Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Test Drive > Komunikacioni uređaji i umrežavanje

Komunikacioni uređaji i umrežavanje Modemi, mrežna oprema, mreže i umrežavanje…

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 3.12.2007, 11:51   #1
balabandd
Novi član
 
Član od: 27.11.2005.
Poruke: 10
Zahvalnice: 0
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Unhappy Problem sa Dual GLAN_om na MSI K9N SLI Platinum Nforce570

Imam ploču MSI SAM2 K9N SLI PLATINUM NF 570 SLI 1000HT DDR2 800 2xPCI-E SATA II RAID 7.1 i na njoj dve GLAN integrisane kartice.Kupljena je pre dve nedelje. Problem je nastao kada sam hteo da desktop(sa pločom gore navedenom) povežem sa laptopom crossover kablom.
Koristim kabl za povezivanje koji sam koristio na prethodnoj konfiguraciji (gde je sve radilo besprekorno), probao sam i drugi kabl, vršim podešavanja IP adresa i ostalih parametara kao i na prethodnoj konfiguraciji, u Device Manager-u su uredno instalirane obe GLAN kartice (prijavljene kao NVIDIA nForce Networking Contoller i NVIDIA nForce Networking Contoller 2), u BIOS-u su obe na Enable.
Dešava se kada povežem oba kraja crossover kabla (notebook-desktop), na LAN kartici desktop-a uopšte ne svelte statusne LED diodice i u system try-u stoji network cable is unplugged. Isto se manifestuje kada kabl prikjlučim na LAN 2 karticu. Jedino kada sam primetio da se LED-ovke na LAN utičnicama iniciraju jeste prilikom reseta ili uključenja računara.
Zatim sam kupio PCI LAN karticu instalirao je, podesio sve kao i ranije i sve radi sa kablom koji sam i ranije koristio.
Ne znam više šta da radim pa evo pitam Vas za neki savet, pomoć-predlog?
Inače računar sa gore pomenutim komponentama radi perfektno, osim ovog zbog čega sam i napisao ovo pitanje!
Pozdrav!
balabandd je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 4.12.2007, 0:01   #2
Rasa
Član
 
Član od: 23.4.2007.
Lokacija: Zubovac - Ribarska banja - Kruševac
Poruke: 410
Zahvalnice: 110
Zahvaljeno 89 puta na 73 poruka
Slanje poruke preko MSN-a korisniku Rasa Slanje poruke preko Skypea korisniku Rasa
Određen forumom Re: Problem sa Dual GLAN_om na MSI K9N SLI Platinum Nforce570

Nisam siguran ali mislim da na Glanu moraju i druge dve parnice da budu ukrstene ako se radi o ukrstenom kablu, posto Glan koristi sve cetiri parnice.
Ispravite me ako gresim da nebi ziveo u zabludi da sam upavu
Rasa je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno


Slične teme
tema temu započeo forum Odgovora Poslednja poruka
Problem sa wireless povezivanjem laptop-a na internet. NSadian Komunikacioni uređaji i umrežavanje 5 30.11.2007 12:42
Problem sa igrama "Forsaken" i "Soul Reaver 1 i 2" na WinXP SP2 Sharpshooter O igrama uopšte 2 14.10.2006 22:49
Problem sa particijama na Mandrivi 2006 Night_Wolf Slobodni softver 4 5.9.2006 4:17
Problem sa prijavljivanjem na forum. Robert Forum o forumu 12 8.5.2006 9:39
Problem sa smedjim linijama koje se na ekranu pojavljuju sa desne na lijevu... Jann Grafika 4 15.12.2005 12:42


Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 22:06.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2020, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com