Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Play > Stare igre

Stare igre Spectrum, Commodore 64, Amiga, PC DOS, M.A.M.E...

Pregled rezultata glasanja: Jesu li stare igre bile zabavnije
Da 581 80,92%
Ne 137 19,08%
Glasova: 718. U ovom glasanju ne možete da učestvujete

Odgovor

Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 24.6.2023, 11:15   #601
M.C.
Deo inventara foruma

Član od: 4.2.2006.
Zahvalnice: 296
Zahvaljeno 1.440 puta na 1.002 poruka
Slanje poruke preko Yahooa korisniku M.C.
Određen forumom Re: Da li su stare igre bile zabavnije?

Nintendu je i dalje gameplay na prvom mestu za razliku od većine drugih publishera koji idu na kvantitet i bolju grafiku. Oni jesu g*vno kao kompanija što se tiče mnogih drugih stvari, ali uvek imaju visok kvalitet first-party naslova koji su jednostavno zabavni i ispolirani koliko je to moguće.
M.C. je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku M.C. na korisnoj poruci:
simke85 (30.8.2023)
Stara 24.6.2023, 11:36   #602
DeCoy
Intel Inside

Član od: 1.11.2005.
Zahvalnice: 1.607
Zahvaljeno 10.902 puta na 6.985 poruka

Citat:
Acanen kaže: Pregled poruke
Uvek je bilo filmova, muzike, igara losijeg kvaliteta ali pre nisu imali marketing masineriju iza sebe koja stvara hajp.
Mi nismo živeli u državi u kojoj su postojali takvi mediji, niti je bilo interneta pa da kampanje budu globalne, ali u SAD tokom 80ih i 90ih nisi mogao da živiš od reklama za video igre na TVu, naročito tokom Nintendo vs SEGA marketinškog rata početkom devedesetih.

Pitfall (1983)
DeCoy je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.6.2023, 12:41   #603
Acanen
Starosedelac

Član od: 5.12.2007.
Zahvalnice: 238
Zahvaljeno 1.109 puta na 827 poruka

Na nasoj televiziji se oglasavao Beosoft i Digitech (znam da su to samo distributeri igara) u SK ali to ne moze da se uporedi sa youtuberi-ma, placenim tekstovima na gaming sajtovima i slicnim cakama koje se koriste danas za skretanje paznje naivnim kupcima.
TELEvizijsko oglasananje igrica pre tri decenije ne moze da se poredi sa ovim danasnjim.
Danas najava neke igre pocinje sa teaser-om a posle nekoliko godina hajpovanja nam se servira "gotov" proizvod koji je cesto bagovit, deja vu i neigriv.
Koliko puta dnevno na tv-u, youtube-u, panou, web portalu vidimo oglase za kurirske sluzbe, kladionice, banke, supermarkete...?
Pre nekoliko decenija dobrim igrama nije biilo potrebno toliko oglasavanja.
@M.C.
Nikada nisam bio fan konzole te kompanije ali sam primetio da prethodnih nekoliko decenija stancuju igrice sa istim junacima.
Volim da igram platformere ali od igara iz te kompanije bih sada igrao samo Metroid Dread.
Acanen je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 24.6.2023, 12:53   #604
DeCoy
Intel Inside

Pre tri decenije dobrim igrama je trebalo više plaćene reklame nego danas, zato što nije bilo interneta. Nekad nije bilo tizera i xy trejlera zato što se svaki sekund emitovanja debelo plaćao, danas je sve to besplatno, plus sami konzumenti besplatno šire hajp i reklamu na globalnom nivou (nekad si mogao da ispričaš samo drugarima u školi, danas može da te čuje cela planeta).

