Forum Sveta kompjutera

Nazad   Forum Sveta kompjutera > Internet > Web razvoj

Web razvoj Sve u vezi sa razvojem Internet sajtova: programi, dizajn, usluge hostinga, administracija...

Odgovor
 
Alatke vezane za temu Vrste prikaza
Stara 21.1.2012, 16:41   #1
Lordofevill
Član
 
Član od: 27.7.2010.
Poruke: 76
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Angry Footer...???

Dali neko zna kako da namestim footer da se nalazi na dnu strane,i da se na svakoj strani automacki rasiri,na bilo kom kompijuteru...
Imam problem sa footerom ,meni je stavljen monitor na rezoluciji 1024x768 i ja namestim footer da je dole sve izgleda super ali ccim promenim rezluciju na kompu 1280x1024 ,footer stoji na sredini ekrana????

Dali neko da resi ovo???

I jos nesto na mozili i chrome mi sajt sa navigacijama izgleda super ali kad ga otvorim u internet exploreru navigacija se pomeri.i sajt izgleda ruzno..???
Lordofevill je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 21.1.2012, 17:27   #2
ZoNi
Deo inventara foruma
 
Član od: 24.10.2005.
Lokacija: █▀█▄█▀█ BGD
Poruke: 8.146
Zahvalnice: 1.889
Zahvaljeno 1.805 puta na 1.321 poruka
Određen forumom Re: Footer...???

U kom programu radiš? Daj kod ovde...
ZoNi je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku ZoNi na korisnoj poruci:
Lordofevill (22.1.2012)
Stara 21.1.2012, 18:40   #3
marko_arsenal
Član
 
Član od: 5.10.2009.
Poruke: 112
Zahvalnice: 38
Zahvaljeno 9 puta na 6 poruka
Određen forumom Re: Footer...???

Ako ti je futer u div-u, samo u css-u podesiš:
Kod:
#footer{
position: apsolute;
left: 0px;
bottom: 0px;
width: 100%;
}
..i to bi trebalo da je to.
marko_arsenal je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku marko_arsenal na korisnoj poruci:
Lordofevill (22.1.2012)
Stara 22.1.2012, 1:00   #4
Lordofevill
Član
 
Član od: 27.7.2010.
Poruke: 76
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: Footer...???

Evo koda probao sam da stavim ono za footer i neradi...jel moze to automacki da se namesta na smakoj strani.....

Code:

<html>
<head>
<title>Edit</title>
<style type="text/css">
* { padding: 0; margin: 0; }
#body {
background:#C2DFFF;
border-top-style:none;
font-family: Snell, cursive ;
color:#AFDCEC;
font-size:large;
margin: 0;
padding: 0; }

#navigacija {
width:1000px;
background-image: url(none);
font-family: Verdana, Serif ;
text-align: center;
}
#navigacija a {
color: Black;
text-decoration: none;
line-height:76px;
margin:10px;
padding: 15px;
font-size: 17px;
}


#header {
width:auto;
height: 95px;
background:url(Image/Baner.jpg) no-repeat;
background-position: left;
}

#footer {
position: apsolute;
bottom: 0px;
color:White;
width: 100%;
line-height:100px;
background: #2B547E;
margin:0px;
padding: 0px;
text-align: bottom;
}

</style>
</head>

<body bgcolor="yellow">
<div id="navigacija">
<div id="header">
<a href="#">Home</a>
<a href="#">Test</a>
<a href="#">Test1</a>
<a href="#">Test2</a>
<a href="#">Test3</a>
<a href="#">Test4</a>
</div>
<div id="footer">
<font size="2" color="Black" face="verdana">Copyright&copy;</font>
</div>
</body>
</html>
Lordofevill je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.1.2012, 1:29   #5
Geralt
Član
 
Član od: 5.5.2010.
Poruke: 343
Zahvalnice: 145
Zahvaljeno 181 puta na 115 poruka
Određen forumom Re: Footer...???

Koristiš pogrešno HTML, tj. neke tagove koji su odavno zastareli. Font i bgcolor se ne koriste više, za to imamo CSS. Nisam te baš razumeo šta želiš, daj neku sliku...
Geralt je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Geralt na korisnoj poruci:
Lordofevill (22.1.2012)
Stara 22.1.2012, 2:03   #6
Luka Filipovic
Starosedelac
 
Član od: 9.7.2010.
Lokacija: N/A
Poruke: 1.757
Zahvalnice: 734
Zahvaljeno 522 puta na 358 poruka
Određen forumom Re: Footer...???

