![]() |
![]() |
|
Internet tehnologije Komunikatori, pretraživači, servisi i protokoli... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Veteran
Član od: 18.5.2006.
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 28 puta na 12 poruka
|
![]()
Normalan download (99% slucajeva sa rapida) mi cesto sprecava pucanje konekcije, restart racunara ili klasicno bagovanje.
Da li Free Download Manager (ili bilo koji drugi bolji koji mi preporucite) moze da nastavi download, ako recimo pukne konekcija, desi se restar ili se zakuca racunar ??? Od browsera koristim Mozillu i ponekad explorer. adsl telekom edit p.s. u mozzilinom menageru , pored opcija open i save, postoji i ''FlashGot''. Sta je to ''FlashGot'', cemu sluzi da li ta opcija moze da mi nesto pomogne? Poslednja ispravka: wu-gambino (6.1.2008 u 14:53) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starośeđelac
|
![]()
Trebalo bi da moze, jer se danas smatra osnovnim da download menadzer ima funkciju nastavljanja prekinutog downloada podataka. Probaj sa nekim drugim menadzerom, ja ti preporucujem FlashGet (to FlashGot sto ti pitas je ekstenzija za Firefox koja ugradjuje FlashGet u taj browser tako da imas mogucnost skidanja podataka sa neta koristici FF), koji i ja korstim vec duze vrijeme, i provjereno znam da ima mogucnost nastavljanja prekinutog downloada. Jednostavno, na grafiku koji pokazuje trenutni progres i informacije u fajlu (gornji panel, sve u jednom redu) desni klik i izaberes opciju Nastavi, to je sav posao.
Postoje i ostali menadzeri tipa IDM (Internet Downlaod Manager), Get Right etc. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Veteran
|
![]()
O.K., ali neki ortaci su mi rekli da to nema veze sa free download managerom (i bilo kojim drugim), jer rapid kao server ne podrzava nastavak prekinutog downloada.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Starośeđelac
|
![]()
To vec ne bih znao, ne skidam nikada sa Rapida jer mi je veza jeziva, ono iznad sam ti napisao uopsteno, zaboravio sam da dodam da 95% i tvoj FDM podrzava nastavljanje prekinutog donwloada, te ce shodno tome vjerovatno biti tacno to sto ti kazes u vezi Rapida.
Poslednja ispravka: Dimo (6.1.2008 u 17:59) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
"Downloadere" možeš da koristiš ako imaš nalog kod "Rapida", ali to ne mogu sa sigurnošću da tvrdim, jer ga lično nemam. Neki ovde su se hvalili da su uplatili za "Rapid", pa bi mogli više o tome da kažu (da li je istina, koji je program najbolji i sl.). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Član
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Veteran
Član od: 11.7.2006.
Zahvalnice: 163
Zahvaljeno 182 puta na 147 poruka
|
![]()
Sa rapida može da se nastavi download samo ako imaš premium nalog.
Čak i tada ne treba koristiti FlashGet (verzije >=1.8) jer prave mnogo konekcija pa se DL prekida pri kraju fajla i rapid postaje nedostupan i iz browser-a neko vreme(ovo govorim iz iskustva). |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Veteran
|
![]()
Hvala , znaci da se ne cimam oko menagera.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Veteran
|
![]()
Ja koristim FDM duže vreme i nisam imao nikakvih problema. Pre toga sam koristio FlahsGet, ali su ga sa ovim novim verzijama (>=1.8) malo u**njalili pa sam prešao na FDM.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
V.I.P. Video/TV softver
Član od: 24.12.2005.
Zahvalnice: 140
Zahvaljeno 462 puta na 359 poruka
|
![]()
Ja koristim FDM i sa Rapid-a se ne može nastaviti download, bar ne u free verziji naloga. Sa Premium nalogom može. Kod FDM je korisno to što se mogu postaviti 3 ograničenja brzine download-a i to što, ako koristite IE i njegove derivate (nisam testirao sa FF, a sa Operom ne može), FDM automatski smanjuje brzinu download-a da bi web čitač brze učitao stranicu. Ovo nisam našao kod Orbit-a. FDM podržava i Youtube, samo mu unesite adresu stranice.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Starosedelac
Član od: 15.6.2007.
Zahvalnice: 463
Zahvaljeno 310 puta na 230 poruka
|
![]()
ne smanjuje brzinu da bi "propustio" firefox na net.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Novi član
Član od: 23.1.2008.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
ja koristim FlashGet neku staru verziju boga pitaj koja vec 3 god samo tu koristim i sljaka mi extra nema sanse da menjam
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Član
Član od: 24.10.2007.
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 5 puta na 4 poruka
|
![]() Citat:
Ja imam problem sa Flashget-om.Skoro svaki drugi-treci fajl nece da se skine do kraja.Primer: Ako je fajl 390.70Mb on skine 390.69Mb i stane Ako je fajl 22Mb on skine 21.99Mb i opet stane. Na "graph" -iku ostanu 3 kvadratica prazna i jednostavno nece ni da cuje da nastavi dalje,da ih zavrsi.To se desava dosta cesto i pocinje da nervira.Da li je to taj problem o kome pricas,i da li je jedino resenje prelazak na Flashget <=1.8 ?? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Član
|
![]() Citat:
Sad sam prestao da koristim FG(dok ne vidim sta je problem),vratio se na IE i nemam nikakvih problema... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Veteran
|
![]() Citat:
I ja sam koristio FlashGet >1.8 i on, kao što sam gore naveo, pravi mnogo aktivnih konekcija sa servrom. To je verovatno problem jer se ne dešava kad koristim FDM koji pravi samo nekoliko aktivnih konekcija. Pošto starije verzije (<1.8) FlashGet-a takođe otvaraju samo nekoliko konekcija verovatno neće praviti problema sa rapidom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Veteran
|
![]()
Nisam ni rekao da je RS problem. Problem je FlashGet ukoliko je verzija 1.8 ili novija.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Član
|
![]()
Može neka pomoć oko podešavanja? Imam ADSL 512kb/ps. Kako bi trebalo da ga namestim?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Veteran
|
![]()
Options -> Download options -> Network i tamo podesi Traffic usage mode. Sve ostalo je podešeno
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Internet Download Manager | Suad Novic | Aplikativni softver | 25 | 15.6.2013 17:39 |
Premium Rapidshare i free download manager? | zokocx | Aplikativni softver | 1 | 20.2.2008 1:00 |
Neogranicen Rapidshare download | The Finest Serbian Since '82 | Internet tehnologije | 322 | 16.2.2008 1:20 |
Power dvd 6, free download ? | wu-gambino | Zanimljive Web lokacije | 2 | 21.5.2006 17:26 |
Opera i njen IDIOTSKI download manager | Ogi | Aplikativni softver | 6 | 28.12.2005 16:25 |