![]() |
![]() |
|
Šta da kupim? Saveti oko kupovine novog ili nadogradnje starog računara |
![]() |
|
Alatke vezane za temu | Vrste prikaza |
![]() |
#1 |
Veteran
|
![]()
Imam kablovsku u kući ali nemam TV u svojoj sobi, pa bih da uzmem neku solidnu TV karticu da mi reši taj problem. Imam već neku jeftinu krš karticu koja mi daje sliku katastrofalno loše rezolucije, pa bih da menjam.
Ovo je ono što mi treba od kartice je:
Ukoliko je ovako nešto moguće spakovati u budžet od stotinak evra, naravno ![]() Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Deo inventara foruma
Član od: 16.6.2008.
Zahvalnice: 615
Zahvaljeno 875 puta na 758 poruka
|
![]()
Leadtek WinFast TV2000XP Global TV/FM, ja je imam i to je odprilike najbolje sto moze da se uzme od analognih karti ovde. Oko 3400 dinara je. U potpunosti je funkcionalna na Linux-u (i daljinski), a takodje radi i na svim Windows-ima (Win7 x64). Ovde sam i napravio uputstvo za instalaciju drajvera i podesavanje Lirc-a na Linux-u (isprobano na Ubuntu-u, Kubutntu-u i Mint Cinnamon-u).
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku toxic na korisnoj poruci: | ||
fingerprint (20.10.2012) |
![]() |
#3 | |
Veteran
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ako je analogna kablovska, a verujem da jeste, onda ce prikazati sve kanale. Digitalna kablovska je skuplja i nema je svuda, postoje hibridne kartice preko kojih moze analogno i digitalno, ali je tu vec malo zakomplikovano. Mislim da jos nema kartice koja podrzava i digitalni signal DVB-T2 (zemaljski, ne kablovski) koji ce Srbija uvesti. Digitalne kablovske koriste drugaciji sistem DVB-C, pa ce ti trebati i konvertor za njega, u temi koju sam postavio ima i o tome. Imas Leadtek WinFast PxDVR3200 H karticu koja je hibridna, ali kosta oko 7500 dinara i ne znam kako se ponasa na Linux-u. Razmisli da li ces uopste i koristiti digitalnu kablovsku, analogna ce jos dugo, dugo ostati.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Veteran
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ako planiras da u buducnosti uvedes digitalnu kablovsku, onda treba razmisliti i o hibridnim varijantama. Ja ne gledam nesto TV pa mi i cistija slika, vece rezolucije ne znaci toliko da bih dao dosta vise na pretplatu. Kad i ako dodje do toga, uzecu novu kartu koja ce tada verovatno podrzavati sve ove standarde sama.
Edit: Mozda bi se za hibridnu/digitalnu kartu cak promislio i o eksternoj varijanti jer tada nema problema sa drajverima i softverom za istu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Veteran
|
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Starosedelac
|
![]()
Preporučena Leadteak karta je fenomenalna za uložene pare, imam je i ja, ništa bolje ti neće trebati u skorije vreme.
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku BMLW na korisnoj poruci: | ||
fingerprint (22.10.2012) |
![]() |
#9 |
Veteran
|
![]()
Na žalost, ne mogu da nađem karticu nigde
![]() EDIT: Našao u MICROSYSTEMS ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Član
|
![]()
Pazi samo ako imas novije ploce one nemaju analogan ton na njoj samoj (dobija se kablic da se poveze )da bi mogao da imas ton! Ja sam juce menjao plocu kupio novu(ga z77 ud3h) I nemogu da je povezem posto nemm fizicki ulaz na njoj...pa je prodajem...
|
![]() |
![]() |
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku dekiman na korisnoj poruci: | ||
fingerprint (22.10.2012) |
![]() |
#11 |
Veteran
|
![]()
Ako je samo to u pitanju, sve je ok, stara TV katrica je radila.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
V.I.P. Test Drive
Član od: 16.2.2011.
Zahvalnice: 41
Zahvaljeno 813 puta na 699 poruka
|
![]()
Sve Winfast 2000XP Global kartice koje su mi došle u ruke su imale omogućen zvuk preki PCI magistrale, tj. kablići im nisu ni bili potrebni iako su dolazili u pakovanju.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Deo inventara foruma
|
![]()
Ja za ton koristim S-Video kablic/adapter koji sam dobio, iz njega ide bananica za zvuk. Nisam drugacije ni pokusavao, mozda moze i bez toga.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Član
|
![]() Citat:
![]() Postoji nacin i bez kablova da se dobije zvuk, ali ti je preporucujem to za linux, narocito za novije verzije. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Bookmarks sajtovi |
Tagovi |
tv kartica, tv tuner |
Alatke vezane za temu | |
Vrste prikaza | |
|
|
![]() |
||||
tema | temu započeo | forum | Odgovora | Poslednja poruka |
koju zvucnu karticu ?! | legolas | ŠDK - Zvuk na računaru | 12 | 30.1.2021 20:27 |
Koju od ove 2 polovne konfiguracije kupiti? | yOKs | Šta da kupim? | 4 | 25.4.2012 15:42 |
Koju grafičku karticu da kupim? | yahhoo | ŠDK - Grafika | 12 | 8.9.2009 0:05 |
Koju GeForce 6600 kupiti??? | Mookey | Grafika | 93 | 20.6.2006 18:05 |
Koju TV karticu? | Devil | Grafika | 8 | 12.1.2006 4:47 |