Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Stare igre

Stare igre Spectrum, Commodore 64, Amiga, PC DOS, M.A.M.E...

Pregled rezultata glasanja: Jesu li stare igre bile zabavnije
Da 581 80,92%
Ne 137 19,08%
Glasova: 718. U ovom glasanju ne možete da učestvujete

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 2.9.2023, 14:10   #621
polarnimeda
Deo inventara foruma

Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.765
Zahvaljeno 930 puta na 561 poruka
Određen forumom Re: Da li su stare igre bile zabavnije?

Citat:
ognjen_ogi kaže: Pregled poruke
Najaci su ovi neki reperi koji kazu da imaju muzicki studio,
a unutra 2 zvucnika i kompjuter.
dobro je ako su dva. ja zamisljam bezicni JBL od 40 evra.
polarnimeda je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.9.2023, 14:12   #622
Aibo
Deo inventara foruma

Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 988
Zahvaljeno 3.955 puta na 2.378 poruka

Ako ćemo objektivno, niti su sve igre bile bolje tada niti su svi žanrovi jednako dobri sada. Fallout 2 među RPG-evima i StarCraft među strategijama više ne viđam nešto... ali su npr. RDR, TLoU, NieR, Soulsborne i sl. remekdela ovog vremena. Sad samo ostaje pitajne da li je čaša do pola puna ili do pola prazna.

Recept za eurokrem se možda promenio... ali pre 30 god postojali su samo eurokrem i cipiripi (koji je uvek bio ugrudvan iz nekog razloga ) a sada su tu još i Linolada, Nutella, Pionir, Delhaize... od kojih su mnogi sa povećanim procentom lešnika i bruka ukusa. Ko nema da nađe makar jedan koji mu je dobar, možda mu prosto nije do krema više.

Neke stvari idu na bolje, neke na lošije, ali jedno je sigurno, svet se uvek menja a stvari iz detinjstva se obično gledaju kroz ružičaste naočare. To je zabeleženi psihološki fenomen - Rosy retrospection
Aibo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku Aibo na korisnoj poruci:
Apostrof (2.9.2023), player1 (4.9.2023)
Stara 2.9.2023, 14:15   #623
Apostrof
Veteran

Član od: 27.11.2007.
Zahvalnice: 345
Zahvaljeno 382 puta na 191 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Apostrof

Citat:
Acanen kaže: Pregled poruke
U ta davna vremena gomila ljudi je slusala yu rock ali je bilo ljudi koji su zbog jedne televizije poceli da slusaju šund muziku.
Ja nisam veliki fan domace muzike ali volim povremeno da cujem rok i pop muziku iz tog vremena.
Ma ogromna kolicina ljudi, evo EKV tiraz 5 hiljada Lepa Brena 2 miliona, zlatno doba, svi slusali rok bili kul samo da nam Pink nije dosao bili bi hipi komuna i sve bi bilo super ko kad su nam babe bile zive.
Citat:
U osnovnoj i srednoj skoli sam gledao nekoliko decenija stare filmove a pre mesec dana jedan kolega/dvadesetogodisnjak se nasmejao kada sam spomenuo tv seriju Friends i objasnio mi da nikada ne bi gledao toliko "bajatu" seriju.
Moje drustvo je pre 30 godina gledalo filmove od Louis de Funès-a, Alfred Hitchcock-a, noir filmove i starije klasike filmske industrije.
Skoro sam na tv-u naleteo na The Chase iz 1966 i iznenadio se koliko poznatih glumaca se pojavljuje u tom film. Takvih glumaca danas nema u filmskoj industriji a bilo ih je mnogo u drugoj polovini proslog veka.
Shvatam problem, ti uopste ne volis filmove sa superherojima. Probaj da ih ne gledas i neces se nervirati. Veoma je lako evo ja nisam pogledao ni jedan.
Citat:
Mislio sam na kvalitet i talenat starijih sportista a ne na nacin zivota.
Uporedi igrace igrace Ac Milana koji su igrali pre 20ak godina sa sadasnjim ili pogledaj kakav je gol dao Clarence Seedorf na prijateljskoj utakmici pre nekoliko nedelja pa ce ti biti jasno o cemu pricam.
Znam, evo i ja sam gledao svetsko prvensto na kome su objektivno dva najbolja igraca svih vremena prakticno zavrsila karijere, lozio se na Mbapeov volej u finalu, ali taj mac za Ukrajnu mi je otvorio oci. Stvarno nema vise ni jedne jedine zvezde, pogotovu u NBA, ma raspad sistema.