Citat:
Lordofevill kaže: Pregled poruke
Evo koda probao sam da stavim ono za footer i neradi...jel moze to automacki da se namesta na smakoj strani.....
Spoiler za bla:

Code:

<html>
<head>
<title>Edit</title>
<style type="text/css">
* { padding: 0; margin: 0; }
#body {
background:#C2DFFF;
border-top-style:none;
font-family: Snell, cursive ;
color:#AFDCEC;
font-size:large;
margin: 0;
padding: 0; }

#navigacija {
width:1000px;
background-image: url(none);
font-family: Verdana, Serif ;
text-align: center;
}
#navigacija a {
color: Black;
text-decoration: none;
line-height:76px;
margin:10px;
padding: 15px;
font-size: 17px;
}


#header {
width:auto;
height: 95px;
background:url(Image/Baner.jpg) no-repeat;
background-position: left;
}

#footer {
position: apsolute;
bottom: 0px;
color:White;
width: 100%;
line-height:100px;
background: #2B547E;
margin:0px;
padding: 0px;
text-align: bottom;
}

</style>
</head>

<body bgcolor="yellow">
<div id="navigacija">
<div id="header">
<a href="#">Home</a>
<a href="#">Test</a>
<a href="#">Test1</a>
<a href="#">Test2</a>
<a href="#">Test3</a>
<a href="#">Test4</a>
</div>
<div id="footer">
<font size="2" color="Black" face="verdana">Copyright&copy;</font>
</div>
</body>
</html>
probaj ovako

<html>
<head>
<title>Edit</title>
<style type="text/css">
* { padding: 0; margin: 0; }
#body {
background:#C2DFFF;
border-top-style:none;
font-family: Snell, cursive ;
color:#AFDCEC;
font-size:large;
margin: 0;
padding: 0; }

#navigacija {
width:1000px;
background-image: url(none);
font-family: Verdana, Serif ;
text-align: center;
}
#navigacija a {
color: Black;
text-decoration: none;
line-height:76px;
margin:10px;
padding: 15px;
font-size: 17px;
}


#header {
width:auto;
height: 95px;
background:url(Image/Baner.jpg) no-repeat;
background-position: left;
}

#footer {
position: apsolute; color:White;
height:50px;
background: #2B547E;
margin:0px;
padding: 0px;
text-align:center;
}
#content
{
height:800px;
}

</style>
</head>

<body bgcolor="yellow">
<div id="navigacija">
<div id="header">
<a href="#">Home</a>
<a href="#">Test</a>
<a href="#">Test1</a>
<a href="#">Test2</a>
<a href="#">Test3</a>
<a href="#">Test4</a>
</div>
<div id="content">
</div>

<div id="footer">
<font size="2" color="Black" face="verdana">Copyright&copy;</font>
</div>
</body>
</html>


on ti tako jeste na kraju, ali nemas nista izmedju sto bi ka spustilo jos dole
Luka Filipovic je sada online   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Luka Filipovic na korisnoj poruci:
Lordofevill (22.1.2012)
Stara 22.1.2012, 2:23   #7
Lordofevill
Član
 
Član od: 27.7.2010.
Poruke: 76
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: Footer...???

Citat:
Luka Filipovic kaže: Pregled poruke
probaj ovako

<html>
<head>
<title>Edit</title>
<style type="text/css">
* { padding: 0; margin: 0; }
#body {
background:#C2DFFF;
border-top-style:none;
font-family: Snell, cursive ;
color:#AFDCEC;
font-size:large;
margin: 0;
padding: 0; }

#navigacija {
width:1000px;
background-image: url(none);
font-family: Verdana, Serif ;
text-align: center;
}
#navigacija a {
color: Black;
text-decoration: none;
line-height:76px;
margin:10px;
padding: 15px;
font-size: 17px;
}


#header {
width:auto;
height: 95px;
background:url(Image/Baner.jpg) no-repeat;
background-position: left;
}

#footer {
position: apsolute; color:White;
height:50px;
background: #2B547E;
margin:0px;
padding: 0px;
text-align:center;
}
#content
{
height:800px;
}

</style>
</head>

<body bgcolor="yellow">
<div id="navigacija">
<div id="header">
<a href="#">Home</a>
<a href="#">Test</a>
<a href="#">Test1</a>
<a href="#">Test2</a>
<a href="#">Test3</a>
<a href="#">Test4</a>
</div>
<div id="content">
</div>

<div id="footer">
<font size="2" color="Black" face="verdana">Copyright&copy;</font>
</div>
</body>
</html>


on ti tako jeste na kraju, ali nemas nista izmedju sto bi ka spustilo jos dole
E super ovo radi,hvala svima...za trud..

a za internet explorerom sto mi ispomera navigaciju,a naprimer na mozili sve izgleda dobro???

