Forum Sveta kompjutera  

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Programiranje

Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke...

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 14.9.2009, 2:11   #81
irreal
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 9.1.2009.
Lokacija: Beograd, Banovo Brdo
Poruke: 1.157
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 448 puta na 303 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

pre svega, u VS 2008 mozes da biras da li razvijas aplikaciju za .net 3.5 ili 2.0
sto je dosta dobro jer ogroman broj racunara vec ima .net 2.0
a nije ni preterani problem skinuti i instalirati ga.

drugo, nema "svaki" racunar runtime fajlove za VB6.
velika, velika vecina racunara sa Windows operativnim sistemom ima VB runtime, ali ne svi
irreal je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.9.2009, 9:05   #82
Ladowina
Novi član
 
Član od: 7.12.2005.
Lokacija: Kragujevac
Poruke: 26
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ladowina
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Pa nema ni svaki racunar java runtime enviroment... nema ni NET. Nisam preterano mnogo radio u VS 6.0 ali znam da je u verzijama VS 2005 pa na gore extremno lako napraviti setup koji detektuje sve project dependences (da li treba framework i koja verzija, crystal reports i sl.) i da inlcuduje instalacije istih u setup & sa malo programiranja nudi instalaciju. Em sto je lako, em lepo izgleda, em nemas glavobolju.
Ladowina je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.9.2009, 9:35   #83
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux
 
Avatar korisnika voodoo_
 
Član od: 1.11.2005.
Poruke: 10.161
Zahvalnice: 1.574
Zahvaljeno 4.371 puta na 2.445 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Bio je ranije neki program zvani Fusion koji je rebuildovao (već gotove i kompajlirane) dinamički linkovane programe u standalone statički linkovane EXE fajlove... program nije najsvežiji ali je bio raj za Visual Basic programere, jer su njime dobijali jedan jedini EXE (ako nisu koristili ActiveX) za distribuciju... e sad, problem je bio što je bio skup ko đavo a krekovane verzije niotkuda.
voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.9.2009, 19:59   #84
doctor
Deo inventara foruma
 
Član od: 14.3.2008.
Lokacija: E1M1
Poruke: 10.514
Zahvalnice: 3.580
Zahvaljeno 2.670 puta na 1.862 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
voodoo_ kaže: Pregled poruke
Bio je ranije neki program zvani Fusion koji je rebuildovao (već gotove i kompajlirane) dinamički linkovane programe u standalone statički linkovane EXE fajlove... program nije najsvežiji ali je bio raj za Visual Basic programere, jer su njime dobijali jedan jedini EXE (ako nisu koristili ActiveX) za distribuciju... e sad, problem je bio što je bio skup ko đavo a krekovane verzije niotkuda.
Zahvaljujem... A, da, u pravu si bas je skup Evo Katastrofa koliko je skup ali je fantastican ako neko ima ovo cudo milio bih ga da mi javi

@irreal, mislim da win 2000 i kasniji imaju VB6 runtimeova... "problem" su activex
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.9.2009, 20:29   #85
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux
 
Avatar korisnika voodoo_
 
Član od: 1.11.2005.
Poruke: 10.161
Zahvalnice: 1.574
Zahvaljeno 4.371 puta na 2.445 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
doctor kaže: Pregled poruke
Zahvaljujem... A, da, u pravu si bas je skup Evo Katastrofa koliko je skup ali je fantastican ako neko ima ovo cudo milio bih ga da mi javi

@irreal, mislim da win 2000 i kasniji imaju VB6 runtimeova... "problem" su activex
Pa i nije toliki problem runtime, distribucioni paket je velik tek megabajt, a i registraciju activex kontrola je lako izvesti preko svakog krštenog instalera, recimo Inno Setupa... uh, sad će ispasti da branim Visual Basic, držite se deco .NET-a!
voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku voodoo_ na korisnoj poruci:
water wizard (15.9.2009)
Stara 16.9.2009, 0:22   #86
irreal
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 9.1.2009.
Lokacija: Beograd, Banovo Brdo
Poruke: 1.157
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 448 puta na 303 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

ajd navedi neki primer, po cemu je to vb6 toliko bolji od .net-a ?

nije valjda jedini razlog to sto je .net drugaciji, jer promena je ponekad dobra stvar, pogotovo promena na bolje
irreal je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.9.2009, 0:57   #87
doctor
Deo inventara foruma
 
Član od: 14.3.2008.
Lokacija: E1M1
Poruke: 10.514
Zahvalnice: 3.580
Zahvaljeno 2.670 puta na 1.862 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
irreal kaže: Pregled poruke
ajd navedi neki primer, po cemu je to vb6 toliko bolji od .net-a ?

