![]() |
![]() |
|
Cvet kompjutera Vicevi, slike, sajtovi i ostale „zezalice”... (POSTOVI SE NE BROJE!) |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
|
![]() |
#1 |
Deo inventara foruma
Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.730
Zahvaljeno 888 puta na 533 poruka
|
![]()
Deluje kao zezancija, ali trebalo bi da su se svi ovi stihovi zaista nasli u turbo-folk pesmama. Neke sam vec cuo, a za neke je mozda i bolje sto nisam (da se jos ozbiljnije ne zapitam kuda ovaj svet ide / da ne puknem od smeha)!
![]() 1. Jedva čekam da sa'ranim majku pa u kuću da dovedem Rajku! 2. Suzama sam lepio tapete kad ti ode i odvede dete! 3. Kuče laje, a ja mislim ti si, otiš'o si sarmu probo nisi! 5. Igra kolo a u kolu Duda, od radosti tresu mi se kosti! 6. Ja sam seljak veseljak, a u duši tugu skrivam, šta ću jadan kraj Morave kad ne znam da plivam! 7. Uz vetar sam uvek iš'o i nikoga nisam šiš'o, od malena radim tako ja sam rođen naopako! 8. Što na kafu zoveš mene kada nemaš samlevene! 9. Nemoj da plačeš na mom pragu da mi vrata ne povuku vlagu! 10. Imam garažu i mercedesa tri, još samo mi fališ ti! 11. Plači, mala, plači, ost'o sam na Rači... 12. Pijem vino i rakiju vruću i ne mislim na traktor i kuću. Šta će meni venčanje i žena kad sa tuđom živim bez problema! 13. Na kući se odžak puši, na tavanu meso suši, ja sam seljak u srcu i duši. 14. Puče puška u dolini Drima pa udari, mili babo, Ibrahim Selima. 15. Ustaj, more, babo iz te zemlje ladne, pa nahrani, mili babo, siročiće gladne. 16. Caki, Caki, Cale kupi mi sandale, samo pazi Cale da ne budu male! 17. Zbogom sine zbogom rode, pazi da ti voz ne ode! 18. Kraj kazana svako veče gledam kad se šljiva peče! Gradiram svako piće pa ga punim u buriće! 19. Kaži mala svoje muke, čiča ima zlatne ruke! Neće čiča tu da srlja, hoće samo da podrlja! 20. Moja mala nema prednji zubi, kad me ljubi jezikom me ubi! 21.Ti ode na zeleno, ja osta na crveno rastavi nas semafor! 22. Dva loša ubiše Miloša, a mene će jedan što mu ženu gledam! 23. Hop, mala, bosonoga, kako živiš bez onoga. Sladak šećer, hladna voda, hajde, mala, sad je zgoda. 24. Plitak potok, a voda duboka... 25. Naša je ljubav duga kao dugotrajno mleko! 26. Nisam lopov al' bi znao tom čoveku šta bi krao! 27. Pozn'o bih te među ruža trista, ali nije svaka ruža ista! 28. Bež', Milane, moja ružo, ćale mi se naoruž'o, u vazduh će sve da digne samo kad te stigne! 29. ...nećeš čak ni pasulj da mi skuvaš, a kamoli decu da mi čuvaš! 30. Vetar ljulja čamac, riba trza mamac, a obalom cura šeta, pecanje ometa! Poslednja ispravka: VojaM (8.7.2008 u 20:14) Razlog: sređivanje |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.730
Zahvaljeno 888 puta na 533 poruka
|
![]()
i jos malo...
