![]() |
![]() |
|
Aplikativni softver Svi programi i alati koji se ne uklapaju ni u jednu od ponuđenih kategorija |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
amurof aratnevni oeD
Član od: 18.11.2005.
Zahvalnice: 2.055
Zahvaljeno 1.217 puta na 551 poruka
|
![]()
Treba mi malo helpa. Koristim Kaspersky antivirus i FireFox browser. Kad surfujem netom uvek mi dođe poruka od Kasperskya da imam napad iz mreže zvani Helkern i da mi IP adresu. Jel mogu kako da vidim nešto više informacija o tom napadaču sa te adrese? Masu me je napadao taj isti napadač (samo sa druge IP adrese) i toliko mi je dosadio da sam napravio novi folder za slike u My Pictures: Virusi. Kad me napadne snimim sliku i stavljam u taj folder. Evo već sam napunio 15 Helkerna i 1 Trojanca.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Član
Član od: 3.11.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 2 puta na 2 poruka
|
![]()
1.Instaliraj Zone Alarm>>>>>>NAJBOLJI,I NAJAKUTELNIJI FIREWALL TRENUTNO!!!
2.Probaj da negde nadjes program:Trojan remover,on ce te osloboditi trojanaca. Bilo bi pozeljno, da na racunaru imas instaliran AdAware 6.0,ili Spybot:Search&Destroy,za svaki slucaj... 3.Kaspersky ne valja,predji na NOD32,i redovno dopunjavaj antivirus definicije. 4.Ne posecuj neobicne,i nepoznate sajtove,jer je to ,,gnezdo''virusa... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
eat, sleep & blink
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Starosedelac
Član od: 25.10.2005.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 28 puta na 20 poruka
|
![]() Citat:
![]() Citat:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
eat, sleep & blink
|
![]()
Ja ga imam vec nekoliko meseci i nista ne diram. Ukljuci se u systrayu i radi normalno. Ne znam sta tebi zahteva to toliko.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Starosedelac
Član od: 25.10.2005.
Zahvalnice: 98
Zahvaljeno 28 puta na 20 poruka
|
![]()
Ja koristim ZA. Svakih 15 minuta pita MENE za akciju (jer sam tako podesio)
Mashina moze da ****e mashinu ali choveka malo tezhe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Novi član
|
![]()
http://www.kaspersky.com/news?id=970183
http://www.avp.ch/avpve/worms/sql/helkern.stm Dva od prva tri linka koja dobiješ kada u Google ukucaš "Helkern" Dakle, crv koji napada MS SQL Server 2000. Ako hoćeš da saznaš nešto o IP adresi sa koje dolazi napad, koristi http://www.samspade.org/ ili http://www.dnsstuff.com/ Ukucaš IP i vidiš šta piše...McAfee Personal Firewall to radi sam. BTW, firewall, u principu, nema mnogo šta da pita o saobraćaju koji dolazi spolja - treba, po default-u da blokira sve što nije inicirano sa tvog kompa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
amurof aratnevni oeD
|
![]()
Hvala, hvala.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
amurof aratnevni oeD
|
![]()
Evo sad me napade opet onaj Mr. Helkern. Proverio sam na ovaj Samspade i kako on kaže napao me neki mali, žuti, kosih očijum, neki kinez!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Član
|
![]() Citat:
SAKRIJ SVOJ IP. Dakle, da haker otpocne napad, mora da se zastiti. Onda mora da se sakrije tako sto ce mijenjati svoj ip svako malo (Steganos Internet Anonymum Pro). Onda ce saznati info o zrtvi koliko je dobro zasticen. Onda ce otpoceti test/probe attack da vidi ima li sta otvoreno od portova. Hakovanjem ti ne bih preporucio da se bavis. Vidi sta se desilo Kevinu Mitniku. Otvorio privatnu Firmu. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
amurof aratnevni oeD
|
![]()
A kako se to hakuje? Ne bi ja sad to radio (ma neeee.....
![]() Jel se to koristi kakav program ili na neki drugi način? Često čujem one priče, npr.: "Onaj ušao u sistem američke vojske, bla, bla..." i tako nešto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Član
|
![]()
nmap je program za takve stvari...
preporuka: ne zanosi se ... mlad si ti za takve stvari.... navucices neku policiju za vrat... PS: ali ako bi hakovao mila djukanovica onda .... JURIS |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Novi član
Član od: 6.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
...start/run/nslookup...pa ukucaj IP
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
molim pomoc - nestabilnost sistema | severijan | Kvarovi | 10 | 5.12.2005 0:03 |