![]() |
![]() |
|
Overklok Overklokovanje grafičkih kartica |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Novi član
Član od: 8.12.2005.
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
|
![]()
Nikad nisam bio preterani fan overclockovanja kako procesora tako ni GPU ali malo, malo pa se prica o otkljucavanju pipelineova na nVidiama 6xxx. Da li neko zna, a siguran sam da zna kakva je za to procedura (koji se program koristi, kakvi su rezultati, koliko je to opasno po zdravlje kartice, kako u slucaju problema zakljucati pipeline-ove? Ja imam MSI NX6200AX (128MB, 64bit mem magistrala, pasivno `ladjenje) Da li ima uopste smisla to i pokusavati? Da li ce se nakon toga kartica vise grejati?
![]() ![]() ![]() ![]() Unapred hvala. P.S. Ne mora ovde nasiroko moze i link na objasnjenje negde po net-u. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Darth Moderator
Član od: 15.10.2005.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 84 puta na 38 poruka
|
![]()
Nema smisla pokusavati.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Član
Član od: 9.12.2005.
Zahvaljeno 8 puta na 6 poruka
|
![]()
sa pasivnim nemoj ni da sanjas oc
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Darth Moderator
Član od: 15.10.2005.
Zahvalnice: 4
Zahvaljeno 84 puta na 38 poruka
|
![]()
Poenta je u 64bita. To je slabo da bi se isplatio neki o/c ili otkljucavanje. I posle opreacije, ako bude uspesna, kartica ce patiti od slabog mem. transfera a povodom toga se ne moze uciniti nista.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Član
Član od: 6.11.2005.
|
![]()
Trebao si pre kupovine da pitas koje se graficke dobro klokuju.
Kartice od 64 bita su osakacene verzije svojih punokrvnih braca, prema tome.... nema od toga nista. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Novi član
Član od: 8.12.2005.
|
![]()
Hvala na odgovorima. Nisam nesto razocaran vasim stavovima jer sam ja u sustini vrlo zadovoljan njenim performansama, a drugar na FARCRY-u na medium -high podesavanjima ima dobar framerate. A znao sam vrlo dobro sta kupujem, cena je presudila 75 E, a i njenu 128 bitnu verziju koja je oko 100 E, tada nisam uopste mogao da nadjem ovde u Kragujevcu.
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|