![]() 31. Kada ribar dođe sa pecanja kasno, šta je tamo upecao svima nam je jasno! 32. Na moj račun pićemo, prijatelji bićemo, tugu ćemo sprečiti, jedan drugog lečiti, jer za mojim stolom, sve je pod kontrolom! 33. Opasnice, spusti loptu i zaigraj na dobrotu, divlja mačko, kandže skrati, u jagnje se preobrati! 34. Mala žena od velike slađa, mala žena u srce pogađa, mala žena lepa kao slika, telo malo, a duša velika! 35. Da dogovor kuću gradi rekao je neko, s tobom kako stvari stoje temelj je daleko! 36. Zeka voli kupus, kupus voli rosu, a ja moju devojčicu i golu i bosu! 37. Crna il' plava, crna il' plava, ej kad bih znao koja je prava. Obe il' ništa, obe il' ništa, obe il' ništa idem do kraja! 38. Mala moja, na vrh kola stani, da te moje oko nanišani! 39. Neću da ljubim jednu ili dve, ja sam čovek za devojke sve! 40. Joj što volim piti vode što šljivove grane rode! Da je čaša od tri kila, jedna bi mi dobra bila! 41. Sada vidim da mi nisi bila dorasla, nek se na tvom srcu vije bela zastava! 42. Drum dugačak, kola trula, mala moja jesi l' čula. Jesi l' čula, ej, garava, ja ne vozim za badava! 43. Ej, da su suze srebrni novčići, palatu do neba mogla bih podići! 44. Samo o njoj stalno mislim i na svetu više ništa, možda je iz Deliblata ili je iz Bavaništa! 45. Nisam majstor da napravim bure, ali sam majstor da osvajam cure! 46. Svakog dana gledam ja njena divna oka dva. Nekad su je zvali klinka, sada najlepša Kovinka! 47. U majku se klela ti, krstila pred svima, da te neću imati sigurna si bila! 48. Da zavoliš mene ti nije bilo sile, 1:1000 šanse su mi bile! 49. Opasan je jež kad ga neko takne, izbo je Snežu ne može da makne! 50. Broji bodlje Sneža pored starog plota, sećaće se ježa celoga života! 51. Prvo pa muško, nek se zove Duško, kolo veze sitno, ime nije bitno! 52. Komandante, silo vojna, lomiš srca mnogobrojna! 53. Hej, hej, konobaru, donesi mi štok, hoću da se napijem da zaigram rok! 54. Ej, meseče, pobratime, samo noćas isprati me, popio sam koju više, sokaci se ukrstiše, dok pronađem onaj pravi, već će zora da zaplavi! 55. Uvek svratim na po jednu, ali imam dušu željnu, poteg'o sam noćas dobro, pomozi mi, stari pobro! Poslednja ispravka: VojaM (8.7.2008 u 20:21) Razlog: malko sređeno |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
Član od: 6.4.2007.
Zahvalnice: 484
Zahvaljeno 920 puta na 515 poruka
|
![]()
A jel mora samo turbo-folk? Evo ja ću da priložim tekst u celosti, genijalne parodije na narodnjake (iako je potpun doživljaj čuti pesmu
![]() Janko Ropret - Ljubljančanka Ja sam rođen u Ljubljani, Od majke Slovenke i oca s juga; Imam firmu puno para Al' u srcu vječna tuga.. Još se sjećam one noći, Uđoh u taj kafić mali Oko mene čudni ljudi S crnim kapama na glavi.. Stajala si sa Vidmarom S onim lijepim iz Ajdaha Zagrli te neki panker Koji svoju kosu blajha. Refren: Ti sad ideš s njim u ŠKUC-a Za tobom mi srce kuca Lijepa Ljubljancanko, lijepa Ljubljancanko... Ti sad ides s njim u ŠKUC-a Za tobom mi srce kuca Lijepa Ljubljancanko, grom te ubio! Zaljubih se u tu ženu, Ponudih joj malo čipsa Kada vidjeh njenu ruku Svatih odmah da se fiksa. Zbog tebe ću nosit crno Obrijat ću čak i glavu Kupiću si ziherice, Samo nemoj pušit travu. Stajala si s konobarom K'o da je iz Trećeg Rajha, Zagrli te neki panker Koji svoju kosu blajha. (Refren ![]() Poslednja ispravka: Ulmawen (12.9.2007 u 13:20) Razlog: šssš |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Veteran
Član od: 19.3.2006.
