![]() |
![]() |
|
Slobodni softver Teme o softveru otvorenog koda (programi i operativni sistemi), projektima, zajednici... |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Član
|
![]()
Evo pazarih i ja nov komp (posle sedam godina
![]() pa sam zato odlucio da stavim Linux/Windows dual boot. Windows za igre a Linux za sve ostalo ![]() Prvo sam stavio XP a zatim Debian 4.0 i eto problema. Debian nije detektovao Win u MBR-u i obrisao ga iz istog a zatim je odbio da mi podigne X.org okruzenje. Pretpostavljam da mi Debian pravi problem zato sto imam i386 verziju a za nov komp mi treba x86. Zato sam odlucio da napravim PCLOS/XP dual boot i da ne bi napravio isti problem obracam se forumasima SK-a za pomoc. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ex Parrot
|
![]()
PCLOS ima dobro odradjen install i moci ces u toku instalacije detaljno da podesis GRUB, mada me cudi kako je Debian preskocio win... kod mene je to proslo OK...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Član
|
![]()
I meni je bilo cudno sto Debian nije detektovao win a pogotovo
sto nije hteo da mi upali graficko okruzenje.Mora da je zbog nove grafe GeForce 8600Gt. @holodoc Vec sam upoznat tim uputstvom.Koristio sam ga nekoliko puta pri instaliranju PCLOS-a. Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
|
![]()
Instalirao sam PCLOS i namestio dual boot
ALI.... kada sam upalio PCLOS jedina ponudjena rezolucija bila je 800x600. Skinuo sam Nvidia drajvere za moju graficu i posle toga nisam mogao da upalim graficko okruzenje!!! Jednostavno umesto login ekrana dobijem konzolu! Sta da radim!! Kako da namestim ovo?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Drug Član
Član od: 12.7.2006.
Zahvalnice: 772
Zahvaljeno 2.267 puta na 1.686 poruka
|
![]()
ukucaj startx, to ce pokrenuti KDE, pa javi shta se deshava.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Član
|
![]()
Uf
Output je ogroman ali KDE se ne dize! Poksacu da uslikam ekrana telefonom pa da posaljem. Do tada da li bi mogao samo da aptujem X server?? Noviji bi trebalo da ima podrsku za moju graficku? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Veteran
Član od: 11.7.2006.
Zahvalnice: 163
Zahvaljeno 182 puta na 147 poruka
|
![]()
Nedavno sam instalirao Fedoru na Primary Master HD uz već postojeći XP na Primary Slave. Sada GRUB neće da da butuje XP.
Evo kako izgleda grub.conf. Kod:
title Windows XP MCE rootnoverify (hd1,2) chainloader +1 Kod:
Booting Windows XP MCE rootnoverify (hd1,2) chainloader +1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ex Parrot
|
![]()
S obzirom na to da si GRUB-u prosledio parametar chainloader, da li je pozicija particije ispravna? Ovo (hd1,2) označava da se bootloader sistema traži na trećoj particiji drugog HDD-a...
Ako je, primera radi, win instaliran na C: particiji drugog HDD-a onda parametar za chainloader treba da bude (hd1,0). Poslednja ispravka: VojaM (8.4.2008 u 11:14) Razlog: s' obzirom --> s obzirom |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Veteran
|
![]()
XP jeste na trećoj particiji drugog HDD-a. Anaconda je upisala hd(1,0) i ništa se nije dešavalo. Kada sam nulu promenio na 2 takođe se ništa ne dešava.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Veteran
|
![]()
@GoranSTX, hvala. Nisi mi pomogao, ali si me usmerio na pravi put. Rešenje sam našao na gparted CD-u.
Kod:
title Windows XP MCE map (hd0) (hd1) map (hd1) (hd0) rootnoverify (hd1) chainloader +1 p.s. Problem je, verovatno, u tome što XP nije na primarnoj particiji. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
Dual Boot između Windows XP i Vista RC1 sistema | Kostarum Rex Persia | Operativni sistemi | 5 | 26.12.2008 22:05 |
Nvidia boot agent | flamingos | Kvarovi | 4 | 22.8.2007 16:05 |
Dual boot: XP i Kubuntu | AkulM | Slobodni softver | 13 | 23.4.2007 15:40 |
Dual Boot | Rocker | Operativni sistemi | 6 | 24.10.2006 7:18 |
Problem sa dual modom i memorijom ! | Nicolas | Kvarovi | 10 | 22.8.2006 16:29 |