Šta si ti u temi "Najave budućih naslova" nego produžena ruka marketinških kompanija? Da, čak i indie studiji rade marketing, zato i u većini slučajeva i traže izdavača umesto da sami rade sve.
Stara 24.6.2023, 13:32   #605
Acanen
Starosedelac

Pre tri decenije nije bilo toliko igara kao danas pa nije bilo potrebno ni hajpovati ih.
Uglavnom su se reklamirali u casopisima.
Koliki procenat igara se oglasavao na TV-u pre tri decenije?
Citat:
konzumenti besplatno šire hajp i reklamu na globalnom nivou
Hajp najvise sire youtube-ri i gaming sajtovi sa gomilom tekstova u kojima se nude prezvakane informacije.
Citat:
Šta si ti u temi "Najave budućih naslova"
U toj temi uglavnom najavljujem neprimecene platformere za koje verovatno niko ne bi ni cuo.
Sta ti radis u Epic Game Store temi? Izgleda da oglasavas tu prodavnicu na ovom forumu.
Stara 24.6.2023, 14:37   #606
DeCoy
Intel Inside

Nisam te ni kritikovao (štaviše mislim da je tema i više nego korisna kao agregator informacija na jednom mesto, i sam često postujem tamo), samo navodio kao primer besplatnog marketinga koji danas izdavači uživaju zbog lakoće globalnog deljenja sadržaja, za razliku od pre 30 godina, ali ti sve doživljavaš kao lični atak i krećeš u neku kontru.
Stara 29.8.2023, 23:20   #607
Zuti Bar
Starosedelac

Član od: 9.12.2010.
Zahvalnice: 179
Zahvaljeno 328 puta na 203 poruka

Nekako kako čovek stari stiče utisak da sve što nam je ikada trebalo već odavno izašlo. Imamo igre iz osamdesetih, devedesetih, 2000.ih, po nešto iz 2010.ih i to je sve što će mi ikada trebati. U poslednje tri godine nije izašla igra kojoj bi dao prednost u odnosu na dobre stare naslove. Kupujem na Steamu igre stare 10-40 godina.

Grafika je udarila u plafon. Da li zaista više ima smisla forsirati grafiku? Da li će vas usrećiti ta četiri triliona poligona u odnosu na "zastarela" tri triliona. Kupiš Next Gen konzolu i 16K TV da bi igrao remaster originala predviđenog za "old gen" 8K. Da ne govorim koliko mi je muka od toga. Nekada je razlika između hardverskih generacija bila neverovatna čak i za vaš stari prašnjavi TV na kom jedva da se vide boje.

Što se ostalih stvari tiče 99% ideja je već viđeno, priča ispričano, muzike odsvirano. Nama će se to sve samo iznova i iznova reciklirati i nuditi kao nov proizvod.

Možda je i do krštenice, godine čine svoje. Postoji granica do koje ljudski mozak može pohranjivati podatke, selektovati, obrađivati... Zato je uvek lepo biti dete. Rođeno 50-ih, 2000-ih, ili 2050-ih... Svaka generacija ima svoju priču. Lični kapacitet. Mogućnost koliko daleko da putuje kroz kulturu, tehniku, nauku. Sve dok ne postanete prevaziđena i ne ode u penziju. Dolazi nova generacija sa totalnom drugačijim mogućnostima, pogledima na svet. I tako u krug...

Odoh malo u filozofiju, ne zamerite.

Poslednja ispravka: Zuti Bar (29.8.2023 u 23:33)
Zuti Bar je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 5 korisnika se zahvaljuje korisniku Zuti Bar na korisnoj poruci:
Akumu (31.8.2023), Dušan Vićić (31.8.2023), Gadoguz (30.8.2023), ognjen_ogi (31.8.2023), Rockstar (30.8.2023)
Stara 30.8.2023, 17:49   #608
Rockstar
Deo inventara foruma

Član od: 26.5.2008.
Zahvalnice: 744
Zahvaljeno 1.425 puta na 1.082 poruka
Određen forumom Da li su stare igre bile zabavnije?

