Forum Sveta kompjutera  

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Programiranje

Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke...

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 29.7.2010, 8:25   #301
irreal
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 9.1.2009.
Lokacija: Beograd, Banovo Brdo
Poruke: 1.157
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 448 puta na 303 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

treba ti enkripcija.

posto ocigledno ne znas ni kako se zove oblast koja te zanima, nemoj ni da pomisljas da ces sam napraviti bilo kakvu enkripciju osim klasicne zamene, sto je bezbedno jedva malo vise od toga da na pocetku napises "MOLIM VAS NEMOJTE DA CITATE OVAJ TEKST JER OVO NE TREBA DA VIDITE"

dakle, ako ces samo da zamenis svako slovo broj i znak za neko drugo slovo / broj / znak, iskoristi Dictionary objekat koji ces napuniti tako da ti key bude "pravo" slovo a data zamena, pa na osnovu toga idi petljom kroz string jedan po jedan i menjaj.

sa druge strane, ako ne zelis da ponovo izmisljas tocak, i to lose, iskoristi using System.Security.Cryptography namespace.
tu imas GOMILU klasa koje ce ti zavrsiti ogroman deo posla oko enkripcije.

ukoliko zelis da se informises detaljnije o kriptovanju u vb.net, a ne zelis da citas suvu teoriju na wikipediji i ostatku neta, evo iskopao sam ti kolko vidim solidan clanak koji objasnjava osnove i kriptovanja generalno i kriptovanja u .net-u.

http://www.devarticles.com/c/a/VB.Ne...al-Basic-.NET/


-EDIT-
e da, zaboravio sam da ti kazem da ako koristis VB6, a ne VB.NET, i dalje vazi teorijski deo, ali praktican kod je drasticno drugaciji, nacices ga na google-u bez ikakvih problema.

Poslednja ispravka: irreal (29.7.2010 u 8:41)
irreal je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.7.2010, 10:52   #302
Dark Champion
Član
 
Član od: 22.12.2007.
Poruke: 245
Zahvalnice: 12
Zahvaljeno 80 puta na 42 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Koristim Visual Basic 2008 Express Edition
Dark Champion je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.8.2010, 1:04   #303
Markonije
Veteran
 
Član od: 14.3.2009.
Poruke: 1.171
Zahvalnice: 200
Zahvaljeno 268 puta na 173 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

E sad da pitam iz onog za neke omrazenog dela programiranja rad sa threadingom tj. rad u tredovima narodski receno.

Zanima me samo konceptualno objasnjenje van ulaska pod haubu(source kod).

A primer je dve forme 'main' i 'pomocna'.Po startovanju programa (main form) ide kratki muzicki fajl (15sec ).Pritiskom na dugme npr. prebaci na drugu formu,prva se gasi ili slicno,druga se otvara i muzika nastavlja bez prekida(osetnog) od momenta stiskanaja dumeta do prelaska na drugu formu.

Zanimame kako se ostvaruje po definiciji ne kodu.
Markonije je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.8.2010, 11:25   #304
Peki_92
Član
 
Član od: 22.12.2009.
Lokacija: Sremski Mihaljevci
Poruke: 219
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 5 puta na 3 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

evo ti primer sa timerom:

u prvu formu upises kod za pustanje pesme. i podesis tajmer i u tajmeru upises kod, naravno prvo deklarises promenjljivu sec kao integer

Kod:
 
sec=sec+1
if sec=15 then
me.hide
form2.show
else
 
end if
ili kao sto si hteo...
prvo upises kod za pustanje pesme i ovo upises kada se dugme klikne

Kod:
 
me.hide
form2.show
mene zanima kako da mi program ima 3-4 jezika. kako da se to uradi? da mi se objasni ako nije problem...?
Peki_92 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.8.2010, 11:50   #305
irreal
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 9.1.2009.
Lokacija: Beograd, Banovo Brdo
Poruke: 1.157
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 448 puta na 303 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
Peki_92 kaže: Pregled poruke
Kod:
 
sec=sec+1
if sec=15 then
me.hide
form2.show
else
 
end if
iju. prvo, zasto timer ?
drugo, zasto varijabla koja broji sekunde ?
trece, zasto ne ugasiti timer kada odradi svoje ?
cetvrto, zasto prazan else ?

elem, mislim da originalno pitanje nije bilo kako da nesto uradi nakon 15 sekundi, al kad si se vec dotakao te teme, da objasnim da je mnogo lakse startovati novi thread koji ce "spavati" 15 sekundi a zatim izvrsiti neki kod.

dovoljno je na pocetku funkcije novog threada dodati
System.Threading.Thread.Sleep(15000);


jednostavan nacin za vise jezika u aplikaciji ?
izaberi gde ce se cuvati podaci (.txt fajlovi su odlicni ako zelis da das mogucnost korisnicima da sami prevode na druge jezike)
ucitaj vrednosti iz fajla/baze/resorsa/sta god da odlucis i podesi ih na form load na sve bitne dugmice, labele i ostale komponente.