A posto je tema o igrama, kad bi sada pravio top listu omiljenih igara sve bi bile iz poslednjih 10 godina, uz mozda par izuzetaka zbog nostalgije.
Apostrof je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.9.2023, 15:22   #624
Elvir
Starosedelac

Član od: 6.5.2007.
Zahvalnice: 1.038
Zahvaljeno 975 puta na 611 poruka

Citat:
Apostrof kaže: Pregled poruke
Ma ogromna kolicina ljudi, evo EKV tiraz 5 hiljada Lepa Brena 2 miliona, zlatno doba, svi slusali rok bili kul samo da nam Pink nije dosao bili bi hipi komuna i sve bi bilo super ko kad su nam babe bile zive.
Ništa neobično, Jugoslavija jeste bila primarno poprište Folk muzike otuda i toliki tiraži. Ali je postojala i ona druga strana kao primer ozbiljne polarizacije muzičkih ukusa. Znalo se ko kome pripada. Rock/Pop muzika je imala svoju armiju slušaoca i bila je sastavni deo opšte kulture u toj Jugoslaviji. Neretko se taj EKV gledao/slušao i na državnoj televiziji, pored pregršt drugih bendova počev od novog talasa pa na dalje. (Da ne idem još dublje u prošlost) Ipak, ovde je reč da li nešto vredno ili nije slušanja na duže staze. To svakako ne ide u prilog današnjoj trendovskoj muzici na ovim prostorima. Bilo da je Folk ili ovo nešto drugo za koje se ne zna više ni šta je. Rock muziku/bendove nema smisla ni spominjati, jer su isti odavno na marginama zastuljenosti i više u nekom alternativnom/underground modu.

Poslednja ispravka: Elvir (2.9.2023 u 16:08)
Elvir je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.9.2023, 16:57   #625
Acanen
Starosedelac

Član od: 5.12.2007.
Zahvalnice: 238
Zahvaljeno 1.109 puta na 827 poruka

Citat:
Ako ćemo objektivno, niti su sve igre bile bolje tada niti su svi žanrovi jednako dobri sada.
Tri decenienije je proslo od kada su nas prve tps i fps igre odusevile sa grafikom/gameplay-om i ti mislis da je vrhunac gaming industrije u 2023 nekoliko tps open world naslova.
Prethodnih deceniju i po se prave igre i filmovi za ljude koji slusaju Brenu jer se tako najlakse zaradjuju velike pare uz malo truda.
Gde su nestale strateske igre, avanture, platformeri, trkacke igre, upravljacke simulacije...?
Najlakse je ljudima servirati filmove pravljene po stripovima i nasminkane tps svake godine kako bi se osigurala sigurna/laka zarada.

Citat:
Recept za eurokrem se možda promenio... ali pre 30 god postojali su samo eurokrem i cipiripi (koji je uvek bio ugrudvan iz nekog razloga ) a sada su tu još i Linolada, Nutella, Pionir, Delhaize... od kojih su mnogi sa povećanim procentom lešnika i bruka ukusa.
Izgleda da ti nisi jeo Kinderladu. Pogledas procenat lesnika na etiketi domacih "lesnik" kremova i shvatis da klopas preslatki kakao krem koji je pomesan sa palminim uljem.
U vecini prodavnica se prodaje Nutela koja se proizvodi u Poljskoj za istocno trziste ali u bar jednoj prodavnici moze da se nadje Nutela za Nemacko trziste. Trenutno mi je najbolji Italiamo krem koji kupujem u "Lindi" jer ima najveci procenat lesnika.

@apostrof
U domacim filmovima i reklamama se pustaju starije/bajatije rok i pop pesme a ne Brenine. Jesi li ti brojao tiraz ili verujes svemu sto cujes?
Tokom 90ih su ljudi presnimali muziku na audio kasete tako da nikada necemo znati koliko ljudi je slusalo rok i pop.

Smeta mi sto se u stranim i domacim filmovima/serijama pojavljuje sve manje dobrih glumaca pa zbog toga jedva cekam oktobar kada ce moci da se pogleda nova sezona serije Frasier-a.

Ta dva igraca o kojima pricas verovatno nisu najbolja ni u ovom veku. U njihovo vreme se fudbal srozao na najnize grane i pricalo se samo o njihovoj statistici.
Mozda ce Mbape da ima bolju statistiku od njih dvojice ali to ne znaci da ce on biti najbolji igrac koji je ikada igrao fudbal.
Acanen je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 2.9.2023, 18:58   #626
Apostrof
Veteran

Citat:
U reklamama se pustaju starije/bajatije rok i pop pesme a ne Brenine. Jesi li ti brojao tiraz ili verujes svemu sto cujes?
Tokom 90ih su ljudi presnimali muziku na audio kasete tako da nikada necemo znati koliko ljudi je slusalo rok i pop.