Odličan post Jedino obrati pažnju - danas deca igraju remastere sa nama Prosto mi je neverovatno koliko igara dobijaju remaster i tome nema kraja, a o nastavcima i da ne govorim. Ima nešto novih igara ali u odnosu na "zlatno vreme"? Ni blizu.
Rockstar je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 31.8.2023, 9:37   #609
ognjen_ogi
Veteran

Član od: 11.6.2007.
Zahvalnice: 73
Zahvaljeno 137 puta na 125 poruka

Dobro je dok se rade remasteri.
ognjen_ogi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 31.8.2023, 12:32   #610
polarnimeda
Deo inventara foruma

Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.765
Zahvaljeno 930 puta na 561 poruka

nisu starije igre bile zabavnije. tako samo ume da deluje jer je coveka lakse zabaviti necim sto prvi put dozivljava.
polarnimeda je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 31.8.2023, 13:12   #611
Aibo
Deo inventara foruma

Član od: 30.6.2008.
Zahvalnice: 988
Zahvaljeno 3.955 puta na 2.378 poruka

Citat:
Zuti Bar kaže: Pregled poruke
Što se ostalih stvari tiče 99% ideja je već viđeno, priča ispričano, muzike odsvirano. Nama će se to sve samo iznova i iznova reciklirati i nuditi kao nov proizvod.
Ono što se često zaboravi je da mnogim klincima to jeste nov proizvod. Briga njih koja je to reciklaža po redu, bitno da je njihova.

Igre su mlađa grana pa je lakše napraviti primer na filmovima. Kad sam bio klinac obožavao sam Bartonovog Betman-a iz 1989. Obožavam ga i dalje, za mene je to original i svi drugi su moderna s*anjca. Za nekog mlađeg, makar samo u duši, je to stara kanta a pravi i najbitniji su mu Nolanovi - Batman Begins sa nastavcima. Tako ja jednom pun neke nostalgije guglam originalni Batman movie da pokažem jednoj mladoj "neznalici" šta je "prava stvar", kad ono izađe Batman: The Movie iz 1966. Setim se kroz maglu da je to postojalo, video sam nekad na TV-u tu "smejuriju", bedni kostimi, nepostojeći efekti, smešno čak i zvuče glumci... Ma zaboravio sam i da postoji. Ali neko je i te 66-te imao deset godina i bio mu je to možda prvi korak u čaroban svet mašte i super heroja, a moj omiljeni iz 89-te mu je možda već bio reciklaža.

Citat:
Zuti Bar kaže: Pregled poruke
Možda je i do krštenice, godine čine svoje. Postoji granica do koje ljudski mozak može pohranjivati podatke, selektovati, obrađivati... Zato je uvek lepo biti dete. Rođeno 50-ih, 2000-ih, ili 2050-ih... Svaka generacija ima svoju priču. Lični kapacitet. Mogućnost koliko daleko da putuje kroz kulturu, tehniku, nauku. Sve dok ne postanete prevaziđena i ne ode u penziju. Dolazi nova generacija sa totalnom drugačijim mogućnostima, pogledima na svet. I tako u krug...

Odoh malo u filozofiju, ne zamerite.
Pravo u centar.
Aibo je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 31.8.2023, 15:39   #612
doctor
Deo inventara foruma

Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.308
Zahvaljeno 3.276 puta na 2.263 poruka

Citat:
polarnimeda kaže: Pregled poruke
nisu starije igre bile zabavnije. tako samo ume da deluje jer je coveka lakse zabaviti necim sto prvi put dozivljava.
Nije da nisu. Starije igre su zbog hardverskih ograničenja imale jednostavne gameplay sisteme koji su, da bi igra valjala, morali da budu utegnuti do maksimuma. I to je rezultovalo klasicima koje danas poznajemo.
Danas su igre toliko nabudžene i napucane svim i svačim i prepune filler gluposti da bi se stvorila iluzija "contenta" i "valuea" i onda često kad se zagledaš u core gameplay mehaniku - tu nema ničeg vrednog pomena. A to je ono što igrama daje dugovečnost.

Ako ništa drugo evo Counter-Strike je primer jedne takve mass-market mass-appeal igre (iako MP i iako inicijalno formula nije bila takva) koja se igra preko 20 godina i nadživeo je i nadživeće sve što se u međuvremenu pojavilo od karođutija i fornajtova. Dobar primer su i Doom/Quake koji su relevantni evo već po 30 godina i nove generacije modera i gejmera ih otkrivaju iznova i iznova.

