Forum Sveta kompjutera  

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Programiranje

Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke...

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 15.6.2013, 19:48   #641
water wizard
Deo inventara foruma
 
Član od: 29.1.2008.
Poruke: 17.319
Zahvalnice: 374
Zahvaljeno 3.147 puta na 2.942 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

da me interesuje srpski jezik možda bih upisao.. ih wait, ovo nije tema o pravopisu
water wizard je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.6.2013, 20:20   #642
Boss_
Član
 
Član od: 26.11.2009.
Poruke: 40
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Question Ucitavanje iz text box-a (VB 6.0)

pozz

Radim neki program u programu Visual Basic 6.0, pa mi treba da iz jednog text boxa ucitam vise brojeva odjednom, s tim da se brojevi unose broj pa razmak, tj. npr:
1 45 9 21 71 2

Znam kako ide kad se samo jedan broj nalazi u text boxu, medjutim kako ucitati sad ove sve brojeve iz text boxa u niz, to mi je problem

Hvala unaprijed dobri ljudi
Boss_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.6.2013, 0:15   #643
Geomaster
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 28.6.2007.
Lokacija: Beograd
Poruke: 2.342
Zahvalnice: 2.836
Zahvaljeno 1.047 puta na 507 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Geomaster Slanje poruke preko Skypea korisniku Geomaster
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Kod:
Dim razdvojeno() As String
razdvojeno = Split(TextBox1.Text, " ")
Dim i As Integer, broj As Integer

For i = LBound(razdvojeno) To UBound(razdvojeno)
  broj = Val(razdvojeno(i))
  ' ovde si u promenljivu broj izvukao i-tu brojku iz TextBox-a, tu možeš
  ' da joj radiš šta hoćeš
Next i
Nisam dugo radio u VB6 tako da možda ima neke greške, ali to ti je princip
Geomaster je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Geomaster na korisnoj poruci:
Boss_ (23.6.2013)
Stara 23.6.2013, 21:41   #644
Boss_
Član
 
Član od: 26.11.2009.
Poruke: 40
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Smile Re: How to... Visual Basic

Citat:
Geomaster kaže: Pregled poruke
Kod:
Dim razdvojeno() As String
razdvojeno = Split(TextBox1.Text, " ")
Dim i As Integer, broj As Integer

For i = LBound(razdvojeno) To UBound(razdvojeno)
  broj = Val(razdvojeno(i))
  ' ovde si u promenljivu broj izvukao i-tu brojku iz TextBox-a, tu možeš
  ' da joj radiš šta hoćeš
Next i
Nisam dugo radio u VB6 tako da možda ima neke greške, ali to ti je princip
Veliko hvala prijatelju, to je to
Boss_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.6.2013, 13:01   #645
Boss_
Član
 
Član od: 26.11.2009.
Poruke: 40
Zahvalnice: 5
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Da li zna neko da li novije verzije visual basic-a (novije od 6.0) podrzavaju rad sa kompleksnim brojevima?

Ako ne, onda ima li negdje razvijen korisnicki tip podataka koji opisuje kompleksni broj, ili bilo sta sto bi omogucilo rad sa kompleksnim brojevima po mogucnosti u vb6?
Boss_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.6.2013, 14:42   #646
Geomaster
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 28.6.2007.
Lokacija: Beograd
Poruke: 2.342
Zahvalnice: 2.836
Zahvaljeno 1.047 puta na 507 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Geomaster Slanje poruke preko Skypea korisniku Geomaster
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Da, .NET poseduje način za rad sa kompleksnim brojevima.
Geomaster je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.7.2013, 13:12   #647
darkom15
Novi član
 
Član od: 28.7.2013.
Poruke: 3
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Visual Basic msgbox

Pozz svima nesto sam radio i ima tri textbox-a e sad znaci za svaki od njih izlazi msgbox ako neki od njih ostane prazan ali je problem ako sva tri budu prazna izbaci odma 3 msgboxa a ne 1.. E sad mene zanima kako da napravim da ako su sva tri polja prazna znaci da izbaci samo msgbox za prvi i kad stisnem dugme "ok" ako je drugo polje prazno da izbaci msgbox za nejga i tako a ne odma da izbaci 3 msgboxa?
darkom15 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.7.2013, 13:24   #648
water wizard
Deo inventara foruma
 
Član od: 29.1.2008.
Poruke: 17.319
Zahvalnice: 374
Zahvaljeno 3.147 puta na 2.942 poruka
Određen forumom Re: Visual Basic msgbox

napravi neku petlju ili kad napusti textbox focus, ili nek sva 3 idu na isti msgbox

Poslednja ispravka: water wizard (29.7.2013 u 13:31)
water wizard je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.7.2013, 14:33   #649
darkom15
Novi član
 
Član od: 28.7.2013.
Poruke: 3
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: Visual Basic msgbox

Druze mozes li nekav primjer samo da vidim od prilike kako bi to izgledalo
darkom15 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 30.7.2013, 15:50   #650
darkom15
Novi član
 
