Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Run > Programiranje

Programiranje Programski jezici, tehnike, alatke...

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 12.11.2015, 0:42   #801
CoFigamer
Član
 
Član od: 21.6.2012.
Poruke: 307
Zahvalnice: 32
Zahvaljeno 11 puta na 11 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Citat:
NIx Car kaže: Pregled poruke
A da li striktno moras da koristis niz ili mozes da koristis i neku od kolekcija?
Jer te silne permutacije koje radis, bi bilo bolje da uradis sa List-om.
Zahvaljujem! Radicu sa List-om. Izgleda previse komplikovano preko niza.
CoFigamer je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.11.2015, 0:18   #802
Stefan Jovicevic
Član
 
Član od: 9.3.2013.
Poruke: 265
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 20 puta na 19 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Kako da pomeram 2D objekat po formi (ili PictureBox-u svejedno) pomoc strelica na tastaturi, konkretno ako pritisnem ArrowKeyUp da mi se objekat (krug) pomeri gore, za koordinate znam kako da mi se pomera i to, ali me interesuje kako da napravim to za strelice. Akcija na keypress ne pije vodu, jel ne vazi za strelice.

Video sam resenje nesto kao e.KeyCode, ali mi podvlaci ovo keycode, a niko da napise treba li sa tim nesto pre da se uradi. Hvala unapred
Stefan Jovicevic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.11.2015, 1:20   #803
Markonije
Veteran
 
Član od: 14.3.2009.
Poruke: 1.193
Zahvalnice: 205
Zahvaljeno 273 puta na 178 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

@Stefan Jovicevic

Pogledaj moj stariji post u ovoj temi redni broj 745.

Kontam da ti nesto tako treba.
Markonije je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.11.2015, 21:06   #804
Stefan Jovicevic
Član
 
Član od: 9.3.2013.
Poruke: 265
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 20 puta na 19 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Ne meni treba da se pomeri na pritisak arrow key-eva
Stefan Jovicevic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.11.2015, 19:41   #805
Todors
Član
 
Član od: 16.4.2010.
Lokacija: Pančevo
Poruke: 462
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 68 puta na 63 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Ovo je bas prosto.

Sve sto treba da uradis, jeste da se atacujes na KeyDown event i da proveravas koji key trebi treba i da radis inkrement i dekrement koliko ti treba.

Mozes ovako to da uradis:

Kod:
private void Form1_KeyDown(object sender, KeyEventArgs e)
        {
            switch (e.KeyCode)
            {
                case Keys.Left:
                    pictureBox1.Left -= 1;
                    break;
                case Keys.Right:
                    pictureBox1.Left += 1;
                    break;
                case Keys.Up:
                    pictureBox1.Top -= 1;
                    break;
                case Keys.Down:
                    pictureBox1.Top += 1;
                    break;
            }
        }
Todors je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 27.11.2015, 19:43   #806
I like games
Veteran
 
Član od: 25.3.2010.
Poruke: 574
Zahvalnice: 102
Zahvaljeno 71 puta na 64 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Želim da u PictureBox-u nacrtam linearnu funkciju. Kako da crtam tačku po tačku? Plan je da kada korisnik unese k i n (y = k*x+n), pomoću for petlje nacrtam grafik tačku po tačku.
I like games je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.11.2015, 16:23   #807
ivan90BG
Veteran
 
Član od: 3.5.2008.
Lokacija: Beograd
Poruke: 760
Zahvalnice: 81
Zahvaljeno 213 puta na 144 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Da li baš moraš da crtaš piksel po piksel. Možeš jednom komandom da crtaš cele linije. Ako baš imaš zadatak da crtaš piksel po piksel, onda se koriste bitmape i neki od algoritama za crtanje linija (je li ti zadatak primena algoritma?).