I KAKO DA NAPRAVIM HEADER A DA NEKORISTIM SLIKE NEGO DA GA NAPRAVIM U CSS???

Stvarno vam svaka cast ,najbolji ste
Lordofevill je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.1.2012, 2:29   #8
Luka Filipovic
Starosedelac
 
Član od: 9.7.2010.
Lokacija: N/A
Poruke: 1.757
Zahvalnice: 734
Zahvaljeno 522 puta na 358 poruka
Određen forumom Re: Footer...???

Citat:
Lordofevill kaže: Pregled poruke
E super ovo radi,hvala svima...za trud..

a za internet explorerom sto mi ispomera navigaciju,a naprimer na mozili sve izgleda dobro???

I KAKO DA NAPRAVIM HEADER A DA NEKORISTIM SLIKE NEGO DA GA NAPRAVIM U CSS???

Stvarno vam svaka cast ,najbolji ste
Kako mislis da ne koristis slike?
Luka Filipovic je sada online   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.1.2012, 2:54   #9
Lordofevill
Član
 
Član od: 27.7.2010.
Poruke: 76
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: Footer...???

Citat:
Luka Filipovic kaže: Pregled poruke
Kako mislis da ne koristis slike?
Ja pravim header na fotosopu npr. u rezoluciji 720x150 px u formaru gif ili jpg,
i posto je to slika..onda moram da je ubacim ovako
#header{
width:auto;
height: 95px;

background:url(Image/Header.jpg) no-repeat;
background-position: left;
}
A ja bih teo to da uradim samo preko css da nepravim slike nikakve nego obicnu boju da stavim gore i text preko toga da mi to bde header...
Lordofevill je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.1.2012, 8:30   #10
Dekip
V.I.P. Recenzent
 
Član od: 8.11.2008.
Lokacija: peugeot 607
Poruke: 3.088
Zahvalnice: 701
Zahvaljeno 959 puta na 526 poruka
Određen forumom Re: Footer...???

background : #xyz;
Dekip je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.1.2012, 11:50   #11
Lordofevill
Član
 
Član od: 27.7.2010.
Poruke: 76
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: Footer...???

Citat:
Dekip kaže: Pregled poruke
background : #xyz;
Ja sam ubacio ovo ali nista se nepojavljuje.....
jesam li dobro ovo ubacio???
#header{
width:auto;
height: 95px;
background : #xyz;
background:url(none) no-repeat;
background-position: left;
}
Lordofevill je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.1.2012, 12:07   #12
Luka Filipovic
Starosedelac
 
Član od: 9.7.2010.
Lokacija: N/A
Poruke: 1.757
Zahvalnice: 734
Zahvaljeno 522 puta na 358 poruka
Određen forumom Re: Footer...???

Citat:
Lordofevill kaže: Pregled poruke
Ja sam ubacio ovo ali nista se nepojavljuje.....
jesam li dobro ovo ubacio???
#header{
width:auto;
height: 95px;
background : #xyz;
background:url(none) no-repeat;
background-position: left;
}
Umesto #xyz ubaci boju, nadji na ovoj listi boju koja ti odgovara http://w3schools.com/html/html_colors.asp

npr da bude ovako background :00CC33;
Luka Filipovic je sada online   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.1.2012, 15:08   #13
Lordofevill
Član
 
Član od: 27.7.2010.
Poruke: 76
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: Footer...???

Citat:
Luka Filipovic kaže: Pregled poruke
Umesto #xyz ubaci boju, nadji na ovoj listi boju koja ti odgovara http://w3schools.com/html/html_colors.asp

npr da bude ovako background :00CC33;
Stavio sam i tako i opet se nista nepojavljuje...ja radim na programu notpad++ da nije do njega??
Lordofevill je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.1.2012, 15:13   #14
Luka Filipovic
Starosedelac
 
Član od: 9.7.2010.
Lokacija: N/A
Poruke: 1.757
Zahvalnice: 734
Zahvaljeno 522 puta na 358 poruka
Određen forumom Re: Footer...???