Smeta mi sto se u stranim i domacim filmovima/serijama pojavljuje sve manje dobrih glumaca pa zbog toga jedva cekam oktobar kada ce moci da se pogleda nova sezona serije Frasier-a.

Ta dva igraca o kojima pricas verovatno nisu najbolja ni u ovom veku. U njihovo vreme se fudbal srozao na najnize grane i pricalo se samo o njihovoj statistici.
Mozda ce Mbape da ima bolju statistiku od njih dvojice ali to ne znaci da ce on biti najbolji igrac koji je ikada igrao fudbal.
Ah da kako je sport bio bolji pre, dodjem iz grada kuci u pola tri taman kad sos kanal krece da krade prenos nba, pogledam tekmu legnem da spavam sutra ko nov. Sada, jedva ostanem budan da pogledam, onda se jedno dete probudi i krene da smara, sutra nisam ni za sta. Ovaj novi NBA ne valja nista. A o fudbalu da ne pricam, ranije odem sa ortacima u kafanu za finale, olesim se, derem, bude do jaja. Sad ne mogu ni 10 minuta sam gajbi da bacim pogled a da me zena ne smara sta treba da kupim u prodavnici sutra kad se vracam sa posla, ovaj fudbal ne valja nista. Kakav Benzema, kakav Mesi, Paolo Maldini i ekipa to je bio fudbal sve pre i posle perioda kad sam gledao fudbal sa ortacima jedva trezan na prasnjavom malom tv-u u lokalnom podrumu pica je krs.

A ranije su svi slusali istu muziku kao i ja, secam se gde god da izadjem pustaju muziku koju ja volim. Tih 80 ljudi u podrumu bez ventilacije je sigurno bio dovoljno veliki uzorak da zakljucim koliko je rok super popularan. A evo sada ne izlazim nigde iz nekog razloga gledam Pink po ceo dan, ocigledno svi slusaju samo gluposti.

A tek sto su filmovi bili bolji. Doduse ne tih 80ih i 90ih, ali 70e su kidale. Ovo sad ne valja nista. Doduse pocetak veka je bio do jaja, i oko 2010 je izaslo brdo dobrih filmova, ali sad je sve bezveze, ti filmovi iz 70ih koje sam ja gledao 90ih su vrhunac kinematografije.

Igre! Ranije pobegnem iz skole i pikam ceo dan, matorci na poslu. Onda celu noc pricam sa ortacima o igrama. Sada jedva da upalim komp, a i niko ne igra nista nemas ni sa kim da pricas. A i kad sednem zazvoni mi sluzbeni telefon, ma ove nove igre ne valjaju nista.
Stara 2.9.2023, 19:30   #627
Apostrof
Veteran

Pa pazi iznosenje svog misljenja i licnog iskustva i predstavljanje toga kao apsolutne istine ja ne zovem objasnjenjem. A realno sam sve odmah shvatio, sve ti je bilo lepse kad nisi bio matori prdonja, ne razumem sta je problem.
Stara 2.9.2023, 20:30   #628
Elvir
Starosedelac

Citat:
A realno sam sve odmah shvatio, sve ti je bilo lepse kad nisi bio matori prdonja, ne razumem sta je problem.
Pa nisi shvatio u tome i jeste problem.

Čovek pokušava da ti objasni da su pojedini žanrovi zarad profita kompanija marginalizovani jer nemaju taj više taj globalni impact na gejmere kao nekada.

Primer su RTS igre koji su praktično izumrle (makar u tom AAA/meinstrim okviru) i to upravo "ubijene" posle najezde RPG i Open World žanrova. Jer naravno, očigledno je daleko lagodnije/opuštenije i manje kompleksnije voditi jednog heroja, juriti questove, kliktati na ikonice sa magijom i levelovati. Obrnuti posle nekoliko dana i čekati sledeći RPG i umisliti kako je to nešto najbolje što se desilo u gaming univerzumu...

