da ostajem bez ZALMANA jedino mi preostaje TITAN Vanessa-s. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Titan Vanessa S nije los.ja ga koristim na Athlonu 3700+ koji je uradjen u 130nm i greje se ko djavo(59c)sa box kulerom a vanessa S mi daje 10c manju temperaturu(49c).ovo su vrednosti posle dva sata testitanja u Prime95,sve u malom kucistu koje sam dobio uz moj stari duron 700mhz,jednim dodatnim ventilatorom koji ubacuje vazduh,bez zadnjeg za izbacivanje i lc power 550w napajanjem koje na sebi ima ventilator od 12cm i pri tom duva u vanessu sa jednestrane a ventilator na vannesi sa druge strane
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Neozbiljni kolega
Član od: 4.11.2005.
Zahvalnice: 245
Zahvaljeno 2.933 puta na 1.238 poruka
|
![]()
Ume 865-ica da se solidno ugreje, pogotovu kad je mašina kloknuta. Ja ti preporučujem Cooler-Maserov Blue Ice hladnjak za northbridge. Urađen je u heatpipe fazonu i ima tih ventilator. Nije veliki, pa ti neće predstavljati problem za montažu a odlično radi posao.I meni se ranije Northbridge grejao k'o besan, ali sad je ukroćen
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
modem intel HAM i kernel 2.6.x | zchira | Slobodni softver | 3 | 30.3.2006 20:08 |
CoD II & Intel | alexa | Akcione igre | 10 | 6.2.2006 23:26 |
Svi testi - procesori AMD & INTEL 2005/01.2006 | semaglig | Vesti | 0 | 25.1.2006 21:34 |
DFI Nf4 Ultra Infinity chipset kuler... | RaLe | Osnovne komponente | 21 | 11.1.2006 14:22 |
Gigabyte GA8i945P-PRO - Intel 3.0 2Mb cache... | Rasha019 | Kvarovi | 2 | 25.12.2005 19:19 |