Forum Sveta kompjutera  

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Programiranje

Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke...

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 20.9.2009, 9:33   #121
Ivan-94
Veteran
 
Član od: 15.3.2009.
Lokacija: Beograd
Poruke: 654
Zahvalnice: 240
Zahvaljeno 63 puta na 43 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ivan-94 Slanje poruke preko Skypea korisniku Ivan-94
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
doctor kaže: Pregled poruke
Ok, ali umesto tih relativno fiksnih stringova mozes koristiti Application.StartupPath string + putanja, koji daje malo vecu fleksibilnost... Mada, opet je u pitanju ista stvar

P.S. Pa u kom to programskom jeziku radis?!
Visual Studio 2008
Mislim da je to deveta verzija VB-a.
Ivan-94 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.9.2009, 9:37   #122
boshkodj
Veteran
 
Član od: 4.7.2008.
Lokacija: Somewhere along the line
Poruke: 505
Zahvalnice: 85
Zahvaljeno 34 puta na 29 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
Ivan-94 kaže: Pregled poruke
Visual Studio 2008
Mislim da je to deveta verzija VB-a.
A Visual Studio(Visual Basic) 2008 nije .NET ?
boshkodj je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.9.2009, 11:18   #123
Ivan-94
Veteran
 
Član od: 15.3.2009.
Lokacija: Beograd
Poruke: 654
Zahvalnice: 240
Zahvaljeno 63 puta na 43 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ivan-94 Slanje poruke preko Skypea korisniku Ivan-94
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
boshkodj kaže: Pregled poruke
A Visual Studio(Visual Basic) 2008 nije .NET ?
DA
Ivan-94 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Ivan-94 na korisnoj poruci:
Geomaster (20.9.2009)
Stara 20.9.2009, 13:25   #124
doctor
Deo inventara foruma
 
Član od: 14.3.2008.
Lokacija: E1M1
Poruke: 10.517
Zahvalnice: 3.580
Zahvaljeno 2.671 puta na 1.863 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Pa covece to je .Net, sta si se zbunio
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.9.2009, 22:37   #125
Geomaster
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 28.6.2007.
Lokacija: Beograd
Poruke: 2.342
Zahvalnice: 2.836
Zahvaljeno 1.047 puta na 507 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Geomaster Slanje poruke preko Skypea korisniku Geomaster
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
Ivan-94 kaže: Pregled poruke
DA
Priceless...
Geomaster je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Geomaster na korisnoj poruci:
doctor (20.9.2009), Ivan-94 (21.9.2009)
Stara 25.9.2009, 1:59   #126
Markonije
Veteran
 
Član od: 14.3.2009.
Poruke: 1.171
Zahvalnice: 200
Zahvaljeno 268 puta na 173 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

wtf?
.Net je vise razvojnih okruzenja u jednom (c#,c++,vb)

A VB je jedno od njih.

Poslednja ispravka: Markonije (25.9.2009 u 2:03) Razlog: greska
Markonije je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.9.2009, 10:35   #127
doctor
Deo inventara foruma
 
Član od: 14.3.2008.
Lokacija: E1M1
Poruke: 10.517
Zahvalnice: 3.580
Zahvaljeno 2.671 puta na 1.863 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
Markonije kaže: Pregled poruke
wtf?
.Net je vise razvojnih okruzenja u jednom (c#,c++,vb)

A VB je jedno od njih.
Pa o tome pricamo sve vreme ali covek se zbunio
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.9.2009, 14:23   #128
irreal
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 9.1.2009.
Lokacija: Beograd, Banovo Brdo
Poruke: 1.157
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 448 puta na 303 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
Markonije kaže: Pregled poruke
wtf?
.Net je vise razvojnih okruzenja u jednom (c#,c++,vb)

A VB je jedno od njih.
nije tacno.

razvojno okruzenje (ili IDE) se zove Visual Studio, i podrzava to sto si pobrojao (C#,C++,VB, itd)

a .Net je framework na kojem se svi ti programi izvrsavaju.
irreal je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.9.2009, 1:02   #129
Markonije
Veteran
 
Član od: 14.3.2009.
Poruke: 1.171
Zahvalnice: 200
Zahvaljeno 268 puta na 173 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

my mistake ;-)
Markonije je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.9.2009, 11:04   #130
mcdhappy80
Član
 
Član od: 15.6.2009.
Poruke: 120
Zahvalnice: 43
Zahvaljeno 3 puta na 2 poruka
Question Re: How to... Visual Basic

Radim u VB-u za Access 2007 (VB6.0).

