![]() |
![]() |
|
Registracija | Uputstvo | Spisak korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje poruke | Označi forume kao pročitane |
Šta da kupim? Saveti oko kupovine novog ili nadogradnje starog računara |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Starosedelac
Član od: 8.4.2006.
Zahvalnice: 858
Zahvaljeno 559 puta na 345 poruka
|
![]()
E ovako jednom prijatelju treba da pomognem oko konfiguraciji koju ce koristiti pro za video montazu, a posto ja se nebavim time pa treba i meni pomoc, evo sta mu je vazno:
1)Grafika Neka solidna graficka kartica koja ima video in, jer materijal prebacuje sa digitalne kamere, ja sam mu rekao neka graficka od 100-200€ moze verovatno da mu obavi posao znaci predlozite neku ATI/Nvidia koja ima VIDEO in. 2)Procesor:Ovako sigurno ce uzeti Intela C2D e sad koji kaze da mu je bitno da mu kao radi real time (valjda je mislio na encoding) preporuciti koji je najbolje 6300,6400 ili cak je najbolje i sa 4mb L2 cacha 6600... nije mi rekao koliko para moze ali ako zaradjuje na kompu onda i 6600 nije bacanje para. 3)Memorija ovo mu sigurno treba min 2GB dual chanel DDR2 na 800MHz ja mislim da PQI 2x1Gb odradio posao ili cak 3x1Gb ... cekam sta cete reci 4)Maticna neka ne najeftinija sa intelovim chipsetom, sad nema pojma koja je onako dobra jer ne interesuje mene Intel, nece 100% klokovati ali bar da je ASUS jer po meni ASUS je the best na polju maticnich. 5)Hard disk-ovi Ovo znam da mu treba sto vise mesta jer RAW materijal je tezak strasno e sad brzina hardiskova dali moze jedan SATA2 sve da to stigne ili da uzme neki RAID komplet od npr 2x320Gb? I ako mu je bitno jos nesto obavezno napomenite, i ne bavi se nekim extra efektima, tj neznam dali mu treba neka pro video kartica (zna sigurno da su skupe) ali uglavnom obradjuje svadbe... Ovo sto sam spomenu mu je glavno sto mu treba, ostalo ima.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Necu zalaziti u ostale komponente ali ako namerava da prebacuje video zapis iz digitalne kamere mnogo je bolje da koristi Firewire port umesto Video in-a.Znaci neka uzme plocu sa Firewire portom (ieee1394).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Starosedelac
Član od: 8.4.2006.
Zahvalnice: 858
Zahvaljeno 559 puta na 345 poruka
|
![]()
Hellooooo gde ste strucnjaci, treba mu i Video-IN zbog prebacivanja sa VHS (kad mu dodje neko sa kasetom a on nema Video-IN nigde kako ce) a takode vaz mu je i IEEE1394 pa ja sam malo googlao pa jedino sto nisam siguran sta da uzme to je koju grafu tj model (a i proizvodjaca ATI ili NVIDIA) i hard disk(ovi) moze jedan veci ili dva u RAID-u.Evo sta bi ja mu za sada predlozio:
INTEL Core 2 Duo E6600 2.4GHz 4MB Box FSB1066 S775 ~330€ PQI DDR2 800MHz 2*1GB ~200€ sad maticnu apsolutno nema pojma neku ASUS sa P965 chipsetom a takodje i graficku |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Novi član
Član od: 12.2.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Treba mi driver za panasonic nv-gs11eg gde mogu da ih skinem da bi prebacio neki video zapis iz nje jer nemam dv cabal.
Poslednja ispravka: oluja (4.3.2007 u 14:35) Razlog: NE deri se, pisi malim slovima... sledeci put brisem bez obavestenja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||
nikondžija
Član od: 4.12.2005.
Zahvalnice: 48
Zahvaljeno 214 puta na 130 poruka
|
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Raid je namenjen serverima. Njemu za video obradu RAID neće doneti apsolutno nikakvu korist ni ubrzanje. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Novi član
Član od: 12.2.2007.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
jos mi niije niko pomogao sto se tice drivera za digitalnu kameru panasonic nv-gs11eg,da li je moguce da niko nema resenje za moj problem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Superb Moderator
Član od: 17.8.2005.
Zahvalnice: 2.486
Zahvaljeno 3.094 puta na 966 poruka
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Član
|
![]()
YO
ne kontam koja je to fora sa drajverima za kameru, zar ne mozes da skines materijal preko FIREWIRE-a. obicno sve novije ploce imaju integrisani firewire ulaz a kabl kosta od 200 din. pa na gore u zavisnosti od duzine kabla. ja sve radim u PREMIERE PRO 1.5 - nakacim kameru, pokrenem premiere, capture ITD... |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
video montaza | photographer | Video/TV softver | 16 | 19.11.2007 22:07 |
Predlog za nove komponente... | K'R' HooD | Šta da kupim? | 27 | 17.2.2007 22:53 |
MSI MP3Player i problem sa video zapisima! | Zvonko Skener | Aplikativni softver | 1 | 2.10.2006 20:35 |
Koja video kompresija? | Kokan | Video/TV softver | 8 | 3.4.2006 19:30 |