![]() |
![]() |
|
Cvet kompjutera Vicevi, slike, sajtovi i ostale „zezalice”... (POSTOVI SE NE BROJE!) |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#61 | |
Veteran
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Starosedelac
Član od: 1.8.2006.
Zahvalnice: 1.485
Zahvaljeno 2.094 puta na 760 poruka
|
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Veteran
Član od: 27.5.2007.
Zahvalnice: 774
Zahvaljeno 504 puta na 244 poruka
|
![]()
evo nešto od mene
ERA OJDANIC Pauk Za tebe bi zvezde skinuo sa neba ukrotio vetar, munju, ako treba samo kad bi meni ruku dala dodji mala Ref. 2x Da sam pauk, mali pauk veliku bi mrezu pleo da bih tebe upecao ludo sam te zavoleo Sa tobom bi budan docekao zore preskocio brda, preplivao more samo kad bi meni ruku dala dodji mala Ref. 2x Zbog tebe se tuga pretvara u srecu zavoleti drugu ne mogu i necu samo kad bi meni ruku dala dodji mala Ref. 2x Poslednja ispravka: VojaM (18.9.2007 u 11:22) |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Veteran
|
![]()
Brushalter
Ala je veceras vruce sve na meni lepi se litar vode, litar znoja cini mi se, topim se a kapljica jedna mala klizi tu gde gledas ti pravo u moj brushalter crveni Ref. Brushalter nocas steze kao malter upija mi grudi, odmah cu ga sada skinuti brushalter ne ide mi uz karakter sakriva mi grudi lepe, cvrste ne znam sta ce mi Ala sam veceras vrela gorim gde god pipnem se mokra kosa, suva usta cini mi se topim se a kapljica jedna mala klizi tu gde gledas ti pravo u moj brushalter crveni Ref. Otkopcaj me, jedva disem, veruj mi pusti me da ne poludim od toplote i od ljubavi Ref. Poslednja ispravka: VojaM (18.9.2007 u 11:22) |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Veteran
|
![]()
A ima i Bora Drljača
nešto ovako nisam siguran ‚‚Jedna mala brbljivica ti si pojiš konja, kog jahala nisiii” Poslednja ispravka: Mrka Kapa (13.9.2007 u 20:07) |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Član
Član od: 18.2.2006.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
Evo Mica Trofrtaljka- Ja sam novi vozač
Ja sam novi vozač, S malo radnog staža, Široka mi kola, a uska garaža Šta će meni kola i kuća sa spratom, Kad ja volim jednog sa debelim vratom, Pa ga često molim dok radi masažu, Uteraj mi, uteraj kola u garažu Oko mojih kola radi majstor Đuro Nisu htela poći pa je svu noć gur'o Šta će meni kola i kuća sa spratom, Kad ja volim jednog sa debelim vratom, Pa ga često molim dok radi masažu, UTERAJ MI, UTERAJ kola u garažu |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Član
Član od: 4.2.2006.
Zahvalnice: 93
Zahvaljeno 140 puta na 39 poruka
|
![]()
A da i ono cuveno:
"Na krevetu dve,tri kapi krvi To je dokaz da si bio prvi..." ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Veteran
Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 12
Zahvaljeno 36 puta na 29 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Veteran
Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 12
Zahvaljeno 36 puta na 29 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Veteran
|
![]()
Chitam (pevam) poruke iz ove teme i dodje mi suzu da pustim na svu tu poeziju
![]() Bracini Becari - Cure skaču i žvakaću žvaću Oj, disko, disko U disku se narod stisko Oj, cure skaču I žvakaću žvaću Mislim da je dovoljno ![]() Poslednja ispravka: VojaM (18.9.2007 u 11:30) |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() ![]() Obično počinje sa stihovima: "Kuvarica prase sprema, prase ćemo da jedemo, kuvaricu zna se." Dalji tekstovi su mnogo opscenije prirode. ![]() Da ne pominjem onaj o Mona Lizi. Ili o poskupljenju mesa. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Veteran
Član od: 6.11.2006.
Zahvalnice: 568
Zahvaljeno 169 puta na 94 poruka
|
![]()
A niko zidara...
![]() Citat:
Poslednja ispravka: VojaM (15.9.2007 u 16:16) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Veteran
|
![]()
@Dobroslav
Neprevazidjeni Cuguarsi! ![]() Preslusaj (ako vec nisi) i Leptiricu, Sarenicu, valjanje od smeha zagarantovano... |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Veteran
Član od: 19.3.2006.