Zahvalnice: 1.236
Zahvaljeno 762 puta na 295 poruka
|
![]()
1. Tražio si sina, dobio si ćer,
ljutiš se na boga kažeš nije fer. 2. Da si mala loptica za tenis, ja bi tebe stavio na reket. 3. Mala moja lezi preko jarka, da pravimo Kraljevića Marka. Ako nećeš, ti pošalji priju, da pravimo Musu Kesedžiju. 4. Op, mala bosonoga kako živiš bez onoga? Bez onoga vragolana šta ti radiš kad si sama? 5. Najbolji si, najbolji od svih faca slavni' ti voziš Ferari u gradu si glavni. 6. Sve sve sve možeš da mi daš al ja neću s tobom jer si mafijaš. Poslednja ispravka: VojaM (12.9.2007 u 13:40) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Otvor' prozor, curice malena,
umoran sam, idem sa terena. Otvor' prozor, milo moje zlato, gazio sam i vodu i blato. (ima varijanta: Otvor' prozor, curice malena, da propustiš mene kretena.) Uđi mi, uđi mi, uđi mi u trag Pa da vidiš kol'ko si mi drag Guram, butam, al' neće da uđe... moja noga u cipele tuđe. Davorike-dajke, davorike-dajke, Davorike daj, daj, daj, samo malo daj... Čaše perem, ruke mi prljave. Oči mi suze, ove moje buljave. Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine. Mogu samo da nas mrze oni što nas ne vole. (Hm, ovako poređani, ovi stihovi tvore pravu antičku tragediju.) ![]() Poslednja ispravka: zoran845 (12.9.2007 u 14:00) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Veteran
|
![]()
"Necu vodu!Iz friziderera,dajte onu 's Plitvickih jeze-eera
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Veteran
Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 12
Zahvaljeno 36 puta na 29 poruka
|
![]()
Minela Stojaković - Ti propadaš
Za tebe bila sam ja u gradu drolja poslednja i sve sam pristala ja samo da bih s tobom ostala Ref. 2x Ti propadaš, ti propadaš jer se opijaš ti propadaš, ti propadaš jer se drogiraš Pristala zauvijek sam ja kraj tebe biti robinja i ona kap iz oka što teče kad si drogiran Ref. 2x Okreće se svijet i sa njime ja svako zaljubljen, samo nisam ja 2x Nek brinu sad oni svi što piju isto kao i ti nek brinu isto kao ti svoj život što su srušili Ref. 2x Mislim da temu možemo da zaključamo, pobednik je stigao ![]() Poslednja ispravka: VojaM (8.7.2008 u 20:23) Razlog: naša slova |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Starosedelac
Član od: 6.4.2007.
Zahvalnice: 484
Zahvaljeno 920 puta na 515 poruka
|
![]()
Teška je konkurencija...
![]() Baja Mali Knindža-Duni vjetre preko jetre Drhte ruke, oko moje plavo Oj rakijo, odnio te đavo Mlad sam momak velika je šteta Što po mozgu rakija mi šeta. Duni vjetre malo preko jetre Umrijet ću od bola Izgorjelo sve od alkohola. Trošio sam čajeve od nane, Ali nisam zaliječio rane Rakija se približila duši Crna mi se džigerica suši. Duni vjetre malo preko jetre Umrijet ću od bola Izgorjelo sve od alkohola. Nekako bi moglo bez duvana, Bez rakije ne mogu ni dana Rakija me uzela pod svoje Sad mi pare konobari broje. Duni vjetre malo preko jetre Umrijet ću od bola Izgorjelo sve od alkohola. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Član
|
![]()
Evo jednog tragikomičnog teksta. Tj samo refren:
S kim si sinoć bio, da li ona zna ne zna ona, ne zna ona, znam samo ja devojka za jedno veče, misli, briga me al' kod tebe su jos uvek moje gaćice al' kod tebe su jos uvek al' kod tebe su jos uvek al' kod tebe su jos uvek moje gaćice. Nisam nikad čuo pesmu, ali se o njoj priča. ![]() Poslednja tri stiha verovatno su uradjena u stereo fazonu, ili se peva u tercama, radi boljeg efekta. ![]() _____________________ Pitam se kako autor ove pesme spava noću. Trebalo bi da ima gore košmare nego vijetnamski veterani. _____________________ Setih se i Malog mrava: Mali mrav, mali mrav, u njedrima nesto, ej kad bi hteo da menjamo mesto. _____________________ Sad na znam da li je za ovu kategoriji i Plači, mala, plači (ost'o sam na Rači*) од Bore Drljače. *Rača - granični prelaz Republika Srpska-Srbija kod Sremske Rače. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Kao beba.
