Forum Sveta kompjutera  

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Programiranje

Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke...

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 3.10.2009, 2:53   #141
irreal
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 9.1.2009.
Lokacija: Beograd, Banovo Brdo
Poruke: 1.157
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 448 puta na 303 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
"Explorer.exe" & " " & App.Path & blablabla
koja je poenta ovoga ? zar to nije isto kao i "Explorer.exe " & App.Path & blablabla?

lol.

elem, 'de ga nadjoste "MinimizedFocus" i "MaximizedFocus" pa sama ta imena vam govore da ce tako "forsirati" minimizovan ili maximizovan prozor.

lepo je ivan na kraju nasao, NormalFocus
irreal je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.10.2009, 9:41   #142
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux
 
Avatar korisnika voodoo_
 
Član od: 1.11.2005.
Poruke: 10.163
Zahvalnice: 1.576
Zahvaljeno 4.372 puta na 2.446 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Ne znam koliko je pametno pozivati direktno Explorer.exe... generalno treba izbegavati oslanjanje na konkretna imena fajlova i direktorijuma, zarad kompatibilnosti sa što više verzija Windowsa (kad se setim starijih programa koji su podrazumevali da je Windows instaliran u C:\Windows, umesto da su proveravali sa GetWindowsDir...)
voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.10.2009, 11:04   #143
doctor
Deo inventara foruma
 
Član od: 14.3.2008.
Lokacija: E1M1
Poruke: 10.514
Zahvalnice: 3.580
Zahvaljeno 2.670 puta na 1.862 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
voodoo_ kaže: Pregled poruke
Ne znam koliko je pametno pozivati direktno Explorer.exe... generalno treba izbegavati oslanjanje na konkretna imena fajlova i direktorijuma, zarad kompatibilnosti sa što više verzija Windowsa (kad se setim starijih programa koji su podrazumevali da je Windows instaliran u C:\Windows, umesto da su proveravali sa GetWindowsDir...)
Tacno tako. Zato sam i rekao da bi mogao da pozove Shell funkciju

Citat:
irreal kaže: Pregled poruke
koja je poenta ovoga ? zar to nije isto kao i "Explorer.exe " & App.Path & blablabla?

lol.

elem, 'de ga nadjoste "MinimizedFocus" i "MaximizedFocus" pa sama ta imena vam govore da ce tako "forsirati" minimizovan ili maximizovan prozor.

lepo je ivan na kraju nasao, NormalFocus
Za kod si u pravu, mada sam ja navikao da ovako pisem kodove, jer je u suprotnom, kada dodje do greske prilikom kompleksnijeg rada sa stringovima, malo teze snaci se i ukloniti gresku.

A sto se tice fokusa, da moze i tako, a vbMinimizedFocus je Ivan naveo sam jednom svom postu a ja sam ga automatski (doduse i bez mnogo razmisljanja) ispravio na vbMaximizedFocus. Mada i jedan i drugi rade posao, so...
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.10.2009, 23:54   #144
Geomaster
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 28.6.2007.
Lokacija: Beograd
Poruke: 2.342
Zahvalnice: 2.836
Zahvaljeno 1.047 puta na 507 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Geomaster Slanje poruke preko Skypea korisniku Geomaster
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
irreal kaže: Pregled poruke
koja je poenta ovoga ? zar to nije isto kao i "Explorer.exe " & App.Path & blablabla?
To pokušavam da objasnim doctoru Uporno forsira "Explorer.exe" & " "...

Citat:
doctor kaže: Pregled poruke
Tacno tako. Zato sam i rekao da bi mogao da pozove Shell funkciju


Da li ćeš da pozoveš Shell "Explorer.exe " .... ili CreateProcess API funkciju (primer), sasvim je irelevantno za ono što je vodoo_ rekao, on je prosto rekao da nije pametno pozivati Explorer.exe, već je preferirao nešto drugo (ja bih ovde upotrebio ShellExecute)...