Uz to bih da dodam da ja recimo tek poslednjih godina igram PS1 naslove iako nisu bili deo mog detinjstva i pronalazim igre u kojima uživam i pored loših kontrola i zaostale grafike jer te igre prosto imaju jednostavnost i šarm koje moderni AAA naslovi nikada više neće imati. Kao klinac sam se igrao samo na PC-u, maltene.
Indie igre baš zato i kidaju poslednjih godina i ti studiji uspevaju da zarade i opstanu, ljudi su se uželeli "starih" igara i formula za uspeh koje su one pratile - jak core gameplay pre svega i taj "šarm" koji sam spomenuo.
doctor je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku doctor na korisnoj poruci:
Dušan Vićić (31.8.2023)
Stara 31.8.2023, 17:27   #613
Akumu
Veteran

Član od: 3.1.2006.
Zahvalnice: 280
Zahvaljeno 207 puta na 121 poruka

Nove igre su pune side misija, povezivanja sa društvenim mrežama, tu su Twitch, Steam, prodaja kojekakvih kartica i trofeja, skinova, chatova u kojima te vređa dvanaestogodišnji Kinez i ostalih budalaština. Što se mene tiče, moderne multiplejer opcije su uništile igre. Dok se cepalo u LANu, bilo je sjajno, ovo sad je užasno.
Akumu je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 31.8.2023, 18:58   #614
Dušan Vićić
Član

Član od: 25.10.2020.
Zahvalnice: 293
Zahvaljeno 43 puta na 30 poruka

Citat:
doctor kaže: Pregled poruke
Nije da nisu. Starije igre su zbog hardverskih ograničenja imale jednostavne gameplay sisteme koji su, da bi igra valjala, morali da budu utegnuti do maksimuma. I to je rezultovalo klasicima koje danas poznajemo.
A da ne pričamo o impresivnim portovima igara na konzole i pored toga sto je hardver bio slabiji od onog iz originalnih izdanja, specifično pričam na port RE2 na Nintendo 64, Street Fighter 2 na SNES i Dooma 3 i Half-Life-a 2 na originalnom Xboxu.

Citat:
Indie igre baš zato i kidaju poslednjih godina i ti studiji uspevaju da zarade i opstanu, ljudi su se uželeli "starih" igara i formula za uspeh koje su one pratile - jak core gameplay pre svega i taj "šarm" koji sam spomenuo.
Prosto receno, sve je pocelo od kada je Microsoft napravio debakl za Xbox One konzolu, tačnije, pričam na onaj deo gde nisi mogao da igraš ako nisi imao stalnu internet konekciju. EA od kada su dodati Ultimate Pakovi na Fifi, započeli su toliko da propadaju da to nije bilo normalno. Svi su odmah to počeli da praktikuju kada su shvatili koliko je EA pokupio od kockanja u vidu toga, da nisu ni shvatili da polako postaju ono što svi normalni gejmeri mrze.
Vecina AAA igara ima neke uslove koje trebas da ispunis kako bi mogao uopste da pokreneš igru, tipa Steam nalog, Microsoft nalog, nalog od Muje i Hase, onda molis Boga da nije always online, jer se igra kad tad zatvori i posle ode ta igra u istoriju, kao LawBreakers. Nije ni čudo sto u zadnje vreme sve vise Indie igre postaju popularne jer nemaju te uslove i s***a.
Sam' turiš disk i cepaš. Danas nema toga, zbog Steama.
Sto je najgore, igre na disku polako izumiru. PS5 I Series X imaju varijante sa i bez čitača diska, ona prva je skuplja, ali se ne prodaje mnogo.
Kada bude došao PS6 i nova Xbox konzola i kada budu najavili da neće više biti disk verzije konzola, što se sve više plašim da hoće, tada ću smatrati da je gejming otišao u dođavola.
Od big box izdanja igara 90-tih, preko standardnih DVD izdanja, preko internet kopija, gejming evoluira. UNAZAD.