Poslednja ispravka: ivan90BG (29.11.2015 u 16:35)
ivan90BG je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.11.2015, 18:16   #808
I like games
Veteran
 
Član od: 25.3.2010.
Poruke: 574
Zahvalnice: 102
Zahvaljeno 71 puta na 64 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Nisam dobio konkretan zadatak, treba da nadjem način kako da funkciju koju korisnik unese, iscrtam po formi ili na textbox-u.
Ja sam pokušao nešto ovako ali pošto sam početnik, ne ide mi.
Spoiler za Kod:
Kod:
private void pictureBox1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            Graphics g = pictureBox1.CreateGraphics();
            Pen olovka = new Pen(Color.Red, 3);

            float k = float.Parse(textBox1.Text);
            float n = float.Parse(textBox2.Text);
            float x = 0F;

            for ( x = 0F; x < 100F; x=x+0.1F)
            {
                float y=k*x+n;
                PointF A = new PointF(x, y);
                PointF B = new PointF(x + 1, y);
                g.DrawLine(olovka, A, B);
            }

        }
I like games je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 29.11.2015, 19:47   #809
ivan90BG
Veteran
 
Član od: 3.5.2008.
Lokacija: Beograd
Poruke: 760
Zahvalnice: 81
Zahvaljeno 213 puta na 144 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Ovo je matematičko pitanje. Metodi DrawLine treba da daš dve tačke, početnu i krajnju, koje su na obodu box-a. Njih moraš da nađeš iz datih vrednosti k i n. Potrebno je da izabereš koji deo koordinatnog sistema će biti prikazan. Recimo X od -5 do 5. Onda odrediš vrednosti Y za ove granice.

y1 = -5 * k + n
y2 = 5 * k + n

Dakle početna tačka linije je (-5, y1), a krajnja (5, y2). Ali ovo sada mora da se transformiše u koordinatni sistem prozora, gde se (0,0) nalazi gore levo, a dužinu i širinu imaš kao property-e. Ajde, ostavljam to tebi.

EDIT: Samo da dodam, da ne bude zabune, ne treba ti nikakva petlja, samo jedan poziv. Ove dobijene koordinate treba prvo da skaliraš na stvarnu veličinu box-a, onda da obrneš y (pomnožiš sa -1), jer y koordinata boxa raste na dole. I na kraju da transliraš koordinate tako da koordinatni početak bude u centru. Nisam siguran tačno kojim redom, to ti razmotri i probavaj.

Poslednja ispravka: ivan90BG (30.11.2015 u 0:17)
ivan90BG je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ivan90BG na korisnoj poruci:
I like games (29.11.2015)
Stara 19.12.2015, 23:42   #810
BlueJ
Član
 
Član od: 20.1.2013.
Poruke: 194
Zahvalnice: 54
Zahvaljeno jedanput na jednoj poruci
Određen forumom Re: How to... C#

Jel ima neko da mi posalje neki csharp projekat? Treba mi neka jednostavna aplikacija da ima bazu.
BlueJ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.12.2015, 12:37   #811
analayzer
Starosedelac
 
Član od: 2.6.2008.
Lokacija: Vršac
Poruke: 1.748
Zahvalnice: 92
Zahvaljeno 309 puta na 292 poruka
Wink Re: How to... C#

Ja imam samo od Udemy-ja video kako se pravi u win formama aplikacija sa bazama. Zip je debeo oko 2.2GB Ako te interesuje.
analayzer je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 20.2.2016, 17:25   #812
Stefan Jovicevic
Član
 
Član od: 9.3.2013.
Poruke: 265
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 20 puta na 19 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Imam problem, u formu sam ubacio jedan nazovimo objekat, obicna slicica i preko bitmapa ubacio da je pomeram po formi, pomeram je tako sto pritiskam arrow keyse, ono sto zelim da uradim jeste da ubacim jos jedan manji objekat tako da mi taj drugi objekat bude na tajmer, odnosno da se pojavi na svakih 5 sekundi, za to vreme prvi objekat treba da predje preko njega, odnosno pojede. Na form paint mi se iscrtava objekat i vrsi se pomeranje. U treba da se iscrta, ali se nista ne pojavi, u nekim slucajevima se pojavi ali odmah nestane.