Pravim sistem licenciranja programa koji iz kriptovane licence uzima datum i upoređuje ga sa trenutnim sistemskim datumom i na osnovu toga dopušta rad u programu.
Interesuje me sledeće:

Pošto je sistemski datum u windowsu moguće promeniti iz kalendara, koji je drugi način da uvezem trenutni tačan datum koji korisnik OS-a neće moći da promeni?

Razmišljao sam da pročitam datum sa nekog web sajta ali u tom slučaju program neće biti moguće koristiti ako se nema internet konekcija.

Da li je korisniku u XP-u moguće zabraniti da menja datum? Kako?

Predlozi?

Hvala.
mcdhappy80 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 28.9.2009, 13:03   #131
irreal
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 9.1.2009.
Lokacija: Beograd, Banovo Brdo
Poruke: 1.157
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 448 puta na 303 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

korisniku je moguce zabraniti bilo sta, od task managera do najsitnijih detalja kao sto je prikaz slicice korisnika u start meniju.

sve se to konfigurise kroz sistemske polise.
kucaj gpedit.msc u windowsov "run" i istrazi bezbroj mogucnosti.

e sad, to je dobra metoda za zabranjivanje stvari u smislu kompanija na svom racunaru ogranicava sta sve radnici mogu da rade, ili roditelji deci, ili sta ja znam.
medjutim ako planiras taj program da prodajes, ne mozes da zabranis ljudima koji instaliraju tvoj program da menjaju vreme na svojim racunarima

jedna od metoda da se zastitis je da svaki put proveravas trenutni datum sa istorijom prethodnih paljenja programa i pokusas da nadjes nelogicnost (npr, sada je manji datum nego sto je bio pri prethodnom paljenju)

kod takvog sistema jedino si "ranjiv" na slucajeve da neko znatno uspori vreme, ili svaki put pre nego sto upali tvoj program, podesi na sekundu vise nego sto je bilo prosli put.

mozda mozes i da konstantno racunas kolko dugo program radi od kako je upaljen i to zapisujes kriptovano negde gde korisnik nece provaliti, sto je opet maltene nemoguce ako se neko nameraci da te "predje".
irreal je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.10.2009, 21:22   #132
Ivan-94
Veteran
 
Član od: 15.3.2009.
Lokacija: Beograd
Poruke: 654
Zahvalnice: 240
Zahvaljeno 63 puta na 43 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ivan-94 Slanje poruke preko Skypea korisniku Ivan-94
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Opet ja...

Ovako kucam kod
Kod:
Shell ("Explorer.exe & \Programs\Archivers")
da mi otvori folder ciju je root na cd-u,a on mi otvara My Documents

Mislim da gresim ovde
Shell ("Explorer.exe & \Programs\Archivers")
Ali ne znam da ispravim.Da napomenem ovo je VB6.
Ivan-94 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.10.2009, 22:41   #133
doctor
Deo inventara foruma
 
Član od: 14.3.2008.
Lokacija: E1M1
Poruke: 10.517
Zahvalnice: 3.580
Zahvaljeno 2.671 puta na 1.863 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
Ivan-94 kaže: Pregled poruke
Opet ja...

Ovako kucam kod
Kod:
Shell ("Explorer.exe & \Programs\Archivers")
da mi otvori folder ciju je root na cd-u,a on mi otvara My Documents

Mislim da gresim ovde
Shell ("Explorer.exe & \Programs\Archivers")
Ali ne znam da ispravim.Da napomenem ovo je VB6.
Mislim da je:
Kod:
Shell "Explorer.exe" & " " & App.Path & "\Programs\Archivers"

Poslednja ispravka: doctor (2.10.2009 u 14:51)
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku doctor na korisnoj poruci:
Ivan-94 (2.10.2009)
Stara 2.10.2009, 13:30   #134
Geomaster
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 28.6.2007.
Lokacija: Beograd
Poruke: 2.342
Zahvalnice: 2.836
Zahvaljeno 1.047 puta na 507 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Geomaster Slanje poruke preko Skypea korisniku Geomaster
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
doctor kaže: Pregled poruke
Mislim da je:
Kod:
Shell ("Explorer.exe" & " " & App.Path & "\Programs\Archivers"
Kod:
Shell "Explorer.exe """ + App.Path + "\Programs\Archivers"""
Geomaster je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Geomaster na korisnoj poruci:
Ivan-94 (2.10.2009)
Stara 2.10.2009, 14:38   #135
doctor
Deo inventara foruma
 
Član od: 14.3.2008.
Lokacija: E1M1
Poruke: 10.517
Zahvalnice: 3.580
Zahvaljeno 2.671 puta na 1.863 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
Geomaster kaže: Pregled poruke
Kod:
Shell "Explorer.exe """ + App.Path + "\Programs\Archivers"""
Cemu toliki navodnici? I ne vidim kako je taj kod ispravan?
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.10.2009, 14:40   #136
Geomaster
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 28.6.2007.
Lokacija: Beograd
Poruke: 2.342
Zahvalnice: 2.836
Zahvaljeno 1.047 puta na 507 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Geomaster Slanje poruke preko Skypea korisniku Geomaster
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Ukucaj u VB6 i videćeš da je ispravan. Uostalom, ja ne vidim kako tvoje
Kod:
Shell ("Explorer.exe" & " " & App.Path & "\Programs\Archivers"
može da bude ispravno.