Poslednja ispravka: Dušan Vićić (31.8.2023 u 19:18)
Dušan Vićić je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 31.8.2023, 22:22   #615
Acanen
Starosedelac

Sve je bilo bolje do pre nekoliko decenija a ne samo gaming.
Nisu kriticari novih igrica toliko matori da se ne secaju boljih vremena a kompetentniji su od balavurdije kojoj influenseri i youtube-ri formiraju misljenje o svemu.
Mogu starijim gamerima da se svidjaju nove igre i da uzivaju u njima ali moraju priznati da su vise ocekivali od gaminga u 2023 i da se prethodnih decenija samo sminka grafika.
Glupo je kritikovati gaming industriju sto nam serviraju samo komercijalu i po oprobanom receptu zele da dodju do sto vece zarade jer je svakoj firmi novac najbitniji.
Mislim da ni indie kreatori igara nece uspeti da promene nesto na bolje u gaming industriji osim sto ce manji procenat njih uspeti da napravi hit koji ce im doneti gomilu novca.
Cujem da je Ron Gilbert ponovo napravio dobru avanturu iz Monkey island serijala ali to skoro da nema nikakav uticaj na popularnost point & click avantura.

hrana Nadam se da na forumu ima ljudi koji se secaju koliko je ranije hrana bila ukusnija. Nije samo voce i povrce bilo ukusnije nego i industrijski slatkisi ciji su recepti promenjeni da bi se povecala zarada.
muzika U proslom veku si mogao da biras koji zanr domace muzike koji ces da slusas a danas mozes da izaberes muziku koji ne zelis da slusas. Popularnu domacu muziku koja se sada slusa ne vredi komentarisati.
filmovi/glumci Uglavnom se snimaju filmovi po stripovima i prave rimejkovi ili se filmska industrija poigra sa nasim lepim secanjima o najpopularnijim filmskim serijalima zbog zarade. U filmskoj industriji verovatno nikada nije bilo manje kvalitetnih glumaca.
sportisti Verovatno ste primetili da u vecini sportova najpopularniji sportisti mogu da igraju do 40e i da budu medju najboljima jer nema ko da ih zameni. Svake godine su sportisti sve vise placeni a Liga sampiona i NBA imaju sve manje zvezda.

Poslednja ispravka: Acanen (31.8.2023 u 22:36)
Stara 1.9.2023, 13:01   #616
polarnimeda
Deo inventara foruma

Član od: 9.11.2005.
Zahvalnice: 1.765
Zahvaljeno 930 puta na 561 poruka

Citat:
Danas su igre toliko nabudžene i napucane svim i svačim i prepune filler gluposti da bi se stvorila iluzija "contenta" i "valuea" i onda često kad se zagledaš u core gameplay mehaniku - tu nema ničeg vrednog pomena. A to je ono što igrama daje dugovečnost.

Ako ništa drugo evo Counter-Strike je primer jedne takve mass-market mass-appeal igre (iako MP i iako inicijalno formula nije bila takva) koja se igra preko 20 godina i nadživeo je i nadživeće sve što se u međuvremenu pojavilo od karođutija i fornajtova. Dobar primer su i Doom/Quake koji su relevantni evo već po 30 godina i nove generacije modera i gejmera ih otkrivaju iznova i iznova.

Uz to bih da dodam da ja recimo tek poslednjih godina igram PS1 naslove iako nisu bili deo mog detinjstva i pronalazim igre u kojima uživam i pored loših kontrola i zaostale grafike jer te igre prosto imaju jednostavnost i šarm koje moderni AAA naslovi nikada više neće imati. Kao klinac sam se igrao samo na PC-u, maltene.
ovo ti je kad poredis lose nove igre sa dobrim starim. igre su napredovale u svakom smislu i to sto postoji tona djubreta ne umanjuje vrednost onoga sto nije djubre. a nije da nije bilo djubreta i pre.
polarnimeda je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledećih 2 korisnika se zahvaljuje korisniku polarnimeda na korisnoj poruci:
Apostrof (1.9.2023), M.C. (3.9.2023)
Stara 1.9.2023, 21:02   #617
Apostrof
Veteran

Član od: 27.11.2007.
Zahvalnice: 345
Zahvaljeno 382 puta na 191 poruka
Slanje poruke preko Skypea korisniku Apostrof