Update: Resio sam problem pojavljivanja, odnosno i ne bas posto onako kako treba da radi on nece. Ako iskljucim mogucnost da mi se prvi objekat pomera, drugi se normalno stvori i menja, sto i hocu, ali cim ubacim Validate() ili Refresh() kako bi se kretao, drugi objekat se ne pojavljuje, gde gresim?

Poslednja ispravka: Stefan Jovicevic (20.2.2016 u 20:54)
Stefan Jovicevic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.2.2016, 23:30   #813
Stefan Jovicevic
Član
 
Član od: 9.3.2013.
Poruke: 265
Zahvalnice: 49
Zahvaljeno 20 puta na 19 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Ako niko nema ideju kako da resi ovo, ako moze bar da mi kaze kako mogu da stavim da mi se refreshuje prvi crtez (odnosno slika), a da drugi nastavi dalje sam, sem this.Refresh() posto mi to iz meni nepoznatog razloga ne radi
Stefan Jovicevic je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.4.2016, 10:33   #814
Dushan
Veteran
 
Član od: 1.12.2005.
Lokacija: N/A
Poruke: 520
Zahvalnice: 34
Zahvaljeno 32 puta na 20 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Radim trenutno neki tutorijal i došao sam do ovog dela. Ne treba mi pomoć oko koda, nego me interesuje da li se ovo radi u praksi (referenciranje na VB) ili je ovo urađeno čisto da bi se prikazale mogućnosti Visual Studija ?


Kod:
 int mark1;
            int mark2;
            int mark3;
            double average;

            mark1 = int.Parse(Microsoft.VisualBasic.Interaction.InputBox("Please enter a mark: ", "Averages", ""));
            mark2 = int.Parse(Microsoft.VisualBasic.Interaction.InputBox("Please enter a mark: ", "Averages", ""));
            mark3 = int.Parse(Microsoft.VisualBasic.Interaction.InputBox("Please enter a mark: ", "Averages", ""));

            average = (double)(mark1 + mark2 + mark3) / 3;
            MessageBox.Show("Your average is " + average.ToString());
Dushan je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 1.4.2016, 14:16   #815
voodoo_
V.I.P. GNU/Linux
 
Avatar korisnika voodoo_
 
Član od: 1.11.2005.
Poruke: 10.773
Zahvalnice: 1.856
Zahvaljeno 4.666 puta na 2.668 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Radi, a i nije referenciranje nego su ubacili dodatni paket sa klasama (dostupnim iz svih Visual Studio jezika) koje oponašaju neke funkcije iz starog Visual Basica, kako bi VB programeri lakše prešli na VB.NET.
voodoo_ je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 6.4.2016, 15:30   #816
truant
Novi član
 
Član od: 3.12.2015.
Poruke: 5
Zahvalnice: 2
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Izvinite ako ovo nije mesto za ovakva pitanja ali ne znam gde bi drugde postavio. Radi se o tome da zelim da se prijavim na konkurs za odredjeno radno mesto. Do sada nisam imao nikakvo iskustvo u pisanju CV-a(upravo sam zavrsio fakultet). Opis radnog mesta je junior c# developer i kao potrebna znanja su naveli C#, poznavanje OOP, sql server, tsql i jos dosta dodatnog kao plus. Ja konkretno smartam da imam znanja iz ovih navedenih oblasti takodje me interesuje da li je pametno da navedem da poznajem HTML, CSS i javaScript posto sam sa tim tehnologijama radio samo preko nekih kursevi na udemy i pluralsight. Mislim da html i css dobro poznajem dok javascript samo neke osnovne stvari.
Takodje da li ima smisla navoditi neke stvari koje sam obradjivali na fakultetu a koje nisu navedene u konkretnom opisu posla (kao npr. OLAP, VBA, VB.net) I ako neko moze da mi da savet za neki sajt gde mogu da vidim primere dobrih CV-a iz ove oblasti i kako bi najbolje trebalo da se predstavim poslodavcu.

