![]() |
![]() |
|
Video/TV softver Video programi, formati, kodeci, konvertori, DVD/TV softver, satelitski/DVB programi, DivX i sl. |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Starosedelac
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 28
Zahvaljeno 868 puta na 641 poruka
|
![]()
Kod kuće imam instaliran Serviio preko kojeg sa TV-a gledam filmove i serije.
Međutim, brat je kupio Filips koji ima Android 9 kao OS i ja jednostavno ne mogu da provalim kako da gleda filmove preko DLNA, tj serviio-a? Da li uopšte ima to Android ugrađeno u sebi i gde je? Probao sam sa VLC aplikacijom, radi, ali se problem javlja sa prevodom, slika trza kad kod se prevod prikaže tokom filma, a kako vidim da problem datira već jedno 2 godine, pretpostavljam da nema ništa od toga. ![]() Koju aplikaciju na Androidu koristiti za gledanje filmova preko DLNA strima, prednost imaju open source aplikacije i podrazumeva se da je prikaz naših ŠšĐđČčĆ掞 slova ispravan? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Starosedelac
Član od: 2.11.2005.
Zahvalnice: 28
Zahvaljeno 868 puta na 641 poruka
|
![]()
Brate, je l' koristi iko od vas Android TV?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
Član od: 23.1.2008.
Zahvalnice: 10
Zahvaljeno 364 puta na 329 poruka
|
![]()
ES file explorer za mreznu navigaciju i pass through linkova na MX Player mozda pomogne. Neki dobar DLNA player za Android ne znam jer vise preferiram punokrvni media player i po mogucstvu izbegavam transkodovanje. MX Player moze da otvori sve zivo, cak imas i DTS plugin koji mozes da instaliras naknadno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Veteran
Član od: 7.7.2011.
Zahvalnice: 262
Zahvaljeno 130 puta na 101 poruka
|
![]()
Koristim android media playjre upravo za gledanje preko dlna.
Gledanje preko punokrvnog androida je sve sem uzivancija. Ovisno o kom modelu je rijec, nekad je bolje Kodi a nekad Vlc ili pak neki treci program. Kad je rijec o formatima iznad 1080p. .... hoce,ali nece sve. Upravo sam kupio prije koji mjesec: X96 X4 GPU- Mali-G31 Soc Amlogic Meson SC2 S905x4/C2 Board Ohm Sa kojim sam imao gore navedeno iskustvo. Ali sve se mijenja kad predjes na Libre/Core Elec !!! To ti je verzija minijaturnog linuxa na kom se osniva KODI. Dakle, samo to bez ikakvih drugih programa i to pokreces sa usb/sd kartice. Sto se tice spajanja, i tu ti je vrlo prosto. Imas DLNA, koji moras prvo dobro setovat na svom Nas-u,serveru. Druga opcija je spajanje preko CIFS-SMB(windows protokola). I kao treca, koju najvise preferiram je NFS. Sad ovisi o tvom android media playeru, ako je stariji par godina vjerujem da bi mu dobro dosao Libreelec. A ako je noviji, onda Coreelec. U oba slucaja se Kodi koristi. Vjerovatno ce ti biti malo konfuzno kad udjes po prvi put u ove vode, ali istraj. Da bi kud i kamo bolje prosao,da nekazem brze. Instaliraj program za ocitavanje hradvera.Valjda AIDA 64. To isto donekle imas i u Kodiu. Ponajveci problem moze biti do nasa ako mu je cpu za transfer spor. |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
interface za android streaming media player | sonnyy | Audio softver | 0 | 26.1.2018 14:36 |
preporuka za android streaming media player | sonnyy | Audio softver | 0 | 25.1.2018 23:09 |
[Ostalo] ANDROID Mini PC S19C | Filip89x | Opisi, recenzije i testovi | 15 | 6.2.2015 17:13 |
[Android] Android One - jeftini, a dobri telefoni | ZoNi | Aparati i oprema | 7 | 22.9.2014 23:02 |
Vip Android izazov (prijave do 31. decembra 2009) | Chivan | Dešavanja i događaji | 0 | 1.12.2009 17:13 |