Poslednja ispravka: Geomaster (4.10.2009 u 0:02)
Geomaster je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.10.2009, 0:42   #145
doctor
Deo inventara foruma
 
Član od: 14.3.2008.
Lokacija: E1M1
Poruke: 10.514
Zahvalnice: 3.580
Zahvaljeno 2.670 puta na 1.862 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
Geomaster kaže: Pregled poruke
To pokušavam da objasnim doctoru Uporno forsira "Explorer.exe" & " "...




Da li ćeš da pozoveš Shell "Explorer.exe " .... ili CreateProcess API funkciju (primer), sasvim je irelevantno za ono što je vodoo_ rekao, on je prosto rekao da nije pametno pozivati Explorer.exe, već je preferirao nešto drugo (ja bih ovde upotrebio ShellExecute)...

O ShellExecute i govorim sve vreme. -.-
Citat:
P.S. Sve probleme garantovano mozes resiti pozivanjem Shell API funkcije...
To sam rekao...

A sto se tice nepotrebnog " " stringa objasnio sam zasto ga forsiram.
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.10.2009, 11:56   #146
Geomaster
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 28.6.2007.
Lokacija: Beograd
Poruke: 2.342
Zahvalnice: 2.836
Zahvaljeno 1.047 puta na 507 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Geomaster Slanje poruke preko Skypea korisniku Geomaster
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
doctor kaže: Pregled poruke

O ShellExecute i govorim sve vreme. -.-


Nigde nisi ni spomenuo ShellExecute, čak i u kodu pišeš samo Shell.
Geomaster je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.10.2009, 12:07   #147
doctor
Deo inventara foruma
 
Član od: 14.3.2008.
Lokacija: E1M1
Poruke: 10.514
Zahvalnice: 3.580
Zahvaljeno 2.670 puta na 1.862 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
Geomaster kaže: Pregled poruke


Nigde nisi ni spomenuo ShellExecute, čak i u kodu pišeš samo Shell.
Shell API funkcija = ShellExecute
ShellExecute je API funkcija tako da...
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.10.2009, 12:15   #148
Geomaster
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 28.6.2007.
Lokacija: Beograd
Poruke: 2.342
Zahvalnice: 2.836
Zahvaljeno 1.047 puta na 507 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Geomaster Slanje poruke preko Skypea korisniku Geomaster
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
doctor kaže: Pregled poruke
Shell API funkcija = ShellExecute
ShellExecute je API funkcija tako da...
API funkcija Shell ne postoji.

Shell je funkcija iz samog VB-a, iliti iz MSVBVM60.DLL, i ona samo pokreće executable fajl - .exe, u ovom slučaju explorer.exe.

Postoji API funkcija (ne znam da li znaš šta je API) ShellExecute koja otvara dokument ili folder programom koji je asociran uz taj tip, - što znači da:
Kod:
REM Deklaracija:
Declare Function ShellExecute Lib "shell32.dll" Alias "ShellExecuteA" (ByVal hwnd As Long, ByVal lpOperation As String, ByVal lpFile As String, ByVal lpParameters As String, ByVal lpDirectory As String, ByVal nShowCmd As Long) As Long

Sub Main()

Call ShellExecute ( 0, _
  "explore", _
  App.Path & "\Programs\....", _
  "", _
  App.Path & "\Programs\", _
   0)
End Sub
Bi otvorilo App.Path & "\Programs\..." direktorijum u exploreru - a ako explorer nije asociran sa njima, onda u bilo kom file browseru koji korisnik koristi.

Ti sve vreme pričaš o Shell funkciji, koja nema veze sa ShellExecute.

Geomaster je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.10.2009, 12:23   #149
doctor
Deo inventara foruma
 
Član od: 14.3.2008.
Lokacija: E1M1
Poruke: 10.514
Zahvalnice: 3.580
Zahvaljeno 2.670 puta na 1.862 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
Geomaster kaže: Pregled poruke
API funkcija Shell ne postoji.

Shell je funkcija iz samog VB-a, iliti iz MSVBVM60.DLL, i ona samo pokreće executable fajl - .exe, u ovom slučaju explorer.exe.