![]() "Kad pročitam šta o meni pišu kritičari ja se rasplačem, a onda skoknem do banke, pogledam stanje svog računa, i odmah se oraspoložim!" ![]() "Narodnjaci" nisu (svi) budale (naprotiv), što (bojim se) nije slučaj sa onima koji ih prilježno i redovno slušaju. ![]() I plaćaju. Poslednja ispravka: zoran845 (12.9.2007 u 14:05) |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Član
|
![]()
Malo da se ubacim iako je pesma iz (ultraglupog) filma, a ne sa granda
Ono splavovi iz Mi nismo andjeli (2 ili 3, neznam koji tachno) "Splavovi su Meka i Medina Samo nek se okrece turbina" Crko sam od smeha kad sam ovo chuo, to je moro smisliti neko ultra genijalan ili ultra glup |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Starosedelac
Član od: 1.8.2006.
Zahvalnice: 1.485
Zahvaljeno 2.094 puta na 760 poruka
|
![]()
Za potpun dozivljaj pesme, odgledati klip na youtube-u...
http://www.youtube.com/watch?v=d8PPn66eb7k Fazlija - Malo Viski Koka Kola Malo viski, malo Koka Kola Ref. Malo viski, malo Koka Kola dobre zene oko moga stola svi gledaju i svi mi se dive sta im mogu neznaju da zive Nikom nije kao sto je meni zivim zivot brigu na veselje ovako bih do kraja zivota tako mi je svake nedjelje (2x) Ref. 2x Ref. 2x ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Veteran
Član od: 19.12.2005.
Zahvalnice: 535
Zahvaljeno 194 puta na 118 poruka
|
![]()
Ljudi kako ste mogli da zaboravite svojevremeni ultra hit:
"Koka-kola, Malboro, Suzuki, Diskoteke, gitare, Buzuki, To je zivot, to nije reklama, Nikom nije lepse nego nama..." ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Starosedelac
Član od: 5.10.2008.
Zahvalnice: 214
Zahvaljeno 441 puta na 373 poruka
|
![]() Citat:
Ipak posle svega viđenog na ovoj temi, ostajem veran tradicionalnim vrednostima, Mašinka Lukić "rulz" ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Član
Član od: 3.5.2007.
Zahvalnice: 44
Zahvaljeno 105 puta na 90 poruka
|
![]()
U međuvremenu sam saznao kako se zove autor teksta sa mog poslednjeg posta. U pitanju je izvesni Lazo Magistrala, a evo još jednog njegovog hita:
Mala moja đavole garavi ja zbog tebe ženu zaboravi Mala moja đavole garavi ja zbog tebe ženu zaboravi Mala moja i tvoja je pukla cepanica kojom si me tukla Mala moja i tvoja je pukla cepanica kojom si me tukla Pocepo sam opanak na peti pa mi stalno rupa na pameti Pocepo sam opanak na peti pa mi stalno rupa na pameti Ja sam Janju ljubio na panju u ne znanju strpao se na nju Ja sam Janju ljubio na panju u ne znanju strpao se na nju Mala moja na livadi drmam kolac da izvadim Mala moja na livadi drmam kolac da izvadim Mala moja evo ti ga evo pa sa njega gledaj na Kraljevo Mala moja evo ti ga evo pa sa njega gledaj na Kraljevo Beograd je veliki Kraljevo je manje vodiću te mala na ratarsko imanje Beograd je veliki Kraljevo je manje vodiću te mala na ratarsko imanje I pa ip sedi mi u džip da te vodi baja do Ravnoga gaja I pa ip sedi mi u džip da te vodi baća pravo do Stalaća Pobile se šerpe na polici lonac gazi lupio na fazi Pobile se šerpe na polici lonac gazi lupio na fazi Rado Rado Radmila što si me navadila navadi me na hokore a što će mi ore Rado Rado Radmila što si me navadila navadi me na hokore a što će mi ore Imam ženu imam i svastiku obe rade istu gimnastiku Imam ženu imam i svastiku obe rade istu gimnastiku Joj Lule moje u selu te nema bolje joj Lulence čičino detence Joj Lule moje u selu te nema bolje joj Lulence čičino detence Imam curu ime joj je Kaja voli mene a što voli jaja Imam curu ime joj je Kaja voli mene a što voli jaja Joj Lule moje u selu te nema bolje joj Lulence čičino detence Joj Lule moje u selu te nema bolje joj Lulence čičino detence Lezi puzi pucaju Francuzi puzi lezi pucaju Englezi Lezi puzi pucaju Francuzi puzi lezi pucaju Englezi A joj joj joj joj joj pojele su mačke loj a ribice kobasice ahahahaha A joj joj joj joj joj pojele su mačke loj a ribice kobasice ahahahaha Ovde ima svega, od stvarno smešnih, do totalno debilnih stihova. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Član
Član od: 25.12.2005.