Poslednja ispravka: Elvir (2.9.2023 u 20:39)
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Elvir na korisnoj poruci:
Acanen (2.9.2023)
Stara 3.9.2023, 10:24   #629
Malik Tintilinic
Veteran

Član od: 14.12.2010.
Zahvalnice: 293
Zahvaljeno 325 puta na 228 poruka

Uz nove igre, uvek igram neku staru. Ovih dana to su Return to castle Wolfenstein, Total Annihilation, Ground Control 2 i Max Payne 2.
Jos starije igre kao sto su Pong, Scramble i Boulder Dash sam poslednjih godina malo igrao na androidu, cisto da se podsetim.
Novim igrama, ipak, posvecujem vise vremena, neke su mi i zabavnije od nekih starih. Verovatno bi odnos stare - nove bio pola-pola kad bih merio po nekim parametrima.

@Aibo
Bilo je vise kremova.
Malik Tintilinic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.9.2023, 12:51   #630
Apostrof
Veteran

Citat:
Elvir kaže: Pregled poruke
Pa nisi shvatio u tome i jeste problem.

Čovek pokušava da ti objasni da su pojedini žanrovi zarad profita kompanija marginalizovani jer nemaju taj više taj globalni impact na gejmere kao nekada.

Primer su RTS igre koji su praktično izumrle (makar u tom AAA/meinstrim okviru) i to upravo "ubijene" posle najezde RPG i Open World žanrova. Jer naravno, očigledno je daleko lagodnije/opuštenije i manje kompleksnije voditi jednog heroja, juriti questove, kliktati na ikonice sa magijom i levelovati. Obrnuti posle nekoliko dana i čekati sledeći RPG i umisliti kako je to nešto najbolje što se desilo u gaming univerzumu...
Aha , znaci kad je pricao o tome kako sada sportisti igraju do 40e (jer nema ko da ih zameni ) je zapravo neka, ne znam, alegorija, o ukusima i gajmerskom senzibilitetu modernog drustva. A ja mislio samo jedna od glupljih izjava koje sam cuo u zivotu.

RTS nije umro. Base-building RTS u stilu C&C ili Starcrafta je usporio ali i dalje izadje nesto dobro na svakih par godina, grand strategy i 4x RTS igara ima koliko hoces i one su uzele igrace old-school rts-u, a ne znarovi koji veze sa strategijama nemaju.
Stara 3.9.2023, 13:21   #631
Elvir
Starosedelac

Citat:
RTS nije umro. Base-building RTS u stilu C&C ili Starcrafta je usporio ali i dalje izadje nesto dobro na svakih par godina, grand strategy i 4x RTS igara ima koliko hoces i one su uzele igrace old-school rts-u, a ne znarovi koji veze sa strategijama nemaju.
Umro je na meinstrim poljima. Tako je i napisano. RTS, kao i mnogi drugi zanrovi postoje kao alternativna ponuda igara u okviru indy ili od strane manje poznatih devolpera. Starcraft 2 je bio poslednji globalno zastupljeni RTS. Bilo je kasnije i drugih igara ali nisu imale taj impact kao SC2. RTS i ostali oldschool žanrovi imaju svoju publiku ali u okvirima drugih scena. To svakako nije AAA jer ista odavno nema šta da ponudi na tom polju.

Da li vredi kukati ? Naravno da ne jer svako moze kroz alternativu da iskopa ono sto ga ispunjava. Ali činjenica da je sadašnja AAA scena vredna kritika kao nikada pre. Razloga je puno. Najlakše je zabiti glavu u pesak i praviti kako je sve superiška dok je stvarnost drugačija.
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Elvir na korisnoj poruci:
player1 (4.9.2023)
Stara 3.9.2023, 19:09   #632
ognjen_ogi
Veteran

Član od: 11.6.2007.
Zahvalnice: 73
Zahvaljeno 137 puta na 125 poruka

Ljudski mozak je u poslednjih 20 godina jako degradirao.
Nove visokobudzetne igre koje izlaze su prilagodjene novijim generacijama
dok su starije generacije bile dosta pametnije.
Ne kazem da nema dobrih novih igara,jedna od njih je Song of horror,
avantura sa potpuno drugacijim konceptom.Medjutim ovakvih ideja je malo,
one su iscrpljene,uproscene.Videcemo kakav ce biti Stalker 2,tipujem da nece biti dobar kaoovi stariji.
Ako bude bar kao solidni Chernobylite bice dobro.
ognjen_ogi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 3.9.2023, 19:48   #633
Apostrof
Veteran

Citat:
Umro je na meinstrim poljima. Tako je i napisano. RTS, kao i mnogi drugi zanrovi postoje kao alternativna ponuda igara u okviru indy ili od strane manje poznatih devolpera. Starcraft 2 je bio poslednji globalno zastupljeni RTS. Bilo je kasnije i drugih igara ali nisu imale taj impact kao SC2. RTS i ostali oldschool žanrovi imaju svoju publiku ali u okvirima drugih scena. To svakako nije AAA jer ista odavno nema šta da ponudi na tom polju.