Citat:
Lordofevill kaže: Pregled poruke
Stavio sam i tako i opet se nista nepojavljuje...ja radim na programu notpad++ da nije do njega??
nije sigurno, evo ti ovaj link ,ovde kucaj kod ako hoces nesto na brzinu da isporbas
kako nece?
evo ti ceo kod pa probaj

Kod:
<html>
<head>
<title>Edit</title>
<style type="text/css">
* { padding: 0; margin: 0; }
#body {
background:#C2DFFF;
border-top-style:none;
font-family: Snell, cursive ;
color:#AFDCEC;
font-size:large;
margin: 0;
padding: 0; } 

#navigacija {
width:1000px;
background-image: url(none);
font-family: Verdana, Serif ;
text-align: center;
} 
#navigacija a {
color: Black;
text-decoration: none;
line-height:76px; 
margin:10px;
padding: 15px; 
font-size: 17px; 
} 


#header {
width:auto; 
height: 95px; 
background :00CC33;
} 

#footer { 
position: apsolute; color:White;
height:50px;
background: #2B547E;
margin:0px;
padding: 0px;
text-align:center;
}
#content
{
height:800px;
}
</style>
</head>

<body bgcolor="yellow">
<div id="navigacija">
<div id="header">
<a href="#">Home</a> 
<a href="#">Test</a> 
<a href="#">Test1</a> 
<a href="#">Test2</a>
<a href="#">Test3</a> 
<a href="#">Test4</a> 
</div>
<div id="content">
</div>
<div id="footer">
<font size="2" color="Black" face="verdana">Copyright&copy;</font>
</div>	
</body>
</html>
Luka Filipovic je sada online   Odgovor sa citatom ove poruke
Sledeći korisnik se zahvaljuje korisniku Luka Filipovic na korisnoj poruci:
Lordofevill (23.1.2012)
Stara 22.1.2012, 15:38   #15
Dekip
V.I.P. Recenzent
 
Član od: 8.11.2008.
Lokacija: peugeot 607
Poruke: 3.088
Zahvalnice: 701
Zahvaljeno 959 puta na 526 poruka
Određen forumom Re: Footer...???

Citat:
Lordofevill kaže: Pregled poruke
Stavio sam i tako i opet se nista nepojavljuje...ja radim na programu notpad++ da nije do njega??
Куцао си:

background :00CC33;

а треба:

background: # 00cc33;

Највеће и најчешће грешке и пропусте ћеш правити због ових (наизглед) ситница.
Dekip je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.1.2012, 16:23   #16
Luka Filipovic
Starosedelac
 
Član od: 9.7.2010.
Lokacija: N/A
Poruke: 1.757
Zahvalnice: 734
Zahvaljeno 522 puta na 358 poruka
Određen forumom Re: Footer...???

Moja greska, zaboravio sam da ubacim #, ali trebalo bi da radi i bez njega.
Luka Filipovic je sada online   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 22.1.2012, 18:06   #17
pedjastudio84
Veteran
 
Član od: 4.3.2009.
Lokacija: X:15 Y:22 Z:10
Poruke: 625
Zahvalnice: 126
Zahvaljeno 193 puta na 127 poruka
Određen forumom Re: Footer...???

Nece da ra radi bez #.
pedjastudio84 je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Stara 23.1.2012, 0:12   #18
Lordofevill
Član
 
Član od: 27.7.2010.
Poruke: 76
Zahvalnice: 8
Zahvaljeno 0 puta na 0 poruka
Određen forumom Re: Footer...???

Citat:
pedjastudio84 kaže: Pregled poruke
Nece da ra radi bez #.
Hvala,,,radi ...sve pohvale za vas
Lordofevill je offline   Odgovor sa citatom ove poruke
Odgovor

Bookmarks sajtovi

Alatke vezane za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete postavljati teme
Ne možete odgovarati na poruke
Ne možete slati priloge uz poruke
Ne možete prepravljati svoje poruke

BB kod: uključeno
Smajliji: uključeno
[IMG] kod: uključeno
HTML kod: isključeno



Sva vremena su po Griniču +2 h. Sada je 14:59.


Powered by vBulletin® verzija 3.8.7
Copyright ©2000–2020, vBulletin Solutions, Inc.
Hosted by Beograd.com