optimizovanijih i kompleksnijih nacina ima na kilo, evo ti serija clanaka o tome koju sam nabrzinu izguglao: http://ondotnet.com/pub/a/dotnet/200...0/manager.html
irreal je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.8.2010, 14:52   #306
Peki_92
Član
 
Član od: 22.12.2009.
Lokacija: Sremski Mihaljevci
Poruke: 219
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 5 puta na 3 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

1. timer kao jedna mogucnost
2. kako zasto.? pa kako drugacije da stigne do 15 i kako da zna da li je 15 ili nije
3. zaboravio da napisem
Kod:
timer1.enable=false
ili
Kod:
timer1.stop()
4. uvek ga napisem ako ne treba nista da radi... kao u ovom slucaju.. ako nema 15 nemoj nista da radis... jel skodi prazan else...? svugde sam vidjao prazan pa nebi rekao da skodi.

hvala irrael.
Peki_92 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.8.2010, 15:58   #307
irreal
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 9.1.2009.
Lokacija: Beograd, Banovo Brdo
Poruke: 1.157
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 448 puta na 303 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
Peki_92 kaže: Pregled poruke
1. timer kao jedna mogucnost
2. kako zasto.? pa kako drugacije da stigne do 15 i kako da zna da li je 15 ili nije
3. zaboravio da napisem
Kod:
timer1.enable=false
ili
Kod:
timer1.stop()
4. uvek ga napisem ako ne treba nista da radi... kao u ovom slucaju.. ako nema 15 nemoj nista da radis... jel skodi prazan else...? svugde sam vidjao prazan pa nebi rekao da skodi.

hvala irrael.
1. losa mogucnost.

2. pa postavi timer na 15 sekundi, umesto na sekund pa da brojis 15 "okidanja" ?

3. ok

4. ne skodi, ali isto tako nisi mogao svugde da vidjas jer je apsolutno bespotreban prazan else, samo stvara visak koda bez razloga. npr, da sam video to u nekom ozbiljnom kodu, bio bi ubedjen da tu nesto fali, da je programer ili zaboravio da ispuni taj else ili da nesto drugo nije uredu, sigurno ne bi pomislio "ostavio je prazan else jer nema sta pametnije da radi".
irreal je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.8.2010, 16:31   #308
Peki_92
Član
 
Član od: 22.12.2009.
Lokacija: Sremski Mihaljevci
Poruke: 219
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 5 puta na 3 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

ok. hvala
Peki_92 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.8.2010, 16:39   #309
Markonije
Veteran
 
Član od: 14.3.2009.
Poruke: 1.171
Zahvalnice: 200
Zahvaljeno 268 puta na 173 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
Peki_92 kaže: Pregled poruke
....
mene zanima kako da mi program ima 3-4 jezika. kako da se to uradi? da mi se objasni ako nije problem...?
irreal ti je dao ok resenje ali mozda malo komlikovano,ja sam za to koristio 'lokalizaciju' tj. u samim propertijima kontrola imas mogucnost lokalizovanja.

npr. name dugmeta je bntSave(i ostaje) a naslov(text-caption) je za engleski Save,za srpski se menja na Sacuvaj-Snimi i tako dalje za svaki jezik,ponaosob,a pri vrhu ili vec negde stavis dugme sa zastavicom jezika(drzave) i onda se za ceo program menjaju vidljiva imena(text-caption) kontrola.


nisam ti postupno i lepo objasni jer nisam skoro sa tim radio(lokalizacijom) ali je krajnje prosta.

goglaj Localization using Visual Basic za detaljno objasnjenje....
Markonije je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.8.2010, 16:56   #310
Peki_92
Član
 
Član od: 22.12.2009.
Lokacija: Sremski Mihaljevci
Poruke: 219
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 5 puta na 3 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

nesto tipa

Kod:
 
select case combojezik.text
case "Srpski"
btnsave.text="Sacuvaj"
btnOpen.text="Otvori"
...
case "English"
btnsave.text="Save"
btnOpen.text="Open"
...
Peki_92 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 8.8.2010, 17:57   #311
irreal
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 9.1.2009.
Lokacija: Beograd, Banovo Brdo
Poruke: 1.157
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 448 puta na 303 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

pa razni su nacini, kao sto i sam vidis.

od zakucanog u kodu, zakucanog u projektu, otvorenog za editovanje od korisnika.

zavisi koliko ozbiljan program pravis i koliko je lokalizacija bitna i kakvi su njeni uslovi.

u principu, kapiram da vise eksperimentises, ili ti treba nesto rudimentarno, pa ce proci i to za zakucanim stringovima u samom kodu (i ako je to u principu dosta losa praksa za "pravi svet")
irreal je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.8.2010, 17:44   #312
Markonije
Veteran
 
Član od: 14.3.2009.
Poruke: 1.171
Zahvalnice: 200
Zahvaljeno 268 puta na 173 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

@peki_92

To ti je peske varijanta,i treba je izbegavati ali ako zelis dva-tri jezika moze da odradi posao ako lepo implementiras takvo resenje,ali to nije praksa na ozbiljnijem nivou jer je vec 'pokrivena' odlicno u samim propertijama svih kontrola i sl.
Markonije je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.8.2010, 20:28   #313
Peki_92
Član
 