nije valjda jedini razlog to sto je .net drugaciji, jer promena je ponekad dobra stvar, pogotovo promena na bolje
FFS Pa mrzim .Net zbog njegovog frameworka i to je to. VB6 je, bar se meni cini fleksibilniji po pitanju kompatibilnosti, a API pozivi obavljaju virtuelno sve radnje (ofc i kod .Net-a je tako), tako da... Mada koristim pretezno VB6 ali, Boga mi koristim i .Net, trudim se da iskoristim mogucnosti jednog za jedan tip projekta, drugog za drugi...
EDIT: Net je svakako zahvalniji za rad ali ne i za neke druge stvari
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.9.2009, 18:12   #88
Markonije
Veteran
 
Član od: 14.3.2009.
Poruke: 1.171
Zahvalnice: 200
Zahvaljeno 268 puta na 173 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Sto se tice gotovih aplikacija koje ce biti "stand-alone" iliti da ce izvrsavati na os-ovima koji nemaju instalirano razvojno okruzenje tu je Vb6 u prednosti bas zbog same vremenske razlike u odnosu na novije .NET -ove.

Gore navedeni Inno setup je odlican za tu problematiku ali trazi znanje script jezika (doduse osnove),meni je za pocetak najprostiji Click Team instaler.

I na kraju gde ce se koja gotova aplikacija uspesno izvrsavati u zavisnosti od OS-a trazi malo vremena i 'testiranja' jer ni jedan instaler ne garantuje isto.

Ovde govorim o prostim aplikacijama koje se pretezno oslanjaju na sam operativni sistem i ne zahtevaju recimo dx9 ili sl.
Markonije je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.9.2009, 19:34   #89
doctor
Deo inventara foruma
 
Član od: 14.3.2008.
Lokacija: E1M1
Poruke: 10.514
Zahvalnice: 3.580
Zahvaljeno 2.670 puta na 1.862 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Zhivele virtuelne masine, olaksavaju testiranje, sta bih/bismo bez njih
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.9.2009, 20:09   #90
Ivan-94
Veteran
 
Član od: 15.3.2009.
Lokacija: Beograd
Poruke: 654
Zahvalnice: 240
Zahvaljeno 63 puta na 43 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ivan-94 Slanje poruke preko Skypea korisniku Ivan-94
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Ovako koji kod da upotrebim da bih otvorio folder na cd-u.
VB 2008??
EDIT:A otvaranje nekog sajta u default browseru?

Poslednja ispravka: Ivan-94 (17.9.2009 u 20:38)
Ivan-94 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.9.2009, 20:16   #91
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux
 
Avatar korisnika voodoo_
 
Član od: 1.11.2005.
Poruke: 10.161
Zahvalnice: 1.574
Zahvaljeno 4.371 puta na 2.445 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

System.Diagnostics.Process.Start("putanja")

Koristi relativnu putanju, dakle ako je tvoj fajl u folderu d:\pera a oćeš da otvoriš d:\pera\laza, ne kucaj celu putanju nego samo laza (zato što CD neće biti na istom slovu na svakom kompjuteru).
voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku voodoo_ na korisnoj poruci:
Ivan-94 (17.9.2009)
Stara 17.9.2009, 21:16   #92
Ivan-94
Veteran
 
Član od: 15.3.2009.
Lokacija: Beograd
Poruke: 654
Zahvalnice: 240
Zahvaljeno 63 puta na 43 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ivan-94 Slanje poruke preko Skypea korisniku Ivan-94
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

A otvaranje nekog sajta u default browseru?
Isto u VB 2008.
Ivan-94 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.9.2009, 21:23   #93
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux
 
Avatar korisnika voodoo_
 
Član od: 1.11.2005.
Poruke: 10.161
Zahvalnice: 1.574
Zahvaljeno 4.371 puta na 2.445 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Pa isto tako. I pokretanje programa, i otvaranje fajla kao kad bi dvaput kliknuo na njega u Exploreru.
voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku voodoo_ na korisnoj poruci:
Ivan-94 (17.9.2009)
Stara 17.9.2009, 21:40   #94
doctor
Deo inventara foruma
 
Član od: 14.3.2008.
Lokacija: E1M1
Poruke: 10.514
Zahvalnice: 3.580
Zahvaljeno 2.670 puta na 1.862 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
voodoo_ kaže: Pregled poruke
Pa isto tako. I pokretanje programa, i otvaranje fajla kao kad bi dvaput kliknuo na njega u Exploreru.
A ja u VB6 jos koristim pozivanje shell-a iz API-ja
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.9.2009, 21:41   #95
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux
 
