Forum Sveta kompjutera  

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Programiranje

Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke...

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 25.12.2013, 18:02   #661
water wizard
Deo inventara foruma
 
Član od: 29.1.2008.
Poruke: 17.327
Zahvalnice: 374
Zahvaljeno 3.148 puta na 2.943 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

VB6 je baš star, rađen je još za win98 pa je posle servicepackovima doraađen da podržava i XP koji je isto EOL
water wizard je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.12.2013, 23:22   #662
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux
 
Avatar korisnika voodoo_
 
Član od: 1.11.2005.
Poruke: 10.164
Zahvalnice: 1.576
Zahvaljeno 4.373 puta na 2.447 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Dobra strana učenja Visual Basic .NET-a je što ćeš se, kad zatreba, relativno lako prebaciti na C#, jer je .NET osnova ista, razlikuje se samo jezik.
A ne moraš čak ni da se prebacuješ ako radiš s drugima, isti .NET projekat može imati delove pisane u VB.NET i delove pisane u C# i drugim jezicima u okviru Visual Studija.
voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.12.2013, 23:38   #663
malaplava92
Novi član
 
Član od: 26.12.2013.
Poruke: 3
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Da li neko moze da mi pomogne kako da uradim ovaj zadatak? Jasno mi je matematicki sta se trazi, ali ne znam kako da ga napisem.

Prva dva uzastopna broja sa tacno 2 prosta sadrzalaca su:
14 = 2 × 7
15 = 3 × 5
Prva tri uzastopna broja sa tacno 3 prosta sadrzalaca su:
644 = 2 × 7 × 23
645 = 3 × 5 × 43
646 = 2 × 17 × 19
Napisite program koji pronalazi prva cetiri uzastopna broja koji sadrze tacno 4 prosta sadrzalaca.

Hvala
malaplava92 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.12.2013, 0:32   #664
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux
 
Avatar korisnika voodoo_
 
Član od: 1.11.2005.
Poruke: 10.164
Zahvalnice: 1.576
Zahvaljeno 4.373 puta na 2.447 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Jedno rešenje (ovo je više kao "brute force" metoda, postoji i brži način, mrzi me sad da smišljam):

1. Napraviš niz prostih brojeva između 1 i recimo 100. Nek se taj niz zove npr. NizProstihBrojeva i ima N elemenata.

2. Napraviš niz (npr "RezultujućiNiz") u kome ćeš čuvati rezultate množenja četiri prosta sadržaoca.

3. Kreneš petlju kroz prvi niz. Nek se iterativna promenljiva zove I.

4. U svakom koraku te petlje, izračunaš tri broja i ubaciš ih u drugi niz.

A = 2 * 7 * 23 * NizProstihBrojeva[I]
B = 3 * 5 * 43 * NizProstihBrojeva[I]
C = 2 * 17 * 19 * NizProstihBrojeva[I]

5. Sortiraš drugi niz rastuće.

6. Prođeš petljom kroz drugi niz i tražiš da li postoje tri uzastopna broja, npr

For I = 1 to (N2 - 2)
If (RezultujućiNiz[I] = RezultujućiNiz[I+1] - 1) and (RezultujućiNiz[I+1] = RezultujućiNiz[I+2] - 1) then eto ih tri uzastopna broja

Mislim katastrofalno je neoptimizovano, ali trebalo bi da radi posao.
voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku voodoo_ na korisnoj poruci:
malaplava92 (8.1.2014)
Stara 7.1.2014, 20:07   #665
Howard1
Član
 
Član od: 31.3.2013.
Lokacija: Zrenjanin
Poruke: 239
Zahvalnice: 149
Zahvaljeno 37 puta na 34 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Prvo da svima pozelim srecne praznike i uspesnu NG . Imam pitanje u vezi C programiranja, nov sam u tome a profesor zahteva da naucimo neke stvari kako bi znali da napravimo program koji ce moci ocitava temperature tako sto ce elektronski uredjaj da se prikljuci na serijski port a mi treba da napravimo program koji to ocitava na monitoru. Primeri za petlju su ovde:

http://www.dodaj.rs/f/1m/tD/3vznry4U...ola-toka-p.jpg


a moje pitanje je zna li neko od vas da uradi makar neki primer i na sta da obratim paznju kod ovih tipova zadataka?