Član od: 28.7.2013.
Poruke: 3
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: Visual Basic msgbox

Sve rijeseno samo sam koristio sada labele a ne upozorenja .. i labele stavio iznad svakog textbox sad je perfektno
darkom15 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 11.9.2013, 17:22   #651
zoki358
Član
 
Član od: 21.10.2011.
Poruke: 146
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 5 puta na 5 poruka
Određen forumom

Koristim Visual Studio 2010 i kada napravim u basicu neku aplikaciju promenim ime i sve to, dole na taskbaru mi stoji ime Form1. Kako to da promenim? Na Visual Basic 2008 mi je menjalo ime ali na ovaj 2010 nece


Nebitno nasao sam

Poslednja ispravka: zoki358 (11.9.2013 u 19:36)
zoki358 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.10.2013, 18:40   #652
Markonije
Veteran
 
Član od: 14.3.2009.
Poruke: 1.171
Zahvalnice: 200
Zahvaljeno 268 puta na 173 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

@zoki358
savet


Razlikuj 'caption' i 'name' ,i s vremena na vreme re-build-uj ceo projekat
Markonije je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 18.11.2013, 19:53   #653
miki miki
Novi član
 
Član od: 23.4.2011.
Poruke: 17
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

sad sam video da ima opsta tema za VB pa evo ovde...
Ovako treba da napisem program za zbir i srednji broj za n clanova uz pomoc petlje.Zadatak ide ovako treba da unesme br radnika i toliko puta da mi se otvori input box da unesem zarade i to posele da sa ispise zbir tih zarada i njihova prosecna zarada....Unapred hvala na svakoj pomoci
miki miki je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 25.11.2013, 20:40   #654
doctor
Deo inventara foruma
 
Član od: 14.3.2008.
Lokacija: E1M1
Poruke: 10.514
Zahvalnice: 3.580
Zahvaljeno 2.670 puta na 1.862 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Neće niko ovde da ti radi domaći...
Ali ukratko: korisnik unese u textbox N broj radnika, kreiraš promenljivu Suma i inicijalizuješ je na nulu i kreiraš For petlju da ide od 0 do N. U svakoj iteraciji petlje uzimaš po jednu platu i smeštaš je u Sumu (recimo: Suma = plata + Suma). Nakon završetka petlje Sumu deliš sa N i dobijaš prosečnu vrednost.
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.12.2013, 22:40   #655
Jovan Verbic
Član
 
Član od: 18.5.2009.
Lokacija: Gornji Milanovac
Poruke: 307
Zahvalnice: 62
Zahvaljeno 16 puta na 13 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Jovan Verbic Slanje poruke preko Skypea korisniku Jovan Verbic
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Gde uporno pravim gresku ? Pa kad unesem pogresnu/pravu lozinku 5 puta ispise uneliste pogresnu lozinku/uspesno ste se ulogovali?

Kod:
Private Sub Login_Click()
Sifra = Sifra.Text
If Zaposleni.Text = "Nikola Markovic" And Sifra = "nikola123" Then
MsgBox "Uspesno ste se ulogovali"
Form1.Hide
Form2.Show
Form2.ImeRadnika.Caption = "Nikola Markovic"
Form3.ImeRadnika.Caption = "Nikola Markovic"
Else: MsgBox "Uneliste pogresnu lozinku"
End If
If Zaposleni.Text = "Ivan Nikolic" And Sifra = "ivan123" Then
MsgBox "Uspesno ste se ulogovali"
Form1.Hide
Form2.Show
Form2.ImeRadnika.Caption = "Ivan Nikolic"
Form3.ImeRadnika.Caption = "Ivan Nikolic"
Else: MsgBox "Uneliste pogresnu lozinku"
End If
If Zaposleni.Text = "Jovan Verbic" And Sifra = "jovan123" Then
MsgBox "Uspesno ste se ulogovali"
Form1.Hide
Form2.Show
Form2.ImeRadnika.Caption = "Jovan Verbic"
Form3.ImeRadnika.Caption = "Jovan Verbic"
Else: MsgBox "Uneliste pogresnu lozinku"
End If
If Zaposleni.Text = "Nevena Jankovic" And Sifra = "nevena123" Then
MsgBox "Uspesno ste se ulogovali"
Form1.Hide
Form2.Show
Form2.ImeRadnika.Caption = "Nevena Jankovic"
Form3.ImeRadnika.Caption = "Nevena Jankovic"
Else: MsgBox "Uneliste pogresnu lozinku"
End If
If Zaposleni.Text = "Jovana Jelic" And Sifra = "jovana123" Then
MsgBox "Uspesno ste se ulogovali"
Form1.Hide
Form2.Show
Form2.ImeRadnika.Caption = "Jovana Jelic"
Form3.ImeRadnika.Caption = "Jovana Jelic"
Else: MsgBox "Uneliste pogresnu lozinku"
End If
End Sub
Jovan Verbic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 16.12.2013, 22:59   #656
water wizard
Deo inventara foruma
 