Zahvalnice: 198
Zahvaljeno 145 puta na 44 poruka
|
![]() ![]() Sećate li se ove sa početka 90-ih sa Palme, pevala je neka Lejla. Pokušao sam da nađem spot ali bez uspeha. "Kupila mi keva najke pa ih šetam svakog dana K`o princeza sam iz bajke Savršena i bez mana Dizelke mi lepo stoje kao da su sa mnom rasle šminku volim iznad svega al` najviše volim njega ! REF : Hej ti momče s kosom kratkom moj delijo nasmejani Biću tvoja - hoću - neću Biću tvoja - blago meni .. " |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Veteran
|
![]()
Ovaj tekst nije pravi turbo folk, ali se isto krstim kad ga slušam:
Saša Matić - Nije ovo moja noć Nije ovo moja noć baš mi ništa ne ide igram, pevam, smejem se a sve rane provide Ja joj kupim jedan cvet ona nogom zgazi ga kaže kupi ceo svet il' idem kod drugoga Ref. 2x Dam joj pušku u ruku neće da me ubije bacim flašu da se sečem neće da se razbije Nije ovo moja noć baš mi ništa ne ide crno vino naručim oni belo donose Ja joj kupim jedan cvet ona nogom zgazi ga kaže kupi ceo svet il' idem kod drugoga Poslednja ispravka: VojaM (15.7.2008 u 15:47) Razlog: ubačena naša slova |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Član
Član od: 22.2.2008.
Zahvalnice: 63
Zahvaljeno 111 puta na 52 poruka
|
![]()
Evo malo bisera Ace Lukasa:
Reci Da li ti je mama rekla, goli pupak s' dijamantom kad se vidi poziva na sex? Da li sam ja jedini na ovom mestu ko te ne bi istog trena popio na ex? Nos i usta probuseni, nokti crno namazani, pile moje to se zove punk! Ne treba to sada meni, i obrni i okreni svidja mi se vise ovaj sank!! I ovaj stok sto pijem ja od tebe je znaj stariji. i ovaj sat sto nosim ja od tebe mi je sto put' vazniji! Ja mogu sad da lazem te i obecam nesto veliko, al' tebi tek sedamnest je, a meni dva puta je toliko! Da li biti zapazena, ko bajagi opustena tebi u zivotu znaci sve? Da li hoces pice jedno, a i to mi je svejedno za ostalo hvala lepo ne,ne.. (reci,reci..) REF*2 Ili Maja Marijana: Zena zmija Zena zmija sedi za sankom, pije svoj viski s ledom igra se vatrom. Zena zmija gleda te krisom i nazdravlja casom prema ljubavi bivsoj. Nevero veruj mi,sve ces da mi platis, nesec ti vise meni u oci lagati. Kad najmanje nadas se,sve cu da ti platim, ko neka zena ces,zbog mene plakati. REF: Zena zmija sedi za sankom, pije svoj viski s ledom i gra se vatrom. Zena zmija gleda te krisom i nazdavlja casom prema ljubavi bivsoj. Zena zmija osvetu sprema, igra na obzira i milosti nema. Zena zmija nece reprize, nocas je ovde da te za srce ugrize. Nevero veruj mi,sve ce da mi platis, neces ti vise meni srce lomiti. Dosta je lutanja do sitnih nocnih sati, necu ti vise ja,to dzvoliti. REF: Zna zmija,sedi za sankom, pije svoj viski s ledom igra se vatrom. Zena zmija gleda te krisom i nazdravlja casom prema ljubavi bivsoj. Zena zmija osvetu sprema,* igra na obzira i milosti nema. Zena zmija nece reprize, nocas je ovde da te za srce ugrize. Zena zmija... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Intelov plaćenik
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
XXXtreme
|
![]()
Ja sam onomad, pre mesec dana recimo, video kod druga neki preterano glup spot koji ima stih:
"...daje se na znanje, sila masi daje ubrzanje..." Kada nisam pao tada sa stolice, nikada necu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
smesno, turbo-folk |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||