Član od: 22.12.2009.
Lokacija: Sremski Mihaljevci
Poruke: 219
Zahvalnice: 7
Zahvaljeno 5 puta na 3 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

a ja ne bih da mi niko cacka po txt fajlovima i prevodi......
Peki_92 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 9.8.2010, 23:56   #314
doctor
Deo inventara foruma
 
Član od: 14.3.2008.
Lokacija: E1M1
Poruke: 10.514
Zahvalnice: 3.580
Zahvaljeno 2.670 puta na 1.862 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Pa nema tu ničeg lošeg. Ako je program popularan, olakšavaš sebi posao i dopuštaš da se program prevede na što više jezika od strane samih onih koji taj jezik govore, i samim tim postaje dostupniji širem krugu korisnika i stiče veću popularnost.
Ne mogu oni da "zloupotrebljavaju" tekst fajlove...
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 12.8.2010, 20:37   #315
vasto lorde
Član
 
Član od: 3.5.2010.
Poruke: 56
Zahvalnice: 22
Zahvaljeno 9 puta na 7 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
Peki_92 kaže: Pregled poruke
a ja ne bih da mi niko cacka po txt fajlovima i prevodi......
to sto je neki string hardkodovan u program ne znaci da se ne moze menjati. tako da ti je prakticno isto, a prevod u drugim fajlovima je pozeljnija varijanta u praksi... na kraju krajeva mozes i da enkriptujes taj tekst fajl...
vasto lorde je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.8.2010, 19:03   #316
gruber85
Novi član
 
Član od: 22.8.2010.
Poruke: 1
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

ljudi treba mi pomoc hitnoooooo!!!
Imam ispit iz projektovanja algoritama (Pseudo jezik) 1.septembra a nemogu bas da ucim sve komplet da bi skontao, prosto nemam dovoljno vremena, SQL sam naucio i skapirao za 2-3 dana kao i Javu (naravno osnovne stvari) medjutim to je bilo kod drugog profesora gde je sve bilo mnogo jednostavnije objasnjeno bez previse teorije vec samo oslanjanje na zadatke je bilo dovoljno da se shvati osnovno da bi polozio ispit, medjutim ovde nije taj slucaj. Dali moze bilo kakva pomoc u vidu saveta... ako su potrebne bilo kakve informacije vezane za ispit pitajte, al stvarno mi je hica.


za administratora - pitane sam postavio upravo ovde zato sto je ovo najaktivnija tema i znam da ovo pitanje nije adekvatno ali nemojte brisati bar do 1.septembra, dok mi neprodje ispit, a kasnije radite sta god zelite, hvala unapred
gruber85 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.9.2010, 13:11   #317
GoldenStone
Novi član
 
Član od: 22.7.2010.
Lokacija: Ixa sedam brda i sedam gora
Poruke: 24
Zahvalnice: 3
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Pls help,kako da u VB kada ucitam button i kada ga posle buildujem i sve,kako da on meni otvara neku drugu formu?Hitno je pls (:
GoldenStone je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.9.2010, 14:07   #318
doctor
Deo inventara foruma
 
Član od: 14.3.2008.
Lokacija: E1M1
Poruke: 10.514
Zahvalnice: 3.580
Zahvaljeno 2.670 puta na 1.862 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Znam za VB6, verovatno će raditi i u VB.Net
Kod:
Load ImeForme
ImeForme.Show
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.9.2010, 16:34   #319
Geomaster
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 28.6.2007.
Lokacija: Beograd
Poruke: 2.342
Zahvalnice: 2.836
Zahvaljeno 1.047 puta na 507 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Geomaster Slanje poruke preko Skypea korisniku Geomaster
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
doctor kaže: Pregled poruke
verovatno će raditi i u VB.Net
Neće.

Ovo malo napamet govorim, ali probaj
Kod:
Dim Forma As ImeForme
Forma = New ImeForme
Forme.Show
Geomaster je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 10.9.2010, 16:38   #320
irreal
V.I.P. Programiranje
 
Član od: 9.1.2009.
Lokacija: Beograd, Banovo Brdo
Poruke: 1.157
Zahvalnice: 83
Zahvaljeno 448 puta na 303 poruka
Određen forumom Re: How to... Visual Basic

Citat:
Geomaster kaže: Pregled poruke
Neće.

Ovo malo napamet govorim, ali probaj
Kod:
Dim Forma As ImeForme
Forma = New ImeForme
Forme.Show
da, s' tim sto ako mu ne treba referenca ka novoj formi, moze i skraceno

Kod:
new ImeForme().Show()
irreal je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
how to, vb6, visual basic, visual basic 6

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno


Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Visual Basic pomoć HITNO!!! TamindzaNS Programiranje 2 3.4.2009 14:43
Visual Basic 6: Online Serveri Bojan Pravljenje igara 3 8.11.2007 21:15
Visual Basic 6.0 Tutorial DobroslaV Programiranje 10 4.8.2007 14:05
Microsoft Visual Basic vladix Pravljenje igara 5 17.11.2006 19:18
Visual Basic PeTkO Programiranje 20 17.11.2006 14:15


Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 5:39.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2019, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com