Član od: 29.1.2008.
Poruke: 17.319
Zahvalnice: 374
Zahvaljeno 3.147 puta na 2.942 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

pa ide if.. else i za svaki else ako nije ispunjen uslov ispisuje..
water wizard je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 17.12.2013, 0:18   #657
MG-RAY
Starosedelac
 
Član od: 15.2.2006.
Lokacija: Midlands
Poruke: 1.523
Zahvalnice: 277
Zahvaljeno 307 puta na 207 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku MG-RAY
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
Jovan Verbic kaže: Pregled poruke
Gde uporno pravim gresku ? Pa kad unesem pogresnu/pravu lozinku 5 puta ispise uneliste pogresnu lozinku/uspesno ste se ulogovali?

Kod:
***
Uh... nemoj da redjas if/else vec username/password kombinacije stavi u neki niz i prodji petljom kroz njih... Kasnije mozes da ucitas podatke u taj niz odakle hoces da ne drzis u kodu...
MG-RAY je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.12.2013, 20:44   #658
Venja
Novi član
 
Član od: 1.8.2013.
Poruke: 24
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Pozdrav ljudi,

nadam se da ne promašujem temu, ali ne bih da otvaram novu ako nije potrebno. Dosta se dobro snalazim u Excelu, znam da pišem VBA skripte i pravim funkcionalne korisničke forme, dakle Buttons-e, Combobox-ove, Listbox-ove, progress-barove, password forme itd... sa mnoštvo if then, While i For petlji.
Sad imam želju da sve to oprobam u Visual Studiju kako bi kreirao sopstvene male desktop aplikacije i značilo bi mi da mi neko ko ima iskustva s tim kaže koliko bi mi vremena otprilike trebalo da savladam sintaksne razlike i ostalo što je potrebno. Takođe i preporuka za instalaciju odnosno verziju Visual studia bi dobro došla. Pretpostavljam da je što novija to i bolja, zbog kompatibilnosti i većih mogućnosti?
Venja je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.12.2013, 23:05   #659
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux
 
Avatar korisnika voodoo_
 
Član od: 1.11.2005.
Poruke: 10.161
Zahvalnice: 1.574
Zahvaljeno 4.371 puta na 2.445 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Pa i ne baš, ja bih preporučio Visual Studio 2010 sa Service Pack-om 1, i to za svoje aplikacije gledaj da targetuješ .NET framework verzije 4.0, pošto on dolazi uključen uz Windows 8 i 8.1, a može da se instalira na svim prethodnim Windowsima, od XP-a do sedmice, pa si pokrio velik broj operativnih sistema na kome će moći da se izvršavaju tvoje aplikacije.

Što se tiče verzija .NET-a, one su ovakve:

1.0 i 1.1 - prva generacija
2.0, 3.0 i 3.5 - druga generacija (odnosno 3.5 sadrži 3.0 i 2.0)
4.0 i 4.5 - treća generacija (ista priča, jedino što verzija 4.5 ne može da se instalira na Windowsu XP)

Obavezno prouči ovo da bi znao tačno šta radiš:
http://en.wikipedia.org/wiki/.NET_Framework

Što se tiče Visual Basic-a kao jezika, tu postoje dve "generacije": stari Visual Basic zaključno sa verzijom 6.0 (koji je maltene identičan kao VBA u Office), i Visual Basic .NET, u kome je logično da pišeš nove aplikacije jer su ispravljene razne gluposti iz starog Visual Basica i napokon je postao pravi i zaokruženi programski jezik za ogroman broj primena. Prouči i ovo:
http://en.wikipedia.org/wiki/Visual_Basic_.NET

Takođe izguglaj knjigu Visual Basic Step by Step, biće ti od velike pomoći.
voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku voodoo_ na korisnoj poruci:
Geomaster (25.12.2013), water wizard (24.12.2013)
Stara 25.12.2013, 17:54   #660
Venja
Novi član
 
Član od: 1.8.2013.
Poruke: 24
Zahvalnice: 6
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Baš ti hvala na smjernicama, iščitao sam sve sa linkova i razumio svrhu .NET Framework-a , download-ovao knjigu i sad čekam da mi stigne instalacija 10-ke. Imam instalaciju VB 6.0 i sigurno bi mi bilo brže da to savladam zbog veće sličnosti s VBA, ali s obzirom na prednosti novije generacije, prihvatiću se toga.
Venja je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
how to, vb6, visual basic, visual basic 6

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno


Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Visual Basic pomoć HITNO!!! TamindzaNS Programiranje 2 3.4.2009 14:43
Visual Basic 6: Online Serveri Bojan Pravljenje igara 3 8.11.2007 21:15
Visual Basic 6.0 Tutorial DobroslaV Programiranje 10 4.8.2007 14:05
Microsoft Visual Basic vladix Pravljenje igara 5 17.11.2006 19:18
Visual Basic PeTkO Programiranje 20 17.11.2006 14:15


Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 5:43.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2019, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com