Avatar korisnika voodoo_
 
Član od: 1.11.2005.
Poruke: 10.161
Zahvalnice: 1.574
Zahvaljeno 4.371 puta na 2.445 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Pa i ovo je maltene ShellExecute samo zavijen u klasu...
voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.9.2009, 21:45   #96
Ivan-94
Veteran
 
Član od: 15.3.2009.
Lokacija: Beograd
Poruke: 654
Zahvalnice: 240
Zahvaljeno 63 puta na 43 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ivan-94 Slanje poruke preko Skypea korisniku Ivan-94
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

E sad izvinite sto sam dosadan i sto vas davim
Ali...
Imam jedan problem radim cd menu za zeusoft cd i sad sam stigao do prikaza opisa programa.
Pogledajte sliku da vidite kako to prikazujem u Rich Text Box-u

I sad ja sam za ta dva rtb-a koja sam napravio stavio Visible na False da mi se ne vide kada se pokrene program.
E sad kad kliknem na dugme About 7z ono se prikaze rtb7z
a njegov kod je:
Kod:
Private Sub Button4_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button4.Click

        rtb7z.Visible = True

    End Sub
Posle toga pritisnem dugme About PeaZip.
Ali kad opet pretisnem na dugme About 7z nece rtb7z da se prikaze.
Moje pitanje je:
Sta da ukucam da bi mi se opet pokazao taj rtb,ne samo za ta 2 primera nego za vise njih?Da li to moze da se uradi na laksi nacin ili...?
Ivan-94 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.9.2009, 21:49   #97
doctor
Deo inventara foruma
 
Član od: 14.3.2008.
Lokacija: E1M1
Poruke: 10.514
Zahvalnice: 3.580
Zahvaljeno 2.670 puta na 1.862 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
voodoo_ kaže: Pregled poruke
Pa i ovo je maltene ShellExecute samo zavijen u klasu...
Pa da, znam ja to

Koliko vidim, svi API pozivi su jednostavno zavijeni u klasu
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.9.2009, 22:03   #98
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux
 
Avatar korisnika voodoo_
 
Član od: 1.11.2005.
Poruke: 10.161
Zahvalnice: 1.574
Zahvaljeno 4.371 puta na 2.445 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

@Ivan: Pa napravi samo jedan Rich Text Box i kad korisnik klikne na About, obriši postojeći tekst i upiši novi. Nemoj praviti ponaosob rtb za svaki About...
voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.9.2009, 22:13   #99
Ivan-94
Veteran
 
Član od: 15.3.2009.
Lokacija: Beograd
Poruke: 654
Zahvalnice: 240
Zahvaljeno 63 puta na 43 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Ivan-94 Slanje poruke preko Skypea korisniku Ivan-94
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
voodoo_ kaže: Pregled poruke
@Ivan: Pa napravi samo jedan Rich Text Box i kad korisnik klikne na About, obriši postojeći tekst i upiši novi. Nemoj praviti ponaosob rtb za svaki About...
Mislim ja sam
Ne znam sta sam ja zamislio sa tim...
Ivan-94 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.9.2009, 22:27   #100
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux
 
Avatar korisnika voodoo_
 
Član od: 1.11.2005.
Poruke: 10.161
Zahvalnice: 1.574
Zahvaljeno 4.371 puta na 2.445 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

A inače čisto za ubuduće, kad imaš dve kontrole jednu preko druge i obe su visible i hoćeš da istakneš jednu od njih da bude ispred, pozivaš joj metodu BringToFront, recimo rtb7z.BringToFront. Kad sledećoj pozoveš BringToFront onda će ona da iskoči ispred itd.
Jel imaš instaliran MSDN Library uopšte? Ako nemaš, skidaj što pre da bi imao help za sve na F1.
voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
how to, vb6, visual basic, visual basic 6

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno


Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Visual Basic pomoć HITNO!!! TamindzaNS Programiranje 2 3.4.2009 14:43
Visual Basic 6: Online Serveri Bojan Pravljenje igara 3 8.11.2007 21:15
Visual Basic 6.0 Tutorial DobroslaV Programiranje 10 4.8.2007 14:05
Microsoft Visual Basic vladix Pravljenje igara 5 17.11.2006 19:18
Visual Basic PeTkO Programiranje 20 17.11.2006 14:15


Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 22:49.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2019, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com