Citat:
hrana Nadam se da na forumu ima ljudi koji se secaju koliko je ranije hrana bila ukusnija. Nije samo voce i povrce bilo ukusnije nego i industrijski slatkisi ciji su recepti promenjeni da bi se povecala zarada.
Hrana bila bolja dok ti je baba bila ziva a ?
Citat:
muzika U proslom veku si mogao da biras koji zanr domace muzike koji ces da slusas a danas mozes da izaberes muziku koji ne zelis da slusas. Popularnu domacu muziku koja se sada slusa ne vredi komentarisati.
A da ta srecna vremena kad je Vesna Zmijanac imala milionske tiraze
Citat:
filmovi/glumci Uglavnom se snimaju filmovi po stripovima i prave rimejkovi ili se filmska industrija poigra sa nasim lepim secanjima o najpopularnijim filmskim serijalima zbog zarade. U filmskoj industriji verovatno nikada nije bilo manje kvalitetnih glumaca.
Dizni ≠ filmska industrija
Citat:
sportisti Verovatno ste primetili da u vecini sportova najpopularniji sportisti mogu da igraju do 40e i da budu medju najboljima jer nema ko da ih zameni. Svake godine su sportisti sve vise placeni a Liga sampiona i NBA imaju sve manje zvezda.
Ne igraju samo najpopularniji sportisti duze nego samo njih znas, zbog popularnosti. Mozda ima veze sa tim sto vise ne puse i ne bance do ujutru nego leze u kadama sa ledom i spavaju 12 sati dnevno, sise.
Apostrof je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.9.2023, 21:59   #618
Acanen
Starosedelac

@Apostrof
Tvoju prvu recenicu ne bih komentarisao jer ocigledno nesto nije u redu sa tobom kada mozes tako nesto da napises.
Mucni malo glavom pre nego sto se na taj nacin obratis nekom forumasu.

muzika
U ta davna vremena gomila ljudi je slusala yu rock ali je bilo ljudi koji su zbog jedne televizije poceli da slusaju šund muziku.
Ja nisam veliki fan domace muzike ali volim povremeno da cujem rok i pop muziku iz tog vremena.
filmovi
U osnovnoj i srednoj skoli sam gledao nekoliko decenija stare filmove a pre mesec dana jedan kolega/dvadesetogodisnjak se nasmejao kada sam spomenuo tv seriju Friends i objasnio mi da nikada ne bi gledao toliko "bajatu" seriju.
Moje drustvo je pre 30 godina gledalo filmove od Louis de Funès-a, Alfred Hitchcock-a, noir filmove i starije klasike filmske industrije.
Skoro sam na tv-u naleteo na The Chase iz 1966 i iznenadio se koliko poznatih glumaca se pojavljuje u tom film. Takvih glumaca danas nema u filmskoj industriji a bilo ih je mnogo u drugoj polovini proslog veka.
sport
Mislio sam na kvalitet i talenat starijih sportista a ne na nacin zivota.
Uporedi igrace igrace Ac Milana koji su igrali pre 20ak godina sa sadasnjim ili pogledaj kakav je gol dao Clarence Seedorf na prijateljskoj utakmici pre nekoliko nedelja pa ce ti biti jasno o cemu pricam.
Stara 2.9.2023, 10:13   #619
Elvir
Starosedelac

Član od: 6.5.2007.
Zahvalnice: 1.038
Zahvaljeno 975 puta na 611 poruka

Citat:
Apostrof kaže: Pregled poruke

A da ta srecna vremena kad je Vesna Zmijanac imala milionske tiraze
Pa realno i ta Vesna Zmijanac iz tog perioda je podnošljivija i slušivija u odnosu na ovo danas. Pogotovo u sferi onih domaćih muzičkih žanrova koje više ne možeš ni da definišeš kom muzičkom trendu pripadaju a koji popularnošću dominiraju. Danas svako može da svira da peva da komponuje, pravi popularnu muziku i kao takav da bude primećen.
Elvir je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Elvir na korisnoj poruci:
CTOJAH (2.9.2023)
Stara 2.9.2023, 11:19   #620
ognjen_ogi
Veteran

Član od: 11.6.2007.
Zahvalnice: 73
Zahvaljeno 137 puta na 125 poruka

Najaci su ovi neki reperi koji kazu da imaju muzicki studio,
a unutra 2 zvucnika i kompjuter.
ognjen_ogi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno

Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 20:07.