Postoji API funkcija (ne znam da li znaš šta je API) ShellExecute koja otvara dokument ili folder programom koji je asociran uz taj tip, - što znači da:
Kod:
REM Deklaracija:
Declare Function ShellExecute Lib "shell32.dll" Alias "ShellExecuteA" (ByVal hwnd As Long, ByVal lpOperation As String, ByVal lpFile As String, ByVal lpParameters As String, ByVal lpDirectory As String, ByVal nShowCmd As Long) As Long

Sub Main()

Call ShellExecute ( 0, _
  "explore", _
  App.Path & "\Programs\....", _
  "", _
  App.Path & "\Programs\", _
   0)
End Sub
Bi otvorilo App.Path & "\Programs\..." direktorijum u exploreru - a ako explorer nije asociran sa njima, onda u bilo kom file browseru koji korisnik koristi.

Ti sve vreme pričaš o Shell funkciji, koja nema veze sa ShellExecute.

Zasto si tako uporan u pokusaju da me demantujes? Znam ODLICNO sta je Shell a sta ShellExecute ali govorim o Shell funkciji Windowsovog API-ja koja se zove ShellExecute
I, da, Application Programming Interface.

Sto se tice VB6, dovoljno sam iskusan da bi me bilo ko demantovao tako lako.
Naravoucenije:
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.10.2009, 12:31   #150
Geomaster
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 28.6.2007.
Lokacija: Beograd
Poruke: 2.342
Zahvalnice: 2.836
Zahvaljeno 1.047 puta na 507 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Geomaster Slanje poruke preko Skypea korisniku Geomaster
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
doctor kaže: Pregled poruke
Zasto si tako uporan u pokusaju da me demantujes? Znam ODLICNO sta je Shell a sta ShellExecute ali govorim o Shell funkciji Windowsovog API-ja koja se zove ShellExecute
I, da, Application Programming Interface.

Sto se tice VB6, dovoljno sam iskusan da bi me bilo ko demantovao tako lako.
Naravoucenije:
ShellExecute je ShellExecute, nije tvoj posao da daješ nova imena API funkcijama.

NIGDE u tvom kodu nisi naglasio da koristiš ShellExecute , niti si uradio deklaraciju koja je NEOPHODNA za rad sa API funkcijama u VB6, što znači da si govorio o funkcji SHell.

I nećeš valjda sad da mi kažeš da deklaraciju nisi napisao zato što se "podrazumeva", a da si deklarisao Shell sa aliasom ShellExecute u toj nepostojećoj deklaraciji? Znajući tebe, moglo bi da se desi.
Geomaster je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.10.2009, 12:33   #151
doctor
Deo inventara foruma
 
Član od: 14.3.2008.
Lokacija: E1M1
Poruke: 10.514
Zahvalnice: 3.580
Zahvaljeno 2.670 puta na 1.862 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
Geomaster kaže: Pregled poruke
ShellExecute je ShellExecute, nije tvoj posao da daješ nova imena API funkcijama.

NIGDE u tvom kodu nisi naglasio da koristiš ShellExecute , niti si uradio deklaraciju koja je NEOPHODNA za rad sa API funkcijama u VB6, što znači da si govorio o funkcji SHell.

I nećeš valjda sad da mi kažeš da deklaraciju nisi napisao zato što se "podrazumeva", a da si deklarisao Shell sa aliasom ShellExecute u toj nepostojećoj deklaraciji? Znajući tebe, moglo bi da se desi.
Spusti se na zemlju. Toliko imam da ti kazem, mogu da nastavim da te demantujem do sutra, ali nemam vremena i zivaca. Koristio sam ShellExecute vise puta nego sto ces ti za zivota, zato batali.
P.S. Kada budes citao moje postove shvatices. NIGDE nisam upotrebio ShellExecute, samo sam rekao da bih to uradio da sam na njegovom mestu.
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.10.2009, 13:55   #152
Geomaster
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 28.6.2007.
Lokacija: Beograd
Poruke: 2.342
Zahvalnice: 2.836
Zahvaljeno 1.047 puta na 507 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Geomaster Slanje poruke preko Skypea korisniku Geomaster
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Čekaj, kako sam ja trebao da znam da si ti pod 'Shell API funkcijom' mislio na ShellExecute? API funkcija Shell apsolutno ne postoji. Imaš ShellExecute, ShellExecuteEx i čak Shell_NotifyIcon. Otvori API viewer u VB6ici ako ne veruješ.