Zahvalnice: 1.236
Zahvaljeno 762 puta na 295 poruka
|
![]() Citat:
У протеклих десетак година, велики допринос популаризацији "Цајке" дао је Златко Зрилић из Сремске Митровице, новинар "Сремских новина", као и етномузиколог из Митровице, Миленко Бобић, велики обожавалац тамбурашке музике. Обојица су и сами добри тамбураши. Златко Зрилић је приредио две збирке стихова "Цај, цај, Цајка из Новога Сада" ("Алтернатива" - "Наша Крмача", 1998, Београд) и "Опет Цајка из Новога Сада" (Центар за културу "Сирмијумарт", 2004). Додатни квалитет обема књигама даје изванредна ликовна опрема. Корице и илустрације за прву књигу је урадио мр Миленко Михајловић, а за другу мр Драган Мартиновић (корице) и Небојша Бобић (илустрације). Не будите лењи да потражите обе књиге, покушајте да замислите како могу бити илустровани неки од следећих стихова "Цајке": Док сам јео бели лебац, ја сам ј..о као ждребац. А сад једем тесто па не могу често. Од тарабе до тарабе оста Цајка без мараме. Од капије до капије док јој неко не набије. Ми смо деца расисти утерамо басисти! Бас, бас, бас, ј...м и ја вас! У Ковиљу на пијаци продају се к..ци. Свака цура пазарила носи два у руци. Цај, цај, Цануле, купићу ти нануле и чарапе беле за ноге дебеле! Од града, до града, од села, до села у Војводини, тешко да ћете чути исту верзију "Цајке". Увек ћете се наново изненадити, јер ћете је чути или друкчије одсвирану, или ћете чути потпуно нове стихове, или и једно и друго. "Цајка" је култ, и ако тамбураши (говорим о оним правим, који се не продају за шприцер ил' кавурму) пристану да је свирају (и певају), то представља својеврстан комплимент гостима. То се најчешће деси кад су цифре на сату нешто ситније, а на алкометру мало крупније, и онда настане урнебес. Још ако ко од гостију зна да допуни репертоар свираца, онда је скоро сигурно да ће урнебес и потрајати. Свима који се не једе на брезобразне речи и који воле тамбураше, папрени фиш-паприкаш и шприцер за гашење пожара, желим да бар једном доживе луд провод уз "Цајку", али опет напомињем: Ако сте "Цајку" једаред чули у Новом Саду, сасвим друго ће бити у Митровици, треће у Бешки, четврто "На крају света", али сваки пут ће фешта бити незаборавна. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Veteran
Član od: 19.3.2006.
Zahvalnice: 1.236
Zahvaljeno 762 puta na 295 poruka
|
![]()
Осим "Цајке" и "Бећараца", за равницу је карактеристична песма "Три метера сомота", која постоји ко зна од када, и како дуже траје, тако се смишљају све нови и нови стихови. Песма је веома популарна, радо се слуша на свим слављима, чак и са србијанске стране Дунава и Саве. Покушаћу да се сетим што више строфа, а ако што пропустим, ви дописујте...
Три метера сомота Три метера сомота зар те није срамота да ти љубиш млада момка матора девојка. Све девојке маторе треба да се затворе, да не љубе младе момке маторе девојке. А и момци матори баш су прави злотвори они љубе цуре младе па им свашта раде. Три метера од цица цуру вата грозница ватаће је и колера кад нема швалера. Ватаће је болест јача што нема свирача. Откуд теби Анице свилене рукавице? Купио ми пандур Ђура да му будем цура. Три метера цицана јеси цуро шприцана што си пошла газда Пери а њему се кери. Три метера сомота, баш је грдна работа што ме онај свекар луди раном зором буди. Три метера и још три сукњу цуро подигни подигни је малко горе јер то браца воле. Широка је авлија мати виче Марија, а Марија на Дунавцу љуља се у чамцу. Три ливаде један вир утопи се Радомир утопи се Радомире три му ноге вире. Сви вичу на попове што гледају филмове а и поп је живо биће, па воле порниће. Три метера плишана гледам преко нишана да их како с тебе скинем па ома да гинем. ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Član
Član od: 15.11.2006.
Zahvalnice: 76
Zahvaljeno 131 puta na 37 poruka
|
![]()
A Brena?!Onaj text,i ja sam zaboravio kako ide:
"Šta ti radi rodbina-rodbina se napila a zašto se napila-celu noć je slavila celu noć je slavila opila se opila" Refren sam zaboravio.Ali"mobini telefon"je zasad najbolji!Skidam kapu za kreativnost+što je lik otpevao onako glup text(VRH BRATE)! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Da potvrdim pobjedu,izvjesni NESHKO KEJDZ i DJOSHA imaju pjesmu koja kaze Votka i dzin.
Votka i dzin to je sada in dobra lova brza kola ribe oko stola A Djosa upada s komentarom : Koj nema pare za BELO...odelo nek se vrtje u svoje selo Votka i dzin to je sada in dobra lova i u kola riba polugola Znaci brate...vidim li te na ulici roknucu te. Ne samo jednog,obojicu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Ad Ministrator
Član od: 19.8.2005.
Zahvalnice: 29
Zahvaljeno 3.041 puta na 1.544 poruka
|
![]() Citat:
Hajde da se volimo Šta ti radi rodbina rodbina je zaspala tako rano zaspala napila se napila A zašto se napila celu noć je slavila celo bure popila načisto se opila Ref. To, to, to je to hajmo svi da igramo to, to, to je to hajde da se volimo To, to, to je to hajmo svi da igramo to, to, to je to celu noć da pevamo Hajde, hajde, sviraj gajde Šta ti rade komšije komšije su delije a gde su te delije tamo gde se lumpuje Gde li se to lumpuje svuda širom čaršije bekrija do bekrije niko nista ne čuje Ref. Šta ti radi rodbina rodbina je zaspala tako rano zaspala napila se napila A zašto se napila celu noć je slavila celo bure popila načisto se opila Ref. 2x |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Banned
Član od: 2.12.2005.
Zahvalnice: 2.495
Zahvaljeno 2.069 puta na 1.046 poruka
|
![]()
Ajoj Vojo...