EDIT: U vezi navodnika, u okviru literale, "" označava jedan navodnik, dakle """hello""" u VB6 daje string "hello" (sa navodnicima).

Poslednja ispravka: Geomaster (2.10.2009 u 14:49)
Geomaster je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.10.2009, 14:54   #137
doctor
Deo inventara foruma
 
Član od: 14.3.2008.
Lokacija: E1M1
Poruke: 10.517
Zahvalnice: 3.580
Zahvaljeno 2.671 puta na 1.863 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
Geomaster kaže: Pregled poruke
Ukucaj u VB6 i videćeš da je ispravan. Uostalom, ja ne vidim kako tvoje
Kod:
Shell ("Explorer.exe" & " " & App.Path & "\Programs\Archivers"
može da bude ispravno.

EDIT: U vezi navodnika, u okviru literale, "" označava jedan navodnik, dakle """hello""" u VB6 daje string "hello" (sa navodnicima).
Ovaj:
Kod:
Shell "Explorer.exe" & " " & App.Path & "\Programs\Archivers"
kod radi savrseno kod mene. ......
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.10.2009, 16:25   #138
Ivan-94
Veteran
 
Član od: 15.3.2009.
Lokacija: Beograd
Poruke: 654
Zahvalnice: 240
Zahvaljeno 63 puta na 43 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ivan-94 Slanje poruke preko Skypea korisniku Ivan-94
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
doctor kaže: Pregled poruke
Ovaj:
Kod:
Shell "Explorer.exe" & " " & App.Path & "\Programs\Archivers"
kod radi savrseno kod mene. ......
Meni rade i jedan i drugi,a on otvara folder a taj folder ne iskace preko tog programa nego ostaje u pozadini.A kako da se napravi a da kad se pojavi bude preko tog programa(Bring to front)

znam samo drugi deo koda ne znam prvi
mislim da je ovako ali pre toha treba nesto...
Kod:
vbMinimizedFocus
Ivan-94 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.10.2009, 16:47   #139
doctor
Deo inventara foruma
 
Član od: 14.3.2008.
Lokacija: E1M1
Poruke: 10.517
Zahvalnice: 3.580
Zahvaljeno 2.671 puta na 1.863 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
Ivan-94 kaže: Pregled poruke
Meni rade i jedan i drugi,a on otvara folder a taj folder ne iskace preko tog programa nego ostaje u pozadini.A kako da se napravi a da kad se pojavi bude preko tog programa(Bring to front)

znam samo drugi deo koda ne znam prvi
mislim da je ovako ali pre toha treba nesto...
Kod:
vbMinimizedFocus
Probaj:
Kod:
Shell "Explorer.exe" & " " & App.Path & "\Programs\Archivers", vbMaximizedFocus
Trebalo bi da je to to. I sledeci put Google

P.S. Sve probleme garantovano mozes resiti pozivanjem Shell API funkcije...

Poslednja ispravka: doctor (2.10.2009 u 17:02)
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.10.2009, 16:57   #140
Ivan-94
Veteran
 
Član od: 15.3.2009.
Lokacija: Beograd
Poruke: 654
Zahvalnice: 240
Zahvaljeno 63 puta na 43 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ivan-94 Slanje poruke preko Skypea korisniku Ivan-94
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Nadje ga,to je

Kod:
Shell "Explorer.exe" & " " & App.Path & "\Programs", vbNormalFocus
Ivan-94 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
how to, vb6, visual basic, visual basic 6

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno


Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Visual Basic pomoć HITNO!!! TamindzaNS Programiranje 2 3.4.2009 14:43
Visual Basic 6: Online Serveri Bojan Pravljenje igara 3 8.11.2007 21:15
Visual Basic 6.0 Tutorial DobroslaV Programiranje 10 4.8.2007 14:05
Microsoft Visual Basic vladix Pravljenje igara 5 17.11.2006 19:18
Visual Basic PeTkO Programiranje 20 17.11.2006 14:15


Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 22:47.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2019, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com