Da li vredi kukati ? Naravno da ne jer svako moze kroz alternativu da iskopa ono sto ga ispunjava. Ali činjenica da je sadašnja AAA scena vredna kritika kao nikada pre. Razloga je puno. Najlakše je zabiti glavu u pesak i praviti kako je sve superiška dok je stvarnost drugačija.
Age of Empires 4? Company of Heroes 3? AAA igre, izasle u proteklih godinu dve, AoE4 u top 50 igara na stimu po broju igraca. A RTS igre koje nisu klasican base-building sablon kidaju vec godinama. RTS nikada nije bio popularniji od FPS ili RPG-a, ne znam sta ocekujes.
Stara 3.9.2023, 20:40   #634
Elvir
Starosedelac

Citat:
Age of Empires 4? Company of Heroes 3? AAA igre, izasle u proteklih godinu dve, AoE4 u top 50 igara na stimu po broju igraca. A RTS igre koje nisu klasican base-building sablon kidaju vec godinama. RTS nikada nije bio popularniji od FPS ili RPG-a, ne znam sta ocekujes.
Dve, tri igre od SC2 ? Od toga jedna je teski prosek. I to treba da pokazatelj da RTS ipak postoji na AAA sceni ?!

To da RTS nije nikada bio popularan kao žanr bas i ne stoji. Okej nije bio popularniji od svega sto je dominiralo ali treba krenuti samo od sredine devedesetih godina. Da ne spominjem uticaj Blizzardovih RTS igara.

Danas ? Od RPG-a, Open World-a i slično... gotovo je premija da čovek iskusi nešto drugačije u AAA okruženju.

Poslednja ispravka: Elvir (3.9.2023 u 20:50)
Stara 3.9.2023, 21:34   #635
Apostrof
Veteran

Citat:
Dve, tri igre od SC2 ? Od toga jedna je teski prosek. I to treba da pokazatelj da RTS ipak postoji na AAA sceni ?!
Ko je rekao od SC2, rekao sam u poslednjih godinu-dve. Od SC2 imao si C&C4, Supreme Commander 2, Ashes of Singularity, nekoliko Dawn of War igara, nekoliko Sins of the Solar Empire igara, nekoliko ekspanzija za AoE2 i AoM, Planetary Annihilation, Company of Heroes 2, Homeworld Deserts of Kharak i sigurno jos par komada kojih se ne secam. A od indie developera sjajni AI war 1&2 i They are Billions.
Citat:
To da RTS nije nikada bio popularan kao žanr bas i ne stoji. Okej nije bio popularniji od svega sto je dominiralo ali treba krenuti samo od sredine devedesetih godina. Da ne spominjem uticaj Blizzardovih RTS igara.
Kad sam rekao da nikada nije bio popularan? I dalje je popularan. Blizardove RTS igre su fenomenalne, i dalje mozes da igras SC2 mp, neces imati nikakvih problema da nadjes mec.
Citat:
Danas ? Od RPG-a, Open World-a i slično... gotovo je premija da čovek iskusi nešto drugačije u AAA okruženju.
Necu da branim velike izdavace ali stvarno ne izbacuju samo OW RPG, i te igre nisu "ukrale" igrace RTS igrama.
Stara 4.9.2023, 11:33   #636
Elvir
Starosedelac

Citat:
Ko je rekao od SC2, rekao sam u poslednjih godinu-dve. Od SC2 imao si C&C4, Supreme Commander 2, Ashes of Singularity, nekoliko Dawn of War igara, nekoliko Sins of the Solar Empire igara, nekoliko ekspanzija za AoE2 i AoM, Planetary Annihilation, Company of Heroes 2, Homeworld Deserts of Kharak i sigurno jos par komada kojih se ne secam. A od indie developera sjajni AI war 1&2 i They are Billions.
Pa upravo si potvrdio ono sto sam i ja kroz prethodne postove.

Samo što te igre nisu imale impact kao Sc2 2010 godine, koliko god da su neke od njih odlične. Zato sam i rekao da je Sc2 bio poslednji major RTS.