Ako ćemo već da se hvalimo iskustvom, ja sam radio u VB-u oko tri godine. I sad, šta? Da li ostali trebaju da me gledaju sa strahopoštovanjem? Ne. Pa niko se nije naučen rodio, ali ne možeš mene da ubediš u Shell = ShellExecute.
Geomaster je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.10.2009, 14:17   #153
doctor
Deo inventara foruma
 
Član od: 14.3.2008.
Lokacija: E1M1
Poruke: 10.514
Zahvalnice: 3.580
Zahvaljeno 2.670 puta na 1.862 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
Geomaster kaže: Pregled poruke
Čekaj, kako sam ja trebao da znam da si ti pod 'Shell API funkcijom' mislio na ShellExecute? API funkcija Shell apsolutno ne postoji. Imaš ShellExecute, ShellExecuteEx i čak Shell_NotifyIcon. Otvori API viewer u VB6ici ako ne veruješ.

Ako ćemo već da se hvalimo iskustvom, ja sam radio u VB-u oko tri godine. I sad, šta? Da li ostali trebaju da me gledaju sa strahopoštovanjem? Ne. Pa niko se nije naučen rodio, ali ne možeš mene da ubediš u Shell = ShellExecute.
O Boze... Znam za sve te funkcije koje si naveo. Ne hvalim se, nego ti kazem da sam na poprilicno visem nivou nego sto mislis. A eto ako cemo o iskustvu imam oko 4 godine rada u VB6 iza sebe... Sto nikako ne znaci da sam mozda bolji programer od tebe, ali zasto uporno pokusavas da me demantujes kada sam lepo rekao na sta sam mislio? Strasno.
EDIT: ShellExecute je samo naziv funkcije...Totalno beznacajno ako znas o cemu govoris. Sledeci put cu dati deklaraciju za svaku funkciju o kojoj govorim da ne bi dolazilo do ovoga...
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.10.2009, 14:37   #154
boshkodj
Veteran
 
Član od: 4.7.2008.
Lokacija: Somewhere along the line
Poruke: 505
Zahvalnice: 85
Zahvaljeno 34 puta na 29 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
doctor kaže: Pregled poruke
A eto ako cemo o iskustvu imam oko 4 godine rada u VB6 iza sebe...
Nemas nikakvog razloga lagati sebe i forumase... Meni si preko MSN - a rekao da si prve ( pocetne ) korake u programiranju radio u QBASIC - u pre 2 godine !
boshkodj je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.10.2009, 14:46   #155
doctor
Deo inventara foruma
 
Član od: 14.3.2008.
Lokacija: E1M1
Poruke: 10.514
Zahvalnice: 3.580
Zahvaljeno 2.670 puta na 1.862 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
boshkodj kaže: Pregled poruke
Nemas nikakvog razloga lagati sebe i forumase... Meni si preko MSN - a rekao da si prve ( pocetne ) korake u programiranju radio u QBASIC - u pre 2 godine !
Covece pricao sam ti o radu u QBasicu na SX386 laptopu od pre 4 i kusur godina i brzom prelasku na VB6. Je l' tako? Pogledaj history u MSN-u ako ti je ukljucen a ne da lupas napamet.

EDIT: Ako sam o tome pricao sa tobom, jer sam slicnu raspravu vodio sa jos jednim forumasem ovde, samo ne mogu da se setim sa kojim. Mislim da je Radiant, ali nisam siguran.