Hvala
truant je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.6.2016, 18:53   #817
Thunderman
Veteran
 
Član od: 11.1.2008.
Poruke: 1.112
Zahvalnice: 262
Zahvaljeno 575 puta na 168 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Thunderman Slanje poruke preko Yahooa korisniku Thunderman
Određen forumom Re: How to... C#

Koliko bi bila realna veličina plate vezana za posao konstruisanja baze podataka biblioteke u access-u i pravljenje programa za rad biblioteke preko C#, kao i unosa podataka u nju i održavanje programa?
Thunderman je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 14.6.2016, 21:27   #818
brano88
Član
 
Član od: 1.7.2014.
Lokacija: Bijeljina
Poruke: 228
Zahvalnice: 26
Zahvaljeno 59 puta na 46 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Ovo pitanje nema veze sa C#-om!

- Ispitaj musteriju do detalja sta mu sve treba
- Razbij zahtjeve na "taskove"
- Daj "estimate" za svaki "task" (vrijeme potrebno da se jedan task zavrsi)
- Pomnozi ukupan "estimate" sa svojom satnicom i voila.
- Be Agile!

Za odrzavanje? Pojma nemam. Stvar dogovora.

P.S. Ovo ti govorim iz licnog iskustva! Ne pristaj na projekat ako smatras da je ispod cijene. Jednom sam to uradio i debelo se za*****!
brano88 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku brano88 na korisnoj poruci:
Thunderman (14.6.2016)
Stara 15.6.2016, 1:00   #819
Neutrino
Deo inventara foruma
 
Član od: 17.6.2011.
Poruke: 7.157
Zahvalnice: 92
Zahvaljeno 3.221 puta na 1.947 poruka
Određen forumom Re: How to... C#

Citat:
Thunderman kaže: Pregled poruke
Koliko bi bila realna veličina plate vezana za posao konstruisanja baze podataka biblioteke u access-u i pravljenje programa za rad biblioteke preko C#, kao i unosa podataka u nju i održavanje programa?
Ne postoji novac koji bi mene lično mogao da natera da prihvatim projekat koji koristi Access za bilo kakvo skladištenje podataka. Od problema sa konkurentnošću preko košmara vezanog za održavanje, Access je idealan izbor za prerano penzionisanje. Pređi na bilo koji kršteni RDBMS (MSSQL, MySQL, PostgreSQL...) pa tek onda razmišljaj o novcu.

Citat:
brano88 kaže: Pregled poruke
- Daj "estimate" za svaki "task" (vrijeme potrebno da se jedan task zavrsi)
I onda na svaki od zadataka dodaj bar još 50% vremena rezerve zbog Marfijevog zakona.
Neutrino je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 7.1.2017, 11:38   #820
NIx Car
Deo inventara foruma
 
Član od: 28.12.2006.
Lokacija: New Now
Poruke: 3.606
Zahvalnice: 1.726
Zahvaljeno 913 puta na 515 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku NIx Car Slanje poruke preko Skypea korisniku NIx Car
Određen forumom Re: How to... C#

Imam WinForms na kom mi se nalazi DataGridView. U Class Libraryu sam definisao klasu u kojoj se vrednost nekog polja menja u odredjenom vremenskom intervalu (za svaki objekat te klase vreme je drugacije).
Da li postoji neki nacin da ja taj DataGridView obavestim da je doslo do promene vrednosti u tom nekom objektu? Pokusao sam da odradim cross-reference (iako znam da je to losa praksa), ali naravno to mi VS ni ne dozvoljava.
NIx Car je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Tagovi
c sharp, c# tutoriali, how to, visual studio

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno



Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 1:25.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2021, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com