Citat:
Kad sam rekao da nikada nije bio popularan? I dalje je popularan. Blizardove RTS igre su fenomenalne, i dalje mozes da igras SC2 mp, neces imati nikakvih problema da nadjes mec.
Slažem se. Igram ga redovno. Doduše malo sam zaribao...

To samo govori o veličini i uticaju igre na tržištu. Ali opet ne možemo proizvod od pre 13 godina uzimati kao večitu referencu i time pravdati kako je sve u redu i da RTS kao žanr (danas) ipak funckioniše na globalnom AAA okviru. Sa druge strane, igrači su ti koji diktiraju tržište i razlog zašto je jedan Witcher ili Baldurs Gate, Cyberpunk na samom vrhu a sve ostalo manje-više u zapećku, ma koliko bili vredni pažnje.
Stara 4.9.2023, 12:25   #637
Apostrof
Veteran

Citat:
Pa upravo si potvrdio ono sto sam i ja kroz prethodne postove.

Samo što te igre nisu imale impact kao Sc2 2010 godine, koliko god da su neke od njih odlične. Zato sam i rekao da je Sc2 bio poslednji major RTS.
Nisi, rekao si da je RTS zanr umro
Citat:
Primer su RTS igre koji su praktično izumrle (makar u tom AAA/meinstrim okviru) i to upravo "ubijene" posle najezde RPG i Open World žanrova.
Citat:
Umro je na meinstrim poljima
sto je glupost cak i kada se ogranicimo na base-building RTS igre, i tvrdio da je popularnost RPG zanra kriva sto je takodje glupost. Sad si se uhvatio za "impact". Sta ti je "impact"? Hajp? Uticaj? MP scena? Broj igraca? Marketing? Nove tehnologije? Inovativnost? I sto ti je toliko stalo da veliki, stari studio napravi igru? Blizzard nije bio AAA kad je izbacio Warcraft, objektivno nije bio AAA ni kad su izbacili Starcraft 1.

Citat:
To samo govori o veličini i uticaju igre na tržištu. Ali opet ne možemo proizvod od pre 13 godina uzimati kao večitu referencu i time pravdati kako je sve u redu i da RTS kao žanr (danas) ipak funckioniše na globalnom AAA okviru. Sa druge strane, igrači su ti koji diktiraju tržište i razlog zašto je jedan Witcher ili Baldurs Gate, Cyberpunk na samom vrhu a sve ostalo manje-više u zapećku, ma koliko bili vredni pažnje.
Ne razumem tvoj problem.
Stara 4.9.2023, 12:47   #638
Elvir
Starosedelac

Citat:
Nisi, rekao si da je RTS zanr umro
Na onim okvirima kojim danas cirlkulišu neke druge AAA igre, da umro je.

Neko je ranije spomenuo da tebi ocigledno treba da se nacrta...

Ovo sve drugo kako si napisao i šta si napisao, nema smisla ni komentarisati.
Stara 4.9.2023, 13:38   #639
Apostrof
Veteran

Citat:
Na onim okvirima kojim danas cirlkulišu neke druge AAA igre, da umro je.

Neko je ranije spomenuo da tebi ocigledno treba da se nacrta...

Ovo sve drugo kako si napisao i šta si napisao, nema smisla ni komentarisati.
Cekaj jel ovo opet neka zabuna u komunikaciji kao pre par dana kad nisam shvatio sta je tvoj kolega zapravo hteo da kaze dok je pricao o tome kako je hrana bila ukusnija? Jel to neki impact ili sta je?
Stara 4.9.2023, 21:43   #640
doctor
Deo inventara foruma

Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.308
Zahvaljeno 3.276 puta na 2.263 poruka

Citat:
polarnimeda kaže: Pregled poruke
ovo ti je kad poredis lose nove igre sa dobrim starim. igre su napredovale u svakom smislu i to sto postoji tona djubreta ne umanjuje vrednost onoga sto nije djubre. a nije da nije bilo djubreta i pre.
Ono što sam napisao se odnosilo samo na mainstream AAA igre iz najvećih studija i kuća. Generičko smeće gde god da se okreneš. EA, Ubisoft, Activision Blizzard itd.

Imaju ljude, novac i vreme da prave fenomenalne igre ali rade se pre svega površni bućkuriši. Što je i logično jer su igrači kreteni koji sipaju novac u mikrotransakcije, DLC-eve, preordere itd. Sećam se perioda iz mladosti kad je logo gorepomenutih izdavača u intro sekvenci praktično garantovao dobru igru i to iz raznih žanrova.

Normalno da će uvek biti loših i dobrih igara i loših i dobrih studija...
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 19:57.