Oporavak fajlova sa formatirane particije VEOMA BITNO!
Koji je najpouzdaniji program za vraćanje fajlova sa formatirane NTFS particije? Zanimaju me isključivo lična iskustva i procenat uspešnosti vraćanja fajlova , da ne eksperimentišem sa više programa, jer fajlovi koji trebaju da se spasu su veoma bitni, tako da ako bi čeprkao sa jednim, drugim, trećim...... programom onda bi verovatno umanjio šanse za oporavak. Situacija je sledeća:
Jednom prijatelju se srušio sistem (xp) počne da butuje dodje do xp boot screen-a i restartuje se, i tako u nedogled , on je reinstalirao sistem , odradio full format u NTFS iz XP setup-a, što je trajalo malo duže, ali je uspešno formatirana C particija i instaliran sistem, medjutim posle uspešne istalacije OS-a, kad je pokušao da otvori D particiju (na kojoj su bitni podaci) Windows nije mogao da joj pristupi , pisalo je da particija nije formatirana i nudio je opciju da je formatira, čovek u tom trenutku nije imao drugo rešenje i formatirao je particiju što je takođe trajalo malo duže, ali kasnije je uvideo da je pogrešio, jer prethodno nije backup-ovao/narezao veoma bitne fajlove koji su mu potrebni za posao, zvao je par servisa da pita da li je moguće nekako povratiti te fajlove sa formatirane particije, na šta su mu odgovorili da postoji velika šansa da ih povrate, ali da je to dugotrajan proces i da ća ga verovatno dosta koštati, BITNO je dakasnije nije ništa upisivao na tu particiju osim što je windows tu napravio svoja 2 foldera (System volume information i RECYCLER, ja sam mu rekao da nista ne instalira niti da kopira na tu particiju jer će umanjiti šanse za oporavak i obećao sam mu da ću da se raspitam na forumu u vezi programa za oporavak, jer ako mogu oni u servisu to da odrade, verovatno koriste neki dosta pouzdan program, zašto i mi ne bismo probali.
Izvinjavam se Moderatorima, znam da ima dosta ovakvih tema, ali tamo jedni predlazu jedan program , drugi predlažu neki drugi, Meni je u ovom slučaju potrebno HITNO konkretno rešenje i lično iskustvo sa vraćanjem fajlova sa full formated NTFS particije, na kojoj kasnije nije ništa upisivano
|