P.S. Mrzim dvolicne ljude, shvati to licno ako je potrebno.
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.10.2009, 14:58   #156
Geomaster
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 28.6.2007.
Lokacija: Beograd
Poruke: 2.342
Zahvalnice: 2.836
Zahvaljeno 1.047 puta na 507 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Geomaster Slanje poruke preko Skypea korisniku Geomaster
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
doctor kaže: Pregled poruke
O Boze... Znam za sve te funkcije koje si naveo. Ne hvalim se, nego ti kazem da sam na poprilicno visem nivou nego sto mislis. A eto ako cemo o iskustvu imam oko 4 godine rada u VB6 iza sebe... Sto nikako ne znaci da sam mozda bolji programer od tebe, ali zasto uporno pokusavas da me demantujes kada sam lepo rekao na sta sam mislio? Strasno.
EDIT: ShellExecute je samo naziv funkcije...Totalno beznacajno ako znas o cemu govoris. Sledeci put cu dati deklaraciju za svaku funkciju o kojoj govorim da ne bi dolazilo do ovoga...
Pa ne možeš da kažeš Shell a da misliš na ShellExecute. Nije logično. Mada je meni malo šta od ove konverzacije jasno, ali sad...
Geomaster je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.10.2009, 15:02   #157
boshkodj
Veteran
 
Član od: 4.7.2008.
Lokacija: Somewhere along the line
Poruke: 505
Zahvalnice: 85
Zahvaljeno 34 puta na 29 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
doctor kaže: Pregled poruke
Covece pricao sam ti o radu u QBasicu na SX386 laptopu od pre 4 i kusur godina i brzom prelasku na VB6. Je l' tako? Pogledaj history u MSN-u ako ti je ukljucen a ne da lupas napamet.

EDIT: Ako sam o tome pricao sa tobom, jer sam slicnu raspravu vodio sa jos jednim forumasem ovde, samo ne mogu da se setim sa kojim. Mislim da je Radiant, ali nisam siguran.

P.S. Mrzim dvolicne ljude, shvati to licno ako je potrebno.
Nisam ja dvolican , i ne pada mi napamet da se sa nekim svadjam preko foruma. Obojica znamo sta smo pricali , tako da - STFU!
boshkodj je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.10.2009, 15:07   #158
doctor
Deo inventara foruma
 
Član od: 14.3.2008.
Lokacija: E1M1
Poruke: 10.514
Zahvalnice: 3.580
Zahvaljeno 2.670 puta na 1.862 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
boshkodj kaže: Pregled poruke
Nisam ja dvolican , i ne pada mi napamet da se sa nekim svadjam preko foruma. Obojica znamo sta smo pricali , tako da - STFU!
Ocigledno da ne znamo. Raspravicemo to preko MSN-a. Eto, toliko o kulturi.

@Geo:
Sve vreme sam mislio na ShellExecute. My mistake ako nisam smeo da je nazovem Shell API funkcijom jer pripada API-ju (na kraju krajeva, gledano ispod haube, VB koristi API za svoje funkcije, kao i svaka druga aplikacija). Na kraju nije ni bitno jer je svrha svega bila samo to da se pomogne coveku.

Poslednja ispravka: doctor (5.10.2009 u 10:17)
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.10.2009, 21:42   #159
irreal
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 9.1.2009.
Lokacija: Beograd, Banovo Brdo
Poruke: 1.157
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 448 puta na 303 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
doctor kaže: Pregled poruke
Sto se tice VB6, dovoljno sam iskusan da bi me bilo ko demantovao tako lako.
Naravoucenije:


hahahaha, vidim
irreal je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 5.10.2009, 22:35   #160
doctor
Deo inventara foruma
 
Član od: 14.3.2008.
Lokacija: E1M1
Poruke: 10.514
Zahvalnice: 3.580
Zahvaljeno 2.670 puta na 1.862 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
irreal kaže: Pregled poruke
hahahaha, vidim
O, Boze, tebi nikad dosta...
Ako imas nesto reci mi na PM jer ne zelim da spamujem temu vise.
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
how to, vb6, visual basic, visual basic 6

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno


Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Visual Basic pomoć HITNO!!! TamindzaNS Programiranje 2 3.4.2009 14:43
Visual Basic 6: Online Serveri Bojan Pravljenje igara 3 8.11.2007 21:15
Visual Basic 6.0 Tutorial DobroslaV Programiranje 10 4.8.2007 14:05
Microsoft Visual Basic vladix Pravljenje igara 5 17.11.2006 19:18
Visual Basic PeTkO Programiranje 20 17.11.2006 14:15


Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 20:13.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2019, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com