Evo primera sa predavanja ali mi nije bas najjasnije kako da od ovih primera uradim one zadatke za vezbu.

http://www.dodaj.rs/f/2h/rB/hWmkfzP/...edavanja-1.jpg

http://www.dodaj.rs/f/20/3k/1xampvMg...edavanja-2.jpg

Hvala unapred

Poslednja ispravka: Howard1 (7.1.2014 u 20:20)
Howard1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.1.2014, 20:43   #666
jollykiller2013
Novi član
 
Član od: 4.1.2014.
Poruke: 3
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
Dark Champion kaže: Pregled poruke
Trebaš download sa interneta Visual Studio 2010 Ultimate. On ima sve alate u sebi koji ti trebaju i koji će ti trebati xD
" Trebaš download sa interneta Visual Studio 2010 Ultimate. On ima sve alate u sebi koji ti trebaju i koji će ti trebati xD "

da li znas gde bih mogao da nadjem neke tutoriale vezane za VS2010, na nasem jeziku ili ebook, neki, radio sam sa VB6-icom, ali zastarelo mi je, a nesto se slabije snalazim u VS2010
hvala
s postovanjem,
jollykiller2013 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.1.2014, 21:10   #667
Howard1
Član
 
Član od: 31.3.2013.
Lokacija: Zrenjanin
Poruke: 239
Zahvalnice: 149
Zahvaljeno 37 puta na 34 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Ja to radim vec 2 meseca koristim Visual Studio ali mi nisu jasni ovi zadaci pa ako moze mala pomoc od nekoga ko zna C programiranje . Radimo na fakultetu programiranje C u programu Microsoft Visual Studio 2010 Express.

Poslednja ispravka: Howard1 (8.1.2014 u 10:30)
Howard1 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.4.2014, 19:38   #668
tripp
Novi član
 
Član od: 9.4.2012.
Poruke: 12
Zahvalnice: 1
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Pozdrav! Trenutno pomalo ucim kako se radi u Visual Basicu (imam 2010 express i VS). Pravio sam i cackao kojesta, ali nailazim na gomilu zackoljica, gde neke ne mogu pronaci na internetu.

Nasao sam na Youtube gde neki lik pravi GRID (programski, ne stavlja se nista na formu). Interesuje me kako da izaberem random broj od 0 do 100 recimo, koji ce tacno da odredi koje polje na gridu ce da recimo promeni boju.

Evo kod (samo se iskopira na novu formu)

Citat:
Public Class Form1
Dim Box(11, 11) As PictureBox

#Region "Runtime Load"
Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
BuildMap()
End Sub
#End Region


#Region "Build Grid"
Public Sub BuildMap()
For row = 0 To 11
For colum = 0 To 11
Drawbox(row, colum)
Next
Next
End Sub
#End Region

#Region "Draw"
Public Sub Drawbox(ByVal row As Integer, ByVal colum As Integer)
Box(row, colum) = New PictureBox
Box(row, colum).Size = New Point(50, 50)
Box(row, colum).BorderStyle = BorderStyle.FixedSingle
Box(row, colum).BackColor = Color.BurlyWood
Box(row, colum).Location = New Point((Box(row, colum).Width * colum), (Box(row, colum).Height * row))
Debug.Print("Column:" & row.ToString)
Debug.Print("Row:" & row.ToString)
Me.Controls.Add(Box(row, colum))

End Sub
#End Region
End Class
Unapred zahvalan, tripp
tripp je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
how to, vb6, visual basic, visual basic 6

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno


Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Visual Basic pomoć HITNO!!! TamindzaNS Programiranje 2 3.4.2009 14:43
Visual Basic 6: Online Serveri Bojan Pravljenje igara 3 8.11.2007 21:15
Visual Basic 6.0 Tutorial DobroslaV Programiranje 10 4.8.2007 14:05
Microsoft Visual Basic vladix Pravljenje igara 5 17.11.2006 19:18
Visual Basic PeTkO Programiranje 20 17.11.2006 14:15


Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 19:12.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2019, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com