![]() |
![]() |
|
Stare igre Spectrum, Commodore 64, Amiga, PC DOS, M.A.M.E... |
Pregled rezultata glasanja: Jesu li stare igre bile zabavnije | |||
Da |
![]() ![]() ![]() ![]() |
581 | 80,92% |
Ne |
137 | 19,08% |
Glasova: 718. U ovom glasanju ne možete da učestvujete |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#381 |
Starosedelac
Član od: 15.5.2007.
Zahvalnice: 379
Zahvaljeno 401 puta na 272 poruka
|
![]()
sto se mene tice, pojam stare igre je vise 'metafizicki' nego vremenski. clickomania mi je stara igra, elastomanija takodje, blobby volley isto.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Tjah, meni je granica recimo vreme dok je za izradu jedne igre bio dovoljan tim od par ljudi, dok nisi morao da izdvojis 1,000,000$ da bi napravio igru od kojih ces 999,000$ dati za hype i reklame, dok se hardver (citaj: graficke karte) nije razvijao kao eksponencijalna funkcija... itd.
Posto sam programer, gledam na igre i sa te tacke gledista... Nazalost uzasavam se od cinjenice da danas svako moze da napravi svasta pomocu raznih alata, makera i slicnih stvari i uzasavam se od cinjenice da su svima dostupni ogromni hardverski resursi (cpu, memorija, grafika). Ogromni resursi omogucavaju da se aljkavo programira, bez brige dal ce da izcuri negde gigabajt memorije, dal grafa renderuje 100K poligona od kojih se 85% ni ne vidi iz ugla kamere, dal ce igra zauzimati 10gb ili 30gb na disku... who cares, ima se, moze se. Kada se ovo izfrikombinuje sa mafijaskim bizmismenima koji su otkrili da u igrackoj industriji moze da se mazne gomilu zelembaca, da moze postojati monopol, da mogu da se sklapaju dilovi sa kucama koje rade hardver kako onda mozemo imati valjane naslove. Prica i celokupna atmosfera su u totalno drugom planu, jer je potrebno napraviti neki klise koji ce popaliti sto vise zaludjene mase odredjenog uzrasta. E, ali sa druge strane je vrlo interesantno kako svi pljuju po Crysisu, koji bez sumnje ima najbolju grafiku ikad vidjenu u video igrama. Neki kazu prica je krsh, neki kazu gameplay je krsh... ok to stoji, ali cekajte malo koju pricu imaju Wolfenstein 3d i Doom 1/2 ![]() Ne znam meni je mnogo interesantniji Plants vs Zombies od nahajpovanog Spore-a, i mnogo mi je interesantnije da citam kako igre tipa Elite koriste proceduralne algoritme za generisanje galaksije i opisa svih planeta u njoj, nego da vidim kako mi igra na hardu zauzima xyz gigabajta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#383 | |
Starosedelac
Član od: 15.11.2006.
Zahvalnice: 559
Zahvaljeno 794 puta na 489 poruka
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#384 | |
Deo inventara foruma
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#385 |
Starosedelac
Član od: 15.11.2006.
Zahvalnice: 559
Zahvaljeno 794 puta na 489 poruka
|
![]()
To i kazem, ove dve igre su donele revoluciju u gejmpleju, dok Crysis u grafici. Zar nije u tome i poenta, da je gejmplej (uglavnom) bitniji od grafike? Govorim objektivno, jer licno nijednu Doom igru ne mogu da smislim... I naravno, slazem se da Duke ima sto puta jacu atmosferu od svih tih igara
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
C64 Legend
|
![]()
Meni su vala Wolf i Doom bili zanimljivi
![]() EDIT: Malkice smo off, slobodno nek nastavi neko dalje Poslednja ispravka: Oggy (21.8.2009 u 20:01) |
![]() |
![]() |
![]() |
#387 |
Član
|
![]()
idkfa, iddqd...
![]() meni se recimo doom 3 nije nesto preterano svideo... a half life sam stigo do pola i dalje ga nisam igrao... |
![]() |
![]() |
![]() |
#388 |
Deo inventara foruma
Član od: 23.3.2009.
Zahvalnice: 2.048
Zahvaljeno 971 puta na 571 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#389 |
Veteran
|
![]()
Jesu.
I meni je npr. Doom 2 bolji od trojke. ali da li je to zbog kvaliteta ili zbog toga sto sam ja u vreme kada je izasao doom 2 i dalje preklinjao kevu da ne gasi svetlo kad krenem na kunt veliko je pitanje. Mozda smo samo prerasli igre. |
![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
Starosedelac
Član od: 7.3.2006.
Zahvalnice: 1.167
Zahvaljeno 647 puta na 285 poruka
|
![]()
Nismo prerasli, nego smo ih se zasitili. Vise ne znamo sta hocemo. Ja sam se vratio na male glupe igre sa interneta, jer su mi sve ove ''bolje'' dosadile, ali to je samo faza... Nadam se...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#391 |
Banned
Član od: 17.1.2007.
Zahvalnice: 1.520
Zahvaljeno 1.007 puta na 520 poruka
|
![]()
Igre vise nisu igre, nego interaktivni filmovi . .
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#392 |
Deo inventara foruma
|
![]()
bile su zanimljive zato sto sam imao vremena na pretek i tada kao klinja sam bio ne izivljen i igrao bi sta god ,daj sta das,dok je sada drugacije.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#393 |
Član
Član od: 13.9.2009.
Zahvalnice: 13
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
I svaka stara igra koja je doživela podmlađivanje sa danas realističnom grafikom izgubi onaj stripoliki šmek, izuzev novog Street Fighter IV tabačine koja je stripolikost zadržala...
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Monsterivan88 na korisnoj poruci: | ||
Oggy (4.11.2009) |
![]() |
#394 |
Veteran
Član od: 19.5.2009.
Zahvalnice: 91
Zahvaljeno 147 puta na 101 poruka
|
![]()
Pa jednostavno, izgubili su ideje. Ne znaju šta više da naprave. Evo igram call of duty 5 i žešće me drma deja vu efekat. Kao da sam nastavio da igram dvojku posle kraja i samo pojačao podešavanja preko maksimuma. Ima nekih novih koje su zaista dobre. Npr Trine. Ali te igre su danas velika retkost.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Član
|
![]()
Za poslednje 3 godine bih samo kao dobre izdvojio Assasins Creed i oba dela Crysis-a, evo danas sam kupio Sony 2 samo zbog Metal Gear serijala.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.308
Zahvaljeno 3.276 puta na 2.263 poruka
|
![]()
Jesu... Svakako... Kada se samo setim Prince-a... Ahh nostalgija... Kao klinac sam daleko vise voleo igre nego sada...
P.S. Ja pod "staro" ubrajam sve starije od 2000. god ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#397 |
Član
|
![]()
Seća li se neko onih starih tenkića za one konzole sa buvljaka? Ne mogu naziva da se setim, zna li neko? To sam voleo više nego Sonica i Maria,poz starim gejmerima...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#398 | |
Deo inventara foruma
Član od: 14.3.2008.
Zahvalnice: 4.308
Zahvaljeno 3.276 puta na 2.263 poruka
|
![]() Citat: